Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 01 lis 2009, 1:58

Sul mercato ci stiamo muovendo e posso dire in assoluta anteprima agli abbonati di Milan Channel che abbiamo acquistato il giovane ganese Dominic Adiyah. L'accordo con la società norvegese del Fredrikstad FK c'è. Adesso deve avere il permesso per entrare in Italia e noi lo tessereremo il primo di gennaio. Deve naturalmente superare le visite mediche e poi sarà un nostro giocatore. L'abbiamo preso perchè è una punta esterna che può giocare al posto di Pato e Ronaldinho. Il nostro modulo adesso è cambiato, avevamo bisogno di una punta esterna che potesse alternarsi con chi già c'è e ci siamo mossi. A ore spero di poter annunciare anche il ritorno di David Beckham
Wspaniale. Nie znam tego piłkarza nad wyraz dobrze, jest jeszcze młody, więc może się mocno zmienić w ciągu najbliższych lat, jednak tytuły króla strzelców i najlepszego piłkarza na MŚ U-20 naprawdę mówią same za siebie, wystarczy spojrzeć, kto poprzednio był najlepszym piłkarzem tej imprezy: Aguero, Messi, Saviola. Adiyah to piłkarz podobny do Pato, ale sprawia wrażenie mocniejszego i silniejszego - najważniejsze, że jest alternatywą na bok ataku i w naszej obecnej sytuacji kadrowej na pewno dostanie sporo szans na grę - ciekaw jestem, którą nogą się posługuje.
Jestem pełen podziwu dla wyczucia naszych działaczy - nie ściągali byle kogo, wyczekali na koniec imprezy i zafundowali kibicom prawdziwą niespodziankę niewielkim kosztem - mam teraz nadzieję, że to nowy Weah. :wink: Anglik też na dniach do nas dołączy, ciekaw jestem, na jakich warunkach i na jak długo.
W styczniu więc otrzymamy na pewno dwie nowe postaci - Beckhama i Adiyaha, które znacznie pogłębią kadrę Milanu. Będzie ona teraz wyglądała prawdziwie imponująco ilościowo:
Abbiati (Dida, Storari) - Abate (Oddo), Nesta (Bonera, Onyewu), Thiago Silva (Kaladze, Favalli), Zambrotta (Jankulovski, Antonini) - Gattuso (Flamini), Pirlo (Seedorf), Ambrosini (Beckham) - Pato (Adiyah), Inzaghi (Borriello, Huntelaar, Zigoni), Ronaldinho (di Gennaro). 28 piłkarzy na 11 pozycji + być może ktoś nowy w styczniu jeszcze do klubu dołączy (boki obrony!), co pewnie wiązałoby się z odejściem Favalliego, Oddo i któregoś z bramkarzy. Wielką zagadką jest dla mnie di Gennaro - sporo sobie po nim obiecuję, choć pewnie wróci do gry w styczniu, może w Milanie odnajdzie motywację do wykorzystania swojego bezsprzecznie wielkiego talentu, a na jego pozycji bardzo przydałby się w zespole solidny zmiennik.

Forza Milan!

Wróć do „Włochy”