---> Rap <--- - Strona 141

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 paź 2009, 21:11

Przesłuchałem te 3 dissy Rycha (tylko ten pierwszy był na poziomie)i jak na razie Jacek wygrywa ten beef. To o Rui Coscie mnie zniszczyło, 'byle rym dla rymu ilu takich...' pasuje tutaj idealnie. Te wrzuty, że Tede ciągle awrukuje idealnie odnoszą się właśnie do Ryśka. Parę trafnych argumentów i tyle. Większość można odbić. To o podstawówce też trochę strzał w stopę. W tym wieku afiszowanie się z tym, że się skończyło tylko podstawówkę, nigga please. Mógłbym zrobić jakąś głębszą analizę, ale to chyba nie ma sensu, bo i tak każdy będzie obstawiał przy swoim faworycie :wink:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 09 paź 2009, 21:27

tak offtopem to zajebista jest płytka Pyska nie żałuje nawet grosza wydanego na nią ;) polecam te cd , debiut solowy roku w kieszeni ;)

http://www.hip-hop.pl/video/projector.php?id=1255092199
Tutaj teledysk do kawałka - Co ze mną.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 10 paź 2009, 1:50

dla mnie 2 debituy tego roku na, które najabrdziej czekałem czy;li Pysk i Tet, nie zawiedli.

Pyska fajnie mi sie slucha, dobrze, ze nie ma tylko bragga, ale sa szczere, roznorodne kawałki.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 10 paź 2009, 10:57

Słoń - Chore Melodie <--------- jak dla mnie debiut roku, choć Pyska nie słuchałem jeszcze.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 paź 2009, 16:06

Tede pojechał po WYP3 i Liroyu wyśmiewając ich trase koncertową no to BRX nagrał diss

http://w912.wrzuta.pl/audio/88Ydnjc2xkA ... _tede_diss

Tede już chyba kopie grób :D

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 20 paź 2009, 16:32

wez Ty sie pierdolnij w beret w końcu. Co moze Peja tez rozjebal swoim bełkotem?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 paź 2009, 17:02

dwa ostatnie dissy w których używa argumentów rozjebaly bananowego chłopca ;D

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 20 paź 2009, 17:50

kolejny diss Peji na koncercie.

Gdybym to ja był Tede bym nie odpowiadał na to żenujące przedstawienie.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 20 paź 2009, 17:59

Nie moge... Peja w tych dissach to kaleka hiphopowy...

http://www.hip-hop.pl/teksty/projector. ... 1255433364
Dobry artykuł o tym cyrku...

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 paź 2009, 18:23

ten twój artykuł obejmuje tylko 3 pierwsze dissy Rycha , w nastepnym miażdży argumentami , zresztą Peja powiedział prawde w wywiadzie dla cgm.pl , Tede w tym samym wywiadzie dla cgm ledwo siedział taki nakirany był ...

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 20 paź 2009, 18:30

Etus2 pisze:ten twój artykuł obejmuje tylko 3 pierwsze dissy Rycha , w nastepnym miażdży argumentami , zresztą Peja powiedział prawde w wywiadzie dla cgm.pl , Tede w tym samym wywiadzie dla cgm ledwo siedział taki nakirany był ...
Po 3 pierwszych dissach Peji żal słuchać następnych... kolejnych nie słuchałem bo i tak mam do Rycha żał o stracone minuty z życia na słuchanie jego patologi... odrazu mówie że nie jestem fanem Tede... ;]

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 20 paź 2009, 18:41

Autor tego artykułu na hh.pl albo nie zna się na rapie, albo słabo słuchał płyt zarówno Tedego jak i Peji. Przecież płyta Tedego to jedna z lepszych jakie słuchałem nie tylko w tym roku, ale w ostatnich kilku latach. Peji płyta też dobra, zwłaszcza w porównaniu z kilkoma jego ostatnimi, gdzie moim zdaniem miał jakiś regres formy w porównaniu do "Na legalu", ale na pewno nie zdecydowanie lepsza jak to przedstawił autor od N2. Rysiek może poprawił się technicznie, ale lirycznie dalej dużo mu brakuje do np. Tedego , nie mówiąc już o Eldoce czy Pihu. Co do samego beefu to po części z autorem mógłbym się zgodzić, ale nie do końca. Peja po prostu tego beefu wygrać nie może, a to z prostej przyczyny - racja stoi po stronie Tedego i to jakie dissy nagrywałby Peja nic w tym temacie nie zmieni. Konflikt zaczął się wokół zdarzenia w Zielonej Górze i na tym zdarzeniu już się kończy. Peja nie ma trafnych rargumentów.

Ps. Dodam, że nie jestem fanem ani Tedego, ani Peji.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 paź 2009, 18:56

lirycznie Tede to zero , wystarczy przesłuchać Notesik2 , płyta jest o niczym , zero przekazu , tylko ataki na wszystkich do okoła , nawet marna zaczepka w strone Piha poszła ale na szczeście Adam nie wziął do siebie tej szmiry "moje życie jest tu"

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 20 paź 2009, 19:00

Ja nie mówie że N2 jest dobre ale skoro Tede to liryczne zero to przepraszam bardzo ale w jakim razie miejscu stoi Peja ?? Nie bądź śmieszny...

Awatar użytkownika
Wojtek1993
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wojtek1993 » 20 paź 2009, 19:13

Serio? Porównując ostatnie płyty to ja większy przekaz znalazłem u Tedego niż u Peji. Nie mówię, że było tak zawsze, ale w moim odczuciu ta płyta Tedego to taki mały pamiętnik z jego życia w którym doszukać się można wielu wartościowych wersów. A co do liryki to chyba mylisz pojęcia... Posłuchaj wybrany kawałek TDFa i Ryśka. Jeżeli spojrzysz na to obiektywnie to z pewnością zobaczysz znaczną różnicę pomiędzy klasą tekstów obu raperów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”