Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 361

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 paź 2009, 15:19

Kamil323 pisze:Berba z kolei ma nieco lepsze podania i nieco lepiej kreuje grę(Ale Zlatan jest praktycznie równie w tym dobry)
O ile nie lepszy a raczej na pewno.
Szwed gra już któryś sezon z rzędu na bardzo wysokim poziomie i go utrzymuje co nie jest proste. Porównywanie do niego Berbatova jest nie na miejscu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 paź 2009, 15:26

Znaczy się Ibra jest lepszy w kreowaniu gry, w stwarzaniu partnerom dogodnych sytuacji?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2009, 15:28

Znaczy się Ibra jest lepszy w kreowaniu gry, w stwarzaniu partnerom dogodnych sytuacji?
W Interze to on był jedynym rozgrywającym i wywiązywał się z tego znakomicie. Gdy grał w JUVE miał najwięcej asyst w całej Serie A. Zlatan zawsze umiał fantastycznie podać. W Barcy widać to mniej, ale to ze względu na trochę inne zadania, choć z 2 asysty ma z czego ta piętką naprawdę świetna

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 paź 2009, 15:38

Przyznaję, że gdy był w Juve to praktycznie nie miałem okazji go widzieć. Pamiętam go z kilku meczów w Ajaxie, w Interze widziałem go pewnie więcej niż kilkanaście razy, podobnie w reprezentacji Szwecji i nie wyglądał mi na zawodnika, który świetnie raz za razem potrafił obsługiwać podaniami swoich partnerów. Będę najwidoczniej musiał się mu bardziej przyglądnąć :) I żeby nie było - nie mówię, że Berba jest piłkarzem lepszym.

Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 18 paź 2009, 16:41

i chlopak takie rzeczy czyni w kazdym meczu . to nie jest byle co moim zdaniem :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 paź 2009, 19:51

Mistyk jak widze koniecznie musi na siłe coś głupiego napisać. Red kiedys tlmaczył dlaczego berbatov> eto dla systemu gry MU... widocznie niektorych czytanie ze zrozumieniem i znajomość piłki przerasta. Ja kiedys pisałem że Barba to najlepszy podajacy wsrod napastnikow, majacy najwieksza wizje gry i sam zostałem zrabany.
Berba jest słabszy od Ibry ogolnie ale przeglad pola i asysty ma lepsze... mimo wszystko.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 paź 2009, 20:01

Przeglad pola i asysty - to co to jest srodkowy pomocnik? Przeglad pola i asysty to idealne okreslenie srodkowego pomocnika - jak Xavi, a nie napastnika. Berba nawet jesli poszedlby na kolanach do Czestochowy to nie strzeli tyle bramek co Eto`o, a Eto`o nie zaliczy tyle asyst co Berba. To oczywiste, calkiem inne typy zawodnikow. Co nie zmienia faktu, ze Eto`o to czolowka swiatowa wsrod napastnikow, do ktorej Berbie jeszcze troche brakuje, dlatego Berba> Eto`o nie jest na miejscu. Od Zlatana to Berba moze sie jeszcze troche nauczyc, moze kiedys wskoczy na jego poziom.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 paź 2009, 20:11

wybitnemu fachowcowi mmistykowi wystarczył transfer zlatana do barcy by dac go na 5 miejscie w FF. czlowieku dobrze wiesz w jakim kontkscie Red pisał o Berbie i ze rozliczanie go pod wzgledem Bramek jest niedorzeczne. Majac obok siebie Roo czy w zeszłym sezonie Ronneya a w tym sweitnego Giggsa czy czychajacego Owena ma komu podawac i to czyni.
JUz pisałem że Ibra jest lepszy, jednak nie potrafi tak podawac i nie ma takiego przegladu pola, nie wiem czy musze to napisac 10 raz, w tym elemencie Ibra jest słabszy.
Do czego doszło na tym forum ze ja bronie Reda, ale musze bo czytac twoje zaczepki i inteligentne posty Mazura to zgroza świata.
Zrozum ze chodzilo o styl gry..... majac Ronaldo Ferguson wolał berbe niz Etoo i dobrze na tym wyszedł.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 paź 2009, 20:16

Nie wiem czego brakuje Zlatanowi jeśli chodzi o podania, ale asyst na pewno nie notuje mniej od Berby. Dlatego niech się niektórzy nie dziwią, że nie wszyscy czytając 'Zlatan nie potrafi tak podawać i nie ma takiego przeglądu pola jak Berbatov' przyjmują to z miejsca do wiadomości.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 paź 2009, 20:39

Ano nie potrafi, wystarczy ogladac na bierzaco MU by widziec ze w tym elemencie berba ibre przewyzsza. Ja wiem ze mistyk juz Ibre wilebi, oczekuje ze zaraz maxwel bedzie lepszy od Evry idac tokoem myślenie ze wszystko co w Barcelonie jest najlepsze. Ibre ogladam od lat ale takich meczy pod wzgledem kreowania gry i podan jakie miewa ostatnio Berba- nie miał. Potrafi znakomicie podać ale nie robi tego tak czesto jak Bułgar. Facet w tamtym sezonie był 2 asystentem ligi miewajac mecze kiedy miał po 5,6 key passow... Ibra tego nie grał bo byl glownym strzelajacym w Interze, w MU był Ronaldo.

Dodałbym ze obaj Ci panowie najlepej kleja piłke na świecie.

tylko dlatego, że Dennis karierę skończył :P // fieldy

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 paź 2009, 21:19

MGiggs pisze:wybitnemu fachowcowi mmistykowi wystarczył transfer zlatana do barcy by dac go na 5 miejscie w FF.
Zlatana nigdy nie lubilem, ale nigdy nie odmawialem mu wielkich umiejetnosci. W zeszlym roku na poczatku sezonu, kiedy Eto`o byl w formie pisalem, ze obok Ibry to obecnie najlepszy napastnik na swiecie - wystarczy poszukac. Po transferze do Barcy dostal ode mnie kredyt zaufania i co jest oczywiste - musze chociaz torche go lubic.

5 miejsce w FF - a co to jakas przesada? Najlepszy pilkarz Serie A dwoch ostatnich lat i jeden z lepszych na swiecie, ktory w pojedynke czesto ciagnal zespol mistrza Wloch.

Ferguson tak wolal Berbe, ze w kluczowych meczach zasadal go na lawce. Zaiste wolal Berbe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2009, 21:35

A ja się zgodzę z fanami United.

Teza oczywiście budząca kontrowersje, bo Zlatan to było 75% siły ofensywnej Interu w każdym względzie. Jednak co by nie mówić Berbatova zawsze lubiłem i ceniłem za jego wszechstronność w grze, inteligencję i przegląd pola. Gdyby tylko strzelał powyżej 20 bramek w samej lidze na sezon to byłby jednym z faworytów do wygrania złotej piłki. Jest jednak innym typem piłkarza, strzela mniej, ale dla drużyny jest niezwykle pożyteczny. Napastnik, który świetnie podaje, zalicza w sezonie bardzo dużo asyst i podań kluczowych to skarb, kiedy tylko w strzelaniu kilkudziesięciu goli może wyręczyć go ktoś inny. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 paź 2009, 21:57

Ferguson potrafil w karierze kazego piłkarza posadzić na ławce nie patrzać na jego marke tylko wartosc do danej taktyki, Berba w 4-5-1 sobie nie radzi, bo jest za wolny i słabo gra na lini z obroncami. To nie jest argument ze dany gracz siada na ławce i trener go nie chce, Ibre spotkałoby to samo w MU, cóz to za argument?
Ibra w najwazniejszych spotkaniach w LM od lat kopie sie w czoło a nie gra w piłke, nigdy nie strzelil gola poza faza grupową... jesli taki gracz ma byc 5 w rankingu Fifa to ja sie pytam czemu ma byc przed Rooneyem niewspominajac o Vidicu?
Ibra krolował w lidze ktora ostatnio gra jedna wielka pyte, z MU biedak zbiegał na strone Oshea bo przegrywał kazdy pojedynek z Evansem. Na OT lepiej ale szału nie było. 5 miejsce bo jakims ogorka z sieny czy atalanty strzelal? Facet ma wszystko by w najwazniejszych meczach grac wielka pilke i czarowac i niech to robi.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 paź 2009, 22:04

Jedyny argument przeciwnikow Ibry to, ze nie strzelil gola w fazie pucharowej LM. Za pare miesiecy to sie jednak zmieni, zobaczycie. Dlaczego ma byc przed Rooneyem i Vidicem? Rooney zeszlego sezonu wcale takiego swietnego nie mial, a na pewno nie tak dobry jak Ibra. Dopiero w tym sezonie stal sie prawdziwym liderem Man U i gra naprawde bardzo dobrze. Vidic? Bardzo dobry sezon, ale niestety popelnil babole w medialnych meczach z silnymi przeciwnikami, a ludzie beda to pamietac.

http://goal.com/en/news/2466/goalcom-50 ... ahimovic-5

nic dodac, nic ujac

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 18 paź 2009, 22:10

zle go zrozumiales nie strzelil gola poza faza :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”