Polscy kibice - Strona 60

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 lis 2009, 15:32

http://www.youtube.com/watch?v=DKoMKpP7L_8

Może ktoś wytłumaczyć o co chodzi? Bo nie jestem w temacie.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 lis 2009, 16:30

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

o to chodzi

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2009, 17:35

Najlepsze są tagi do tego filmu - "nadużycie władzy". Rozumiem, że ochroniarze powinni wysłać do tego bydlaka zaproszenie do stawienia się na komendzie z dopiskiem "RSVP", a następnie odczekać umówiony czas 72 godzin na odpowiedź, następnie stawić się u niego osobiście po prośbie, i tak w kółko.
Natomiast kiedy troglodyci nazywający się i nazywani przez półgłówków "prawdziwymi kibicami" odwalają takie akcje, jak w Wilnie, to jest prowokacja władzy, a nie nadużycie z ich strony.
Kpina.
Całe szczęście, że to zrobili, w stosunku do tego bydlaka podpisałbym się pod tym, co napisał powyżej inny użytkownik, mianowicie spałować pokazowo na środku stadionu w razie stawiania oporu. W takich sytuacjach prawo odwetu powinno obowiązywać.
Natomiast wszystkim, którzy ośmieszają się pisząc o nadużyciu władzy, proponuję wyobrazić sobie następującą sytuację: przestępca napada na Ciebie w celu kradzieży i zaczyna Cię bić. Sprawę widzi policja. Ma dokonać "nadużycia" i rzucić się na skurwiela, czy zostawić go, żeby wykonał swoją robotę, a następnie czekać na możliwość w miarę pokojowego złapania?
Zarówno w przypadku zbira, jak i Starucha, mamy do czynienia z przestępcą. Jak to pisał Staszewski: "Nie ma litości dla skurwysynów". Szkoda, że prewencja i ochrona zbyt rzadko (Zabrze!) działa wedle tych słów.
Perełka!
Prożydowskie media twierdzą, że takie zachowanie było zwykłym chamstwem. To akurat było łatwe do przewidzenia. Tymczasem my się zastanawiamy, czy po śmierci Stalina też powinniśmy współczuć? Albo jak Sowieci sami usunęli Bolka Bieruta, również mieliśmy nad nim płakać? Jagodę i Jeżowa, krwawych czerwonych oprawców zlikwidowali... ich następcy na stanowisku tajnej policji politycznej ZSSR. Ich także powinniśmy opłakiwać? Generalnego Gubernatora Hansa Franka również? A szefa SS i Gestapo dystryktu warszawskiego Franza Kutscherę? Zdrajców narodu polskiego likwidowanych przez Kedyw Armii Krajowej powinniśmy żałować? Hitler uratował świat przed komunizmem, ale czy to jego dokonanie uzasadniałoby żal po tym, jak strzelił sobie w łeb? Nie! Każda taka śmierć była miodem na nasze, polskie serca. Z każdej nasi przodkowie się cieszyli. Przy kilku - aktywnie uczestniczyli w przejściu w zaświaty.
Jan Weichert zrobił wszystko co w jego mocy, by zniszczyć jeden z elementów ruchu kibicowskiego. Dlatego że niezależny, ale również dlatego, że narodowy. Mariusz Walter nie jest inny.
Wrogom się życzy wszystkiego najgorszego. Śmierci lub kalectwa. Chyba, że jest się obłudnikiem.
Zemsta, zemsta na wroga, z Bogiem, i choćby mimo Boga.
Chyba nigdy w życiu nie czytałem głupszego tekstu "od kibica dla kibiców", choć coś czuję, że znajdą się tu jego sympatycy. Tekst krąży po internecie i wrzucam go tu ku uciesze co sprawniejszych intelektualnie - jeśli ktoś taki jest jednym z liderów swojego ruchu kibicowskiego - ponoć, realia wrocławskie mnie interesują równie mocno, co afrykańskie - to oznacza, że polska piłka upadła równie mocno, co iloraz inteligencji jej "jedynych i prawdziwych" fanów...

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1555
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 lis 2009, 18:17

Wątek legijny jest mi akurat zupełnie obojętny, szczerze życzę upadku iti jak i całej Legii. Ale firma ochroniarska powinna stracić licencję, gdyż ochroniarze nie posiadają identyfikatorów ze zdjęciem w widocznych miejscach.

A najbardziej podczas całego tego zamieszania rozśmieszyła mnie sytuacja z tym ratownikiem medycznym. :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lis 2009, 18:53

cloner pisze:ja na mecze nie chodze
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... tml#p99044
cloner pisze:przykro mi bardzo ;) ale nie bylem na meczu :)
ja nie chodze na mecze :)
wg mnie jest to troche zbyt drogi sposob na spedzenie milego wieczoru :)
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p113194
cloner pisze:ja Polonii kibicuje tylko tak lokalnie :) mieszkam 20metrow od stadionu, to ciezko byloby nie kibicowac :) ale na mecze nie chodze :lol:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ml#p129841

rozumie ludzie sie zmieniaja, ale baczac na swoja przeszlosc, to wypadaloby troche inaczej definiowac kibica... zwlaszcza ze jak to pisales powinienies miec juz jako tako uksztaltowany swiatopoglad... chyba 19wiosen

to co cloner... jestes kibicem sukcesu? zaczales chodzic jak byla 2liga

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2009, 19:33

czeher pisze:to co cloner... jestes kibicem sukcesu? zaczales chodzic jak byla 2liga
Chcesz, możesz tak nazywać, zacząłem chodzić jak była 2 liga, zaprowadził mnie kolega ze szkoły.

A co do Twoich przytoczonych cytatów, to drugi dotyczacy wysokiej ceny jest o reprezentacji.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 03 lis 2009, 20:10

Jednocześnie Zarząd Klubu Sportowego Korona S.A. Kielce wyraża głębokie oburzenie zachowaniem kibiców Wisły Kraków, które jawnie naruszało dobre imię tragicznie zmarłego Kibica naszego Klubu – Karola Piroga. Zarząd klubu informuje, iż wystąpi do Komisji Ligi Ekstraklasy S.A. o ukaranie kibiców krakowskiego klubu, ponieważ zachowanie na stadionie w Kielcach nie licowało z godnością kibica.

Są granice, których się nie przekracza. Znając życie klub dostanie potężną karę 5 tysięcy złotych za skandaliczne hasła.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 lis 2009, 20:15

Znając życie klub dostanie potężną karę 5 tysięcy złotych za skandaliczne hasła.
A ile ma dostać klub? To nie jego wina, że kibicują mu troglodyci.
Monitoring, sprawdzić, kto krzyczał, karę rozdzielić na krzyczących, ale żeby była dotkliwa - każdy prawnik Wisłę z tego wybroni zapewne.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 lis 2009, 20:43

Jest coś dla mnie niepojętego w podchodzeniu do pewnych spraw.
Kibic pewnego klubu na cmentarzu zostaje otoczony przez kibiców innego klubu. Dostaje ciosy nożem. Komentarz - na pewno nie był czysty, w dodatku miał szalik. Prowokacja werbalno- wizualna i wszystko wytłumaczone. Na cmentarzu? I co z tego. Poszkodowany (?) powinien był to przewidzieć, nic się nie stało.
Kibice pewnego klubu zostają obrzuceni petardami z gwoździami. Na następny dzień wszyscy wiedzą, że agresor był jeden. Najoczywistszy z oczywistych. Jakie znaczenie mają jakieś gwoździe, kiedy kibice pewnego klubu zareagowali w najohydniejszy możliwy sposób? Obrzydliwą, rodem z tłuszczy kibolskiej, przyśpiewką? Wszyscy powinni dopilnować, aby bydło zostało napiętnowane; ochrona zapałować, a gwoździe powbijać się w baranie, puste mózgownice.
Czasami odnoszę wrażenie, że Wisła Kraków to taki worek do bicia bez końca. Pomijając już nawet, co wypisuje się o niej w tematach stricte sportowych, w porównaniu do innych polskich klubów. Jakby to napisała Wyborcza - haniebne wrzaski medialnych i internetowych zaśpiewajłów.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 03 lis 2009, 21:37

piwus, nie ma żadnego dowodu, że z racami były gwoździe. Mogli to wymyślić pseudokibice Wisły.

A poza tym, nie wiem jak możesz chociaż starać się wytłumaczyć to co śpiewali w Kielcach. A poza tym, powinieneś się przyzwyczaić do tego, że o Wiśle tyle się pisze. Afera goni aferę.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 lis 2009, 22:24

Nie usprawiedliwiam niczego, zostawiłem to bez komentarza, bo raczej oczywistym jest, że przebito Legię i to nie powinno się wydarzyć. Ja pomijam tę sprawę milczeniem, nie czuję się w obowiązku kajać w jej związku. Piszę o podwójnych standardach. Jak:
lisek_chz pisze:piwus, nie ma żadnego dowodu, że z racami były gwoździe. Mogli to wymyślić pseudokibice Wisły.
Tutaj nie ma dowodu. Inaczej w przypadku zamkniętego scyzoryka znalezionego w polu karnym przez bramkarza Odry, którego momentu rzucenia przy najlepszych chęciach nie mógł znaleźć Canal +, czy pobitych piłkarzy Arki po ostatnim meczu sezonu (jeden złamany nos, jedna ręka i Bóg jeden wie co jeszcze), gdzie nic nie mogła wykazać ani służba medyczna, ani obdukcja. PZPN nie dał walkowera, ale Arka i tak się utrzymała, więc sprawa dziwnym trafem znikła. Tam dowody były, cała Polska widziała.
To idźmy o krok dalej - nie ma dowodu, że rzucane były petardy. Rzucali lampki kolegom, by mieli co palić 1 listopada. A dźwięki wydawali koledzy Wisły z policji.
lisek_chz pisze:Afera goni aferę.

I kazdy to powie, w Cracovia rządzi w Krakowie, w Poznaniu w przyszłym muzeum będą dostępne plecy Reissa w gablocie, a w Trójmieście Władcami Północy są arkowcy. Piękna fikcja.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 04 lis 2009, 8:48

lisek_chz pisze:piwus, nie ma żadnego dowodu, że z racami były gwoździe. Mogli to wymyślić pseudokibice Wisły.
Z petardami nie racami. I uwierz, były.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 lis 2009, 16:04

Tak samo wygląda to w prasie.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... robic.html
To przecież powinna być norma, że wyjazdy i pobyt na meczach przebiegają bez zakłóceń.

- To prawda, ale jechaliśmy do Kielc, gdzie było wiadomo, że czeka na nas wroga publiczność. Dlatego staraliśmy się robić wszystko, by nie dać się sprowokować. Nikt nie wspomina, jak to się stało, że na ponoć jeden z najbardziej bezpiecznych obiektów kibice Korony wnieśli petardy wypełnione gwoździami i rzucali w nas. Trudno w takiej sytuacji nie dać się sprowokować.

Czyli cały wasz trud poszedł na marne. Ale i tak nie zamierzacie nic zrobić z tymi kibolami, których okrzyki wystawiają świadectwo wszystkim kibicom Wisły.
Tutaj pan redaktor prawie powiedział "to przecież bez znaczenia, ważne, ze i tak nie zamierzacie...". Pewnie się powstrzymał w ostatniej chwili.

I potem oburzeni kibice Korony pytają przez dwa dni, jak skandalicznie niską karę dostanie klub Wisła Kraków, za werbalną agresję - odpowiedź kibiców na czynną agresję ze strony kibiców Korony.

PS. Co do afery goniącej aferę, to do wieczora pewnie ten nagłówek http://forum.gazeta.pl/forum/w,410,1025 ... a.html?v=2 , zmieni się w "Porykujący kibole uniemożliwiają pracę radnych". Swoja drogą super inicjatywa. Elegancko i bez "wariantu krakowskiego :lol:", ale dobitnie.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 lis 2009, 17:50

cloner pisze:Już to kiedyś wyjaśniałem i teraz wszyscy beda do tego wracac :roll:

Napisz ostatni raz: kiedys sympatyzowalem z Legia, spodobala mi sie ich gra, jak bylem maly, lecial ich meczyk w TV, i tak sie zaczelo. Nigdy na meczu nie byłem. A co do Polonii, to na pierwszym meczu byłem po awansie do II ligi, sezon 2005/2006. Od tamtego momentu na własnym boisku byłem na wszystkich meczach, a na wyjazdach prawie wszystkich, z ekstraklasy opuściłem jedynie Gdańsk.

Miłego trollowania.
Ja myślałem, że ty fanatyk wieloletni jesteś a tu okazuje się, że Twój staż sięga niecałe 5 lat :? Czyli jak Polonia grała non stop w III lidze a widzów chodziło po 300-500, to Ciebie tam nie było. Nic nie piję ale niektóre posty piszesz w taki sposób, że zrozumiałem z nich, że Ty kilkanaście lat na Polonię chodzisz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lis 2009, 22:05

Miałem już nie poruszać więcej tematu, ale życie napisało epilog do mojej twórczości. Wisła za nieetyczne okrzyki dostała 20 tys. kary i zakaz wyjazdowy na dwa mecze, Korona za starcie z policją i petardy z gwoździami 15 tys. i zamkniętą trybunę na jeden mecz. Myślę, że pragnienie sprawiedliwości kibiców Korony w tej kwestii zostało zaspokojone.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”