Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1084

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 paź 2009, 13:09

Juz dzisiaj pilkarski klasyk. Spodziewam sie dobrego, zacietego meczu. Nie ma co liczyc, ze Milan zagra tak slabo jak z Zurichem. Pato i Pippo na pewno beda mieli swoje szanse, dlatego nasza obrona powinna byc maksymalnie skoncentrowana. Jesli zagramy na swoim normalnym poziomie (tzn nieporywajaco ale skutecznie) jestem spokojny o wygrana.
Casillas, Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo, Xabi, Diarra, Kaka, Granero, Raul, Higuain
Benzema IMO powinien zaczac na lawce. Francuz nie zachwyca i watpie aby akurat dzisiaj mialo sie to zmienic dlatego Igla to pewniejsza opcja. Lass mial jakies problemy ze zdrowien, wiec Malijczyk wydaje sie jego naturalnym zastepca.

PS Kaka dzisiaj strzeli z akcji :wink:

Awatar użytkownika
Madrista
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madrista » 21 paź 2009, 13:40

Dziś z Milanem nie będzie łatwo bo nie ma łatwych meczów w LM. Jednak wierzę w dzisiejsze zwycięstwo. Liczę na to, że to będzie mecz Kaki i to on porowadzi Blancos do kolejnego zwyciestwa w Champions League. Nie chodzi tu o sam fakt meczu z MIlanem poprzednim klubem Kaki, ale pod nieobecność Cristiano to właśnie brazylijczyk powinien wziąść odpowiedzialność za kierowanie zespołem i zdobywanie bramek do czego nas przyzwyczaił grając w ekipie Czerwono-Czarnych. Myślę, że razem z niezawodnym Raulem i znajdującym się we wspaniałej formie Higuainem powinien rozmontować obronę MIlanu. Myślę, że mogę pokusić się o wytypowanie dzisiejszego wyniku. Sądze, że Królewscy wygrają 2-0.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 21 paź 2009, 13:47

Kaka dozna dziś kontuzji, poślizgnie się na koszulce leżącego u jego stóp piłkarza Milanu :)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 paź 2009, 14:51

Ważne będzie opanowanie środka pola, jeśli Xabi i Diarra dadzą radę to jestem spokojny o losy meczu. oby zagrał Pipita i oby Marcelo nie zawiódł.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 paź 2009, 15:08

Piłkarski klasyk bardziej ze względu na historię aniżeli aktualną sytuację. Milan trudno w tej chwili nazwać nawet zespołem z absolutnego topu. Real to zdecydowany faworyt i tłumaczenie typu Milan to Milan mnie nie przekonuje.

Przed pierwszymi meczami pisałem, że Milan będzie walczył z Marsylią o drugie miejsce w grupie i zdanie podtrzymuję. Oby tylko Francuzi wygrali dzisiaj ze Szwajcarami.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 paź 2009, 15:27

Mentor pisze:Piłkarski klasyk bardziej ze względu na historię aniżeli aktualną sytuację.
Tak można mówić co chwile, przecież Real ostatnio nic nie grał to dlaczego Gran Derby :?: :wink: Klasyk sam w sobie mówi, że coś ma podłoże w historii.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2009, 15:29

Może Huntelaar strzeli dziś pierwszą bramkę dla Milanu i niektóre hala dzieci zaczną śpiewać jak wielkim błędem było sprzedanie kołka. :mrgreen:

Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo Realu, ale po wczorajszych wynikach nie jestem już tak pewny rezultatu :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 paź 2009, 15:30

W Europie nic nie grał. W Hiszpanii to wciąż Real i Barcelona walczą między sobą o prymat dlatego Gran Derby to zawsze GD. Nie wspominając już o naleciałościach historycznych. Dla mnie w ogóle bez porównania chociaż jestem w stanie zrozumieć, że tylko kibice Realu i Barcelony mogą w pełni pojąć istotę GD.

Nie mniej jednak zgadzam się, ze pojedynek Realu z Milanem to klasyk. Ubolewam tylko nad tym, że tak słabego Milanu nie było od baaaaardzo dawna. Rzekłbym wręcz, że Milan jest słaby jak nigdy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2880

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 21 paź 2009, 15:39

Mentor pisze:Ubolewam tylko nad tym, że tak słabego Milanu nie było od baaaaardzo dawna. Rzekłbym wręcz, że Milan jest słaby jak nigdy.
1996-1997, 1997-1998. :wink: Tobie to łatwo mówić, my, kibice Milanu, musimy z tym żyć i przyjmować ciosy. :lol: Chociaż teraz i tak jest łatwiej, wtedy jeszcze w podstawówce bylem, jebane bachory :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 paź 2009, 15:43

Real to zdecydowany faworyt i tłumaczenie typu Milan to Milan mnie nie przekonuje.
ja takie teksty traktuje raczej jako uprzejmość. Faworyt tego spotkania może być tylko jeden i to od Realu zależy jaki będzie wynik. Jak się Real zepnie to może i bez większego problemu Milan rozgromić, jak się nie zepnie to wygra w nie najlepszym stylu 1 czy 2:0. I nie jest to czarnowidztwo, czy inne gusła, po prostu sytuacja Milanu jest taka a nie inna. Zespół, który stracił liderów, zespół, który musi się opierać na piłkarsko wypranym Ronaldinho czy równie słabym Pirlo w rozegraniu, zespół który stoi na krawędzi sportowej śmierci (czyli obecności w elicie) a mimo tego steruje nimi trener, który nawet nie ma papierów trenera... To nie jest tak, że Milan ma słaby początek i w każdej chwili się może otrząsnąć. Milan gra teraz mniej więcej na granicy swoich możliwości. Teraz co prawda wygrany mecz z Romą, ale Rzymianie też popadli w marazm, więc nie należy tego zwycięstwa traktować jakoś szczególnie. To tak by była jasność jak wygląda sytuacja "w obozie wroga" dla kibiców Realu

A czy klasyk? Pewnie, że tak, oba zespoły mają nieporównywalne osiągnięcia w europie. Szkoda tylko, ze nie idą z tym w parze aktualne możliwości...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 paź 2009, 16:15

Dziękujemy Loczkerson :lol:

Masz dużo racji w tym co piszesz, nie da się ukryć że obecna sytuacja Milanu jest dobra bo jest odwrotnie. Nie będę się powtarzał dobierając innych słów do tego co napisałeś ale ja dziś łudzę się że może dobry wynik uda się ugrać ( nie mam wyjścia ) a druga połowa z Romą pokazała malutkie światełko w tunelu.
Liczę dziś że ligowa wygrana z prestiżowym i mocnym rywalem nas podbuduje i zagramy dziś z Realem pewni siebie bo to najważniejsze. Nie liczę że mamy dziś szanse na punkty jako solidna drużyna bo jeszcze nam do tego brakuje ale liczę na umiejętności poszczególnych piłkarzy które w nich drzemią i w każdym meczu mogą się pokazać. Chciałbym aby starsza gwardia Milanu w postaci Ambrosiniego, Pirlo, Seedorfa wzięła gre na swoje barki i zagrała dobre zawody. Nie mogę zapomnieć o osobie Pippo który w takich meczach jest niezawodny i zapewne wybiegnie w pierwszej jedenastce z Pato w lini i Ronaldinho za plecami.
Co do Brazylijczyków Ronaldonho wraca na stadion gdzie rozgrywał wielkie zawody, na powtórkę dziś nie liczę ale jeżeli chce zamknąć usta krytykom niech dziś zagra na swoim poziomie bo mecz z Romą mnie nie przekonał, dobrą piłkę na napastnika wielu piłkarzy potrafi rzucić nie mówiąc o strzelonym karnym.
Co do Pato oby tylko wytrzymał presje i nie bał się pojedynków 1 na 1 bo musi ich próbować dziś.
Jestem spokojny o Neste ale pracy będzie miał dziś bardzo dużo, musi to wszystko w tyle poukładać i może jakiegoś karnego jeszcze zrobić :P

Kaka :D Moim zdaniem spali się dziś i nic nie pokaże ale to tylko moje przeczucie, może być zupełnie odwrotnie. Na pewno w głowie cały tydzień ma tysiące myśli, oby sentymenty go dopadły :P Moje oczy będą cierpiały widzącego go nie po tej stronie boiska i walczącego bark w bark z byłymi kolegami ale życzę mu powodzenia.

Swoją drogą kurs na Milan wielki, bukmacherzy mnie poniżyli bo czuje się jakby dziś Real grał w pucharze Hiszpanii :P

Forza Milan \o/

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 21 paź 2009, 18:44

RealFan wspominał o dobrej passie Marki jeżeli chodzi o przewidywanie wyjściowej 11, według periodyku zobaczymy dziś jednak Lassa i Benzemę, ciekawe, czyżby Pipita miał znów być pokrzywdzony?

Awatar użytkownika
Madrista
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Madrista » 21 paź 2009, 19:03

Patrząc na wszystko z boku można odnieść wrażenie, że Real musi wygrać dziś mecz co najmniej 3-0 w porywającym stylu. Tego oczekują kibice, działacze i wszyscy zwiazani w mniejszym lub większym stopniu z Realem. Milan jest obecnie w kryzysie i nie przypomina tej wielkiej drużyny z przed paru osatnich sezonów. W lidze idzie im słabo dopiero ósme miejsce, a jeszcze gorzej w Lidze Mistrzów. W składzie mają wielu doświadczonych zawodników, których nazwisk nie trzeba wymieniać. Mają za sobą już wiele spotkań o najwyższą stawkę czy to w Serie A czy Champions League. Mimo, że w tym sezonie nie prezentują formy do której zdążyli nas już przyzwyczaić to jednak napewno nie zapomnieli jak się kopie w piłkę. Doświadczenie i zgranie w meczach pod presją a takim spotkaniem jest to dzisiejsze w Madrycie napewno przemawia na plus zespołu Milanu. Real jest faworytem tego spotkania i mocno liczę na zwycięstwo w dobrym stylu. Chciałbym żeby Kaka wytrzymał dziś presję bo ciąży na nim zapewne ogromna i poprowadził Blancos do zwycięstwa. Kluczowe będzie opanowanie środka pola ale z Xabi Alonso i Diarra powinni sobie poradzić. Oprócz Kaki kluczowym dziś graczem powinien być Higuain. Liczę ogromnie na dobry występ argentyńczyka. Gonzalo znajduję się obecnie we wspaniałej formie i pod nieobecność Van Nisterlooya oraz Ronaldo i słabszej formie Benzemy to na nim spoczywa odpowiedzialność za zdobywanie bramek. Nie pozostaje nic innego tylko czekać na mecz...
!!!HALA MADRID!!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2009, 19:17

Ja na pewno nie liczę na dobry styl i dobrą grę dłużej niż przez pół godziny. Po co, skoro nie było jeszcze tego w tym sezonie ani razu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 21 paź 2009, 19:42

Jeżeli ktoś ma wątpliwości że to nie jest klasyk w Europie to nie wiem co można nazwać klasykiem skoro te dwie drużyny zdobyły najwięcej na starym kontynencie.

Wiadomo że faworyt jest jeden.Milan jest w dołku i ciężko nam się z niego wygrzebać.Jednak z drugiej strony do wielkiej formy w jakiej jest Juve tracimy całe 3 punkty w lidze :roll: .Nie wiem czy Milan gra na granicy swoich możliwości bo nie mam wiedzy czy w tej chwili stara gwardia jest w optymalnej formie fizycznej(jednak znając życie z kondycją chłopaki są w dupie) więc ta drużyna i Ci zawodnicy na moje oko są w stanie grać dużo lepiej i chociaż w części spełniać oczekiwania swoich kibiców.Problem jest zupełnie inny czy im się będzie chciało i znajdą odpowiednią motywacje.Następna sprawa to zwarcie drużyny na boisku.Taktycznie w tej chwili szczególnie w obronie gramy kompletne dno.Mało tego zawodnicy nie biegają a jeżeli już to robią to zupełnie nie tak jak powinni.Zamiast preesing zaczynać 60 metrów od bramki zaczynamy go przed polem karnym.Defensywni zawodnicy mają problem z nadążaniem za rywalami.Jest tak duża różnica w przygotowaniu pomiędzy nie którymi zawodnikami że chłopaki nie mogą sobie pomagać nawzajem na boisku.Kiedy Milan zacznie wyglądać lepiej fizycznie(jak co roku zaczyna się to dziać w 2 części sezonu) i gdy LEO w końcu zdecyduje się na jedno ustawienie a zawodnicy je w pełni zrozumieją Rossoneri mogą powalczyć z większością drużyn w Europie.Na dzisiaj natomiast tylko wielkie doświadczenie i geniusz R80 może uratować nam dupe.

Liczę na remis i mam nadzieje że obejrzymy fajne widowisko bo w fazie grupowej można jeszcze pozwolić sobie na stratę punktów i zaatakować od 1 minuty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”