Ekstraklasa w sezonie 2009/2010 - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Mistrz 2009/2010

Cracovia
2
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
Korona Kielce
2
4%
Lech Poznań
26
48%
Legia Warszawa
6
11%
Polonia Bytom
4
7%
Polonia Warszawa
0
Brak głosów
Śląsk Wrocław
2
4%
Wisła Kraków
12
22%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 19 paź 2009, 19:40

Polecam wszystkim biografię Piotra Reissa, w której dokładnie opisuje kulisy połączenia Lecha z Amicą. Ogólnie polecam jego biografię, bo ciekawie przedstawił np Finał Pucharu Polski z 2004 roku i ta akcja pseudokibiców Legii. Ale nie o tym:
Słabszych bije, ale tylko przez kilkanaście minut w meczu, resztę minut przeczłapuje. Z handicapem raczej nie wygrywa, bo rywale wbijają jej bramkę, jak już się zbiera do wyjścia od 70 minuty.
Słabszych bije? A Levadia? Wiem, wiem, do końca życia i jeden dzień dłużej wszyscy kibice będą usprawiedliwiać się tym, że liga w Polsce wtedy się nie rozpoczęła, a Tallin był w szalonym gazie. I tak wygląda później polska piłka. Wisła jest za dobra na wszystkie polskie ogórki, szanse z nią mają jedynie zmobilizowani Lechici czy Legioniści. Mecze wyglądają tak jak mówisz, gdy wpadnie bramka, czy dwie to później tego nie da się oglądać.
Co do meczu, jedna akcja zamieniona na bramkę przy takiej ilości, to zwykła loteria. podobnie jak nieprzyznany karny na Małeckim. Wisła gorsza nie była, ale gdyby zagrała z pazurem to mecz powinna wygrać, więc sama sobie jest winn
Małecki w tym meczu cały czas się wypierdalał i nic dziwnego, że Borkowski nie przyznał karnego, bo myślał, że znowu udaje. Tak jak napisał ktoś na forum onetu, szczerą prawdę, że Małecki to najlepszy symulant i bufon. Gdyby miał choć trochę umiejętności, przynajmniej w jednej sytuacji sam na sam pokonał by Buricia i nie robił afery. A samo zachowanie Skorży... przemilczę.

A poza tym, może i Wisła gorsza nie była, ale zwycięża drużyna, która strzeli bramkę. A ta sztuka Wiślakom się nie udała.
To z kim ja dyskutowałem na forum? Kto mi tłumaczył, że fuzja jest ok, a jeśli nie, to Wisła to Telefonika :lol2:? Z popularnymi w Poznaniu "Januszami"? Za Lechem przemierzają cały świat... byle nie do jego źródła pochodzenia :lol:?
Fuzja jest ok ze względów finansowych, bo dzięki temu Lech wyszedł z długów i wielkiego bagna.
Gdyby sie nie pogodzili z fuzją to raczej nie przychodziliby w kilkanaście tysięcy na Bułgarską, tylko zwyczajnie olaliby mecze nowego "Lecha". Przecież to jest ta sama drużyna, która grała w poprzednim sezonie na licencji Amici i wtedy jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Jest ta sama i rzeczywiście nikomu to nie przeszkadzało. Licencja nie gra w piłkę, a drużyna.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2009, 20:15

1. Napisałem w jednej linijce "puchary" i "wstyd", a ty jeszcze pytasz co z Levadią. Gratulacje, odgryzłeś się, naprawdę subtelna riposta :lol:. Levadię usprawiedliwiają kibice tylko w wyobraźni innych kibiców. Innych kibiców innych drużyn oczywiście.
2. Forum onetu prawdę ci powie, ale, z racji spaczonej krakowskiej optyki, nie pamiętam żadnych fantomowych fauli odgwizdanych na Małeckim. Nawet jeśli się przewracał, to jak usprawiedliwia to brak karnego? Myślałem, że takie kwestie są obiektywne. Jeśli tak, to po co się do tego odnosisz, skoro nawet napisałem, że karny nie powinien mieć większego znaczenia?
Generalnie nie wiedziałem, ze Małecki oprócz tego, że pyskuje, jest symulantem. Za to, jak pisałem, mam po tym meczu jak najgorsze zdanie o Lewandowskim w tej kwestii.
3. "Fuzja jest ok ze względów finansowych", czyli to, że jesteście dzięki tej fuzji Amicą, takie ok już nie jest? Bo głównie o to się rozchodzi.
4. Potem piszesz, że jednak nikomu nie przeszkadzało. Czemu teraz przeszkadza i prawdziwi kibice nie jeżdżą, tylko Janusze?
5. Biografii Reissa nie kupię. Sorry.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 paź 2009, 20:16

Mam takie dziwne przeswiadczenie ze kibice innych klubow niz Wisla gdy osiagna dobry wynik w Europie albo z Wislakami to wypisuja na forach jacy sa zajebisci, normalnie 0 skromnosci. Natomiast kibice Wisly jakos sie szczegolnie nie jaraja na Onecie pilka.pl czy gdzie tam jeszcze ze ich klub pokonal np Legie, Lecha czy Polonie... Hm...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 paź 2009, 21:59

Ja np. nie spodziewałem się, że w 11 kolejce będę oglądać mecz na szczycie w Bytomiu. I dalej się właśnie zastanawiam, czy ta liga jest taka słaba czy po prostu Polonia i Ruch tak dobrze grają :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 paź 2009, 22:59

Lech gra na licencji Amici, holding Amica kupił wszystko co było zwiazane z Kolejorzem. Teraz jeszcze kibice Lecha maja dopingowac Kolejorza we Wronkach, troche za duzo.
Frekwencja to nie był wynik, słabych wyników, złej pogody czy dojazdów. Kibice Lecha w wiekszej liczbie jezdza na mecze wyjazdowe niz do Wronek.
piwus pisze: Nawet jeśli się przewracał, to jak usprawiedliwia to brak karnego? Myślałem, że takie kwestie są obiektywne. Jeśli tak, to po co się do tego odnosisz, skoro nawet napisałem, że karny nie powinien mieć większego znaczenia? Generalnie nie wiedziałem, ze Małecki oprócz tego, że pyskuje, jest symulantem. Za to, jak pisałem, mam po tym meczu jak najgorsze zdanie o Lewandowskim w tej kwestii.
Coś w tym jest, ze czasami zawodnik ponosi konsekwencje naciagania, patrz Janusz Gancarczyk. Nie wiem czy Małecki lubi symulować czy nie, ale karny był i bład sedziego.
Druga sprawa sedziowanie było naprawde tragiczne. Wiekszość fauli była gwizdana albo pochopnie, błednie i przeszkadzała w dobrym spotkaniu. Jesli dochodziło do do fauli to sedziowie nie widzieli tego, ten faul Diaza na Lewym to naprawde trzeba być slepym, zeby go nie dostrzec.
Trzecia sprawa Lewy i symylowanie, czy wymuszanie fauli. Ja nigdy tego nie dostrzegłem i dziwie sie, ze o tym piszesz. Nie wiem ile fauli zostało na nim odgwizdanych czy ile razy sie obalił. Jednak chyba sie myslisz w tej kwesti.

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 19 paź 2009, 23:13

Lech gra na licencji Amici, holding Amica kupił wszystko co było zwiazane z Kolejorzem. Teraz jeszcze kibice Lecha maja dopingowac Kolejorza we Wronkach, troche za duzo.
To w końcu kibice Lecha zaakceptowali nowy twór czy nie? Bo nie przypominam sobie, żeby w Poznaniu kiedykolwiek miały miejsce jakieś protesty przeciwko przejęciu Lecha przez Amicę, a nawet jeśli to przecież od początku sezonu 06/07 kibice wspierali nowego Lecha. I teraz nagle, z powodu przeniesienia sie na pare meczów do Wronek przestali jeździć, a jak wrócą do Poznania to znowu będą chodzić, dopingować i robić oprawy? Coś tu jest nielogiczne. ZApewne gdyby nie Amica to Lecha grałby dziś w Poznaniu. Przeciwko MKS Kluczbork, albo Dolcanowi Ząbki.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 paź 2009, 0:15

Jarzinho pisze:Lech gra na licencji Amici, holding Amica kupił wszystko co było zwiazane z Kolejorzem. Teraz jeszcze kibice Lecha maja dopingowac Kolejorza we Wronkach, troche za duzo.
Frekwencja to nie był wynik, słabych wyników, złej pogody czy dojazdów. Kibice Lecha w wiekszej liczbie jezdza na mecze wyjazdowe niz do Wronek.
piwus pisze: Nawet jeśli się przewracał, to jak usprawiedliwia to brak karnego? Myślałem, że takie kwestie są obiektywne. Jeśli tak, to po co się do tego odnosisz, skoro nawet napisałem, że karny nie powinien mieć większego znaczenia? Generalnie nie wiedziałem, ze Małecki oprócz tego, że pyskuje, jest symulantem. Za to, jak pisałem, mam po tym meczu jak najgorsze zdanie o Lewandowskim w tej kwestii.
Coś w tym jest, ze czasami zawodnik ponosi konsekwencje naciagania, patrz Janusz Gancarczyk. Nie wiem czy Małecki lubi symulować czy nie, ale karny był i bład sedziego.
Druga sprawa sedziowanie było naprawde tragiczne. Wiekszość fauli była gwizdana albo pochopnie, błednie i przeszkadzała w dobrym spotkaniu. Jesli dochodziło do do fauli to sedziowie nie widzieli tego, ten faul Diaza na Lewym to naprawde trzeba być slepym, zeby go nie dostrzec.
Trzecia sprawa Lewy i symylowanie, czy wymuszanie fauli. Ja nigdy tego nie dostrzegłem i dziwie sie, ze o tym piszesz. Nie wiem ile fauli zostało na nim odgwizdanych czy ile razy sie obalił. Jednak chyba sie myslisz w tej kwesti.
Ale czego za dużo? Za dużo ktoś za Was zrobił? Lech Poznań na licencji Amiki, to coś dosłownie w stylu Polonia Warszawa na papierach Dyskoboli. Kupiony sukces i do dzisiaj się zastanawiam jak taka znana kibicowska marka pozwoliła się sprzedać, tym bardziej, że Wiara Lecha ma tam nie mało do powiedzenia. Śląsk Wrocław mógł mieć to samo co Wy, czyli pieniądze i na wejściu puchary kosztem Dyskoboli Grodzisk, jednak kibice woleli obrać sportową a nie "gotową" drogę.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 paź 2009, 11:07

Fishbone pisze:tym bardziej, że Wiara Lecha ma tam nie mało do powiedzenia
I o to właśnie chodzi. Lech (ten prawdziwy) w niższej lidze to niewielka kasa. A Lech (czyli Amica) gra w ekstraklasie, grali w pucharach, kasa spora, również dla WL :P

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1508
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 20 paź 2009, 11:47

co ciekawe Fryzjer sam się przyznał, że od początku założenia Amici "sterował" tym klubem :roll:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 paź 2009, 12:01

Przenieście się do tematu Lecha, albo załóżcie sobie wątek "Napinka anty-Lechowa", bo to nudne już jest.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8610
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 paź 2009, 17:26

Ale się mecz w piątek zapowiada. Ruch Chorzów na swojej oficjalnej stronie właśnie poinformował, że kibice wykupili ... wszystkie 2000 biletów :shock: Szybko im to poszło muszę przyznać. Po naszej stronie również bilety bardzo szybko schodzą. Będzie mecz, jakiego jeszcze w tym sezonie w Polsce nie było 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 20 paź 2009, 17:52

Ruch zawsze w komplecie był w Bytomiu niezależnie od miejsca w tabeli. I na pewno 2000 tam nie przyjdzie, tylko więcej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2009, 18:58

Dlaczego kibice Lecha tak przyjeli wiadomość o przejeciu Lecha przez holding Amici? Moje zdanie jest takie:
- jesli nie doszło by do tego dzisiaj Kolejorza moglo by nie być na mapie pilkarskiej Polski. Na 80% by go nie było. Wyrok o bankructwie był odkladany i to była ostania deska ratunku.
Wielkie zapotrzebowanie na widowisko sportowe w Poznaniu ale odzew ze strony sponsorów był jaki był. Tu nie mowie, ze nei było ludzi, ktorzy pomagali jak Bartek remplewicz czy mlody Kulczyk, ale branie na siebie przez jednego czy drugiego sponsora 1/2 zawodnikow nie mialo przyszłosci. Jednym z przykladow był transfer Reissa do Wisly. Gdyby w ostatniej chwili mlody kulczyk nie zgodzil sie na placenie pensji to Reiss grałby w Krakowie.
Dodatkowo jesli pojawialy sie jakies pieniadze jak sie pozniej okazalo prezes sobie zabrał dla siebie.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 paź 2009, 18:53

cloner pisze:Będzie mecz, jakiego jeszcze w tym sezonie w Polsce nie było
Rzeczywiscie fuksiarska Polonia z jeszcze bardziej szczesciarskim Ruchem.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2247
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 21 paź 2009, 18:57

Martinho pisze:Rzeczywiscie fuksiarska Polonia z jeszcze bardziej szczesciarskim Ruchem.
Zawsze lepiej obejrzeć żałosną Wisłę z Levadią :haha: .

Zablokowany

Wróć do „Polska”