Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 499

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 08 lis 2009, 21:46

Mecz ciężki do oglądania. Dużo fauli, błędów, generalnie tego czego w futbolu się nie lubi :/

Odchodząc na chwilę od tego co się dzieje obecnie na SS starałem sobie przypomnieć kiedy wygraliśmy z Romą u siebie w ligowym spotkaniu i przypomnieć sobie nie mogłem. Zerknąłem więc do statystyk i zrozumiałem dlaczego ostatnie zwycięstwo ligowe nad Romą na SS umknęło z mojej pamięci. Mianowicie ostatnio wygraliśmy 12-02-2005 :shock: Ostatnie cztery spotkania kończyły się albo remisem (3-3, 1-1), albo wygraną Rzymian (1-3, 2-3). Wracając do spotkania wydaje mi się, że przy dobrych wiatrach skończy się remisem, ale coś czuję w kościach, że dzisiaj zaznamy drugiej porażki w lidze i skończy się seria The Phenomenon One w nie-wiem-już-ile spotkań bez porażki przed własną publicznością. Oczywiście bardzo chciałbym się mylić, ale patrząc na wspomniane przeze mnie wyniki widać, że albo Roma ma na nas sposób na San Siro, albo my nie mamy sposobu na nich... w sumie na jedno wychodzi ;-)

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 183

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 lis 2009, 22:42

Bardzo slaby mecz. Przed nami przerwa i seria trudnych spotkan z rywalami co tu duzo mowic grozniejszymi od Romy.

Sedzia niby drobiazgowy, ale jakim cudem doliczyl on tylko 3 minuty nie mam pojecia, biorac pod uwage jak szarpany byl mecz.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 614
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 08 lis 2009, 22:45

Maciek (interista) pisze:Sedzia niby drobiazgowy
Sędzia niby drobiazgowy, ale Stanko miał dziś dużo szczęścia. Bo za te wszystkie faule i gesty powinien dostać żółtko już wcześniej, a za te sanki na Motcie powinien dostać drugie i w konsekwencji wylecieć.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 lis 2009, 22:51

Straszny mecz. Zle sie go oglądało. Pełno złosliwosci, brzydkich fauli taktycznych, Roma sie broniła, a Interowi wystarczyło tylko na wyrównanie. Jednak w takich meczach od piłkarzy wymaga sie więcej ambicji niż pokazali dzisiaj. I mysle, że gdyby Inter zagrał z zębem to wyszedłby zwyciesko z tej potyczki.

Ja rozumiem, że może to zmęczenie dało o sobie znac, ale było widac, że taki Sneijder po kontuzji ma ochote grac i nikt nie nauczył go kunktatorstwa i biegał, pokazywał sie na pozycje. Dla odmiany taki Balotelli pokazywał jak nauczono go markowac ze mu zalezy. Mam wrazenie, że zawodnicy załozyli sobie przed mecze że remis bedzie dobrym rezultatem. Duzo głupich kartek, szczegolnie Motty szkoda. W drugiej połowie grał dobrze (asysta) i musiał zejść, zeby Inter nie kończył w 10. W drugiej połowie świetny był Samu - bramka, niewiele brakło do asysty pozniej swietne ponowienie do Mario i znów brakło cm. Naprawde dzis zagrał dobre zawody, tylko chyba musi sie bardziej skupic na nauczeniu systemu Interu, bo piłkarzy Interu systemu Barcelony nie nauczy.

Szkoda uciekających dwóch punktów, to jeden ze słabszych zespołów Romy jaki przyjedzie na San Siro w najbliższych kilkunastu latach. Powinno byc 2-0 i do widzenia, a tak mielismy spacerowanie i remis.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 lis 2009, 22:53

Stanko miał dziś dużo szczęścia.
I Muntari, i Vieira.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 08 lis 2009, 22:58

I Inter ogolnie ,bo moze i Grali lepiej moze kontrolowali mecz ,ale to Roma w moim odczuciu miala grozniejsze sytuacje ,dziwi mnie to gdzy patrzac na sklad Rzymian to naprawde dziwne zestawienie jak na klub tego formatu ,conajmniej dziwne :?

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 08 lis 2009, 23:07

Mysle, ze Vieira nadaje sie tylko na rywali pokroju Livorno czy Catani, niestety jest zbyt wolny, malo zwrotny i dzisiaj byl niemilosiernie ogrywany, do tego ewidentnie odpuszczal co ostatnio nie mialo miejsca. Druga kwestia to Motta i Vieira nie powinni grac razem obok siebie bo sa zbyt podobni - obu generalnie brakuje szybkosci. Gra Mario to dywersja, zero akcji zaczepnych a nie raz juz pokazal, ze z defensorami Romy umie sobie radzic.

Eto'o i Zanetti dzisiaj jako jedyni zaprezentowali sie przyzwoicie. Swoja droga tak beznadziejnego meczu z Roma to sobie autentycznie nie przypominam, nawet w tych przegranych gra wygladala lepiej.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 lis 2009, 23:22

:olaboga: Roma systematycznie poziomem aspiruje do gry w polskiej ekstraklasie :roll: Gdyby obie drużyny dzis ubrały koszulki Legii i Wisły to bym się nie zdziwił miernym widowiskiem oraz natychmiast zmienił kanał. Mocno zdziwiła mnie postawa Interu (Romy nie) i nawet to że w II poł. nie wbili Romie 3 goli sprężając się przez 15 min.
Jedyny sukces to 1 pkt na trudnym terenie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2009, 19:01

Dzis Inter dobrze dysponowany, szkoda tego rozprężenia tuz po zdobyciu pierwszej bramki, bo dwie lub trzy bramki przewagi to jednak nie to samo co jedna. Motta dwa fantastyczne podania po których sam na sam byli Mario (powinien jednak od razu strzalac) i do Dekiego (po dwóch słupkach i Viviano wyprzedził wydajacego sie asekurowac piłke w drodze do bramki Cuchu). Chivu tez dziś kilka razy zapedził sie na polowe rywali jak nie on. Mario tez ładnie zachował sie przy rzucie rożnym, zaczyna wykorzystywac swoje warunki jak to robił Ibra w walce powietrznej. Gol dla Bolonii na konto srodkowych obrońców. O ile samo podanie świetne to złe ustawienie po wznowieniu gry zawodnikom tej klasy co Samuel i Lucio nie przystoi. Julio przy tak precyzyjnym, zmierzajacym pod poprzeczke strzale Zalayety zrobic juz nie mogł wiele. Ogolnie to jeśli nie siadzie nastawienie i obrońcy nic nie sprokuruja to łatwośc z jaka Inter dochodzi dzis do sytuacji napawa optymizmem przed druga połowa.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 lis 2009, 20:24

Co takiego zobil maicon, bo wylaczylem juz w koncowce wasz mecz?
Swoja doga motta tyz powinien wyleciec.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2009, 20:26

I oczywiscie. 90 minuta - ironiczny gest Maicona komentujacy decyzje bocznego arbitra, cos tam krzyknał i czerwo. Jakoś jestem spokojny ze minimum 2 mecze dostanie :lol: . Głupie zachowanie Maicona przy tym wyniku i innych okolicznosciach, ale przeciez nie na wyrzucenie z boiska!

Druga połowa jak przewidywałem pod dyktando Interu. Bylo kilka okazji - Stankovic w bramkarza, Maicon ładny przebój lecz zabrakło dobrego wykończenia, no i nieoceniony Milito swietne podanie do Cambiasso. Choć trzeba też zganic Diego za sytuacje która wypracował mu Eto'o, od takiego snajpera mozna wymagac czegoś wiecej niż strzału na siłe, fakt niby wszystko ok ale jednak tylko poprzeczka. Wydaje sie ze techniczne rozwiaznie byłoby lepsze.

edit: raczej jesli ktos to tylko Motta.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 lis 2009, 20:36

Babel pisze:I oczywiscie. 90 minuta - ironiczny gest Maicona komentujacy decyzje bocznego arbitra, cos tam krzyknał i czerwo. Jakoś jestem spokojny ze minimum 2 mecze dostanie :lol: . Głupie zachowanie Maicona przy tym wyniku i innych okolicznosciach, ale przeciez nie na wyrzucenie z boiska!
Jezeli obrazil sedziego to 2 mecze easy, wiec pewnie nie zagra na Stadio Olimpico 5 grudnia :lol:
No chyba, zeby nie byc posadzonym o faworyzowanie wiadomo jakiego zespolu, dostanie zawieszenie tylko na najblizsza kolejke.
Sie okaze. :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2009, 20:45

Do tego tez piłem. Historia uczy ze trzeba spodziewac sie najgorszego. Muntari tez juz dostawał za faule których nie było 3 mecze by nie grac w Derbach z Milanem, słynne pluniecia które widzieli tylko panowie z komisji dyscyplinarnej, precedensowe kary za symulacje dla Adriano nigdy nie powtarzane. Zawsze sie cos nazbiera i dziwnym trafem przed ważnymi meczami Interu, wszakże przed Juve jeszcze Violka.

Jakby ktoś nie wiedział to sedziował dziś pan Rosetti :lol:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 21 lis 2009, 23:51

Ogladalem tylko druga polowe i jestem generalnie zadowolony z tego co widzialem. Pelna kontrola spotkania, bezrobotny JC, systematyczne dochodzenie do sytuacji strzeleckich. Intensywnosc gry nie byla powalajaca, ale o zadnym pikniku mowy byc nie moze. Rozgrywanie pilki plynne, bardzo duza liczba przechwytow w srodkowej strefie boiska. Nie da sie ukryac, ze wyglada to lepiej niz w sezonie poprzednim, wydaje sie, ze pewne "Mourinjowe" schematy dotarly sie, organizacja gry stoi na wyzszym poziomie. Odzwierciedlenie ma to w wynikach - poprzedni sezon to czeste meczarnie nawet z rywalami pokroju dzisiejszej Bologni - w tym sezonie wygrywamy pewniej, wieksza roznica bramek (na tym etapie sezonu mamy 7 wygranych dwoma lub wiecej bramkami, w sezonie poprzednim mielismy tylko 3 takie zwyciestwa). Wpadki jak spotkanie z Roma zdarzaja sie i beda sie zdarzac. Nie ma druzyny, ktora potrafilaby grac na rownym poziomie caly sezon.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lis 2009, 16:21

Sie stało. Maicon dostał dwa mecze i nie zagra z Juve. Ciekawe komu moglo zależeć by wyeliminowac najlepszego zawodnika z waznego meczu :lol:

SKUR -WY-SYŃ-STWO!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”