FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 983

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2009, 14:39

Messi w pierwszej kolejce nie grał w ogóle a w drugiej ledwie 30 minut więc nie liczyłbym na to, że jutro zacznie z ławki :P

Iniesta ostatnio wchodził w drugiej połowie, ale to były mecze wyjazdowe. Na Camp Nou można by zrobić kibicom prezent i dać Andresa od pierwszego gwizdka. Nie musi grać całego meczu, ale oczekuję zwiększenia dawki minut.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 18 wrz 2009, 15:39

Wiem ile w dwóch pierwszych kolejkach grał Messi (pisałem o tym w dziale pewniak dnia), ale nie zaszkodzi jak mu dadzą jeszcze jeden mecz :P Iniesta jak ma być bez formy to może grać nawet 90 minut. Zapowiada się jutro dziwny mecz. Ostatnie parę meczy (nie licząc CdR) pomiędzy Atletico i Barceloną kończyły się zwycięstwami drużyn na które stawiałem (w ostatnich sześciu spotkaniach nie trafiłem tylko dwa razy raz remis i raz przegranej Atletico) i zawsze wtedy byłem pewny swego. Na dzień dzisiejszy nie mam pojęcie co się stanie. Z jednej strony czuje że Barca pojedzie Atletico z drugiej że będzie niespodzianka i Atletico to wygra. Tak więc może remis ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 wrz 2009, 16:20

Jedyna niewiadoma dla mnie jest Iniesta- czy zagra od poczatku. Keita jest w dobrej formie, wiec az tak duza straty nie bedzie. Na wieksza taryfe ulgowa Atletico nie moze liczyc. :lol: Zagadka jest takze zestawienie środka obrony- jest Pique chyba najmocniejsza na dzień dzisiejszy pozycja na środku, a obok niego moze zagrać kazdy z trojki- Marquez, Puyol, Chygrynkiy. Widac, że Pep nie bedzie mial obaw przed wystawieniem Ukrainca i mozna sie go spodziewać. Ja osobiscie widze go w pierwszym skladzie jutro.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2009, 17:22

Widze, że jesteś naprawdę optymistycznie nastawiony Asteniu. Wierzysz w dobry wynik Atletico (remis na CN zawsze byłby bardzo dobrym wynikiem) z powodu zwyczajnego optymizmu czy naprawdę widzisz jakieś przesłanki? Barcelona naprawdę nie gra źle. Atletico gra naprawdę źle. Ja tak to widzę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 wrz 2009, 17:24

Ja tam liczę, że Atletico nie będzie cudowało, przypomni sobie jak się strzela bramki i będzie mecz podobny do ostatniego obu zespołów. Murować się nie mają po co, bo nie umieją. Obrona Atletico w tym sezonie jest słabiutka. Dobrze więc jakby darowali sobie nieudolny autobus. Może znowu dostaną 6:1 a może wygrają 5:4. Grunt by było fajnie, bo po meczu Inter - Barcelona zapomniałem co to otwarta piłka.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 18 wrz 2009, 17:30

wczoraj byl news na sporcie,ze Chygrynkiy zagra na 100% w trzech najblizszych meczach ligowych

dzis natomiast sport pisze,ze pique raczej napewno siadze la nawce,bo gral najwiecej z naszych obroncow-wszystkie mecze jak dotad w klubie i 2 w reprezentacji

puyol tez rzadko odpoczywa-spodziewam sie wiec pary czygri-marquez, ktory od ponad tygodnia ma pozwolenie na gre,ale wiadomo,ze nie bedzie rozpoczynal sezonu w mediolanie na ciezkim terenie,wiec jutro powinien wreszcie zagrac od poczatku

zmian w pierwszej 11-stce bedzie wiecej-jestemy w trakcie pierwszego w tym sezonie maratonu- 7 meczow w 22 dni-wiec jutro zagra tez busqests w miejsce toure i maxwell za abidala

mecze z atletico obfituja ostatnio w duza ilosc bramek wiec polecam grac u bukow na over 3,5 bramki-kurs ponad 2 zacheca do grania

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 wrz 2009, 21:01

Takich zmian raczej napewno nie bedzie. Wymienić 3 obroncow nie jest mimo wszystko tak łatwo. Rafa nie gral troche, wiec nie liczylbym, ze wystapi z nowym Czygrynskiym.
Moze zagra Ukrainiec i Iniesta od poczatku, wicej zmian w porównaniu ze spotakniem z Interem sie nie spodziewam. Atletico to nie Gijon.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 18 wrz 2009, 21:02

Messi podpisal kontrakt do 2016 :) w sumie było wiadomo:D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2009, 21:04

jordan20 pisze:wczoraj byl news na sporcie,ze Chygrynkiy zagra na 100% w trzech najblizszych meczach ligowych
Nie widziałem tego, ale jeżeli to prawda to w sumie fajnie.

Pique rzeczywiście zasłużył na odpoczynek. Para Marquez - Dmytro sprawia bardzo dobre wrażenie aczkolwiek żaden z nich nie jest demonem szybkości a nastawione na kontry Atletico może wykorzystać Maxi Rodriqueza czy nawet Aguero.
jordan20 pisze:mecze z atletico obfituja ostatnio w duza ilosc bramek wiec polecam grac u bukow na over 3,5 bramki-kurs ponad 2 zacheca do grania
Tym razem nie byłby takim pewien. Atletico ostatnimi czasy ma wyraźne problemy ze zdobywaniem bramek a my w defensywie gramy dość pewnie. Oczywiście wynik w granicach 3:1 (wtedy weszłoby oczekiwane over 3,5) jest realny, ale nie będę zaskoczony jeżeli gola nie stracimy i tego może zabraknąć, aby taki zakład wszedł :P

Tymczasem wiadomością dnia powinno być --->

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=komm&news=28866
Messi z kontraktem do 2016 roku!

W piątek o godzinie 15 została sfinalizowana nowa umowa między FC Barcelona i Leo Messim, która zwiąże piłkarza z klubem do 2016 roku. Kontrakt został podpisany, bowiem osiągnięto porozumienie z ojcem i agentem Argentyńczyka, Jorge Messim.

Umowa została podpisana w obecności Joana Laporty, brata Leo - Rodrigo, wiceprezesów Rafaela Yuste i Joana Boixa, sekretarza technicznego, Txikiego Begiristaina i dyrektora ds. futbolu, Raüla Sanllehíego. Zabrakło jednak ojca i agenta piłkarza, Jorge.

Na mocy nowego kontraktu klauzula odejścia zawodnika wynosi teraz 250 mln euro (poprzednio 150 mln). Messi otrzymał także podwyżkę i jest najlepiej zarabiającym piłkarzem Barcelony. Jeśli wypełni kontrakt obowiązujący do 2016 roku, spędzi w klubie 15 lat, bowiem do Barçy trafił w 2001 roku.
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28871
Messi: Chciałbym tutaj zakończyć karierę

Leo Messi jest szczęśliwy z faktu podpisania nowego kontraktu, wiążącego go z Barceloną do 2016 roku. Argentyńczyk uczynił tym samym milowy krok w stronę zakończenia kariery w klubie, dzięki któremu stał się wielkim piłkarzem. W momencie wygaśnięcia umowy będzie miał 29 lat.

"Całą karierę chcę spędzić tutaj, w Barcelonie, o ile będzie to możliwe. Chciałbym tutaj przejść na piłkarską emeryturę", powiedział dla Barça TV i http://www.fcbarcelona.cat.

Nowy kontrakt podpisany został przez niego w najlepszym momencie, po zdobyciu potrójnej korony, po tym jak został wybrany najlepszym graczem zeszłorocznej edycji Ligi Mistrzów. Messi przyznał, że nowa umowa jest wynikiem "wszystkiego, co zdarzyło się w minionym sezonie i tego, czego dokonałem odkąd jestem w pierwszym zespole".

Mimo tego że zdaje sobie sprawę, iż jest jednym z najlepszych piłkarzy, o ile nie najlepszym, na świecie, Leo pozostaje skromny i nie wywyższa się ponad kolegów z drużyny: "Czuję się tylko jednym z członków spektakularnej grupy, która tworzy świetny, bardzo zjednoczony zespół".

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 18 wrz 2009, 22:58

http://sport.es/default.asp?idpublicaci ... _PK=803&h=
http://translate.google.com/translate?u ... ISO-8859-1

dla ciebie mentor news o ukraincu

http://sport.es/default.asp?idpublicaci ... _PK=803&h=
http://translate.google.com/translate?u ... ISO-8859-1

jarzinho- ten notka potwierdza niejako moje przypuszenia o wiekszej ilosci zmian=zdaje sobie sprawe,ze atletico to nie sporting,ale gra takiego busquetsa kosztem toure czy maxwella za francuza nie powinna wyjsc nam raczej bokiem

spodziewam sie wiec jutro 5 nowych twarzy w porownaniu ze sroda (czygri,rafa,max, sergio,andres)

chociaz pep pewnie i tak zaskoczy...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2009, 23:09

Ja też obstawiam, że zmiany będą. Toure również do tej pory gra bardzo dużo i czas na jakieś minuty Busquetsa, który przecież nas nie osłabi. Rotacja Maxwella z Abidalem to normalka. Iniesta po dwóch około 30-minutowych występach może teraz zacząć od pierwszego gwizdka. Nie jestem pewien co do Rafy, ale jeżeli jest kondycyjnie dobrze przygotowany to też nie zdziwi mnie jego widok w wyjściowym składzie.

Wszystko wydaje się proste, ale tak jak wspomniał przedmówca - Pep pewnie czymś zaskoczy...

Ewentualnie można dywagować za kogo zagra Iniesta :> Za Keitę w środku albo za Titiego w ataku. Seydou sporo gra więc pewnie za niego. Francuz w lidze jeszcze nie zagrał ani minuty więc pewnie jednak zagra i oby zaczął łapać formę bo trochę blado wypadał w ostatnich występach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 wrz 2009, 23:18

Skubany ten Pep. Niby nie ma aż tak wielu opcji, ławka nie jest szersza niż w zeszłym sezonie (a może wręcz przeciwnie) i mimo to ciągle wszystkich zaskakuje :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 wrz 2009, 23:36

Teraz będzie mógł zaskakiwać zestawieniem obrony bo Jezus na pewno będzie grał dużo więcej niż Caceres. Do tego Maxwell pewnie będzie grywał częściej niż Sylvinho.

W pomocy sytuacja za bardzo się nie zmieniła. Szkoda kontuzji Thiago bo pewnie też miałby szanse na jakieś minuty od czasu do czasu.

W ataku Pedro/Jeffren przypuszczalnie będą grywać częściej niż Hleb.

Gdyby nie uraz Bojana to Zlatan pewnie też nie grałby z takim natężeniem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 wrz 2009, 11:06

Ciekawie będzie jak Keita i Toure pojadą sobie do Afryki biegać za piłką wraz z innymi murzyniątkami w rytm vuvucośtam. Jak wtedy Pep zaskoczy zestawieniem pomocy będę pod wrażeniem do końca istnienia tego forum :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2009, 11:20

No i?

Będziemy wtedy grać: Busquets/Marquez/Pique - Xavi/Jonathan/Thiago - Iniesta/Jonathan/Thiago i też sobie poradzimy. Naprawdę nie trzeba mieć takiej kadry jak Real, aby z powodzeniem walczyć o wszystko :]

Kadra na dobrą sprawę jest taka jak w ubiegłym sezonie. IMO powinna być nieco szersza z racji PNA, ale nie rozpaczam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”