Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 322

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 paź 2009, 23:37

Dla rozluźnienia:

Milan wygrywał z Napoli 2-0 - zremisował 2-2.Juventus postanowił zawstydzić Milan... :beer:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 paź 2009, 23:40

A wiesz, że nawet dobre? :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 lis 2009, 20:15

Po przygnębiającym spotkaniu z Napoli czas na wyjazd do Hajfy, a raczej do Tel Avivu. Niby teren nie za łatwy ale ja jestem przekonany że napakowani złością nasi będą w stanie załadować Żydom co najmniej 3 bramki (jak Bayern). Mam nadzieję, że Ciro da odpocząć Grosso - Molinaro nawet z Maccabi powinien dać radę a Grosso niech lepiej ogląda powtórki meczu z Napoli. W zasadzie skład powinien zostać ten sam (jedynie zmiana Trezeguet - Amauri) no i wspomniany Grosso ale to już moje dywagacje (bo Amauri zagra na pewno). Wpływ ma na to formacja do której zwyczajnie nie mamy zmienników bądź są oni kontuzjowani.

Fajnie by było jakby Bordeuax pokonało Bayern. Mielibyśmy wtedy już 4 pkt przewagi nad Bawarczykami i wystarczyłoby nie przegrać z Bayernem u siebie by wyjść z grupy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 lis 2009, 22:46

Ferrara 5:2 Conte
Dobry mecz w naszym wykonaniu. Znowu 4-2-3-1 i znowu ok. Co prawda dziś Seba nie błyszczał i zagraliśmy nonszalancko w obronie, ale bramka Melo to wszystko przesłania.
Dobry mecz Poulsena (!), dobrze też, że nasz Szymkowiak strzelił, może doda mu to skrzydeł.
No i Trez. Kocham ten jego wolej.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 lis 2009, 22:51

10 pisze: Dobry mecz Poulsena (!)
Trochę nie rozumiem tego wykrzyknika. Któryś z kolei sensowny mecz sprintera i widać że ta taktyka mu służy. Podaje sobie w poprzek boiska do naszych 3 knypków z przodu i oni mają zrobić coś kreatywnego do przodu.

Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 07 lis 2009, 22:52

Ale najle[psze to było jak golu Diego, realizator pokazał Blanc'a i Secco, pierwszy z usmiechem na twarzy chcial uscisnac dlon drugiemu a Secco go olał :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lis 2009, 22:58

Po meczu z Atalantą należy cieszyć się z postawy ofensywy bo 5 goli i 3 kolejne po niewielkich spalonych to raczej dobry wynik :P Może gra była rwana i trochę brakowało mi w niej spokoju, ale były momenty gdzie JUVE znakomicie przyciskał i efekty widoczne były momentalnie.
Wkurza natomiast strasznie postawa bocznych obrońców. Znów cała gra defensywna wygląda źle tylko dlatego, że Grosso i tym razem Caceres najnormalniej w świecie dają się robić jak dzieci. To co odwalił Fabio przy golu na 2:3, to ludzkie pojęcie przechodzi :naughty:
No i wielki plus dla Camo, który jest w niezłym ogniu. Dziś 2 gole i asysta, chwilę wcześniej trafił z Maccabi. Brawo
No historyczny moment dla Trezegola, który strzelając 167 bramkę dla JUVE wyrównał rekord Omara Sivioriego i został 4 najlepszym strzelcem w historii JUVE. Tymbardziej to cieszy, że to 3 ligowy mecz z rzędu w którym Treze trafia. BA DDavid w tym sezonie strzela średnio co 125 minut :D Czyli Treze jak za dawnych lat :mrgreen:
Trochę nie rozumiem tego wykrzyknika. Któryś z kolei sensowny mecz sprintera i widać że ta taktyka mu służy. Podaje sobie w poprzek boiska do naszych 3 knypków z przodu i oni mają zrobić coś kreatywnego do przodu.
Poulsen w tym systemie w zasadzie zaliczył same dobre pojedynki. Jak tak dalej pójdzie zaczne go traktować jako nieocenionego zmiennika!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lis 2009, 1:26

Grand pisze:Ale najle[psze to było jak golu Diego, realizator pokazał Blanc'a i Secco, pierwszy z usmiechem na twarzy chcial uscisnac dlon drugiemu a Secco go olał :lol:
To wyglądało jakby Blanc chciałby gratulować już zwycięstwa a Secco chciał powiedzieć coś w stylu "Pamiętasz Napoli? Poczekajmy do końca".

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lis 2009, 11:42

Fajny mecz, ale takich błędów w defensywie to robić nie można. Grosso jest do wymiany od dobrych paru meczów i dzisiaj to potwierdzi. Na dodatek stawiam flache że w meczu repry zagra o niebo lepiej. Boczni obrońcy to priorytet najbliższego okienka bo tak być nie może. W ataku widać sprawa sama się rozwiązała: Amauri strzela, Treze strzela, Vicek jak grał to też strzelał, a jest jeszcze Alex no i Immobile który wczoraj w dwie minuty oddał dwa strzały na bramkę. Atalanta może za mocna nie jest, ale wynik cieszy.

P.S. Ma ktoś takie wrażenie, że na początku tego sezonu Treze by tego nie trafił? Wyraźnie odżył, brawo.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lis 2009, 12:00

Z jednej strony Grosso szału nie robi, ale i tak dzisiaj zaliczył więcej asyst niż Molinaro w 2 sezony. Caceres też zawinił przy bramce (na spółę z Buffonem), ale też miał spory udział przy bramce Diego. Ja tam po Grosso nie spodziewałem się cudów, ale liczyłem, że w końcu zaczniemy strzelać trochę bramek z dośrodkowań i to się właśnie dzieje. Za rok wraca Criscito bądź inwestujemy w innego lewego obrońcę i mamy Fabio jako dobrego zmiennika.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 08 lis 2009, 13:05

a jak tam echa po wypowiedzi vieriego o calciopoli?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 lis 2009, 13:49

a jak tam echa po wypowiedzi vieriego o calciopoli?
To ma być jakieś zaskoczenie? Szkoda tylko, że Vieriego dotknęły by ewentualne reperkusje związane z udziałem Interu w tym układzie, bo gdyby tak nie było, to pewnie zaraz okazałoby się, że Inter wcale nie był jedynym czystym mocarzem włoskim w tamtych czasach, ale ustawiał, jak wszyscy, tylko wychodziło mu to jeszcze gorzej, niż Milanowi.
Mam tylko nadzieję, że za parę lat ktoś wyciągnie Interowi ostatnie lata w Serie A, jak wyciągnięto to Milanowi i Juventusowi, to jest kwestia tylko tego, czy tym razem trafi się na jakieś dowody, czy Moratti uczył się na błędach poprzedników.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lis 2009, 14:37

a o co chodzi :?: bo widać ta sprawa mnie omineła

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 lis 2009, 14:45

a o co chodzi :?: bo widać ta sprawa mnie omineła
Vieri wypowiedział się na temat Calciopoli, jakoby całą sprawę stworzył i rozdmuchał Moratti chcąc nareszcie zdobyć tytuł mistrzowski poprzez eliminację mocniejszych drużyn.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lis 2009, 15:00

http://www.solojuve.com/index.php?optio ... temid=1214
juz znalazłem. Co mnie najbardziej zdziwiło to to, że Vieri podał konkretną informacje o tym dokumencie, a spodziewałem się jedynie słownej nagonki ze strony skłuconego ex-interisty. Swoją drogą, jeśli Vieri mówi prawdę, to jest jedynym piłkarzem Interu, który zna pojęcie moralności...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”