Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 343

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lis 2009, 21:53

Fishbone pisze:Ruch dobrze zagrał a jemu po prostu wyszło. Bez przesady, że już na kadrę się nadaje.
W derbach z nami też grał nieźle, prawa strona razem z Grzybem wygląda zajebiście dobrze w Ruchu. Czemu mają być powoływani zawodnicy z 5, 7 czy 10 drużyny polskiej ligi, a nie z wicelidera?? Sam Sadlok to za mało.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 lis 2009, 2:33

Utwierdzam się w swojej opinii co do Boenischa. Jak chłopak chce z dyretorem Werderu konsultować grę dla reprezentacji Polski, to przepraszam, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie.

Martinho, a jak u WAS się mówi na Polaków? Bo na razie pochwaliłeś się tylko słowem "polaczki". Może znasz więcej tych WASZYCH określeń.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 lis 2009, 13:43

Orientuje się ktoś jaki związek z Polską ma powołany do kadry U-16 Ricardo Puente?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lis 2009, 14:06

10 pisze:Czy Senna, który dostał obywatelswtwo po czterech latach gry w La Liga był rzeczywiście tak dużo bardziej hiszpański niż Kurwamać po dwóch latach gry w Polsce? Moim zdaniem porównywanie akurat tych piłkarzy trochę nie ma sensu, bo jednak ich sytuacja była podobna.
Roger dostal obywatelstwo tylko i wylacznie na zyczenie Leo. W ekspresowym tempie, Senna dostal min. dlatego, że grał juz kilka lat w Hiszpanii, a pozniej deklarował chec gry dla La Roja.
Cris7 pisze:Utwierdzam się w swojej opinii co do Boenischa. Jak chłopak chce z dyretorem Werderu konsultować grę dla reprezentacji Polski, to przepraszam, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie.
Ciezko sie odniesc do tej sytuacji, bo ja np. jeszcze nie widzialem wypowiedzi Boenischa na ten temat. Kiedy nei widze nie wierze do konca. Wczoraj Sadlok dawał wywiad przed kamera dla Orange Sport, po kilku minutach widze wywiad na sport.pl i spokojnie mozna wywnioskować cos innego.
Inna sprawa, ze nie wiem o co chodzi w tej kwesti, albo chce grac albo nie. Jakies dni na przemyslenie, czy nawet tygodnie to śmiesznie wyglada. Tu Smuda przed kamerami mowi jasno, ze chce grac i bedzie gral, a tu pismaki daja jakas telenowele. Juz dochodzi do sytuacji, ze w brukowcach pojawia sie info, ze zawodnik bedzie sobie wybierał spotkania w jakich bedzie gral. Nie wiem, ale Smuda chyba by musiał sobie przeszczepić mozg jelenia, zeby na cos takiego sie zgodzić.

Widac, że smuda robi wszystko, żeby nie mieć krytyki ze strony mass media czy kibicow w przyszłości. Chce spotkać sie ze wszystkimi, ktorzy byli łaczeni z gra dla Polski, pozniej bedzie miał już swobode, ze nic nie zrobił w tym kierunku. powołania, chyba nie licząc Gancarczyka, takie o jakich wspominali wszyscy w Polsce.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 lis 2009, 17:50

Jarzinho pisze:
10 pisze:Czy Senna, który dostał obywatelswtwo po czterech latach gry w La Liga był rzeczywiście tak dużo bardziej hiszpański niż Kurwamać po dwóch latach gry w Polsce? Moim zdaniem porównywanie akurat tych piłkarzy trochę nie ma sensu, bo jednak ich sytuacja była podobna.
Roger dostal obywatelstwo tylko i wylacznie na zyczenie Leo. W ekspresowym tempie, Senna dostal min. dlatego, że grał juz kilka lat w Hiszpanii, a pozniej deklarował chec gry dla La Roja.
Podejrzewam, że skoro Roger przystał na to - chciał reprezentować Polskę. A Senna zadebiutował w kadrze w tym samym roku, w którym dostał obywatelstwo, więc wcale niekoniecznie później. Taki sam z niego Hiszpan, jak z Kurwamacia Polak.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lis 2009, 22:22

Ja powiem jedno zdanie.... Niech moj imiennik spieprza

NIE DLA PSEUDO POLAKOW, UTAJONYCH SZWABOW :!: ktorzy to kalkuluja gdzie grac, bo boja sie ze sa zaslabi i moga nie zagrac w barwach swej prawidziwej ojczyzny :!:
Chocby spasc na 100 miejsce w rankingu trzeba znac swa wartosc, poczucie dumy i godnosci

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 lis 2009, 23:16

czeher pisze:Ja powiem jedno zdanie.... Niech moj imiennik spieprza

NIE DLA PSEUDO POLAKOW, UTAJONYCH SZWABOW :!: ktorzy to kalkuluja gdzie grac, bo boja sie ze sa zaslabi i moga nie zagrac w barwach swej prawidziwej ojczyzny :!:
Chocby spasc na 100 miejsce w rankingu trzeba znac swa wartosc, poczucie dumy i godnosci
Tylko, że wszystkie państwa zaczynają w taki sposób werbować do kadry. I nie takie jak Polska, że nie radzimy sobie, to szukamy na zachodzie. Największe piłkarskie potęgi stosują takie metody. Niemcy, to chyba dla nas najprostszy przykład. W ataku Kuranyi (Brazylia), Klose i Podolski (Polska), Asamoah (Ghana) czy Gomez (Paragwaj). Żaden rodowity Niemiec nie strzela bramki dla swojego kraju, czemu Polska ma być gorsza i nie brać przykładów wyprzedzania się o zawodnika? O honorze nie rozmawiajmy, bo ten wyraz już dawno stracił znaczenie w futbolu. Teraz pieniądz w cenie.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 lis 2009, 23:20

Fishbone pisze:Teraz pieniądz w cenie.
Lepiej się sprzedać i skurwić. Super. :roll:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 10 lis 2009, 23:25

Rezus pisze:
Fishbone pisze:Teraz pieniądz w cenie.
Lepiej się sprzedać i skurwić. Super. :roll:
To nie jest moje zdanie, tylko gadam, że we współczesnym futbolu patrzą tylko na pieniądze wszyscy.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 10 lis 2009, 23:40

czeher pisze:Chocby spasc na 100 miejsce w rankingu trzeba znac swa wartosc, poczucie dumy i godnosci
Otóż to, wolę oglądać walczących Polaków, którzy cenią zakładaną koszulkę niż piłkarzyka, który widzi tylko kolejny klub w karierze. Mi się w głowie nie mieści jak się można zastanawiać nad wyborem reprezentacji, w której się chce grać.
Fishbone pisze:To nie jest moje zdanie, tylko gadam, że we współczesnym futbolu patrzą tylko na pieniądze wszyscy.
Spoko, na szczęście nie wszyscy tak patrzą. Szkoda tylko, że ci nie maja aż takiego prawa głosu, a ponoć piłka jest dla nich. :roll:
Ostatnio zmieniony 10 lis 2009, 23:42 przez Rezus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lis 2009, 23:41

jak nie jest to twoje zdanie to czemu tak piszesz :roll:

Jak dla mnie na kase w reprezentacji patrza zarobasy. W kadrze jest sie dla prestizu, atmosfery, autopromocji oraz oczywscie wielkich imprez. Kasa rowniez sie przewija ale pamietajmy ze to tylko dodatki do ich pensji. Wiekszosc zarabia w klubach i tam teraz jest
pieniądz w cenie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 lis 2009, 10:18

Rezus pisze:Mi się w głowie nie mieści jak się można zastanawiać nad wyborem reprezentacji, w której się chce grać.
Mnie też. Albo ktoś się czuje Polakiem albo Niemcem, nie można się zastawiać "22 lata" :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 lis 2009, 12:26

Bienias pisze:jak nie jest to twoje zdanie to czemu tak piszesz :roll:

Jak dla mnie na kase w reprezentacji patrza zarobasy. W kadrze jest sie dla prestizu, atmosfery, autopromocji oraz oczywscie wielkich imprez. Kasa rowniez sie przewija ale pamietajmy ze to tylko dodatki do ich pensji. Wiekszosc zarabia w klubach i tam teraz jest
pieniądz w cenie.
Ja stwierdzam fakt jedynie, na jaką łatwiznę chodzą piłkarze. Roger wie, że nie zagrałby nigdy w Brazylii, więc poczuł się Polakiem, dodatkowo dostał wsparcie namawiające od Beenhakker'a, który publicznie stwierdził, że Roger by się kadrze przydał i bum! Roger jest Polakiem. Jakby miał swój honor, to by powiedział - jestem Brazylijczykiem z krwi i kości i nie będę grał dla Polski (Polak by to uszanował brawami). Poszedł na łatwiznę jak wielu zawodników w Europie. I Oni myślą tylko i wyłącznie pieniędzmi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lis 2009, 12:29

Fishbone pisze:Poszedł na łatwiznę jak wielu zawodników w Europie. I Oni myślą tylko i wyłącznie pieniędzmi.
z drugiej strony, przecież jak nie miał szans grać w rep. Brazylii, to może wybrał Polskę nie tylko ze względu na kase, ale po to, by zagrać np w wielkim turnieju ? Gdyby nie to, nie miałby szans na występ na MŚ, czy Euro.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 lis 2009, 12:39

no a jak jest z tenisem stołowym? to samo. większość chińczyków nie ma szans na wybicie się u siebie (a przez to zarobienie odpowiedniej kasy) to grają w barwach innej reprezentacji.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”