Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 247

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 18:59

Wisła była lepsza i została niestety okradziona przez sędziego przy prawidłowej bramce Diaza.
Nikt jednak nie nakazywał im podawać niecelnie i ze słabą Polonią Bytom robić wszystko, co tylko się da, żeby nie strzelić bramki i wymienić 3-4 podań celnych w jednej akcji. Boguski i Garguła potrzebni są od zaraz, żeby tej drużynie wprowadzić więcej spokoju.
Polonii należą się brawa za ambicję i naprawdę wysoką inteligencję boiskową, ale tak naprawdę nie mam pojęcia, jakim cudem są tak wysoko. Dziś poza tym, że mają świetnego trenera, Polonia jako zespół piłkarzy nie pokazała nic szczególnego - tym większe pretensje mogą mieć wszyscy fani Wisły do piłkarzy, którzy na własne życzenie i po błędzie sędziego zremisowali, a nie wygrali 3-4 do zera.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 wrz 2009, 19:11

Jako szczesliwy (nieszczesliwy) posiadac canalu + mialem dzisiaj przyjemnosc, a moze i nie, obejrzenia meczu z udzialem mistrza kraju Wisly Krakow z mocarna Polonia Bytom. Co wiecej, spontanicznie obstawilem nawet ten mecz na moim dzisiejszym kuponie, zachecony glownie niskim kursem na Wisle. Dodam, ze jeszcze nigdy w mojej kilku letniej karierze nie obstawialem meczu z Ekstraklasy.

Musze przyznac, ze to co zobaczylem przerazilo mnie. Naprawde chyle czola przed kibicami Wisly i druzyn z Ekstraklasy, bo ogladanie takiego gówna to nie lada wyczyn. Amerykanie ciagle to wymyslaja nowe metody tortur wykonywanych na Arabach, niektorych mecza muzyka Rammstein, niektorych trzymaja cala noc na mrozie, a jeszcze innych podtapiaja. Az dziwne jednak, ze jeszcze nie wpadli na pomysl puszczania wiezniom meczow pilkarskich, ktore odbywaja sie w Polsce. Gwarantuje, ze kazdy Osama nie opral by sie tego rodzaju meczarniom i ataki terrorystyczne bylyby juz tylko historia.

Zdaje sobie sprawe, ze dluzsze kibicowanie druzynom w naszym kraju niewatpliwie wiaze sie z utrata wlosow, badz po prostu siwieniem. Mi dzisiaj na pewno doszlo kilka siwych wlosow.

Małecki okrzykniety wielkim talentem przypominal mi dzisiaj anty-pilkarza. Za granica moglby co najwyzej podawac bidonu lub sprzatac w szatni, a u nas tacy pilkarze (mowa o wszystkich) zarabiaja krocie i to uwazam jest chore. Za to co prezentuja i jakie posiadaja umiejetnosci to ja bym im dal srednia krajowa.

Dziekuje jednak Wisle, za to swietne uczucie, jakie ogarnelo mnie po przerzuceniu kanalu z meczu z Chelsea na Wisle. Naprawde cos niesamowitego, jakby sie przeniesc sie w czasie.

Co sie stalo z moim kuponem nie musze pisac, dzieki Wiselko :* Dalej sponsorujmy to bagno i zenade polskich pseudopilkarzy.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 wrz 2009, 19:42

chyle czoła naiwniakom, którzy kierowali się kursem w tym meczu i postawili na Wisłe. Ten mecz był dla nas bardzo ciężki, raz, że Polonia w tym sezonie gra bardzo dobrze, a dwa, że Polonia w zasadzie grała u siebie - na Śląsku, dokładniej w Sosnowcu. Po takich kursach jakie proponowali nam bukmacherzy prędzej puściłbym kupon na x2 niż na jedynkę, która była po prostu nieopłacalna, kurs nie był adekwatny do tego meczu. A co do komenta mistyka... ciężko się nie zgodzić, nasza polska piłka jest daleko za murzynami, zachód uciekł nam już dawno temu, a ostatnio nawet i wschód (ukraina, rosja). jedyne czym My Polacy możemy się szczycić to m.in. siatkówka i żużel, ale na pewno nie piłka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 wrz 2009, 20:07

Aker pisze:u siebie - na Śląsku, dokładniej w Sosnowcu
:shock: :shock: :shock: :o :o :o :roll: :roll: :roll:
:zgon: :zgon: :zgon:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 wrz 2009, 20:30

czeher pisze: :shock: :shock: :shock: :o :o :o :roll: :roll: :roll:
:zgon: :zgon: :zgon:
?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 wrz 2009, 20:37

Sosnowiec na Śląsku leży tak samo, jak Kraków.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 wrz 2009, 20:38

Napiszę to najkrócej jak można. Sosnowiec to nie Śląsk.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2009, 20:46

I jednak Polonia nie dała się wielkiej Wiśle i urwała im punkty. Nawet nie chcielibyście wiedzieć co się działo na loży prasowej, gdy Bazik strzelił gola w 16 minucie.

Do tej pory byłem pewien, że naszą bolączką jest brak skuteczności, po dzisiejszym meczu nie wiem co powiedzieć o grze piłkarzy Wisły :lol:

"Delegacie - ściągnij gacie" :haha:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 wrz 2009, 20:48

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 wrz 2009, 20:53

Do Województwa Śląskiego należy również Częstochowa, która nie ma ze Śląskiem nic wspólnego.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 20 wrz 2009, 20:59

zależy co masz na myśli. Sosnowiec i Częstochowa należą do województwa śląskiego, ale do krainy historycznej - Śląsk - już nie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 wrz 2009, 21:01

miałem na myśli Śląsk jako województwo tak jak się mówi Mazowsze na woj. mazowieckie :)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 20 wrz 2009, 21:14

cloner, gratuluje ambitnej drużyny :)
A naszym gwiazdkom, w szczególności Małeckiemu proponuje puknąć się w głowie.
Jesteśmy chuk (;)) Wie gdzie! Dobrze bawimy się ! :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 wrz 2009, 21:18

paku pisze:cloner, gratuluje ambitnej drużyny :)
Dzięki.

Muszę przyznać, że ciekawie się mecz oglądało, pełen akcji. Wasi piłkarze faktycznie niekiedy odpuszczali bieg do piłki, gdy wydawało się, że można do niej dobiec bez problemu :wink:

Jest dobrze :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 20 wrz 2009, 21:35

Sędzia zabrał Diazowi chyba bramkę sezonu bo to uderzenie to było coś pięknego a wydaje się że spalonego raczej nie było. No i ten strzał Kirma w samiutkie spojenie...

Bardzo słaby mecz Małeckiego, ale i tam mógł strzelić co najmniej jedną bramkę. Fajnie będzie się prezentował skład jak wrócą Boguski i Garguła... Nie wiem cxzy nie będzie lepiej jak klub rozwiąże kontrakt z Łobodzińskim przez aferę korupcyjną, bo już straciłem jakąkolwiek nadzieję że on się kiedyś ubudzi i zacznie grać przynajmniej przyzwoicie a z tego co kojarzę to zarabia taką kasę że głowa boli. Brożek bez Boguskiego nie istnieje. Może lepiej dla Pawła że nie wyjechał w tym okienku bo z taką formą grał by w rezerwach, albo siedział na ławce w rezerwach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”