FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1000

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 20 paź 2009, 20:32

Mam cos przeczucie ze szybko strzelimy bramke :) obym sie nie mylił.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 paź 2009, 20:49

fejkenq pisze:Mam cos przeczucie ze szybko strzelimy bramke :) obym sie nie mylił.
:rotfl:

EOT

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 20 paź 2009, 21:34

majer13 pisze:
fejkenq pisze:Mam cos przeczucie ze szybko strzelimy bramke :) obym sie nie mylił.
:rotfl:

EOT
hah wykrakałem ale w druga strone :D

co do meczu:
no to jak zwykle autobus w bramce i tyle ,pilkarze rubina gdy dostana pilke wybijaja w hu...imho powinnien sie nalezec 1 karny,ale mniejsza z tym juz ciezko bedzie oby strzelili i wygrali.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 paź 2009, 21:44

Za co niby miałby być ten karny? Za czyściutkie wybicie piłki Messiemu czy za przypadkową rękę z odbitej piłki? :>

Ładna bramka. Rubin musi jeszcze trochę popróbować z dystansu.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 20 paź 2009, 22:51

ehh co tu duzo pisac,bardzo slaba skutecznosc w ataku i tyle rubin mial 2 sytuacje i 2 zamienil na bramki proste ;/

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 20 paź 2009, 22:54

chyba tego sie nikt nie spodziewał :shock: ten kto dziś postawił na Rubin się wzbogacił i to spooooro. A ja się dzisiaj śmiałem że na Barce jest 1,10 a Rubin 21

Meczu nie oglądałem na całe szczęscie bo bym się tylko denerwował. Może ktoś kto oglądał mecz wyjaśni co się stało :!: :?:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 20 paź 2009, 22:58

pisalem wyzej ,bardza poprostu slabo zagral w ataku ,chcieli z ta pilka wejsc do bramki a rubin dobrze sie bronił ,messi slabo xavi slabo ,marquez blad bodajze przy 2 bramce jesli dobrze pamietam jesli nie poprawcie mnie,niechce mi sie wiecej pisac bo nie ma co trzeba zapomniec i przygotowac sie do nastepnego meczu ligowego.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 paź 2009, 22:58

carekk pisze:A ja się dzisiaj śmiałem że na Barce jest 1,10 a Rubin 21
ale losie na 1.1 graly... bo Barca bedzie zawsze wygrywac, a przewaznie handicapem .... a teraz tak na serio, to widac zadyszke

Tak czy owak niezmiernie ciekawa sytuacja w grupie... Barca jedzie zarowno do Kazania jak i Kijowa w dosc niesprzyjajacych warunkach bowiem to juz bedzie Listopad a z dynamem chyba juz anwet grudzien .... moze byc tak ze blok wschodni gora :shock:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 paź 2009, 23:15

Srednia gra, nieskutecznosc, slaby Marquez, pech i dostajemy becki. Bylismy dzisiaj lepsi, na przegrana nie zasluzylismy, ale tak to jest jak sie nie wykorzystuje tego co sie ma. Widac tez brak swiezosci w zespole. Rubin - 2 strzaly i 2 gole, to jest dopiero skutecznosc. Mial byc szybki awans, a bedzie ciezka przeprawa.

Irytuje mnie Pedro, ktory sam chyba nie wie, kiedy ostatnio probowal pojedynku 1 vs 1.

Mam nadzieje, ze z Alvesem to nic powaznego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 paź 2009, 0:02

:lol2:

To był śmiech przez łzy, ale lepszej emoty nie znalazłem.

Żal, żenada, żałość i ewentualnie żygi z błędem, ale nasza gra była tak błędna, że zasługuje na opis z błędem.

Oczywiście zabrakło również szczęścia, ale akurat cały zapas fortuny przysługujący na jeden mecz przechwycił przy pomocy różańca trener Rubina. Wyłapali słupek, poprzeczkę, ich zawodnik dostał power-up w postaci strzału życia i na dodatek strzelili gola po jedynej bramkowej okazji, ale taka jest piłka i bynajmniej nie w braku szczęścia upatrywałbym przyczyn tej kompromitacji (porażka za słabe słowo chociaż przechodzi łatwiej).

Słabo zagraliśmy i tyle. Słabo, słabo i jeszcze raz słabo. Mam taką pustkę (choć pijany nie jestem), że tylko tyle mi przychodzi teraz do głowy.

Najgorsze jest to, że sytuacja nam się okrutnie skomplikowała. Będziemy musieli bić się na noże we wschodnich okopach, aby wyjść z grupy z mecz z Interem pewnie będzie bardzo ważny. Po meczu z Interem mamy Gran Derby :roll:

Trzeci słaby mecz z rzędu. Przerwa na reprezentacje oczywiście zrobiła swoje, ale to nie może tłumaczyć wszystkiego.

Jeszcze kontuzja Alvesa ['] Siedząc w pubie niemalże krzyczałem, aby sobie darował i siadł gdzieś za murawą, ale po co! Doyebał kolejną piłkę na pałę i pewnie zerwał sobie wszystko co mógł zerwać. Czekam na werdykt. Nie wierzę, że zagra za wcześniej niż miesiąc.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 paź 2009, 0:42

Najgorsza jest własnie kontuzja Alvesa, 3 tygodnie. W lidze pewnei zagra z Pique Dmytro, bo z Marquezem ostatnio słabiutko. Co wchdozil to Blaugrana tracila bramke, albo grala niepewnie, dzisiaj podobinie. Moze to nie jest tylko jego wina, ale cos w tym jest.
Terminarz jest teraz nawet dobry Saragossa, wyjazdy do Pampeluny i Kazania i Mallorca. Jeszcze dochodzi Copa del Rey, ale tam Barca gra z druzyna, ze spokojnie moze zagrać Fontas i Muniesa, ale za to Carles bedzie musiał sporo grac, bo innej alternatywy nie ma.
Pozniej wszyscy musza być zdrowi, bo to bedzie jeden z wazniejszych moemntów sezonu- Real, Inter, Depor...
Trzeba wierzyć, że wyczerpal sie limit urazow.
Co do spotkania troche zenada, jakis specjalny brak pomysłu, szybkosci, poraz kolejny wchodzenie z pilka do bramki. Zabraklo szczescia, skutecznosci bo sytuacje były.
Nie wypada przegrywać na CN nawet z mistrzem Rosji. Sytuacja w grupie sie splaszczyła i czeka Barce ciezka przeprawa na Wschodzie, w ciezkich zapewne warunkach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 paź 2009, 2:16

Jakas masakra ten mecz. Z Pedro to druzyna nie chce grac bo nawet Xavi majac go wolnego zukal po drugiej stronie Messiego.
Ogolnie to na CN slychac bylo gwizdy w strone naszych graczy oraz radosc Rosjan ktorych tutaj troche przyjechalo.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 paź 2009, 6:37

no tego to ja się nie spodziewałem, jako kibic Realu bardziej liczyłem na zajeżdżenie Barcy fizycznie przy olbrzymiej ilości meczów, ale brak formy w ty momencie sezonu?

Ciekaw jestem czy w Lidze zespoły murujące bramkę będą potrafiły wykorzystywać swoje sytuacje i strzelać gole Barcelonie tak jak robią to Realowi.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 21 paź 2009, 9:15

Ja bym tak nie rozpaczał. Barca powinna spokojnie wygrać ten mecz. Rubin miał jedną sytuację, strzelił dwie bramki... Martwi kontuzja Alvesa bo ostatnimi czasy to głównie on napędzał akcje Barcelony, ale i on nie jest niezastąpiony. Niestety wciąż słabo Pedro i wzmocnienie lewej strony staje się niezbędne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 paź 2009, 11:07

Pelart pisze:ale brak formy w ty momencie sezonu?
No akurat moment jest odpowiedni. Inna sprawa, że taki mecz jak wczoraj można było wygrać a przynajmniej nie przegrać nawet grając słabo. Trener Kazania wymodlił cud :P :wink:

Jak przestaniemy sami sobie stwarzać zagrożenie to będzie lepiej tylko niech się piłkarze ogarną. Indywidualne błędy i straty niekoniecznie wynikają z gry rywala (akurat mecz z Valencią to trochę co innego bo założyli niezły pressing od początku). Marquez wczoraj zawinił przy obu bramkach. Wystarczyło, aby nie popełnił tam prostych błędów i byłoby całkiem co innego, ale oczywiście nie mam zamiaru gdybać. Chcę tylko zwrócić uwagę na to, że do naprawiania nie jest wcale tak wiele.

W ataku za wolno i zbyt statycznie. Niektórzy są raczej pod formą (Messi, Xavi) a inni dopiero do formy wracają (Iniesta). Ibra gra raczej dobrze. Teraz zabraknie Alvesa i przydałby się Henry, ale nawet nie pamiętam kiedy wraca. Pedro nie grał w I części najgorzej, ale niestety wygląda bardziej jak boczny pomocnik niż jak boczny napastnik. Unika pojedynków 1 vs 1 i na siłę oddaje piłkę kiedy ma po swojej stronie dużo miejsca. Spróbowałbym Jeffrena - może ten będzie odważniejszy? :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”