AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 718

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 31 paź 2009, 22:57

3 punkty :!:

Mecz z tych które trzeba wygrać i tak też się stało.Kapitalny występ Boriello a tak jak zagrał przy drugiej bramce to aż serce rośnie i tylko szkoda że tak bardzo prześladują tego zawodnika kontuzje.Jeżeli ktoś zagrał słabo to Oddo.W przodzie dno te jego dośrodkowania to typowe z dupy panu Bogu w okno.Dopóki grał wrażenie na mnie robił Antonini.Dużo ruchu często się podłączał a i w obronie nie zawiódł.W pomocy bez szału jednak gdy na boisko jest Ambro mamy więcej możliwości gry w powietrzu i często wygrywamy pojedynki główkowe i wydaje mi się że jeżeli dalej będzie funkcjonowało te ustawienie z seedorfem podwieszonym pod napastnikami oraz dwójką defensywnych pomocników Gattuso może dużo nie pograć bo w tym ustawieniu bynajmniej dla mnie lepiej przy Pirlo(warto zaznaczyć co raz to lepsze występy w jego wykonaniu) wygląda Ambro.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 paź 2009, 23:07

Wilmore pisze:aniżeli z Nestą/Vidicem
Nie bluźnij - gdzie Nesta a gdzie Vidic?,a nazwanie Kaładze 'obrońcą ofensywnie usposobionym, kreatywnym, zdolnym do rozpoczęcia akcji już z tyłu, a nie oddania najbliższemu koledze piłki' to jeszcze gorsza herezja.

Boriello - życzę naszemu wychowankowi jak najlepiej,obecnie bije na głowę Huntelaara,oby zdrowie mu dopisywało,bo tak na prawdę po tym jak Adriano się stoczył ciężko znaleźć lepszego silnego,klasycznego środkowego napastnika operującego lewą nogą.

Sam mecz?Zaczyna mnie irytować nasza gra obronna w końcówkach meczów,ale najwyraźniej średnio dysponowany R80+Boriello to aż nadto jak na rywala klasy Parmy...

BTW - Napoli po tym jak wywalono Donadoniego na zbity pysk jest w niezłym gazie...

Aha - no i forma Didy w ostatnich dwóch meczach :shock: :shock: :shock:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 paź 2009, 23:22

nazwanie Kaładze 'obrońcą ofensywnie usposobionym, kreatywnym, zdolnym do rozpoczęcia akcji już z tyłu, a nie oddania najbliższemu koledze piłki' to jeszcze gorsza herezja.
Tak krótko oglądasz mecze Milanu, że nie pamiętasz jego ofensywnych wyjść do przodu, wchodzenia do linii pomocy? To jest najlepszy opis Kaladze, gołym okiem widać, że to obrońca innego typu od Nesty - co nie znaczy, że lepszy, albo że jest bardzo dobry w tym, co robi (choć kiedyś był).
gdzie Nesta a gdzie Vidic?
Gdzie ja porównuję ich klasę sportową? :shock: To tak, jakby oburzać się na porównania Frankowskiego do Pippo - owszem, Polak jest o wiele gorszy, ale styl gry podobny.
średnio dysponowany R80
Dziś zagrał bardzo dobry mecz.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 31 paź 2009, 23:23

Wilmore pisze:Co do progresu w ostatnich dniach natomiast - to też kolejna iluzja.
1:0 dla mnie. 8)

Mówiłem, że Leo się uczy i wyciąga wnioski z każdego meczu. Dziś ze zmian nie wypstrykał się tak szybko jak to było z Napoli i przez to w końcówce, gdy przeciwnikowi nie zostało nic innego jak rzucić wszystkie siły do ataku wprowadził defensywnego zawodnika.
2:0 8)

A co do meczu. Kolejne punkty. Jesteśmy już na 4 miejscu w tabeli. Mówiłem, że jesteśmy skuteczni i, że wygramy z Parmą. Piłkarze tego dokonali. Nie wypada się więc nie cieszyć. Mówiłem, że te pesymistyczne teorie, że niby Milan się sypie ( :lol: ) itp. są z dupci wzięte. Mam nadzieję, że tym razem nikt (Wilmore? :roll: )nie będzie pisał, że Parma jest w chwili obecnej w kiepskiej formie, albo że rywale dali nam zwycięstwo na tacy, albo jeszcze inne pierdółki...;]

Fajnie, że gola strzelił Boriello, który z ostatniej bramki cieszył się chyba w 65.;f
Nie zmienia to jednak faktu, że i tak wolałbym oglądać Huntera. 8)

Na plus jak dla mnie dzisiaj zagrał Thiago Silva. A ten akcyjka pod koniec? Mniam. Palce lizać.

Natomiast najsłabszymi ogniwami w dzisiejszym spotkaniu byli niewątpliwie Oddo, Pato i standardowo Seedorf, którego stać już tylko na pojedyncze przebłyski. Modlę się o to, że gdy przyjdzie Beckham to wreszcie ten ostatni usiądzie na ławie i będzie tam siedział do końca kariery. Czas Seedorfa w futbolu już minął. O ile na chwilę obecną rozumiem, że nie za bardzo ma go kto zastąpić, o tyle nie zrozumiem jeśli za np. pół roku Seedorf wciąż będzie wychodził w pierwszej 11.
Mam też nadzieję, że Pato nie został świętą krową i nie będzie tak, że nawet jakby rozgrywał najgorsze spotkanie w życiu to i tak będzie wciąż biegał po boisku.

Noo. To chyba tyle.;]

Forza Milan! 8)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 31 paź 2009, 23:29

Sorry,ale Kaładze nawet grając na lewej stronie obrony kaleczył niemiłosiernie w ofensywie - dlatego właśnie został przesunięty na środek...poza tym to już 'drewniany' (a do tej kategorii obrońców go zaliczyłeś przywołując przykład Vidica) Nesta już bardziej nadaje się na libero niż Gruzin...i tu nie chodzi o styl tylko o umiejętności czysto piłkarskie - Alessandro to po prostu Włoch z krwi i kości - cechuje wysoka dyscyplina taktyczna (krótko mówiąc trzyma się własnej połowy) - w takiej Barcelonie na 100% nie odbiegał by od Pique choćby...do Vidica to z włoskich obrońców można by porównać Barzagliego póki trzymał jako taką formę...

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 31 paź 2009, 23:50

Hah! Ale akcja! Właśnie w tym momencie dowiedziałem się, że Milan wygrał 2:0 :badziewie:

Oglądałem ten mecz u chinoli na CCTV5 i gdzieś tak koło 91 zaczęli pokazywać laski na trybunach. Myślałem, że na boisko wbiegł jakiś typ z wackiem na wierzchu i dlatego kamera z boiska przeniosła się na trybuny. Gdy już zdążyłem obczaić dupeczki na stadionie relacja się skończyła i zaczęli pokazywać bramki z meczu Barcy z Rubinem. I teraz pytanie. Wszyscy tak mieli (C+ i każda inna stacja), czy tylko ja tak się dałem wyfrajerować? :jupi:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 lis 2009, 0:00

MazurXIII pisze:do Vidica to z włoskich obrońców można by porównać Barzagliego póki trzymał jako taką formę...
Mi jak ulał do Vidica pasuje Chiellini.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 lis 2009, 1:01

Świetnie ! Nikt mi już nie powie że Milan nie zrobił postępu w porównaniu do początku sezonu, są gole są punkty jest ciekawa gra.
Dida znowu pokazał świetną interwencje parując piłkę po bardzo trudnym strzale na poprzeczkę, jak tak dalej pójdzie to w zimie się go nie pozbędziemy. To dobrze ale trzeba mu trochę ojro zabrać :P
Które to już asysty Ronaldinho w tym sezonie ? Brazylijczyk świetnie dogrywa piłki, zarówno prostopadle jak i po ziemi. Do tego dziś był skuteczny w pojedynkach z rywalami. On takich akcji potrzebuje i bramek z jego podań.
Marco dziś też świetnie, mógł mieć jeszcze asystę gdyby Silva trafił z bliska głową do bramki.
Od początku uważałem że Milan powinien grać trio Ronaldinho, Pato i Marco bo ta trójka świetnie się uzupełnia. Zawsze groźny Pato, do tego Boriello który jest silny, w górze zawsze powalczy i ściąga na siebie obrońców robiąc miejsce Brazylijczykom. Jeżeli za ich plecami R10 będzie grał tak jak dziś to będzie dobrze.

Teraz LM i walka o prestiż i lidera w grupie !

Milan \o/

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lis 2009, 1:58

Sul mercato ci stiamo muovendo e posso dire in assoluta anteprima agli abbonati di Milan Channel che abbiamo acquistato il giovane ganese Dominic Adiyah. L'accordo con la società norvegese del Fredrikstad FK c'è. Adesso deve avere il permesso per entrare in Italia e noi lo tessereremo il primo di gennaio. Deve naturalmente superare le visite mediche e poi sarà un nostro giocatore. L'abbiamo preso perchè è una punta esterna che può giocare al posto di Pato e Ronaldinho. Il nostro modulo adesso è cambiato, avevamo bisogno di una punta esterna che potesse alternarsi con chi già c'è e ci siamo mossi. A ore spero di poter annunciare anche il ritorno di David Beckham
Wspaniale. Nie znam tego piłkarza nad wyraz dobrze, jest jeszcze młody, więc może się mocno zmienić w ciągu najbliższych lat, jednak tytuły króla strzelców i najlepszego piłkarza na MŚ U-20 naprawdę mówią same za siebie, wystarczy spojrzeć, kto poprzednio był najlepszym piłkarzem tej imprezy: Aguero, Messi, Saviola. Adiyah to piłkarz podobny do Pato, ale sprawia wrażenie mocniejszego i silniejszego - najważniejsze, że jest alternatywą na bok ataku i w naszej obecnej sytuacji kadrowej na pewno dostanie sporo szans na grę - ciekaw jestem, którą nogą się posługuje.
Jestem pełen podziwu dla wyczucia naszych działaczy - nie ściągali byle kogo, wyczekali na koniec imprezy i zafundowali kibicom prawdziwą niespodziankę niewielkim kosztem - mam teraz nadzieję, że to nowy Weah. :wink: Anglik też na dniach do nas dołączy, ciekaw jestem, na jakich warunkach i na jak długo.
W styczniu więc otrzymamy na pewno dwie nowe postaci - Beckhama i Adiyaha, które znacznie pogłębią kadrę Milanu. Będzie ona teraz wyglądała prawdziwie imponująco ilościowo:
Abbiati (Dida, Storari) - Abate (Oddo), Nesta (Bonera, Onyewu), Thiago Silva (Kaladze, Favalli), Zambrotta (Jankulovski, Antonini) - Gattuso (Flamini), Pirlo (Seedorf), Ambrosini (Beckham) - Pato (Adiyah), Inzaghi (Borriello, Huntelaar, Zigoni), Ronaldinho (di Gennaro). 28 piłkarzy na 11 pozycji + być może ktoś nowy w styczniu jeszcze do klubu dołączy (boki obrony!), co pewnie wiązałoby się z odejściem Favalliego, Oddo i któregoś z bramkarzy. Wielką zagadką jest dla mnie di Gennaro - sporo sobie po nim obiecuję, choć pewnie wróci do gry w styczniu, może w Milanie odnajdzie motywację do wykorzystania swojego bezsprzecznie wielkiego talentu, a na jego pozycji bardzo przydałby się w zespole solidny zmiennik.

Forza Milan!

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lis 2009, 8:10

ciekaw jestem, którą nogą się posługuje.
Dominic operuje prawa noga.sezon w Norwegi konczy sie gdzies zaniedlugo.niech przyjezdza do nas po sezonie i troche potrenuje bo pewnie jedak bedzie u nas zgloszony do rozgrywek.mam nadzieje ze pierwsze pol roku dostanie na aklimatyzacje bo potencjal ma.najgorsze jest to ze pewnie pojedzie na PNA gdzie straci caly styczen.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 lis 2009, 10:36

Dominic operuje prawa noga.sezon w Norwegi konczy sie gdzies zaniedlugo.niech przyjezdza do nas po sezonie i troche potrenuje bo pewnie jedak bedzie u nas zgloszony do rozgrywek.mam nadzieje ze pierwsze pol roku dostanie na aklimatyzacje bo potencjal ma.najgorsze jest to ze pewnie pojedzie na PNA gdzie straci caly styczen
sezon w Norwegi najpewniej kończy się za tydzień więc prawie 2 miesiące bez gry może by dla niego problemem i ten wyjazd na PNA jeżeli w ogóle zostanie powołany w moim odczuciu może wyjsc to na dobre.

Galliani tak jak obiecał na prawde stawia na młodych.Z tego za kilka lat może wyjsc zawodnik wielkiej klasy.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 01 lis 2009, 11:52

Wygrana z Parmą to bezsprzecznie potwierdzenie tego, że notujemy ostatnio progres naszej formy. Wygrywamy dość pewnie z solidną drużyną, chociaż, jak ktoś słusznie zauważył, nonszalancja jaka pojawiła się w drugiej połowie był zupełnie niepotrzebna. Miałem nawet pewne obawy, że powtórzy się sytuacja z Napoli, i Parma w końcówce zdoła szczęśliwie wyrównać, ale świetna akcja R80 i Marco te obawy ostatecznie rozwiała :lol:
Kolejny dobry mecz Didy, błąd z Madrytu chyba wpłynął na niego mobilizująco, bo kolejny raz ratuje nam skórę dwoma świetnymi interwencjami. Dobry występ naszych środkowych obrońców. Podobał mi się Antonini. Nieźle Oddo, progresja w jego grze jest zauważalna gołym okiem, chociaż te jego wahanie w jakości dośrodkowań mocno irytują. Musi nad tym popracować. Bardzo solidnie zaprezentował się Pirlo. Bardzo dobry mecz Ronaldinho-wypracował gole, stwarzał zagrożenie, widać, że bardzo mu zależy na poprawie jakości swojej gry. Bardzo podobało mi się, jak w 2 połowie parę razy głęboko cofnął się do defensywy, by wspomóc kolegów. Z tego do tej pory nie był znany, ale widać, jak chce to potrafi. Oczywiście wielkie słowa uznania w kierunku Marco. Cieszy jego powrót do formy, oby tylko kontuzje go omijały, bo wtedy będzie ważnym elementem tego zespołu. Dobra forma Marco to swoisty problem dla Huntera- ciężko będzie mu dojść do formy, gdy straci okazję do w miarę częstych występów. Na dzień dzisiejszy wiele wskazuje a to, że bardzo szybko się z Holendrem pożegnamy, a kto wie czy latem pieniądze z jego ewentualnego transferu nie będą użyteczne w wykupieniu Paloschiego z Parmy.
Jeszcze kilka słów o Pato. Fakt nie zagrała jakoś kosmicznie, ale zbyt surowo oceniać go nie można. W sumie gdyby nie błędy sędziów (nieodgwizdany karny, i imho nie słusznie odgwizdany spalony gdy Kaczor wyszedł sam na sam z bramkarzem) to jego występ pewnie oceniony został by inaczej.
Wilmore pisze:być może ktoś nowy w styczniu jeszcze do klubu dołączy (boki obrony!)
Szkoda tylko, że transfer Adiaha zabiera nam ostatnie wolne miejsce dla gracza non-UE, przez co paru piłkarzy łączonych z Milanem(np Rafinia) wypada z listy potencjalnych styczniowych celów. Boczny obrońca by się przydał i na pewno Leo i Łysy zdają sobie z tego sprawę, więc można się kogoś spodziewać. Ciekawe tylko kogo nasi działacze mają na oku. Juan, co go tak Braida bacznie w Brazylii obserwuje, ma paszport europejski?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lis 2009, 12:15

Juan, co go tak Braida bacznie w Brazylii obserwuje, ma paszport europejski?
Tak, hiszpański. Ale wydaje mi się, że to kolejny zawodnik klasy Jankulovskiego, a więc średniak, który będzie rozwiązaniem czasowym, które na dodatek wcale nie musi wypalić. Na szczęście jest tani i niedługo ma szansę przejść do nas. Kto wie, czy właśnie nie dogadanie takiego wzmocnienia nie było powodem podpisania umowy z Adiyahem. :)
W lecie pożegnamy się pewnie z Didą choćby dlatego, żeby móc zakontraktować kolejnego piłkarza non-UE.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lis 2009, 13:27

sezon w Norwegi najpewniej kończy się za tydzień więc prawie 2 miesiące bez gry może by dla niego problemem i ten wyjazd na PNA jeżeli w ogóle zostanie powołany w moim odczuciu może wyjsc to na dobre.
2 miesieace to nie jest wielki problem.Pato nie gral 5 roku i zmiejsca stal sie wzmocnieniem.lepiej zeby te 2 miesiace Dominic trenowal u nas i w styczniu zaczal grac w lidze niz stracil kolejny miesiac na PNA i pozniej bedzie mu ciezko wkomponowac sie do skladu.

co do obrony to chyba lepiej kupic jakiegos prawego obronce bo Zambro i Antonini daja rade na lewa.teraz zeby znalesc dobrego lewego obronca trzeba sie sporo na pocic.dobrych prawych obroncow jest wiecej na horyzoncie.lewego lepiej zostawic na lat bo jak napisal Wilmore po co nam kolejny Jankulovski.choc zawsze do wyjecia jest Filipe i to chyba jedyna realna wizja dobrego wzmocnienia lewej strony na zime

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 lis 2009, 13:38

Ani Zambrotta, ani tym bardziej Antonini, na lewej obronie nie dają rady w perspektywie fazy pucharowej LM. To przeciętniacy i nimi już zostaną, stąd wzmocnienie na lewą obronę jest zdecydowanie bardziej potrzebne w moim odczuciu od kolejnego obok Oddo i Abate solidnego prawego obrońcy. Choć ideałem byłoby dwóch obrońców.
Natomiast w moim odczuciu bardzo dobrym przetarciem przed ligą będzie dla Adiyaha PNA - ogra się, zaprezentuje coś, czego się nauczył w Mediolanie, wróci do nas (mam nadzieję) w rytmie meczowym, mając za sobą dodatkowe doświadczenie. Na tak młodych zawodników takie turnieje bardzo dobrze wpływają.
O ile przejdzie testy medyczne, bo przecież jeszcze nic nie wiadomo. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”