AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 711

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 22 paź 2009, 0:29

Narzekacie na Didę, faktycznie bramkę strasznie zawalił, ale w drugiej połowie fenomenalnie bronił strzały (Judasza?) Kaki... Gdyby nie Dida, Casillas i sędzia byłoby 1-3 :D Super wieczór - pojechać galaktycznych u nich, jeszcze z Kaką w składzie, szkoda, że nie pokazali jego miny po meczu :D Forza GRANDE Milan!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 22 paź 2009, 8:22

Brawo, Brawo ,Brawo :beer:

Moje szczere gratulacje :) ... "wielki" Real trafił na włoską drużynę i pozamiatane 8)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2009, 11:26

Galliani:
"Mamy w drużynie wiele gwiazd, które w niczym nie ustępują tym madryckim. Liga Mistrzów jest w naszym DNA i każdego roku stawiamy ją sobie jako cel nadrzędny".

"Wiedzieliśmy, że musimy zagrać naprawdę dobry mecz, aby mieć szanse z drużyną taką jak Real, na szczęście oni nam nieco pomogli zostawiając naszym kreatywnym pomocnikom i napastnikom mnóstwo przestrzeni. Remisowanie meczów z pewnością nie jest elementem naszego DNA i ani przez chwilę nie myślałem o zdobyciu na Bernabeu ledwie jednego punktu".
No tak - pojechaliśmy na Bernabeu jak po swoje... :roll: Czy on na prawdę nie widzi,że personalnie jesteśmy lepsi od Realu może na 2-3 pozycjach?(Nesta i Pato).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 paź 2009, 15:32

No tak - pojechaliśmy na Bernabeu jak po swoje... :roll: Czy on na prawdę nie widzi,że personalnie jesteśmy lepsi od Realu może na 2-3 pozycjach?(Nesta i Pato).
jak przegrywamy to lysy siedzi cicho jak jest zwyciestwo to wszedzie go slychac.boje sie ze przez takie zwyciestwa jak to z Realem czy wczesnieje z Roma doprowadza dotego ze w zimie dostaniemy Beckhama i nikogo wiecej.

co do Beckhama to mam nadzieje ze jego przyjscie podziala na Seedorfa.gdy musial walczyc o miejsce w skladzie to gral dobrze teraz gdy ma je pewne to slabo i nawet asysta do Pato go nie usprawiedliwia.

martin83
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martin83 » 22 paź 2009, 15:42

Seedorf moim skormnym zdaniem był najlepszym zawodnikiem w ofensywie Milanu, porafił utrzymać się przy pilce, wygrać pojedynek 1 na 1. większym problemem jest gra Pirlo.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 22 paź 2009, 15:49

Nie rozumiem zarzutów w stosunku do Seedorfa. W tym sezonie jest jedna z jaśniejszych postaci w naszej drużynie i tak też było we wczorajszym meczu z Realem, gdzie bardzo dobrze rozgrywał piłkę i walczył w odbiorze.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 paź 2009, 15:52

Świetny mecz, były emocje i są 3 punkty. Bukmacherzy się przejechali.

Real nie zagrał nic wielkiego, zresztą moim zdaniem w tym sezonie ogólnie nie grają jakiejś wielkiej piłki a my ich wypunktowaliśmy przy grze na średnim poziomie.
Co do Didy, jeżeli w zimie nie odejdzie i dalej będzie nas okradał błędami i olbrzymią pensją to uznam nasz zarząd za chory.
Nesta wczoraj świetnie, pewny w każdym elemencie. Boki obrony nie były złe jak nas Milan do tego przyzwyczaił. Widać poprawę u Oddo. Thiago też zagrał dobre zawody i nawet bramkę strzelił, tylko sędzia wie dlaczego jej nie uznał.
W pomocy zagraliśmy dobrze, Seedorf moim zdaniem zagrał najlepiej. Pirlo się przebudził, kilka ładnych rozciągnięć i to uderzenie... Ronaldinho miejscami przypominał dawnego siebie, zwłaszcza raz jak poszedł lewą stroną i zbłaźnił Pepe podając na końcu do Pato ale obrońcy zdążyli ( wyglądała tak akcja jak za pamiętnych w Medrycie gdy 2 bramki strzelał ).
Pato :brawo: :rotfl: Marcelo to chyba objechał z 10 razy.

Co do Kaki, nic niezwykłego. Spalił się tak jak myślałem z paroma małymi przebłyskami. Miałem głupi uśmiech na twarzy jak Seedorf w 2 połowie zabierał mu piłkę jak juniorowi delikatnie używając ciała.

Ta wygrany na pewno nas podbuduje, teraz trzeba wygrać ważne punty w lidze i być może nabierzemy regularności.

\o/

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2009, 16:14

Co do Kaki, nic niezwykłego. Spalił się tak jak myślałem z paroma małymi przebłyskami. Miałem głupi uśmiech na twarzy jak Seedorf w 2 połowie zabierał mu piłkę jak juniorowi delikatnie używając ciała.
Kaka zagrał to co w ostatnim sezonie na San Siro grał ciągle.Bezbarwnie, dużo strat, jeździ z piłką i nie wie co zrobić i tylko czeka że może ktoś zrobi na nim faul.I to niby przez niego mamy te problemy w Serie A :?: :lol: .Powiem szczerze że miałem dużą satysfakcje widząc co prezentuje Kaka.Powtarzałem to od 2 sezonów że gra kompletne dno i z takim poziomem to na ławe jednak nie którzy myśleli że przejdzie do Hiszpani i będzie grał wielką piłkę.Jak widać na tą chwile jest tłem zawodnika z sezonu 06/07 i nie zapowiada się aby to się miało poprawić.

Milan ma problemy w innych formacjach i żart Gallianiego że Real przepłacił za Rickiego jest troche prawdą tylko szkoda że nie wzmocniono za te pieniądze lewej obrony która musi ale to musi być wzmocniona klasowym zawodnikiem bo kto tam gra to wygląda to bardzo słabo oraz w środku pola gdzie Pirlo czy Seedorf od czasu do czasu usiedliby na ławce co by im się bardziej chciało biegać na boisku.

Oddzielny akapit należy się wczoraj dla Ambro.Wszyscy widzą Pato jako bohatera ale to jak Ambro wczoraj walczył w powietrzu i biegał to tak zawsze powinien grać w koszulce Milanu :!: Niesamowicie mi zaimponował.Na początku sezonu mało grał, był odsuwany od składu na rzecz Gattuso czy Flamieniego ale teraz tym co pokazał myślę że przekonał Leo że jest w stanie dać bardzo wiele drużynie.

W niedziele wracamy do ligi i liczę na 3 punkty :!:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 paź 2009, 16:23

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2009, 16:24

Ambrosini od dobrych 2 sezonów to nasz najrówniej grający pomocnik (w poprzednim sezonie prezentował formę wyższą niż
Gattuso czy Flamini),natomiast zarzut do Seedorfa,Ronaldinho czy Pirlo jest zawsze jeden - ZA MAŁO BIEGAJĄ (wczoraj Brazylijczyk tylko 9 km,gdzie w tym samym czasie taki Ambro blisko 2 km więcej...).

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 paź 2009, 16:30

natomiast zarzut do Seedorfa,Ronaldinho czy Pirlo jest zawsze jeden - ZA MAŁO BIEGAJĄ (wczoraj Brazylijczyk tylko 9 km,gdzie w tym samym czasie taki Ambro blisko 2 km więcej...).

Pozycja na której gra Ronnie w Milanie nie wymaga aż takiego zaangażowania biegowego więc różnica 2 km pomiędzy szalejącym wczoraj Ambro nie jest taka duża.Bardziej ciekawi mnie jak na tle Massimo wyglądali Pirlo czy Seedorf i tu już może być naprawde wesoło :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 paź 2009, 16:32

Mazur to porównanie z kilometrami jak dla mnie nie na miejscu, Ambro gra w środku pola gdzie rozbija ataki rywali przy czym często zapędza się do ataku. Od Ronaldinho nikt nie wymaga gry w obronie i na swoją połowę przeważnie wraca max na 40 metr.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 paź 2009, 23:34

Obrazek

Boli?Ma boleć :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 paź 2009, 11:06

po sezonie będzie podobny obrazek, tylko Kaka będzie się cieszył z jakiegoś trofeum, a Milan będzie miał głowę spuszczoną :lol:
oczywiście będzie to fotomontarz, bo nie wierzę, że oba zespoły spotkają się w finale LM.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 paź 2009, 12:00

Nie ma co się śmiać z Kaki. Nie znamy do końca wszystkich okoliczności jego odejścia, poza tym należy mu się szacunek. A czy żałuje transferu to już inna sprawa.
Różnego rodzaju obrazki po meczy ciekawe wyglądają, ciekawe co Kaka sobie myślał.
Real też może zostać bez żadnego trofeum. Swoją drogą jestem za takim finałem w Madrycie jeszcze raz :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”