House in da house - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 23 wrz 2009, 13:00

10 pisze:
boskigonzo pisze:Moge wiedziec co wam sie podoba w housie ? Nie moge pojac fenomenu tego serialu w ktorym w kazdym odcinku schemat scenariusza jest taki sam - przyjezdza chory /nikt nie wie co mu jest / diagnoza / diagnoza okazuje sie bledna / kolejna diagnoza - rowniez bledna / za 3,4 , 10 razem gregory hałs wpada na zajebisty pomysl i okazuje sie ze trafil :o
To odmóżdżacz, ale na poziomie. Zawsze lepsze to niż CSI :rotfl: . Godne podziwu jest to, jak konsekwentnie grubą kreską narysowany jest główny bohater.

:lol:
Dr. House to jest podróbka Dr. Coxa z serialu "Scrubs"...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 wrz 2009, 13:10

Scrubs
to jest dopiero gniot! i w dodatku głupi. Jak dla mnie za głupi

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 wrz 2009, 13:23

(L)oczkerson pisze:
Scrubs
to jest dopiero gniot! i w dodatku głupi. Jak dla mnie za głupi
Koleżanka mi poleciła, obejrzałem 2 odc i dałem sobie spokój... Żenujące i bez sensu... Co prawda House mistrzowskie miał pierwsze 3 sezony, mi np bardziej podobała się ekipa Cameron, Foreman, Chase... Jakoś Taub mi nie leży... No Trzynastka jest jeszcze ok... Ale zauważcie, że Wilson wyrasta na mistrza ciapowatej riposty i coraz bardziej zadziwia...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 wrz 2009, 13:35

kyloloko pisze:Dr. House to jest podróbka Dr. Coxa z serialu "Scrubs"...
A nie na odwrót? Wydaje mi się, że Cox ma być właśnie taką parodią House'a. Ale swoją drogą pierwsze sezony tego serialu były znakomite. Teraz jakby coś siadło.

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

xy2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 23 wrz 2009, 18:41

fieldy pisze:I jak później go policjanci znaleźli bez spodni, gdy wracał z imprezy do domu, z imprezy która była u niego w domu
Uwielbiam to :lol:

Co do ludzi, którzy zarzucali serialowi schematyczność - nowy sezon, przynajmniej na te dwa pierwsze odcinki porzucił schemat. Co prawda, miło wrócić do Housa, ale jestem zaniepokojony po tych dwóch pierwszych - powiem tyle. Zobaczymy co będzie dalej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2009, 13:29

Jeszcze odnośnie Housa, jak Cuddy zabrała mu dywan poplamiony jego krwią:

Cuddy: If you don't want to work in your office, work in the clinic. If you don't want to work in the clinic, go home. And don't get paid.
House: [starts hitting his cane loudly against the floor] Attica! Attica! Attica! Attica! Attica!

:rotfl:

genialny jest ten wstęp

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 wrz 2009, 21:34

Maro juve pisze: nowy sezon, przynajmniej na te dwa pierwsze odcinki porzucił schemat. Co prawda, miło wrócić do Housa, ale jestem zaniepokojony po tych dwóch pierwszych - powiem tyle. Zobaczymy co będzie dalej.

Dziś udało mi się obejrzeć.

Racja schemat jest inny, ale nie wygląda na razie to źle, mnie się w miarę odcinki podobały, czekam na następne :P .

Fieldy widziałeś już ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 wrz 2009, 0:18

Maro juve pisze:Co prawda, miło wrócić do Housa, ale jestem zaniepokojony po tych dwóch pierwszych - powiem tyle.
Myślisz, że wróci na stare śmieci i będzie miły dla wszystkich ?
Mnie się podobało, zawsze to coś innego. Motyw z kolesiem co chciał latać fajny :lol:

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 25 wrz 2009, 8:08

fieldy pisze: Myślisz, że wróci na stare śmieci i będzie miły dla wszystkich ?
Nie wiem do końca jak odczytać ten uśmiech na koniec - czy ta cała przemiana i otwarcie na świat zewnętrzny nie były przypadkiem jego zmyślnym planem i kompletnym przedstawieniem. Bo jeśli nie, to ta zmiana rzeczywiście mnie niepokoi. Choć wątpię, by twórcy serialu wyzbywali się swojego największego atutu i zrobili z Housa miłego gościa. To wręcz nieprawdopodobne :o
Wiem natomiast jedno - czekam z niecierpliwością na następny odcinek :P I nie żeby mi się te dwa pierwsze odcinki nie podobały - były świetne :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Re: House in da house

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 wrz 2009, 0:05

Maro juve pisze:Nie wiem do końca jak odczytać ten uśmiech na koniec - czy ta cała przemiana i otwarcie na świat zewnętrzny nie były przypadkiem jego zmyślnym planem i kompletnym przedstawieniem
To był raczej taki usmiech ulgi, że wreszcie wraca do siebie, a nie taki, który mógłby sugerować przechytrzenie lekarzy :think:
zresztą w pewnym momencie nawet łzy się pojawiły, a tego chyba nie udawał ...

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 28 wrz 2009, 7:33

fieldy pisze:To był raczej taki usmiech ulgi, że wreszcie wraca do siebie, a nie taki, który mógłby sugerować przechytrzenie lekarzy :think:
zresztą w pewnym momencie nawet łzy się pojawiły, a tego chyba nie udawał ...
No właśnie też tak myślałem zaraz po obejrzeniu odcinka. Dlatego jestem bardzo ciekaw jak to teraz wszystko będzie wyglądało. Potem jednak zasugerowałem się gdzieś tą teorią, gdzie podobno następny odcinek nazywa się Epic Fail i wszystko miałoby wrócić do normy i dlatego to wszystko mogło być jedną wielką, fantastyczna mistyfikacją. Chociaż wiem, że ta wersja jest mocno przedobrzona.
W każdym razie już dziś(a prędzej jutro bądź pojutrze, kiedy obejrze ;p)rozwieją się wszystkie wątpliwości co do dwóch pierwszych odcinków. :)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 30 wrz 2009, 15:02

10 pisze:
kyloloko pisze:Dr. House to jest podróbka Dr. Coxa z serialu "Scrubs"...
A nie na odwrót? Wydaje mi się, że Cox ma być właśnie taką parodią House'a. Ale swoją drogą pierwsze sezony tego serialu były znakomite. Teraz jakby coś siadło.
No niestety ale Scrubs powstało wcześniej... a że Cox jest tam naciekawszą postacią poza "cieciem..." ;] to wykorzystali to inni... a sam serial jest rewelacyjny jest w nim wszystko co powinno...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2256
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 wrz 2009, 16:05

Już po drugim odcinku.Średni.

Nie wiem czy już widzieliście, ale opowiadać nie będę jeszcze.Mnie się tak średnio podobało, przypadek słaby, praca zespołu też słaba bez Grega, a on jak tak sam w domu siedzi to też nic specjalnego nie powie.Wydaje mi się, że trochę za miękki się zrobił, ale zobaczymy bo w następnym wraca już do PP...uff.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 30 wrz 2009, 20:34

Cox w pewnym odcinku nawet parodiuje House'a na jutubie fragment nawet umieszczony. Co do Housa uważam, że to nie jest żadna rewelacja, popieram osoby zarzucające temu serialowi schematyczność, ile razy ogladałem wiiedziałem która diagnoza jest właściwa i oglądanie stało się nudne. Nowe sezony to zmieniają- bardzo dobrze, jak będe miał czas to z checią zobacze.
acha, zapomniaałbym:
Cox>House :afro:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”