Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 323

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2009, 18:23

W rozmowie z "Dziennikiem Gazetą Prawną" menadżer reprezentacji Polski i bliski współpracownik Leo Beenhakkera Jan de Zeeuw o brak awansu na mistrzostwa świata oskarża kadrowiczów. Holender przypisuje im brak ambicji i zamiłowanie do wyskokowych napojów.

- Niektórzy piłkarze przestali mieć w pewnym momencie te same ambicje co Leo - mówi de Zeeuw. Czy to znaczy, że nie chcieli jechać na mundial? - Niestety, ale wszystko na to wskazuje. Ich postawa podczas meczu ze Słowenią, a także przed nim, jest tego najlepszym dowodem.

De Zeeuw przyznaje, że słyszał o imprezach zorganizowanych przez piłkarzy po meczu z Irlandią Północną a także w Mariborze, tuż przed spotkaniem ze Słowenią. - Wiem, że piłkarze poprosili Beenhakkera o możliwość wyjścia na dyskotekę, Leo odmówił. Tłumaczył im mniej więcej tak: a co powiecie im mniej więcej tak: a co powiecie po latach swoim dzieciom i wnukom? Że nie pojechaliście na mundial do Afryki, bo musieliście iść do dyskoteki? Zrozumcie, walczycie o życie. Niestety, nie do wszystkich to dotarło - opowiada menadżer kadry.

- Kiedyś, gdy w kadrze był jeszcze asystent Bobo Kaczmarek, dziwiłem się, że śpi z otwartymi drzwiami w pokoju i mnie też radził czuwać przed windą. Dziwiłem się, że niektórym nie ufa i jest dla nich wręcz opryskliwy. Teraz wiem dlaczego. Miał rację. Tych ludzi nie da się traktować poważnie - mówi "Dziennikowi" De Zeeuw.

Zdaniem Holendra działacze PZPN już po meczu z Irlandią Północną przekazali piłkarzom, że Leo Beenhakker będzie zwolniony. - Morale zespołu siadło, zresztą wielu graczom zwyczajnie już się nie chciało. Tak naprawdę z kadry nie mają dużych pieniędzy, a to dla wielu jest najważniejsze. Pierwszy sygnał, że piłkarzom się zwyczajnie nie chce, odebraliśmy już przed zgrupowaniem w RPA w czerwcu. Dziesięciu zawodników podstawowego składu odmówiło wyjazdu, zasłaniając się różnymi sprawami. A przecież to był oficjalny termin UEFA i wszyscy mogli jechać. Namawiałem wtedy Leo, żeby zrezygnował, ale ten miał w głowie tylko mundial i wierzył, że jednak się tam dostaniemy.

De Zeeuw opowiedział także o skandalicznym zachowaniu działaczy PZPN wobec piłkarzy i trenera Beenhakkera. - Nie może być tak, że drużyna wybiega na rozgrzewkę, wraca do szatni, a tam jak zwykle bardzo zmęczony pan Olkowicz w towarzystwie pana Bugdoła i Laty. I coś mówią do zawodników, że Leo cieszy się zaufaniem zarządu. Nie może być tak, że pan Placzyński, który jest w PZPN najważniejszy, na lotnisku w obecności dziennikarzy atakuje Jacka Krzynówka. Nie jest normalne, że pan działacz Greń zaprasza do hotelu kadry w Bydgoszczy znajomych, którzy plują na nas i głoszą, że ja z Leo handlujemy piłkarzami - wyżala się "Dziennikowi Gazecie Prawnej" Jan de Zeeuw.

Dziennik Gazeta Prawna
Cała wypowiedź z Dziennika.W tym kraju wszytko jest 'profesjonalne' - od rządu począwszy na sporcie skończywszy.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 16 wrz 2009, 18:31

MazurXIII pisze:W tym kraju wszytko jest 'profesjonalne'
Byłoby bardziej "profesjonalne" gdyby Polska kolonizowała kiedyś inne kraje, idąc wzorem "profesjonalistów"?
Teraz zresztą też inni kolonizują (gospodarczo) tyle że to skutki tamtych historycznych wydarzeń.
Dlatego gdy twierdzisz, że w tym kraju coś tam... to dwa razy się zastanów i potem pisz, a nie odwrotnie, Panie "profesjonalny".

Jeżeli masz na myśli "profesjonalizm" w odniesieniu do odroczenia poborów w celu czerpania z drugiego źródełka i omamianiu to faktycznie masz rację że są nieźli, ale jeżeli tak to po co ten sarkazm wobec kraju który masz na myśli? (czyt. kraj cytatu który podałeś)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 wrz 2009, 18:58

Holendrzy ze sztabu reprezentacji mocno się pogubili w ostatnich tygodniach prowadzenia kadry, ale jak najbardziej jestem w stanie uwierzyć w to, że naprawdę tak wyglądało podejście do ich występów.
ps. 1 z Holandii tacy "profesjonaliści", że aż trzech lat potrzebowali aby się zorientować o tym kiedy sączą zawodnicy :)
Ręce opadają. Mieli przy każdej okazji robić skandal taki, jak w Kijowie? Nie miałby kto grać w kadrze. Pewnych rzeczy się nie mówi, dopóki się pracuje, wyciąga się je po sprawie - jeśli tak naprawdę było, to trudno się dziwić, że o tym wspominają, bo to dla nich świetne wytłumaczenie - nie dość, że często piłkarzy mamy gorszych od rywali, to jeszcze podejście do zawodu mają... Typowo polskie.
Jeśli ktoś ma złudzenia co do podejścia do zawodu niech spyta się kogokolwiek z otoczenia Wisły o podejście Kirma, kogokolwiek z Legii o Astiza, a później porówna to do ich odpowiedników na pozycjach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 wrz 2009, 19:20

Wilmore pisze: Pewnych rzeczy się nie mówi, dopóki się pracuje, wyciąga się je po sprawie - jeśli tak naprawdę było, to trudno się dziwić, że o tym wspominają, bo to dla nich świetne wytłumaczenie - nie dość, że często piłkarzy mamy gorszych od rywali, to jeszcze podejście do zawodu mają... Typowo polskie.Jeśli ktoś ma złudzenia co do podejścia do zawodu niech spyta się kogokolwiek z otoczenia Wisły o podejście Kirma, kogokolwiek z Legii o Astiza, a później porówna to do ich odpowiedników na pozycjach.
Ja ogolnie nie rozumiem tajemnic, jeszcze na ten temat. Skoro wyrzuca sie nagle taki syf jak w Kijowie, to dlaczego nie mowi sie o wszystkim. Skoro tak było. Kadra nie jest dal tych, ktorzy nie chca w niej grać. Niech graja Ci ktorzy potrafia profesjonalnie podejsc do tego tematu. Troche to ząłsone tłumaczenie. Zbesztano Dudke, Maje, Boruca. to trzeba było to ciagnac dalej, skoro nie mozna było tego załatwić za zamknietymi drzwiami.
Janek ostatnio daje wiecej wywiadow niż przez cała 3 ostanie lata, to go cos naszlo. Te tlumaczenie, ze wjazdy kogos z PZPN na mecze wyjazdowo źle wplywaly na motywacje pilkarzy to nie wiem to zart czy holenderskie zioło. No [k****] bez przesady, to ze murawa byla w słabym stanie, to że mecz rozpoczynał sie za wczesnie, to, że rywale grali nie tak jak sobie sztab załozył, to można zrozumieć :lol: ale to, ze ktoś siedzial na dupie w innym hotelu czy na trybunach to lekka przesada. Brakuje tego, że taki van Gaal powie Hoenessowi, żeby nie jezdzil na mecze wyjazdowe, bo zle wplywa na druzyne, albo moze Pep z takim czym wyjedzie. Nie nie bede szmacił Guardioli, do tego to trzeba miec wyobrażnie(chorą) i totalny brak honoru.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 wrz 2009, 19:44

Obrazek :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 wrz 2009, 23:24

ulynif pisze:Byłoby bardziej "profesjonalne" gdyby Polska kolonizowała kiedyś inne kraje, idąc wzorem "profesjonalistów"?
Teraz zresztą też inni kolonizują (gospodarczo) tyle że to skutki tamtych historycznych wydarzeń.
Dlatego gdy twierdzisz, że w tym kraju coś tam... to dwa razy się zastanów i potem pisz, a nie odwrotnie, Panie "profesjonalny".

Jeżeli masz na myśli "profesjonalizm" w odniesieniu do odroczenia poborów w celu czerpania z drugiego źródełka i omamianiu to faktycznie masz rację że są nieźli, ale jeżeli tak to po co ten sarkazm wobec kraju który masz na myśli? (czyt. kraj cytatu który podałeś)
Człowieku co ma profesjonalizm do kolonii w Afryce?Kolejny,który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem...a z 'profesjonalizmem' w tym kraju zderzysz się,kiedy wejdziesz w dorosłe życie (czyt. zaczniesz zarabiać na siebie tutaj,a nie np. na zmywaku wiadomo gdzie) - to mogę ci zagwarantować - może wtedy dotrze do ciebie treść mojej poprzedniej wypowiedzi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8693
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2009, 12:39

Jeśli prawdą jest, że zgłosił się do PZPN-u Javier Aguirre, to powinniśmy go zatrudnić w ciemno. To jest odpowiedni facet, z sukcesami, obojętnie kogo by nie prowadził, odnosił sukcesy, zarówno z Pachucą, później z kadrą Meksyku, ostatnio z Osasuną, bo z Atletico już tak świetnie mu nie poszło.

Obecnie trenuje Meksyk, ale tam właściwie nie ma co robić. To facet z temperamentem, wszak nie każdy odważyłby się kopnąć piłkarza rywali :lol: Ja jestem za :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 wrz 2009, 13:03

cloner ty za obcokrajowcem? W Aguirre nie wierze bo Lato i spolka w zyciu nie da kadry obcokrajowcowi.
Caly czas mam nadzieje na Janasa i ciesze sie ze nikt nie dementuje jego kandydatury i licze ze sam zainteresowany nie zrezygnuje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2009, 13:24

Bienias pisze:cloner ty za obcokrajowcem?
Oczywiście, że nie za każdym. Taki Clemente niech spierdala jak najdalej, tak samo Lothar :P Jeśli chodzi o Janasa, to cieszyłbym się najbardziej, ale nie wydaje mi się, żeby Ci w pzpnie poszli po rozum do głowy i zatrudnili tego świetnego fachowca.

Dziś mają chyba ogłosić tymczasowego trenera, na te 2 mecze, obojętnie kto nim zostanie i tak będzie źle. Bo jeśli będzie Ulatowski, a zespół przegra 2 mecze wysoko, to zatrudnią doświadczonego Majewskiego, ale jeśli już teraz będzie Majewski i on ... bez przypadek wygra 2 spotkania, to mamy lipę na najbliższe kilka lat :haha:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 wrz 2009, 17:31

MazurXIII pisze:Człowieku co ma profesjonalizm do kolonii w Afryce?Kolejny,który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
Ma to, co napisałem wcześniej. Jak jesteś taki bystry, to po co pytasz... I to ja niby mam problemy ze zrozumieniem... :) Ty ich nie masz, to jasne, bo ogarniasz rzeczywistość horyzontem wąskim jak żebro bakterii.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 wrz 2009, 17:45

I Stefan Majewski został tymczasowym selekcjonerem. Wyboru nie ma co na razie oceniać, ocenimy po wynikach dwóch spotkań.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 wrz 2009, 20:29

Cała wypowiedź z Dziennika.W tym kraju wszytko jest 'profesjonalne' - od rządu począwszy na sporcie skończywszy.
Moja wypowiedź poprzedzona opowiastakami o pijaństwie w kadrze (stąd profesjonalizm).
Byłoby bardziej "profesjonalne" gdyby Polska kolonizowała kiedyś inne kraje, idąc wzorem "profesjonalistów"?

Ma to, co napisałem wcześniej. Jak jesteś taki bystry, to po co pytasz... I to ja niby mam problemy ze zrozumieniem... :) Ty ich nie masz, to jasne, bo ogarniasz rzeczywistość horyzontem wąskim jak żebro bakterii.
Twoje z dupy wzięte wypowiedzi wiążące pijaństwo z kolonializmem i ZŁODZIEJSTWEM (tak można nazwać prywatyzację strategicznych gałęzi gospodarki poprzez sprzedaż innym państwowym (sic!) firmom - tyle,że zagranicznym - by załatać dziurę budżetową na jeden rok - ale poruszanie tego tematu do zbyt duży offtop).Aha - i gdyby w tym kraju średnia IQ populacji była odrobinę wyższa,to tak - Polska kolonizowała by inne kraje - pozycja Polski podobna byłaby do pozycji takich Niemiec,Rosji czy Francji - ale nie - lepiej wiecznie w dupę dostawać (okres po 1683) i robić za mesjasza narodów,albo za białego niewolnika na zachodzie za czapkę gruszek.

I na koniec mała rada - jeśli masz problem z logicznym składaniem wypowiedzi zgłoś się do specjalisty albo odstaw te zioło,które totalnie wyżarło ci mózg...

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 wrz 2009, 21:12

MazurXIII pisze:Twoje z dupy wzięte wypowiedzi wiążące pijaństwo z kolonializmem i ZŁODZIEJSTWEM
Czyli uważasz, że niby nie są patologiczne wszystkie te czynniki?
MazurXIII pisze:Człowieku co ma profesjonalizm do kolonii w Afryce?Kolejny,który ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
Chwila zastanowienia (w Twoim przypadku nieco dłuższa czasowo), czytanie ze zrozumieniem się kłania, dzień dobry... i są efekty:
MazurXIII pisze:Polska kolonizowała by inne kraje - pozycja Polski podobna byłaby do pozycji takich Niemiec,Rosji czy Francji
"profesjonalizm" :lol:

Przybył jeden ekspert z zachodu, wziął grubą kasę żeby po 3 latach stwierdzić picie alkoholu przez zawodników. To co u nas sfrustrowanemu zwykłemu kibicowi zajmuje chwilę po przegranym meczu, mistrz potrzebował ok 36mies. + ekwiwalent :lol:

Weź tydzień urlopu, zastanów się, i napisz sensowne zdanie zanim znów coś chlapniesz w stylu:
MazurXIII pisze:I na koniec mała rada - jeśli masz problem z logicznym składaniem wypowiedzi zgłoś się do specjalisty albo odstaw te zioło,które totalnie wyżarło ci mózg...
Mam inną, sprawdzoną: nawet nie zaczynaj i nie stosuj szkodliwych substancji.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2009, 22:03 przez ulynif, łącznie zmieniany 4 razy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 wrz 2009, 21:59

O, przeciwnicy Leo odnaleźli u niego pierwszy sukces - wynalazł u zawodników skłonności do alkoholu. Zadziwiające, że dostrzegają aż to - zapewne niektórzy z tego forum nawet tego za sukces by nie uznali, nie mówiąc już o jakiś tam zwycięstwach z Portugalią czy innym awansie do ME.

Macie co chcieliście - polska myśl szkoleniowa triumfuje, Majewski (tymczasowym?) selekcjonerem. Teraz się okaże, czy przeciwnicy Leo to futbolowi nihiliści, którzy będą również przeciwnikami Doktora, czy zwyczajnie byli zaślepieni źle pojętym patriotyzmem i byli wrogami wszystkiego, co nie polskie.

Ciekaw jestem kadry ułożonej z piłkarzy o posturze Krzywickiego i defensywy złożonej z trzech zawodników...

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 17 wrz 2009, 22:10

Wilmore pisze:O, przeciwnicy Leo odnaleźli u niego pierwszy sukces - wynalazł u zawodników skłonności do alkoholu.
Numerem jeden byłoby sprowadzenie poziomu kadry od zwycięstwa z Portugalią, do porażek ze średniakami, ale to sukcesem trudno nazwać, chyba że weźmiemy pod uwagę ile za to wątpliwe osiągnięcie zarobił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”