Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel » 21 wrz 2009, 16:20

El-Polacco pisze:Babel pamiętasz czasy kiedy nie wygrywaliśmy z ogórkami. Kiedy to było :P :> Mi się nie rozchodzi o to, że nie wygrywamy, lecz o styl w jakim to robimy, i nie ma tutaj nic wspólnego z taktyką, lecz więcej jest szczęścia i błędów rywali, a czasem indywidualne umiejętności jednego zawodnika.
Dobrze wiesz, że chodziło mi o seryjne wygrywanie. Akurat nawet to nie jest trafne bo to piec sezonów temu Inter pobił wszechrekord remisów, remisujac z kazdym i ze słabym i z dobrym. Po ostatnim sezonie Cagliari do ogórków bym nie zaliczył.
I co z tego mamy
Jak wyciagniesz zdanie z kontekstu to na pewno nie zrozumiesz. Specjalnie dla Ciebie tak abys zrozumiał.

Podalem przyklad transferów (nie rozumiem czemu mi imputujesz rzeczy których nie napisalem?) aby zobrazowac Ci przepasc miedzy Anglia a Włochami, podalem przyklad szkolenia/skautingu młodzieży aby pokazac Ci roznice miedzy szkoleniem i wypatrywanie talentów w Italii. Dalej nie łapiesz? Realia czyli rzeczywistość jest taka, że Anglicy i Hiszpanie przescigneli Włochów. Oczywiscie samym pieniedzmi sie nie wygrywa, zreszta Inter na ich brak nie narzeka, ale jesli madrze sie zarzadza to wlasnie roznica jest taka jak teraz obserwujemy. W zasadzie patrzac na Europe (w sumie taki Lyon i Porto osiagneły najwyzej runde wiecej niz Inter) nie da sie przeskoczyc pewnego poziomu jesli twoja liga nie zmusza Cie do progresji (chyba ze wydasz 300 milionów na transfery). Jest jeszcze opcja, że wynajdziesz sobie piłkarzy robiacych róznice jak np. Barca kiedys Xaviego, Messiego czy kiedys Manchester C.Ronaldo, ale tu patrz przyklad o wyszukiwaniu zawodników. W sumie i srodki na transfery mozna pod to podpiac, no w tej chwili kolejny C.Ronaldo wybierze inny kierunke niz Włochy. Dlatego nie widze sensu w burzeniu tego co zbudowalismy do tej pory, tylko poprawianiu. Licze ze jak Mourinho odejdzie z Interu (mam nadzieje ze po wypelnieniu kontrkatu bo to bedzie swiadczyc o dobrej robocie) to nastepny trener bedzie kontynuował ten projekt. Nie wierze w czarodzieja, który przyjdzie i odmieni (tym bardziej w Hiddinka, ktory u Romka zabezpieczy finansowo chyba swoja cala rodzine do 5 pokolenia).

Wg mnie Inter w tej chwili zbudowany jest dobrze, ale pewne jest ze dalej trzeba go ulepszac. Mourinho dostał swoj czas, koncepcja sie troche zmieniiła z powodu odejscia Zlatana i mysle, że głupota jest wyciaganie az takich wniosków po meczu 4 kolejki. Wygranym.

Wróć do „Włochy”