FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1017

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2423
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 lis 2009, 12:10

mistyk pisze:wiec na srodku pewnie zobaczymy Marqueza
Żeby pozarażał wszystkich na boisku?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lis 2009, 12:12

Babel mnie zmylil i zapomnialem, ze Marquez choruje. Czyli na lewej na 100% bedzie musial zagrac Maxwell, innej opcji nie ma.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2009, 14:09

mistyk pisze:Babel mnie zmylil i zapomnialem, ze Marquez choruje
Ja tam sie nie znam na Barcelonie tak dokladnie ażeby mnie na wyrocznie brac. O Marquezie nic nie słyszalem, ale to przecież nic nie zmienia. Jest Czygrinski za 25(!) milionów i taki mecz jakby specjalny zeby zacząć sie spłacac. Nadal macie sporo alternatyw i nie jest tak, że Mourinho przyjedzie rzuci "veni, vidi, vici" i pojedzie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lis 2009, 14:10

Czygrinski nie moze grac w LM, bo gral juz w tych rozgrywkach z Szachatarem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2009, 14:12

W Superpucharze? To po co żescie kupowali gracza za takie pieniadze który nie moze grac w LM?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lis 2009, 14:15

Nie, w eliminacjach do LM, w ktorych zreszta Szachtar odpadl. Swoje pytanie musisz skierowac do Pepa, bo to on chcial koniecznie Ukrainca.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 22 lis 2009, 14:51

Kiedy będzie wiadomo czy Zlatan zagra z Interem? podali jakiś termin? Bo jak dla mnie występ Ibry w obliczu kontuzji Messiego, byłby wręcz wskazany. Wtedy atak mógłby wyglądać tak Henry-Ibra-Pedro/Bojan, i według mnie nie ma tragedii. Pomoc też się dobrze prezentuje. Obrona również. Chyba, że zabraknie Zlatana wtedy już zaczną się schody, bo w ataku zagra Iniesta co automatycznie obniża poziom pomocy itp itd.

Ogólnie, to moim zdaniem z Interem nie przegramy, ale wygrać będzie niezwykle trudno, bo pewnie wielki Mou znów zabawi się w postawianie autobusu we własnym polu karnym. :roll:

A i tak jeszcze co do przyszłości, to jeśli uda nam się awansować do kolejnej rundy LM uważam, że transfer lewo skrzydłowego w zimowym oknie, to obowiązek, i tak mam tu na myśli Robinho. Nawet transfer definitywny(w zbyt piękne bajki o wypożyczeniu na 6mies. nie chce mi się wierzyć) - byleby przyszedł.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lis 2009, 15:20

Chociaz dzisiaj doszla do nas dobra wiadomosc - uraz Messiego nie jest tak grozny jak przypuszczany i byc moze bedzie mogl zagrac z Interem. Na GD powinien byc na 100% gotowy :jupi:

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 22 lis 2009, 15:54

Ibra też ma dużą szanse wrócić na Inter - pięknie. Czyli można założyć, że na Real skład będzie optymalny. Troche gorzej na inter, bo jednak wątpię, że Leo zagra od 1min, ale Zlatan chyba da radę. :)
Ostatnio zmieniony 22 lis 2009, 15:56 przez Cloud, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 lis 2009, 15:56

Leo pewnie zasiadzie na lawce i jesli wynik bedzie dla nas niekorzystny to Pep nie bedzie mial wyjscia i go wpusci. Zlatan powinien pojawic sie od pierwszych minut. Jedynie Toure i Marquez na 100% nie wyrobia sie na Inter, wiec zostajemy z Maxwellem na lewej i Busim w srodku. Jesli jednak nie bedzie dalszych kontuzji to sklad na Real powinien wygladac przyzwoicie.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 22 lis 2009, 16:03

Maxwell na lewej, to zbyt dobra wiadomość może nie jest, ale Busquets już pokazał, że można na niego liczyć. Oczywiście nie jest, to co prawda ten poziom co Toure, ale powinien dać radę - talent ma chłopak duży. A co do braku Marqueza, to nie wiem czy to osłabienie, bo IMO i tak by w tym meczu nie zagrał, bo póki co nadal szuka formy, i środek Puyol-Pique jest na ta chwile naszym najlepszym. Chyba, że Marquez-Pique w środku a Puyol lewa, ale nie po to był kupowany Maxwell, żeby się bać go wystawiać - kiedyś musi pokazać, że jest piłkarzem na miarę Barcelony, i wierzę, że to zrobi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 lis 2009, 16:20

Gdzie macie info nt. Messiego? Zebyscie sie nie przejechali na zaslonie dymnej ze niby bedzie grał itp..

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 lis 2009, 18:01

Magnum pisze:Gdzie macie info nt. Messiego?
Leo Messi doznał kontuzji pierwszego stopnia mięśnia przywodziciela lewego uda, ale jego występ z Interem Mediolan nie jest wykluczony. Dziś rano zawodnik został poddany rezonansowi magnetycznemu i badaniu echografem. Sztab medyczny będzie kontrolował postępy w leczeniu, aby określić, czy Argentyńczyk będzie zdolny do gry w kolejnych meczach.

Ibrahimović

Dobre wieści napływają w sprawie Zlatana Ibrahimovića, który również dzisiaj poddany został rezonansowi magnetycznemu. Badanie wykazało, iż leczenie urazu ścięgna udowego przebiega prawidłowo i w ciągu kolejnych dwóch dni dowiemy się, czy zawodnik będzie mógł wystąpić w spotkaniu z Interem.

Touré

Przechodzący grypę Yaya Touré nie czuje się jeszcze najlepiej i jego udział we wtorkowym pojedynku jest praktycznie wykluczony.
fcbarca.com

Oby się wykurował, mimo, że forma nie najwyższa to zawsze jest groźny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2009, 18:44

Co do spotkania to trzeba bylo tylko wykorzystać sytuacje jakie sobie Barca stworzyła. Miał Messi, miał Xavi, miał Pedro i dupa z tego wynikła. Jest taki moment sezonu, ze poprostu trzeba punktować i to w byle jaki sposob. Martwi mnie Iniesta, kilka miesiecy straconych przez uraz, teraz wyglada mozno średnio, w reprezentacji gra zdecydowanie lepiej niz w klubie. Wczoraj irytowal ciagłymi dryblingami i probami wejcia w pole karne i do bramki. Jednak to tak to juz jest ze jak Barca traci punkty to zazwyczaj przez taka gre. Bramka to wina Chygrynskiyego, w pierwszej polowie mial jedno nieudane zagranie gdzie faulowal przed polem karnym, w drugiej mial jedno, kotre zakonczylo sie bramka dla przeciwnika. Puyol odpoczywał ciekawe dlaczego.
Kontuzja Messiego martwi, bo to czolowy zawodnik, jednak problemem bedzie nie ewentualna nieobecność Leo, ale nieobecność jednoczesnie Argentynczyka, Toure, Abidala, Marqueza i Zlatana. To sa 4 postacie bez ktorych ciezko sobie wyobrazić Barce. Ja mam nadzieje, że Rafa i Zlatan zagraja, nie wyobrazam sobie Maxwella na lewej stronie. Jednak najgorzej moze być jesli nie bedzie Zlatana. Choć na papierze trio Pedro-Henry-Iniesta nie wyglada zle.
Co do spotania i jego scenariusza, to nie wyobrazam sobie, żeby Barca cos kalkulowała. Spotkanie trzeba wygrać i tyle. LM w tym momencie jest priorytetem i tak jak pisałem straty w La Liga w spotkaniu z Athletic czy ew. z Realem da sie odrobić.

Dybel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dybel » 22 lis 2009, 21:32

Podobno uraz Messiego nie wyklucza go z meczu a jedynie stawia pod znakiem zapytania. Nikt nie jest niezastąpiony, no może zastąpić Zlatana to będzie mały problem. Ale i tak trzeba być pozytywnego myślenia, ja wierze w 6 pkt w dwóch następnych meczach :)

VeB!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”