Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 489

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2009, 2:21

Mnie chodziło o sam aspekt bicia kornerów. Co jak co, ale Sneijder jest w tym dobry

Jak narazie jeden mu wyszedł i tyle. Nie popadałbym w hurraoptymizm mając w pamięci jego ostatnie mecze kiedy to zagrywał piłkę wszędzie tam gdzie zawodników w czarno niebieskich koszulkach nie było. Przy okazji chcę podkreślić, że byłem i jestem wielkim zwolennikiem tego zawodnika. Uważam, że będziemy mieli z niego sporo pożytku. Tylko na to potrzeba czasu i trochę "szczęścia", bo jak wszyscy wiemy holender jest zawodnikiem kontuzjogennym, a i z tego co słyszałem skory do wyjścia na miasto (niestety w godzinach nocnych w celu niesportowym). Oczywiście to mogą być plotki, które można o kant dupy rozbić.
Burdisso za to sie rozhulał.
Czy ktoś wie jaka suma odstępnego została zapisana w jego umowie wypożyczenia ? Być może zarobimy na nim trochę kaski, bo mimo wszystko nie chciałbym aby wracał do Interu. Zawodnik jest to nierówny i nieobliczalny.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 wrz 2009, 10:16

Tak jak pisalem po transferze Sneijdera stale fragmenty gry to powinno byc krolestwo Holendra, poza Mario (ktory jednak nie zawsze przebywa na boisku) nie mamy zadnego specjalisty w tym elemencie gry.
Lucio zdoby swoja pierwsza bramke we Woszech i nie ostatnia. Od pierwszego sparingu w ktorym gral byl niesamowicie grozny przy takich sytuacjach.
Co do naszego duetu napastnikow to z 12 ligowych bramek zdobyli 8 (strzelajac w kazdym spotkaniu), wliczajac SCI maja 9, niezle :)
Szczegolnie widac po Milito, ze jest w swietnej formie, pokazuje to nie tylko strzelajac bramki. Eto'o gra slabiej, ale swoje pod bramka rywala tez robi.
Co mnie wczoraj pozytywnie zaskoczylo to to, ze w drugiej polowie majac w miare spokojny wynik gralismy pressingiem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2009, 11:36

Co do Sneijdera to w tym meczu ratowały go tylko te rzuty rożne, bo tak nie pokazywał w zasadzie nic. Kolejny raz. Mam coraz więcej wątpliwości czy Wesley się w Interze sprawdzi. Przynajmniej na pozycji rozgrywającego.
Odnośnie samego meczu to już kiedy Napoli wybiło bezmyślnie piłkę na rzut rożny w tej 2 minucie pomyślałem, że jak tak będą grali i znów pokażą tyle co z Genoą to mecz się szybko skończy. No i się nie pomyliłem 8) , Napoli zagrało katastrofalne spotkanie i wydaje mi się, że Donadoni szybko poleci ze stanowiska. Gola może i strzelili, ale to raczej wynik fatalnego błędu w kryciu Interu (niepilnowany zawodnik w polu bramkowym przy rożnym. Serio?) Tak gra Napoli to była jedna wielka pomyłka. Bardzo mi się podobało jak jedno podanie z klepki Stanko z Maiconem pokonało 4 zawodników :lol: Ogólnie Napoli to wielki niewypał. Kadra wygląda ślicznie na papierze a na przestrzeni 3 meczy z rzędu nie widziałem w ich wykonaniu nawet krztyny dobrej gry, tak więc wygrana Interu mnie nie dziwi i była ona do przewidzenia Fantastycznie grał Maicon, oglądanie go w takie dyspozycji to sama przyjemność.
No i słów kilka o ataku, który odwala wspaniałą prace. Statystyki i dyspozycja Milito są naprawdę wielkie i nie trzeba tu chwalić Milito za to że wykorzystał sytuację sam na sam :P Diego po prostu w każdym meczu prezentuje się bardzo dobrze, wczoraj gol się mu nie należał bo złapali go obrońcy na spalonym, ale mimo wszystko w tym sezonie gra świetnie. Tyle, że Eto'o już gorzej. 3 gole co prawda są, ale myślałem, ze Eto'o będzie robił więcej szumu, tymczasem większość akcji wyprowadza Milito. Wczoraj w zasadzie Eto'o poza tą 2 minutą gdzie wbił piłkę z 20 centymetrów chyba kolejnych okazji już nie miał :think:
Tylko nie uwierze, ze nie zadajasze sobie pytan dlaczego tak sie dzieje. A warianty odpowiedzi sa dwa: beznadziejny Inter ma kupe szczescia lub Mourinho i społka przykrecaja moc odpowiednio w stosunku do rywala
To, że Inter gra często na pół gwizdka a i tak wygrywa nowością nie jest :wink: Od kiedy Inter nie remisuje z kim popadnie to podstawowa cecha tego zespołu, wiec wielką zagadką to dla mnie nie jest :P
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2009, 11:38 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2009, 11:36

Co mnie wczoraj pozytywnie zaskoczylo to to, ze w drugiej polowie majac w miare spokojny wynik gralismy pressingiem.
Co było widać w ostatnich minutach spotkania, kiedy to nasi zawodnicy ledwo się wlekli po boisku. Bałem się troszeczkę o jakąś kontuzje. Maicon co chwile łapał się za kolano, Lucio tez wyglądał jakby coś mu dolegało. Pytanie na co czekał Baresi ze zmianami. W takim meczu jak ten od 50-60 minuty powinien wprowadzać rezerwowych.
Mam coraz więcej wątpliwości czy Wesley się w Interze sprawdzi.
Po 4 kolejkach ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2009, 11:48

MarcinW pisze:
Mam coraz więcej wątpliwości czy Wesley się w Interze sprawdzi.
Po 4 kolejkach ?
Po 5 nieudanych meczach, a wątpliwości to nie osąd. Nie spisuje Sneijdera na stratę. Natomiast nie mam wątpliwości, że jeśli ma się w Interze sprawdzić musi grać zdecydowanie lepiej. Podobnie jak Huntelaar w Milanie.
Zresztą nie ma reguły, że nowy zawodnik potrzebuje więcej czasu by zacząć grać dobrze. Felipe Melo, Diego i Cannavaro od pierwszego sparingu są w JUVE postaciami decydującymi. Większość ważnych transferów wykonanych przez czołowe zespoły już się świetnie spłaca (Diego, Melo, Canna, Milito, Eto'o, Robben, Kaka, Ronaldo, Zlatan, Vermaelen, Adebayor czy inni nowi w Man City)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 wrz 2009, 11:53

Co było widać w ostatnich minutach spotkania, kiedy to nasi zawodnicy ledwo się wlekli po boisku.
Ogladalem tylko 15 minut spotkania, na poczatku drugiej polowy a wtedy wszyscy biegali az milo. Zreszta pisalem juz o tym, ze nie ogladalem calego meczu.
Wczoraj w zasadzie Eto'o poza tą 2 minutą gdzie wbił piłkę z 20 centymetrów chyba kolejnych okazji już nie miał
Ze skrotu wynika, ze mial jeszcze setke wypracowana przez Milito ale zmarnowal :P
Po 5 nieudanych meczach
Mecz z Milanem byl nieudany w wykonaniu Holendra? Zreszta z Pama rowniez bylo przyzwoicie. Sneijder rozegral cztery spotkania.
Felipe Melo
Nie przesadzalbym z jego ocena. Popelnia sporo grubych bledow jak wykladanie pilki rywalowi przed wlasnym polem karnym.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2009, 11:58

Mecz z Milanem byl nieudany w wykonaniu Holendra? Zreszta z Pama rowniez bylo przyzwoicie. Sneijder rozegral cztery spotkania.
Racja mecz z Milanem był dobry. Natomiast Sneijder zagrał 5 meczy bo jeszcze potyczka z Barceloną w CL, o której lepiej zapomnieć :wink:

A Felipe Melo gra świetnie. Ilość odbiorów, przerwanych akcji, aktywność, facet pod nieobecność Sissoko scementował naszą defensywną pomoc (każdy pamięta jak wyglała końcówka zeszłego sezonu bez Sissoko), strzelił gola w debiucie. A tych grubych błędów to naliczyłem mu całe 2 i to na samym początku. Potem tego już nie widziałem a Melo regularnie jest jednym z najlepszych graczy JUVE.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 wrz 2009, 12:02

Dobra juz sie doliczylem, bylo 5.

O brak aktywnosci Melo nie posadzam (moze przeciwko Lazio byl malo widoczny), on jest dla mnie nadaktywny.

btw Mamy fotel lidera, w sumie w Genui remis jest calkiem prawdopodobny wiec moze utrzymamy.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2009, 15:34 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 2 razy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2009, 12:04

Felipe Melo, Diego i Cannavaro
Człowiek człowiekowi nierówny. To, że ci zawodnicy od początku grali dobrze nie oznacza, że tak samo musi być z holendrem. Subtelna różnica pomiędzy nim a wyżej wymienionymi zawodnikami jest taka, że oni albo już mieli okazje grać we Włoszech (co częściowo eliminuje problem wynikające z adaptacji do nowych warunków) albo przychodzili w świetnej formie (Diego grał po prostu fenomenalnie). Natomiast Sneijder dołączył do nas po sezonie bardzo przeciętnej gry. Jak powszechnie wiadomo ostatni rok nie należał do udanych, stąd też taka, a nie inna cena. W formie z pierwszego sezonu musielibyśmy za niego zapłacić nie mniej niż 25 mln. euro.
Kaka,

Z tego co mogłem zaobserwować w ostatnich meczach gra bardzo przeciętnie, żeby nie powiedzieć, że słabo. A jeśli już się spłaca to tylko dlatego, że działa magia nazwiska, bo swoją grą Brazylijczyk nie wypracował jeszcze euro centa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2009, 12:10

Kaka pierwsze mecze miał świetne, gdzie bardzo dobrze drygował grą Realu a Ronaldo jedyne co robił to strzelał z karnych. Teraz wygląda to chyba na odwrót, ale dokładnie nie wiem bo Realu ostatnich meczy nie widziałem

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2009, 12:13

Kaka pierwsze mecze miał świetne, gdzie bardzo dobrze drygował grą Realu
W sparingach. A te jak wiemy rządzą się swoimi prawami.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 24 wrz 2009, 12:14

Kaka byl swietny w sparingach. Przyszedl czas na gre na serio i Cristiano bierze ciezar gry (strzelanie bramek) na siebie.
Brazylijczyl byl dlugi czas bez formy (z roznych powodow) i ciezko sie podziewac ze bedzie gral regularnie na najwyzszym poziomie, z czym z kolei Portugalczyk nie ma problemow.
Zreszta nie za bardzo jest sens te transfery porownywac do tych z serie a. Biorac pod uwage ile zaplacil Real to ci pilkarze po prostu musza grac na pewnym poziomie.
W Napoli szykuje sie piekna katastrofa bo jednak sporo zainwestowano w klub latem. Donadoni bedzie zapewne pierwsza ofiara.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2009, 12:20

Donadoni bedzie zapewne pierwsza ofiara.
Co może zaowocować zatrudnieniem Spalettiego. A ten jest trenerem klasowym.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2009, 12:23

ewentualnie Mancini, ale Spall jest lepszą opcją

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 24 wrz 2009, 12:31

ewentualnie Mancini
Manciniego nadal wiąże kontrakt z Interem na mocy którego zarabia bardzo duże pieniądze. W momencie podpisania kontraktu z Napoli pieniądze przysługujące mu z tytułu umowy przepadają. Nie sądzę, aby Włoch był gotowy podjąć takie ryzyko. Po pierwsze musiałby się zgodzić na znaczną obniżkę zarobków po drugie trenowanie Napoli do najłatwiejszych nie należy. Pamiętajmy, że ten klub nie od dziś ma trudności z wygrywaniem. Ponadto czytając ostatnie wywiady z R. Mancinim dochodzę do wniosku, że ów trener posmakował życia próżniaczego i nie jest mu spieszno coś zmieniać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”