FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1001

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 21 paź 2009, 13:12

pamiętam jak w zeszłym roku oglądałem Jeffrena podczas meczy sparingowych jeszcze przed rozpoczęciem sezonu z bodajże jakimś zespołem ze Szkocji, wywarł na mnie ogromne wrażenie, to jest wielki talent i na miejscu Barcy nie pozbywałbym się go wcale :>

Awatar użytkownika
Madrista
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madrista » 21 paź 2009, 13:54

Barca ma lekką zadyszkę i nie ma tu mowy o żadnym kryzysie. Widoczny jest tu tz. wirus Fifa i gracze odczuwają jeszcze skutki meczów reprezentacyjnych. Zwłaszcza ci z Ameryki Południowej. Widocznym osłabieniem jest brak Henry'ego. Z jaką poważniejszą oceną formy trzeba poczekać do następnego meczu w La Lidze Barcelony z Saragossą.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2009, 14:50

http://www.blaugrana.pl/news/3982/puyol_2013!.html

Oczywista oczywistość, ale dobrych informacji nigdy za wiele :] Nie widzę inne rozwiązania jak Puyol w Barcelonie od początku do końca swojej kariery. Sam zawodnik pewnie również tak to widzi.

Dobre z foty z treningu w deszczu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 paź 2009, 15:30

Może skoro ten kontrakt bedzie klepnięty to wreszcie pismaki zamkną paszczę na temat przenosin Puyola do MAn City . Bo temat robił się skrajnie niedorzeczny . Ale czymś muszą wypełnić przestrzeń w gazecie , tylko żal bierze że dziennikarstwo ogólnie tak upada a tytuły szmacą się jeden po drugim .

W meczu w Rubinem Pep obchodził mini jubileusz 75 gier jako coach Barcy , jak na razie bilans ma imponujący

52-15-8

Bramki wyglądają jeszcze lepiej

184-61

Oby tak dalej :D

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 25 paź 2009, 20:46

FC Barcelona:

Valdés, Puyol, Piqué, Czyhryński, Maxwell, Busquets, Xavi, Keita, Messi, Iniesta, Ibrahimović.

rezerwowi: Pinto, Abidal, Márquez, Touré, Jeffren, Pedro, Bojan.

Real Saragossa:

Carrizo, Paredes, Herrera, Pablo Amo, Pavón, Pulido, Abel Aguilar, Gaby, Pennant, Jorge López, Arizmendi.

rezerwowi: L. Vallejo, Borque, Babic, Songo'o, Laguardia, Lafita, Ewerthon.

Pozytywnie :) fajnie ze maxwell sie znalazł,a ze dmytro zagra było wiadome:)

VeB

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 paź 2009, 20:56

Zobaczymy jak bedzie wygladac dzisiaj gra i w defensywie i w ofensywie. Ostatnio wszedzie były widać braki. Wraca Chyhrynski, oby był pewniejszy w defensywie niz Rafa. Jest Keita i mam nadzieje, ze to bedzie ten Seydou z poczatku sezonu, no i wreszcie trio Messi-Iniesta-Zlatan musza wygladać lepiej, szczegolnie jesli chodzi o Leo i Andresa, bo ostatnio było mocno srednio z nimi z forma.

Zlatan. :shock:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 25 paź 2009, 21:59

Keita 2 gole :) no ładnie

Zlatan piekna bomba z wolnego choc bramkarz troche nie ogarnał :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 paź 2009, 22:03

W końcu gracie z drużyną, która ma obrońców na poziomie Marcelo w tym wielkiego mistrza Pavona.

Nieogar mają totalny. Równie dobrze mogło być 6:0.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 25 paź 2009, 22:46

prawie utrafiłeś 6:1 :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 paź 2009, 22:51

Ja pisałem, że po pierwszej połowie mogło być 6:0 :wink:

Szybko ten mecz wyłączyłem, jak zobaczyłem, co goście robią w obronie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 paź 2009, 23:06

Dobre spotkanie w wykonaniu Barcy, widać, że zawodnicy chcieli zmazac ostatnie mniej udane wystepy czy to w licze cz lidze mistrzów. Bardzo dobre spotkanie Sergio, nie pamietam kiedy zagral tak dobrze. Oczywiscie ciesza kolejne bramki Zlatana, Keity i Leo. Seydou zawsze miał 2-3 sytuacje do strzelenia bramki, dzisiaj o dziwo wszystkie wykorzystal. Ogolnie ciezko krytykować kogokolwiek po takim wyniku.

Teraz CdR i mam nadzieje, że nie zagra tam kilku kluczowych zawodnikow z Messim, Xavim i Iniesta na czele.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2009, 11:26

Nieźle. Liczyłem, że się odkujemy po żenadzie w LM, ale takiego wyniku nie przewidywałem. Te 6 bramek wpadło na dużym luzie i to cieszy bez względu na to co można powiedzieć o rywalu.

Keita \o/ :lol: Hat-trick Seydou ostatecznie rozłożył mnie na łopatki. Koleś jest po prostu niesamowity.

Zlatan świetny mecz. Szwed robi wszystko to czego się od niego wymaga. Piękna sprawa.

Messi pod formą.

Wódko pozwól żyć. Wódko pozwól żyć.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 26 paź 2009, 16:22

Mentor pisze:Messi pod formą.
Akurat wczorajszy mecz, moim zdaniem pokazał, że jednak tak źle z nim nie jest. Starał się niesamowicie, po zmarnowaniu jednej z setek niemal miał łzy w oczach. To prawda, że nie wykorzystał kilku świetnych okazji, ale przecież większość z nich sam sobie wypracował, dwie w sposób fenomenalny. Do tego kapitalna asysta i parę świetnych zagrań. Widać było u niego olbrzymią ulgę po strzeleniu bramki i mam nadzieję, że teraz wróci do optymalnej formy.

To co Ibra wczoraj wyczyniał było genialne. Gdyby nie kilka minimalnych spalonych ustrzelił by z 5 bramek. Kilka kapitalnych podań, zwodów - pięknie.
To była ta Barca, którą chcieliśmy w końcu zobaczyć, i chociaż rywal nie postawił poprzeczki zbyt wysoko to mecz zdecydowanie może napawać optymizmem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 paź 2009, 20:16

Valdés, Pinto; Benítez, Czyhryński, Márquez, Fontàs, Abidal, Maxwell; Touré, Jonathan dos Santos, Busquets, Gai Assulin, Keita; Pedro, Jeffren, Bojan, Jonatan Soriano.

Lista powolanych na jutrzejszy mecz CdR. Fajnie, że nie ma głownych postaci. Barce czeka ciezkie spotkanie w Pampelunie w weekend. Mam nadzieje, że sklad nie bedzie sie róznił od:
Pinto-Benitez, Marquez, Fontas, Maxwell, Busquets, dos Santos, Gai(Keita)- Pedro, Bojan, Jeffren.
Czyhrynski bedzie potrzebny z Osasuna, Abidal takze pewnie zagra od poczatku, pozniej w LM, dalej Toure i Keita. Rywal jest anonimowy i w/w trio powinno sobie dać rade.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 paź 2009, 20:56

BarcaQzYN pisze:
To co Ibra wczoraj wyczyniał było genialne. Gdyby nie kilka minimalnych spalonych ustrzelił by z 5 bramek. Kilka kapitalnych podań, zwodów - pięknie.
.
Pewnie tak gral bo zlatanki fanki ze Szwecji przyjechaly na mecz :lol:

Ogolnie fajnie sie ogladalo ten mecz a samych negatywow tez duzo nie bylo. Mozna miec ogromne pretensje do Czyhrynskiego. Chlopak gral slabo i widac bylo ze nawet Rafy ktory jest bez formy na chwile obecna nie wygryzie ze skladu.

Real zgodnie z przewidywaniami zaczyna tracic punkty, ale trzeba pamietac ze kryska dlugo nie bedzie kontuzjowana. Znowu odskok na 3 punkty i mam nadzieje ze do GD nie zmniejszymy roznicy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”