Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 371

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
OstatniSkaut
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: OstatniSkaut » 22 lis 2009, 13:51

MazurXIII pisze:...co do narodowości - każdy może się pomylić - już nie te czasy,kiedy wiedziałem wszytko o każdym ogórku z silniejszego klubu :roll:

ja sie dziwie ze tak hojraczysz i nawet taki kosmiczny klops jak 'Fletcher anglikiem' nie napawa Cie wstydem by skonczyc napinki :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 lis 2009, 14:01

!#!$!$# - strzelił taką bramę - już najlepszy DMF w lidze,a nie zalicza dużo odbiorów,asyst czy czegoś tam jeszcze...
Najlepszy wg mojej osoby. Mam do tego prawo i nie jest to bezpodstawne jeśli chodzi o bodaj najlepszego zawodnika drugiej drużyny PL w tym sezonie.

Mourinho :
"If Barcelona will miss Dani, Man United will miss Darren Fletcher. Fletcher is more important than people think. His work in midfield, especially in the midfield 'wars', in crucial matches is very important. Man United will miss his pace and aggression in defensive actions: he 'eats' opponents in defensive transition.

"In possession he is not magic like Ryan Giggs or a superb passer like Paul Scholes, but he is dynamic, he makes movements, he creates spaces. I like him a lot and I believe it is not an easy decision to replace him. I believe Xavi and Andres Iniesta are happy Fletch is not playing."
Evra najlepszy lewy obrońca w Premiership?Też mocno dyskusyjne (Cole,Clichy choćby).
Cole to już chyba sam nie pamieta kiedy był wybrany do "11" roku. Clichy jest ostatnio nagminnie kontuzjowany. Evra to wg piłkarzy(i wielu fachowców) najlepszy obrońca poprzedniego sezonu i w tym jest równie świetny. Oczywiście, można się zawsze o to spierać, ale jestem pewien, że każdy kto ogląda co tydzień Evrę wie jakim świetnym jest zawodnikiem.
Fletcher w Serie A nie łapałby się do pierwszej 11 połowy drużyn...MU ma obecnie tylko 1 (!!!) zawodnika,który bezsprzecznie grałby w pierszym składzie jakiejkolwiek drużyny na świecie - Rooney - i nie dlatego,że jest jakimś geniuszem piłki (sam przyznaje,że nie jest),ale dlatego,że drugiego napadziora o podobnej charakterystyce ze świecą szukać (waleczny,twardy ale także dobry technicznie,skuteczny i potrafiący sam sobie wypracować sytuację bramkową) - jedyne nazwisko jakie przychodzi mi na myśl to Tevez,ale Argentyńczyk to mimo wszytko nie ta para kaloszy.
Zabawne, ale jeszcze do niedawna Fletcher był dla nas użyteczny głównie w meczach w Europie. Grał świetnie z Romą, świetnie z Milanem i w wielu innych. Dopiero od niedawna klasę potwierdza w PL.

Rooney za ten sezon na pewno nie mieściłby się w każdym zespole. Jeśli więc masz na myśli potencjał to problemów z grą w każdym klubie nie miałby chociażby Rio Ferdinand.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 lis 2009, 15:11

MazurXIII pisze:Fletcher w Serie A nie łapałby się do pierwszej 11 połowy drużyn
A Ja sądzę że we Włoszech nie ma takiego dobrego DM-a jakim jest Darren bo niby kto :?: Myślę i nic mi do głowy nie przychodzi. A co do Francuza bezapelacyjnie najlepszy lewy obrońca w Anglii ,a ten sezon to już w ogóle miazga naprawdę nie wiem czy w tym sezonie nie jest najlepszy na świecie ale na pewno jest w samej czołówce.
MazurXIII pisze:jakiejkolwiek drużyny na świecie - Rooney
Vidic, Evra :?: Twoim zdaniem gdzie by się nie załapali :?: A Edwin poza Realem i Juve też raczej wszędzie spokojnie by grał ...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2009, 15:18

Cambiasso, De Rossi, nawet Sissoko, kiedyś cały trójkąt Milanistów.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 15:19

A Ja sądzę że we Włoszech nie ma takiego dobrego DM-a jakim jest Darren bo niby kto :?:
De Rossi choćby.Skoro wy możecie wychwalać Fletchera to ja mogę i takiego Ambrosiniego,który jako jedyny z pomocników Milanu od 2 lat trzyma stały,wysoki poziom...
BTW - po tym co przed chwilą pokazał Kaładze zmieniam zdanie o Vidicu - aż takim drewnem jak Gruzin to on nie jest... :roll:
Rooney za ten sezon na pewno nie mieściłby się w każdym zespole.
Ilekroć oglądam Rooneya tylekroć jest on jedynym piłkarzem MU,który w ataku robi dużo wiatru,biega za dwóch + pracuje na partnerów,co wcale na tej pozycji nie jest oczywiste - brakuje mu tylko odrobiny szczęścia by seryjnie zdobywał bramki (vide wczorajszy strzał dystansu,który otarł się o poprzeczkę bodajże).I chyba nie tylko ja tak myślę,skoro wasz zarząd proponuje mu kontrakt rzędu 170 k ₤/tydz...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lis 2009, 15:19

Babel pisze:Cambiasso, De Rossi, nawet Sissoko.
Ambrosini na pewno, Gattuso niestety przygasł przez kontuzje.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 lis 2009, 15:35

Wilmore pisze:
Babel pisze:Cambiasso, De Rossi, nawet Sissoko.
Ambrosini na pewno, Gattuso niestety przygasł przez kontuzje.
Spierałbym się czy są lepsi ... Poza tym Sissoko ma problemy z kontuzjami Argentyńczyk ma już swoje lata to samo tyczy się Ambrossiniego dlatego Szkot jest według mnie dlatego minimalnie przed nimi. A De Rossi :?: Powiedziałbym e są na zbliżonym poziomie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 15:41

A De Rossi :?: Powiedziałbym e są na zbliżonym poziomie
:!: :!: :!:
Zdarzyło ci się kiedykolwiek obejrzeć Włocha w akcji?W tym momencie to najlepszy defensywny pomocnik na świecie...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 lis 2009, 15:46

MazurXIII pisze:Zdarzyło ci się kiedykolwiek obejrzeć Włocha w akcji?W tym momencie to najlepszy defensywny pomocnik na świecie...
Nie przesadzaj tym sezonie już nie gra tak rewelacyjnie zeszłym sumie te nie grał tak zajebiście. Essien jest dla mnie teraz najlepszym DM-em jaki biega po boiskach. W zeszłym lepszy również był Xabi. To takie da przykłady bez większego zastanowienia się.

Poza tym EOT

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2009, 15:47

Co maja lata do tego? Cambiasso od trzech sezonów jest praktycznie bezbłedny w destrukcji, a ilośc odbiorów i skutecznych podań (goli) to pewnie i w hiszpańskiej lidze by mu pozazdroscili. Patrzac przez pryzmat indywidualnych umiejętnosci wg mnie Fletcher jeszcze nie wskoczył na te połke (gra w lepszej ekipie). Podobnie jak na połke De Rossiego. A Sissoko naprawde w Juventusie gra lepiej niz jak grał w Liveroolu. Ambrosini czy Gattuso? Ja wiem, patrzac jednym okiem na mecz z Cagliari to pomimo szybkiej riposty i fatalnej posatwy defensywy jakos trudno mi sie oprzec wrażeniu, ze wszystko co mieli najlepszego juz pokazali.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lis 2009, 15:51

Gattuso kiedyś zjadał Fletchera na śniadanie, od dwóch sezonów jest niszczony przez kontuzje, ale jestem przekonany, że do tej formy wróci - a on w formie przy Fletcherze to jak Rooney przy Tevezie.
Podobnie Ambrosini, który od dwóch-trzech lat gra na zdecydowanie lepszym poziomie, niż kiedyś, jednakże cieniem rzuca się nań kiepska dyspozycja zespołu.
Fletcher to bardzo, bardzo dobry i niedoceniany piłkarz, ale Cambiasso, Sissoko, de Rossi, Ambrosini to wyższa półka po prostu w mojej opinii. :)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lis 2009, 15:52

Fletcher to bardzo, bardzo dobry i niedoceniany piłkarz, ale Cambiasso, Sissoko, de Rossi, Ambrosini to wyższa półka po prostu w mojej opinii. :)
dokladnie to samo chcialem napisac.jeszcze mozna dodac ze szkot jest na tyle mlody ze jeszcze moze wskoczyc na ich poziom bez problemu.zreszta z tych pilkarzy kazdu na swoj sposob jest niedoceniany

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 lis 2009, 15:54

W zeszłym lepszy również był Xabi.
Czy ty wiesz chociaż co to za pozycja defensywny pomocnik?Xabi Alonso,Pirlo czy Xavi a wcześniej choćby Guardiola czy Redondo to COFNIĘCI ROZGRYWAJĄCY - pozycja na boisku ta sama,ale zadania diametralnie odmienne.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 lis 2009, 15:58

Sissoko? Przecież jeśli chodzi o grę do przodu to go Fletch zjada na śniadanie.
Nie wiem w czym niby lepszy jest Ambrosini. Jeśli chodzi o De Rossiego to zgoda, Cambiasso w destrukcji z pewnością lepszy, natomiast w ofensywie wskazał bym na Darrena.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 lis 2009, 16:01

Sissoko? Przecież jeśli chodzi o grę do przodu to go Fletch zjada na śniadanie.
Nie wiem w czym niby lepszy jest Ambrosini. Jeśli chodzi o De Rossiego to zgoda, Cambiasso w destrukcji z pewnością lepszy, natomiast w ofensywie wskazał bym na Darrena.
jezeli mowimy o defensywnych pomocnikach to glownie chodzi o odbior pilki, ustawienie sie a nie gre do przodu...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”