Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 607

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 paź 2009, 16:36

Asteniu pisze: Ale nie w wieku 27 lat, jakoś w to nie wierzę.
Tego nie napisałem. Ale 30 to może być szczyt dobrej formy.
Asteniu pisze:Znajdą się też przykłady które mówią o tym że zawodnicy którzy bardzo wcześniej zaczynali i po 30 roku życia grali bardzo dobrze, a kontuzję ich tak nie trapiły.
Przykłady można znaleźć na wszystko, ale to są pojedyncze przypadki.
Asteniu pisze:Zmienił on klub i przybył do takiego w którym grał na nieco innej pozycji, a trzeba pamiętać że w poprzednim sezonie formę miał naprawdę bardzo dobrą (nie wiele gorszą od tego co grał w Londynie).
Jednak on nie był tak mocno jak Cesc eksploatowany już jako 18-19 latek. Teraz od dłuższego czasu gra słabo jak na siebie i dalsza część tego oraz przyszły sezon dużo powiedzą. Jednak wiek już swój ma i może nie być już piłkarzem tak dobrym, jak jeszcze całkiem niedawno. To normalne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 paź 2009, 23:26

Za mocno wybiegacie w przyszłość. Jeżeli Barcelona zdecyduje się przeprowadzić zdecydowaną ofensywę po Cesca to naprawdę nie będzie miało większego znaczenia czy Hiszpan może dawać radę przez kolejnych 10 czy tylko 7 sezonów :lol:

Jeśli chodzi o Francuza legitymującego się nazwiskiem Henry to należy dodać fakt osiągnięć. Przecież Thierry przyszedł do Barcelony, aby wygrać Ligę Mistrzów. Udało się i teraz może być trudniej o motywację.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 paź 2009, 8:52

Wilmore pisze:Ronaldinho - zniszczony przez Carlo nie jest w stanie odbudować formy i ustabilizować jej w nowym zespole. Do tego 2 lata starszy. Porównanie z sufitu.
Ty chyba masz coś nie tak z głową.Jaki zniszczony przez Carlo?Grał cienko już w Barcelonie (grzejąc ławę albo w ogóle 'odpoczywając') w sezonie poprzedzającym transfer do ACM,u nas też fizycznie nie był zdolny do gry (słynne 'będzie gotowy do gry w styczniu'),strzelał głównie z SFG...zabalował parę razy (pamiętaj,że nie wszytko przedostaje się do mediów),Ancelotti posadził go na ławie nie cackając się z nim...na potwierdzenie mojej tezy - forma w Barcelonie i obecnie Brazylijczyka...no ale oczywiście winny jest Carlo,przecież wszyscy w Chelsea narzekają jak to niszczy Anelkę,Drogbę,Lamparda,Terrego etc.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2331
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 paź 2009, 22:10

Oczywiście jak to po każdej przerwie na mecze międzynarodowe mamy kontuzje.. na szczęście tym razem nie jest ich aż tak dużo. Odpadli Clichy i Diaby którzy nabawili sie urazu stawu skokowego. Diaby powinien byc jednak gotowy na sobotni mecz. Eduardo nie jest gotowy, natomiast Almunia 50-50... Fabiański na 100% bedzie w skladzie. Jak myslicie, zagra jak nie będzie Manuela czy Vito dalej bedzie mial okazje bronic? W sumie to biorac pod uwage fakt, ze jest to raczej kiepski przeciwnik a gramy na swoim terenie to moim zdaniem Łukasz moglby sie pokazac... z drugiej strony chcialbym go zobaczyc w CC jako trening z Liverpoolem.. w kazdym razie chcialbym zobaczyc jak sie spisze bo nie gral jeszcze w tym sezonie.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 17 paź 2009, 16:38

sedzia huj, niebieskie rzecnickie kurwy [ch**], rudy pseudotrener [ch**]...
jak ja nienawidze tego zespolu.
Jesli ktorys niebiski smiec sie dzis polamie to ide pic z radosci. Eboue, Diaby, wy wiecie jak sie lamie rywali, zawsze mnie to wkur.ialo ale dzis bylbym happy

3 wp // fieldy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 paź 2009, 16:58

Ano, Walcott... żal. Ładnie zaczelismy, dominowalismy wszystko i potem wszystko poszlo sie walić po bramce z dupy... Mannone dosc nie pewnie chociaz zostal popchniety.. nie wiem jak potraktowac tą bramke taka dziwna... obysmy cos jeszcze strzelili.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2009, 18:32

Kolejne trzy punkty dopisane na konto więc jest dobrze. Do tego dorzućmy porażki Liverpoolu i Chelsea i mamy naprawdę kapitalny dzień.

Mecz od początku do końca pod mieliśmy pod kontrolą i trochę szkoda, że sędzia uznał bramkę dla Birmingham. Jak na moje oko to był tam faul na Vito, który też nie zachował się jakoś nadzwyczaj pewnie. W następnym meczu liczę na występ Fabiana od pierwszych minut.

Theo ma jednak wielkiego pecha w tym sezonie. Co chwila jakaś kontuzja. Mam nadzieję, że uraz nie jest poważny i będziemy go mieli do dyspozycji na następnego spotkanie.

Na kilka słów zasługuje ponownie Alex. Widać, że z każdym kolejnym meczem potwierdza swoją pozycję i oby tak dalej. Jeśli tak samo będzie się spisywał na tle lepszych rywali to o pozycję DM-a nie musimy się martwić. Szkoda, że w styczniu musi wyjechać :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2009, 18:56

Nie podobało mi się to spotkanie. Głupia bramka i potem było nerwowo. City mogli nawet wyrównać w końcówce, a takie mecze trzeba wygrywać. Po 18 minutach było 2:0, trzeba ich było dobić, a nie bawić się.

Dobrze, że się udało jednak i tracimy 4 pkt do 1 United, ale mamy jeszcze mecz zaległy, więc póki co nieźle to wygląda. Theo ponoć kontuzja kolana, oby nie za poważna.

Szkoda, że Diaby nie trafił tej setki w końcówce, bo mielibyśmy 5 kolejny mecz u siebie, gdzie strzelamy 4 gole ..

Arsenal have now scored more goals (27) after eight league games than any other side in Premier League history.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2009, 1:02

Nie podobało mi się to spotkanie. Głupia bramka i potem było nerwowo. City mogli nawet wyrównać w końcówce, a takie mecze trzeba wygrywać. Po 18 minutach było 2:0, trzeba ich było dobić, a nie bawić się.

Dobrze, że się udało jednak i tracimy 4 pkt do 1 United, ale mamy jeszcze mecz zaległy, więc póki co nieźle to wygląda. Theo ponoć kontuzja kolana, oby nie za poważna.

Szkoda, że Diaby nie trafił tej setki w końcówce, bo mielibyśmy 5 kolejny mecz u siebie, gdzie strzelamy 4 gole ..

Arsenal have now scored more goals (27) after eight league games than any other side in Premier League history.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 paź 2009, 1:34

Pierwsza połowa do drugiej bramki była b. dobra. Dominowaliśmy we wszystkim praktycznie co poskutkowało golem. Potem jak sam Diaby powiedzial po meczu, zrezygnowaliśmy i straciliśmy głupią bramkę. Potem nerwówka.. i świetny kontratak zapoczątkowany przez Vito, Fabregas i Arszawin i gol. 3-1 dobry wynik, w tabeli jest dobra sytuacja, jeden punkty praktycznie za Man Utd bo z Boltonem u siebie nie powinnismy zwalić...

Na konferencji Wenger powiedział, że Almunia jest gotowy ale jeszcze nie wie czy zagra we wtorek.. dziwnie to ogólnie wygląda, dzisiaj taki zdegustowany siedział na ławce.. co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 paź 2009, 14:03

fieldy pisze:bo mielibyśmy 5 kolejny mecz u siebie, gdzie strzelamy 4 gole ..
Kolejny mecz na Emirates gramy z Tottenhamem i nie ukrywam, że liczę na podtrzymanie świetnej passy zwycięstw na własnym boisku.

Wenger powiedział, że spodziewa się nieobecności Theo w meczu z Alkmaar :roll: Ma kontuzjowane kolano i pewnie przez jakiś czas będzie poza treningami.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 paź 2009, 18:28

Swoją drogą, na kogo stawiacie na bramce w meczu z Liverpoolem (CC)? Ostatnio grał Szczęsny.. czy ma szanse to powtórzyć, troche dziwnie by było jakby Mannone po występach w LM i PL nagle został zdegradowany do CC, z drugiej strony mamy Fabiana który jeszcze w tym sezonie nie grał i Almunie który nie jest pewny na LM.. myśle że raczej Almunia nie powinien, postawie na Fabianskiego ze wzgledu na brak jakiejkolwiek gry w tym sezonie lub Szczęsnego ze względu na poprzedni mecz w CC.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 18 paź 2009, 18:37

fieldy pisze:[
które to były mecze ? W lidze w poprzednim sezonie [jeśli brać pod uwagę mecze w których grał od początku - i też nie zawsze kończył, czesto był pierwszym zmienianym] zagrał z Cescem w 7 meczach.
przyjacielu, uzylylem nazwiska Cesca jako charakterystyczny przykald pozycji na jakiej gra. jesli mam sie z takiej statytsyki ktora zapodałes, tlulaczyc, to nie mamy o czym rozmawiac, gdyz uzywam nazwisk wylacznie jako odnosnik/przykład. liczylem, ze rozmawiam z uzytkownikem, ktorego inteligencja rozni sie od przecietnego kibica z kanonierzy.com.

ps. moze mi ktos z was drodzy kibice Ars to wytlumaczyc:
"(...)Londyński Arsenal jest pod wieloma względami bardzo szczególnym zespołem. Pomijając fakt, iż ma on najwięcej płatnych kibiców świata(...)"

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... nga-.shtml

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 18 paź 2009, 19:02

DREWNIANY SRACZ pisze:najwięcej płatnych kibiców świata
Bodajże po przeprowadzce na ES pobiliśmy pod tym względem Benficę, która cieszyła się liczbą coś koło 160 tysięcy płatnych członków. My dobiliśmy do 180 tysięcy. Chodzi oczywiście o Membershipy, bez których nie masz szans na bilet na mecz i masę różnych bajerów ze strony klubu. Jak zamawiałem swoją to płaciłem 35 funtów.

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 18 paź 2009, 20:45

Duch pisze:
DREWNIANY SRACZ pisze:najwięcej płatnych kibiców świata
Bodajże po przeprowadzce na ES pobiliśmy pod tym względem Benficę, która cieszyła się liczbą coś koło 160 tysięcy płatnych członków. My dobiliśmy do 180 tysięcy. Chodzi oczywiście o Membershipy, bez których nie masz szans na bilet na mecz i masę różnych bajerów ze strony klubu. Jak zamawiałem swoją to płaciłem 35 funtów.
posluchaj. nie chce byc natretny, jestes idiotą czy tylko udajesz? chcesz na tym forum powiedziec ze Arsenal posiada najwieksza ilosc kibicow ktorzy placa sklade? jesli chcesz tak powiedz to powiedz. jesli nie masz nic innego do napisania, napisz: nie mam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”