Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 328

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 wrz 2009, 13:58

Wilmore pisze:Piszczek był obiektem krytyki w 2008, gdzie jako ulubieniec jechał na ME, zamiast uwielbianego Błaszczykowskiego.
LOL.... przypomnij sobie w jaki sposob zostal powolany.... a raczej dowolany, to byl cyrk na kolkach ze koles sciagneity w trybie awaryjnym wskakuje do 1skladu a najpier nie bylo dla niego miejsca... Krytyka polegala z wystawieniu go na pozycji wysunietego napstnika i to nie byla krytyka zawodnika tylko tegoi cudownego taktyka....

Smolarek :lol2:
Bienias pisze:skrot myslowy ale jak pasujacy. Leo w porownaniu do obecnych kandydatur nie byl gorszy a wrecz przeciwnie.
tak trener z odzysku z karaibow, nikt powazny go juz nie chcial.... jak obecne zagraniczne kandydatury sa gorsze to naprawde ['] nie wnikam w jaki sposob nastapi wybor
Wilmore pisze:Jeśli ktoś myślał, że Leo zastąpi ktokolwiek inny, a nie Majewski, to świadczy o jego intelekcie jeszcze gorzej
Co ty pierdzielisz... czlowieku widzisz co tu sie pisze...
Wilmore pisze:Oczywistym było, że Majewski będzie trenerem co najmniej na te dwa mecze, więc jeśli ktoś domagał się zwolnienia Leo, to automatycznie był albo idiotą, który oczekiwał kogoś nowego, albo zwolennikiem Majewskiego.

Czlowieku jeszcze raz, napisze... czytas co tu sie pisze?
Pisalem kilka krotnie, ze niech sie dziad meczy do konca z kadra, niech sie kompromituje do konca. bo zwolnienie jego nie ma zadnego znaczenia, bo niewiele zmieni.... Domagalem sie zwolnienia Leo po ME, rok temu ale teraz mogl ciagnac ta furmanke .... Majewski nie bedzie trenerem przygotuwujacym nas do Euro ... i kto tu jest automatycznie idiota...
Poza tym podkreslalem tymczasowy trener --- [']

Jak ktos jest przeciwnikiem Tuska to odrazu jest PiSowcem?

ale wiem masz swoja rzeczywistosc

--------
Ludzie tu nie ma nad czym plakac, a raczej jest sie z czego cieszyc, bowiem skutek bedzie taki ze Majewski spakuje laptopa
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2009, 14:12 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 wrz 2009, 14:00

Diamen23 pisze:Co złego jest w Piszczku? Gra w bardzo dobrym klubie w pierwszym składzie,
W b. dobrym klubie? Myślimy o tej samej Hertcie, która w tym sezonie zalicza straszny dół i wszystko wskazuje na jej walkę o utrzymanie w BL?

Skład rzeczywiście miejscami zajebisty :P Ale myślę, ze i tak gorzej od poprzednich spotkań już Polska chyba nie może grać (mam nadzieję, że nie...).

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 wrz 2009, 14:03

Nie ma Gizy :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 wrz 2009, 14:15

Przynajmniej nie ma coraz słabszego Krzynówka.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 wrz 2009, 14:18

Brakuje mi tutaj Podstawka jeszcze :lol: A no i Łobodzińskiego.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 wrz 2009, 14:21

Z jednej strony Majewski nie powołuje Żewłakowa twierdząc, że budując zespół na Euro2012 nie powoła piłkarzy zbyt zaawansowanych wiekowo. A z drugiej strony powołuje Dudka, który jest trzy lata starszy. Wiem, że dla bramkarza to trochę inne znaczenie ma wiek, ale jednak w 2012 Dudek będzie miał już 39 lat.
RealFan pisze:Przynajmniej nie ma coraz słabszego Krzynówka.
Krzynówek sam powiedział, że nie ma po co go powoływać bo swoje lata już ma i na Euro nie zagra na pewno. Dokładnie ujął to tak:
- Ta impreza odbędzie się bez Jacka Krzynówka. Nawet gdybym bardzo chciał, to zdrowie nie pozwoli. Kolana swoje dostały. Nie są może w jakimś beznadziejnym stanie, ale EURO 2012 i Jacek Krzynówek to dwa rożne tematy

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 wrz 2009, 14:31

Wilmore pisze:Jodłowski w kadrze nie występuje. Jodłowiec natomiast był poddawany krytyce na poprzednich stronach, gdzie jacyś kretyni wyśmiewali wystawianie go na PŚ zapominając, że na tej pozycji znakomicie grywał w Polonii na wiosnę.Piszczek był obiektem krytyki w 2008, gdzie jako ulubieniec jechał na ME, zamiast uwielbianego Błaszczykowskiego.Wilka tłumaczyć nie trzeba - przy każdym powołaniu był poddawany krytyce jako jeden z ulubieńców Leo.
Gdzie ty widziałes dobrze grajacego na środku pomocy Jodłowca w Polonii, on tam rozegrał trafiam... 1 spotkanie i to za Grembockiego w tym sezonie. sytuacji Piszczka chyba nikt nie musi przypominać w jak dostał sie na Euro, pojechał bo kontuzjowany był Kuba, a nie ze byl ulubiencem. Nie pisz bzdur naprawde.
boskigonzo pisze:btw. po raz kolejny nie ma Małeckiego , nie wiem ten koles chyba musi zaczac napierdalac 10 bramek na mecz zeby zostal zauwazony , za to drewno w postaci Wilka jest
Widziałes ostatnio MAłeckiego, jesli nie to wejdz w temat Wisły. Wilk dla mnie jest za słaby na reprezentacje i to pisze jako kibic Lech, jednak z drugiej strony ptarzac przez pryzmat tego sezonu i jego indywidualne osiagniecia ciezko mi napisać, że to drewno czy zawodnik w słabej formie obecnie.

Jedynym plusem jakim mogło być mianowanie Stefana na trenera było dla mnie fakt, ze powola naprawde najlepszych w tym momencie zawodnikow, takich, ktorzy moze dadza wynik, ktory zapeni 2 koszyk na MŚ w Brazylii. Zawiodłem sie i to wkurwa mać.
O Dudku juz pisałem, ale w najczarniejszych snach nie spodziewałem sie ze w kadrze znajdzie sie: Polczak, Pawelec, Rzezniczak, Przyrowski czy Iwański.
Arek Głowacki to nie jest zajebisty obronca, ale jego osoba broni sie jak nikt inny, patrzac na to, ze grał tam Dudka, ktory zawala kazda pułapke ofsajdowa to ja widziałem Arka obok Michała, a tu nie ma Żewlakowa. Czego brakuje Michałowi, wiem, ze mozna mu zarzucic to i owo, ale bez jaj i panów P. O Bieniuku kiedys pisałem, ze powinien dostac swoja szanse gdy grał w Turcji, ostatnio widziałem spotkanie Widzewa z Ruchem, w jakiś sposob jego osoba takze sie broni, wiadomo 1 liga to nizszy szczebel, ale zobaczymy...
Spodziewałem sie troche innej kadry z Kosa, Kowalczykiem Michałem Żewłakowem, Gdyby nie obrona to naprawde mozna by było uznac ze kadra jest ciekawa, tak przeraza mnie zestawienie lini defensywnej.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 25 wrz 2009, 14:44

Coś mało w tej kadrze bocznych obrońców :think:
Chyba, że Majewski chce grać 3 z tyłu 8)

A tego to nawet nie warto komentować...

http://www.90minut.pl/news/103/news1038 ... olski.html

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 wrz 2009, 14:49

Powołania dla Dudka i Bieniuka są oczywiste.

Od Jurka Majewski dostanie autograf Ronaldo, a od Bieniuka numerek z Anną Przybylską 8)

Coś za coś :)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 wrz 2009, 15:11

Ciekawe czy Greń popłynie razem z Majewskim po nieudanych spotkaniach :think: Może ponownie zagrozi samobójstwem albo kwitami byle tylko na dłużej zachować bardzo ważny jakby nie patrzeć stołek.
weasel pisze:3 z tyłu
Tak, żebyśmy w Pradze przegrali 0:7 :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 wrz 2009, 15:49

Duch pisze:Ciekawe czy Greń popłynie razem z Majewskim po nieudanych spotkaniach :think: Może ponownie zagrozi samobójstwem albo kwitami byle tylko na dłużej zachować bardzo ważny jakby nie patrzeć stołek.
A tak na marginesie....czytaliscie to rano? bo ja tak ale jakos nikt o tym wczesniej nie wspomnial http://sport.onet.pl/74318,1248685,2049 ... omosc.html
Mimo, ze to fakt to cos w tym musi byc skoro brak tych pilkarzy :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 wrz 2009, 16:23

bo ja tak ale jakos nikt o tym wczesniej nie wspomnial
Pisałem, ale wspominałem tylko o Żewłakowie, który moim zdaniem musi być w tej kadrze na dziś, Borucowi od biedy odpoczynek się przyda, choć też powinien zostać powołany.
1. Wiek.
2. Silny charakter, tego nie lubi Majewski u piłkarzy.
3. Przeszłość dyscyplinarna w reprezentacji.
To zresztą nie wszyscy. Dudka również został z tego względu niepowołany. :wink:
Dziwne w sumie, że GW o tym napisała dopiero wczoraj, resztki rozsądku jednak PZPN zachował i przecieki do mediów na temat balang w kadrze wyszły dopiero po zwolnieniu Leo - dziwne, że za Janasa i Engela w sumie też nie było takich wiadomości. Za Engela to dopiero był imprezy.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 wrz 2009, 16:30

Michał M pisze:
Diamen23 pisze:Co złego jest w Piszczku? Gra w bardzo dobrym klubie w pierwszym składzie,
W b. dobrym klubie? Myślimy o tej samej Hertcie, która w tym sezonie zalicza straszny dół i wszystko wskazuje na jej walkę o utrzymanie w BL?
a teraz popatrz na Lokeren, Widzew Łódź czy Iraklis :P . Hertha to bardzo dobry klub, który w poprzednim sezonie walczył przez długi czas o mistrza. Grają teraz bardzo słabo, ale trudno nagle nazywać ich kiepskim klubem.
Karwan i Wichniarek sobie tam nie radzili, a Piszczek jednak o ten pierwszy skład się obija. I wiem, że za bardzo się tam nie wyróżnia, ale i same powąchanie boiska w takim klubie dla Polaka to dużo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 25 wrz 2009, 17:32

Tymczasowy trener - tymczasowe powołania.

Jako kibic jednego z klubów ekstraklasy cieszę się z Głowy. Na tle Dudki, wygląda jak Puziol. Zresztą to nie jest przypadek, że w Wiśle, jak Głowa był zdrowy, to Dudka oglądał jego pozycję na rozgrzewce wzdłuż linii albo na ławce rezerwowych. Chyba trzeba mu życzyć jeszcze paru takich pamiątek po spotkaniach kadry :lol::
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnos ... na_glowie/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2009, 19:45

BaSSu pisze:Jak można nie powoływać Żewłakowa
Jest bez formy, ostatnio mecze w kadrze grał na stojąco, to out - niech się chłop ogarnie.

Wilmore: jak to jest, że Żewlaków, który czasem siada na ławce rezerwowych w lidze greckiej musi być powołany, a Kowalewski który jest pewniakiem w swojej drużynie, nie powinien się znaleźć w tym gronie?
RealFan pisze:Przynajmniej nie ma coraz słabszego Krzynówka.
To prawda. Dobry wybór.
lisek_chz pisze:Brakuje mi tutaj Podstawka jeszcze
A ja bym go powołał, strzelił 4 gole, z czego miał pół sytuacji, jak ktoś nie wierzy, to niech sobie obejrzy skrót z meczu z Piastem
Jarzinho pisze:Widziałes ostatnio MAłeckiego, jesli nie to wejdz w temat Wisły.
Dokładnie, tyle niedokładności i niecelnych strzałów, które wykonał w Sosnowcu, to ... szkoda gadać
piwus pisze:Jako kibic jednego z klubów ekstraklasy cieszę się z Głowy
Muszę przyznać, że w meczu z Polonią, chłop był wszędzie. I wszędzie był najlepszy. Zobaczymy czy przełoży się na grę w kadrze. Nigdy co prawda nie lubiłem, ma etykietę "samobój", ale ... może wreszcie się ogarnął i szczęście w kadrze do niego wróci. Warunki ma, niech je porządnie wykorzysta.

leeeeeeeo, leeeeeeeo, leeeeeeeo, leeeeeeeo

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”