FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1002

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 27 paź 2009, 22:13

Pep prawdopodobnie nie zaryzykuje wystawienia całej ofensywnej piątki młodzieży i postawi mimo wszystko na Keitę w środku, chociaż należy mu się odpoczynek. Seydou będzie teraz bardzo potrzebny, bo gdy Malijczyk gra w środku, nawet przesunięcie Iniesty do ataku, wydaje się co najmniej świetne. Z resztą ta dwójka bardzo chętnie wymieniała się ostatnio pozycjami. O obronę jutro możemy być chyba spokojni, mam nadzieję, że i z przodu będzie się to wszystko kleić.

Szkoda, że na Sportklubie wybrali spotkanie Getafe-Espanol, bo mimo wszystko uważam, że większą oglądalność osiągnęliby transmitując Barcę. No, ale i tak należy się cieszyć, że będzie można oglądać Puchar (kolejne rundy) na żywo w telewizji.

EDIT: Błąd na stronie Sportklubu i w moim poście. Mecz Getafe-Espanol będzie dziś o 20:00 więc na 99% o 22.00 Będziemy mogli oglądać Barcelonę!

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 paź 2009, 21:41

Jest skład, ciekawe tylko jak wyglądało będzie ustawienie. Od pierwszych minut zagrają: Pinto, Marquez, Maxwell, Txigrinski, Jeffren, Keita, Pedro, Toure, Sergio B., Gai i Bojan. Moim zdaniem tak zagrają:
Pinto
Marquez Txigrinski Toure Maxwell
Sergio B.
Gai Keita
Jeffren Bojan Pedro

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 paź 2009, 23:09

Niestety skapitulowałem i meczu nie oglądam :/ Od następnej rundy po prostu ruszam do knajpy ze Sportklubem bo inaczej chyba nie da rady. Próbowałem wszystkiego dzisiaj, ale bez rezultatu.

Czekam więc na jakieś ładne raporty pomeczowe w wykonaniu tych, którzy mecz obejrzą. Tymczasem...

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=29391
Pedro Rozdriguez przechodzi do historii

Zdobywając dziś bramkę w meczu Copa del Rey przeciwko Cultural Leonesa Pedro Rozdriguez wyrył swoje nazwisko na kartach historii klubu złotymi zgłoskami. Został pierwszym piłkarzem w prawie 110-letniej historii Barcelony, który trafił w jednym sezonie w pięciu rodzajach rozgrywek. Pedro ma jeszcze szansę na trafienie w Klubowych Mistrzostwach Świata.

Młody skrzydłowy trafił już w tym sezonie do siatki przeciwnika pięć razy, czyniąc to w pięciu różnych rozgrywkach. Trafienie numer jeden Pedro zaliczył w 68. minucie pierwszego meczu o Superpuchar Hiszpanii z Athletic Bilbao. 28 sierpnia jego bramka ze 115. minuty w meczu z Szachtarem Donieck pozwoliła Barcelonie wznieść w górę Superpuchar Europy. W spotkaniu Ligi Mistrzów rozgrywanym we wrześniu z Dynamem Kijów trafił w drugiej połowie i był to zarazem jego pierwszy gol w najważniejszych klubowych rozgrywkach naszego kontynentu. Kolejne trafienie dołożył w La Liga już w październiku przeciwko Almerii. Ten gol był jedyną bramkową zdobyczą Dumy Katalonii w tym spotkaniu, co oznaczało że wychowanek zapewnił Barcelonie trzy punkty. Ostatnie trafienie dołożył dziś, w Pucharze Króla, w końcówce pierwszej połowy.
Pedro \o/

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 29 paź 2009, 0:11

W słabej jakości, ale mecz obejrzałem. Mam nadzieję, że w następnej rundzie będzie można już liczyć na transmisję w jakimś Pubie z N-ką.
Dobrze, że obyło się bez niespodzianek i w rewanżu spokojnie będzie mogła pograć młodzież. Oczywiście najlepszy na boisku był Pedro. Poza dwoma bramkami popisał się kilkoma świetnymi dryblingami i podaniami. Bardzo dobre zawody rozgrywał też Jeffren. Przez godzinę radził sobie na prawej obronie, aby potem, po wejściu Abidala powędrować na lewą stronę ataku. Chwilę po tej zmianie zagrał kapitalną piłkę do Pedro, który bez problemu zamienił to podanie na bramkę. W końcówce ucierpiał w jednym ze starć i został zmieniony, ale to raczej nic poważnego. Bez zarzutu zagrali jeszcze Pinto i Busquets. Reszta drużyny słabiej. Para stoperów zdecydowanie in minus. Pozwolili gospodarzom stworzyć kilka naprawdę dobrych sytuacji, do tego obaj psuli regularnie długie podania. Nie popisał się Toure. Keita też dzisiaj bardzo przeciętnie i nie wiem dlaczego zszedł dopiero w końcówce, należy mu się trochę odpoczynku. Gai zagrał słabo i szybko został zmieniony. Bojana chciałem chwalić, ale w końcówce dwukrotnie zawiódł. Najpierw wyprowadzając groźnie wyglądający kontratak podawał bardzo niedokładnie (z resztą taką samą sytuację zmarnował w pierwszej połowie), a później w samej końcówce mając przed sobą pustą bramkę czekał z oddaniem strzału tak długo, że bramkarz gospodarzy zdążył przebyć kilka ładnych metrów w jego kierunku i ostatecznie wybronić strasznie spóźnione uderzenie. Abidal i Maxwell (który od 60 minuty zajął miejsce na prawej stronie obrony) raczej nie zawiedli.
Nie podobała mi się praca sędziego. Gwizdał faule po każdym starciu, czasami naprawdę przesadzając. Do tego nie ukarał nawet żółtą kartką napastnika Culturalu, który dwukrotnie, w dość bezczelny sposób próbował wymuszać rzuty karne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 paź 2009, 22:25

Jutro wyjazd do Pampeluny. Spodziewam się duuużo cięższej przeprawy niż w ostatniej kolejce. We wtorek arcyważny mecz z Rubinem na krańcu świata a więc albo jutro ktoś dostanie szansę odpoczynku albo będziemy po prostu starali się wygrać minimalnym nakładem sił. W sumie to może wystąpić to i to :P Fajerwerków zatem się nie spodziewam i zadowoli mnie każde zwycięstwo bez względu na styl. Do tego tematu można będzie wrócić choćby jutro. Wpadłem tutaj w innej sprawie: http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=29415
Oficjalnie: Puyol podpisał nowy kontrakt

To co było wiadome już od kilku dni dziś stało się faktem. Carles Puyol udał się dzisiejszego popołudnia do klubowych biurowców. Tam czekali na niego Joan Laporta, Rafael Yuste, Joan Boix, Joan Oliver, Txiki Begiristain oraz Raul Sanllehí. Po krótkiej rozmowie i symbolicznych uściskach dłoni, dokładnie o godzinie 14.23, Puyol złożył podpis pod nowym kontraktem, który związał go z klubem do czerwca 2013 roku.

Całkiem nowym, a zarazem interesującym podpunktem w umowie Carlesa Puyola jest klauzula odstępnego, która obecnie wynosić będzie zaledwie 10 milionów euro. Jednak ten zapis wejdzie w życie tylko wtedy, gdy zawodnik wystąpi w 60% meczów w sezonie.

Puyol, zadowolony

Po podpisaniu nowej umowy, Carles Puyol powiedział kilka słów dla fcbarcelona.cat oraz Barça TV. Kapitan był bardzo szczęśliwy. "Cieszę się, że klub, działacze i koledzy obdarzyli mnie zaufaniem. Kluczową rolę odegrali także kibice, którzy pomogli mi w podjęciu decyzji wspierając mnie w dobrych i złych chwilach", powiedział.

Kataloński obrońca to jeden z zawodników nominowanych do nagrody FIFA. "Dziś rano dowiedziałem się, że moje nazwisko widnieje na liście. Mnie interesują bardziej sukcesy drużynowe, niż indywidualne. Co do samej nagrody to uważam, że Leo Messi zrobił wystarczająco dużo, by bez przeszkód odebrać nagrodę", powiedział.
Oczywiście fakt przedłużenia umowy to żadne zaskoczenie, ale może mi ktoś wytłumaczyć o co kaman z klauzulą 10 mln euro pod warunkiem rozegrania 60% spotkań w sezonie? Autentycznie nie rozumiem tego posunięcia :roll:

[EDIT]

http://www.sport.pl/pilka/1,65082,72059 ... elona.html
Kapitan czołowego zespołu piłkarskiej ekstraklasy Hiszpanii FC Barcelona Carles Puyol przedłużył kontrakt z klubem do 2013 roku. Obecna umowa 31-letniego piłkarza wygasała w czerwcu przyszłego roku. Według hiszpańskich mediów Puyol będzie rocznie zarabiał w klubie 10 mln euro.
Ręce opadają [']

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2009, 22:44

Sprawdzają lojalność kapitana :lol:

Teraz czekamy na nowe kontrakty dla Pique, Iniesty, Valdesa i całej reszty ważnych piłkarzy. Wszystkim kontrakty na 10 mln rocznie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 paź 2009, 22:45

RealFan pisze:Sprawdzają lojalność kapitana
Na to sam wpadłem :lol: Teraz jeszcze wytłumacz mi po co te wymagane 60% spotkań :>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2009, 23:03

Bo Puyol jest stary i niedługo umrze jak to się zwykło pisać, na prawej macie Alvesa, na środku dużo piłkarzy i może kiedyś wróci Milito, Puyol kiedyś zacznie grać mniej ( :lol: ), może mniej niż 60% spotkań i nie będzie klauzuli 10 mln. A jaka wtedy będzie? :>

Niestety jest to tak dziwaczny zapis, że na trzeźwo nie wymyślę co ma na celu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 paź 2009, 23:06

No właśnie źle kombinujesz :P Nie wiemy jaka będzie klauzula w przypadku nierozegrania 60% spotkań, ale jakaś być musi a pewnie nie będzie niższa :lol:

Skoro ustaliliśmy już, że Puyol jest stary i niedługo umrze to może po prostu Carles na starość zaczyna dbać o zdrowie i nie chce, aby klub go za bardzo eksploatował? :lol: "Nie każcie mi biegać cały sezon bo będę mógł odejść do szejków!!!!11jedenjeden"

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2009, 23:16

I tak wspólnymi siłami - wszystko jasne :lol:

Qter
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 31 paź 2009, 0:31

A dla mnie zapis:
Całkiem nowym, a zarazem interesującym podpunktem w umowie Carlesa Puyola jest klauzula odstępnego, która obecnie wynosić będzie zaledwie 10 milionów euro. Jednak ten zapis wejdzie w życie tylko wtedy, gdy zawodnik wystąpi w 60% meczów w sezonie.
Oznacza ni mniej ni więcej tyle, że Puyol zaczął się martwić o miejsce w składzie. dlatego kontrakt daje mu w przypadku rozegrania mniej niż 60% spotkań możliwość odejścia za "jedyne" 10 milionów. Jak dla mnie spoko- myślę że kapitan będzie jeszcze nie raz potrzebny i zostanie z nami tak czy siak ;). Najważniejsze, że jest nowy kontrakt i serce tej drużyny zostaje na miejscu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 paź 2009, 0:47

Przeczytaj ten zapis jeszcze raz. Gdyby to było takie proste to nikt by się nad tym nie zastanawiał.

Jest napisane, że klauzula odejścia wynosić będzie 10 mln euro pod warunkiem rozegrania tych 60% spotkań! Nie ma wzmianki o tym co się stanie jeżeli ten wymóg nie zostanie spełniony.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 31 paź 2009, 21:55

musi jakiś błąd w tłumaczeniu, przecież to brzmi zbyt durnie i nielogicznie jak na kontrakt.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 paź 2009, 21:59

[']

Tak mozna podsumowac to spotkanie.

Zjebka nalezy sie niestety wszystkim naszym pilkarzom. Jak mozna grac w tak nonszalancki sposob wygrywajac jedynie 1:0? Zupelnie bez glowy dzisiaj zagralismy.

Xavi jest obecnie cieniem samego siebie, Messi jak zauwazyl juz wczesniej Mentor kompletnie bez formy, dzisiaj powinien strzelic przynajmniej 2 gole, powinien tez mecz skonczyc i nie byloby gadki. Niestety ale nie mamy tez na chwile obecna 2 solidnych stoperow .Jezus gra slabo, dzisiaj zmienil go jeszcze slabszy Marquez, ktory do formy bedzie pewnie dochodzil 2 miesiace. Kicha totalna, Pique najgorszy mecz w sezonie.

Brawo tez dla sedziego z Madrytu, ktory nas po prostu okradl. Stępień z 13-go Posterunku zauważyłby faul na Ibrze i ewidentna czerwona kartke dla Flano. Hala wiecznie zywemu Franco. Sedzia normalnie powinien posedziowac 2 miesiace w lidze okregowej, ale nie w Hiszpanii, gdzie Hierro ma zbyt duzo do powiedzenia w tej kwestii.

Tyle tak na szybko.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 paź 2009, 22:08

mistyk pisze:[']

Tak mozna podsumowac to spotkanie.
Przecież jakoś Barcelona nie przegrała.

Oczywiście sędzia na niekorzyść Osasuny przy spalonych nie pomylił się ani razu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”