Siatkówka - Strona 146

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Siatkówka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 wrz 2009, 0:03

Meczu nie ogladalem, ale faktycznie Sfra ma wszystkich młodych siatkarzy w Polsce zakontraktowanych, wiec problemu nie bedzie. Hebda wyglada na bardzo utalentowanego gracza, dodaj do tego swietne warunki fizyczne (208 cm), moze byc ciekawym zawodnikiem w przyszlosci.
Mandzaro pisze:W pierwszej kolejce seria a Trentino wygralo 3-1 a furore w debiucie zrobil Juantorena. Chyba nawet gdyby Michal zostal to nie mialby tam miejsca w skladzie.
A na jakkiej podstawie to uwazasz? Bo Juantorena stukł przecietny zespol z Latiny? Michał był planowany na kapitana po odejsciu Grbica i predzej sie przychyle do drugiej czesci wypowiedzi, ze stwierdzili ze kiepsko ze zdrowiem i wola zdrowego Juantorene niz ze ten sportowo jest lepszy od Winiara. Sam Winiarski tez chciał wrócic co pewnie nie bylo bez nzaczenia. W tej chwili Junatorena nie jest lepszy (jedynie w ataku), ale Winiarski był kluczowy dla równowagi miedzy atakiem a gra defensywa i stablizacja na przyjeciu. Stojczew nie strzeliłby sobie w stope, a na zachwyty nad Kubańczykiem poczekajmy na Macerate, Cuneo czy inna Piacenze.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 paź 2009, 10:08

Z Iraklisem w Memoriale Gołasia gładko. Tym razem bez Hebdy (wszedł dopiero w trzecim secie) , Skra zagrała z trzema przyjmującymi (Kurek, Stefan, Bąku). Ciekawe, który wariant zastosuje Skra w sez. zasadniczym..
Najlepsze jest to, że najczęściej po przekątnej grywał ...Antiga. Kto by się tego spodziewał?
:D

Wszechstronność Francuza powala.

PS. A rzekomo w przeddzień po przekątnej grał ...Wnuk
:lol:
Ostatnio zmieniony 03 paź 2009, 10:21 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 paź 2009, 10:21

Na trzech przyjmujacych z powodzeniem od lat 2 gra Piacenza. Kiedys Zlatanov, Bravo, Granvorka teraz Zlatanov, Bravo, Marshall. Nie wiem kto dokładnie wpisany był w Skrze po przekatnej do protokołu, ale moze tak wynikalo z ustawienia a moze po prostu łatwiej im sie ustawiac w przyjeciu. Zmierzam wlasnie do tego ze potencjalnie najsłabszy w ataku Bravo grał na pozycji atakujacego. Za malo meczów widziałem z druzynami w takich ustawieniach, ale samo to ze masz na placu 4 przyjmujacych (libero) daje ci dosc wielkie pole manewru i wiele wariantów rozegrań. Antiga przez lata dawał rade na prawym ataku (w jednym ustawieniu zawsze gra na prawym), wiec jakos specjalnie mnie to nie dziwi ze dal rade tez wczoraj.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 paź 2009, 10:49

Babel pisze:samo to ze masz na placu 4 przyjmujacych (libero) daje ci dosc wielkie pole manewru i wiele wariantów rozegrań.
No i tak to generalnie wyglądało. Przy czym warto podkreślić świetną dyspozycję Falaski. Chyba wreszcie się zaadaptował w Polsce.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 paź 2009, 17:48

Ogląda ktoś ten cyrk? :lol:

Mam nadzieję, że po dzisiejszym meczu Zenik zorientuje się, że reprezentacja to dla niej kilka klas za wysoko. A przed mistrzostwami Niemczyk mówił: "mamy jedną z najlepszych libero na świecie, więc o przyjęcie się nie martwię" :haha:

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 paź 2009, 16:20

Oglądacie?

Świetny mecz, starcie gigantów. Świetny prognostyk dla całego sezonu.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 18 paź 2009, 9:07

Jak na początek sezonu to mecz stał naprawdę na wysokim poziomie. Resovia jest na pewno mocniejsza niż rok temu. Redwitz i Akhrem bardzo dobrze wkomponowali się w zespół, do tego na przyjęciu powracający do wysokiej formy Wika i w ataku stabilny Oivanen ( wczoraj 27 punktów), mają ciekawy zespół.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 paź 2009, 10:18

Mecz był dobry. Nawet bardzo dobry momentami, choć do takiego z najwyższej połki brakowało mu wyrównania w poszczegolnych setach. Jak wygrywała Resovia to ona zdobywała kontrole nad setem, jak Skra to odjeżdzali troche i pozniej kontrolowali sytuacje. Jeno tie-break był wyrównany choc to głownie zasługa dobrej zagrywki Achrema, który dociagnał Sovie w końcówce. Resovia wydaje sie sie silniejsza niz przed rokiem, przede wszytskim nie ma juz tej bojaźni i podchodzenia do Skry na kolanach. Jest atmosfera, maja teraz Białorusina do trudnych piłek i nie tylko, Oivanen juz gwarantuje stabilizacje na ataku, do tego Wika (chyba) łapiacy forme. No i Redwitz który szybko sie zadaptował do PL i widac ze na zaufanie Travicy, którego nie miał np. Woicki. Resovia bedzie grac jeszcze lepiej, co cieszy w kontekscie LM, ale wczoraj kamera bardzo czesto pokazywała Winiarskiego i Wlazłego wiec trudno przypuszczac by Skra była gorsza. Personalnie wyglada na zespoł nie do ruszenia. I to martwi, bo nawet jesli poziom sie podnosi, stawka sie wyrównuje to nie dotyczy to jednak Skry. Oddzielna liga.

Mam nadzieje ze sie myle.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 maja 2010, 18:45

jestem zdegustowany tym co zaprezentowala Skra... mialbyc postep w stosunku do poprzednigo finalu w Lodzi a jest ...
Chyba z Nawrockim daleko w europie nie zajada... szkoda

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 maja 2010, 19:17

Tragedia. Słabość na każdej pozycji poza atakiem. Wlazły jedyny ciągnął grę. Grali na siłę, bez taktyki, bez bloku. Nic pozytywnego w ich grze. Jutro ogolą nas Słoweńcy i tyle będzie z wielkiej Skry.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 maja 2010, 19:23

Skra chyba przekombinowala z forma. Antiga po artroskopii, Winiarski jeszcze nie odbudował sily w ataku, Kurek z kadry a Kurek z Bełchatowa to inny zawodnik. Skoro caly zespol poza Wlazłym zawiodl to chyba winny jest trener. Lige i tak raczej wygraja, Jastrzebski jest zajechany juz po bojach z KK.

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 01 maja 2010, 19:59

Fatalny mecz, oprócz pierwszego seta. Środkowi nie istnieli, zero ataków Plińskiego. Nie wiem, czy on w ogóle miał blok, więc praktycznie jakby go nie było na boisku. Możdżonek to samo, kompletne zero. Gdyby nie Wlazły, to by była jeszcze większa kompromitacja...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 maja 2010, 20:04

Kamil232 pisze:Ja tam siatkówką klubową interesuje się mniej. Ale na moje oko długo w Skrze ten cały Nawrocki nie wytrzyma. Jakie on ma doświadczenie? To, ze był asystentem tyle lat to krzok znaczy. A kierować takim gwiazdozbiorem wcale nie jest łatwo. Pewnie w Polsce ten samograj będzie wszystko dalej wygrywał, ale czas na sukces w Europie, a tam potrzeba konkretnego gościa na ławce. A ten typ nie da rady. Ja bym go już dziś wywalił.
Kamil232 pisze: :D Wiesz to jest coś w ten deseń jakby Majewski został selekcjonerem kadry. Już przed pierwszym meczem napisał bym że już bym go dzisiaj wywalił, chociaż nie miał szans się pokazania. Ot po prostu na moje nie nadaje się na to stanowisko i tylko czekać na wtopę która sprawi, że wyleci. I znowu będzie mądry Polak po szkodzie, a trzeba być przed :wink:
Ale zaznaczam, ze siatkówką klubową interesuje się w małym stopniu i te moje przypuszczenia są tak na "czuja" :wink:
Mój czuj rzadko kiedy mnie zawodzi 8)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 01 maja 2010, 22:07

Kamil232 pisze:Mój czuj rzadko kiedy mnie zawodzi
Miałeś 50 % szans, albo wygrają decydujący mecz w LM albo nie. Gratuluje.

Błąd trenera oczywisty raczej. Inna kwestia, że można zastanawiać się jak duży wpływ miało przesunięcia finału. Jednak z całym szacunkiem dla trenera to wątpię, by był takim fachowcem że trening i formę przygotował dokładnie na jeden weekend. O ile jestem / byłem kibicem Skry, w sumie ze względu na dwóch graczy Wlazlego i Plińskiego, to powoli mnie to irytuje. Pieniądze ładowane w klub co roku są bardzo duże a efektów brak. Nie wiem gdzie jest problem, może w poziomie całej ligi, że liga nie wymaga spinania się przez cały sezon i potem dopiero na kadrze zawodnicy grają swoje 100%. Nie wiem. Irytują mnie. To co dzisiaj pokazali to przekraczało wszelkie granice. Brak bloku, brak środka. Wielka szkoda, zwłaszcza, że Dynamo było też słabe. Łatwe do ogrania przy maksymalnej dyspozycji Skry.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 maja 2010, 22:11

Ktos ogladal drugi polfinal? bellus? Jakie sa szanse, ze slowency pykna Skre?
Liczylem na gladke 3:0 a bylo w sumie gladkie 3:1, chyba po 1secie jakeis rozprezenie Trento :P Teraz czas zygadly w Trento? znaczy F4, pofinal z Macerata i final z Cuneo ? czy ten brazylijczyk juz wyleczyl sie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”