Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 248

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2009, 16:07

Wyłaźcie z ukrycia, pytanie mam.
Bayern na dniach gra mecz o życie w LM, szkoda że na żadnym serwisie nie mogę znaleźć informacji o ewentualnym składzie.
Ktoś może przybliżyć sytuację kadrową ?
Interesują mnie głównie napastnicy, których w Bayernie jest sporo i nigdy nie wiadomo [przynajmniej jak ktoś ich na co dzień nie ogląda] kto tam zagra.
Więc kto ma zagrać :>

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 23 lis 2009, 19:10

fieldy pisze:Wyłaźcie z ukrycia, pytanie mam.
Bayern na dniach gra mecz o życie w LM, szkoda że na żadnym serwisie nie mogę znaleźć informacji o ewentualnym składzie.
Ktoś może przybliżyć sytuację kadrową ?
Interesują mnie głównie napastnicy, których w Bayernie jest sporo i nigdy nie wiadomo [przynajmniej jak ktoś ich na co dzień nie ogląda] kto tam zagra.
Więc kto ma zagrać :>
----Klose----Gomez----

Toni wypadl po ostatnich jego fochach ;P, Ivica swierzo po kontuzji i pewnie wejdzie z lawki na 30minut :twisted:

pozatym w ofensywie jeszcze Muller i moze Robben, ale akurat w jego wypadku nic pewnego :wink:

acha... z Maacabi pewnie chlopaki dadza rade, ale po ostatnich doniesieniach z Francji mam wielkie obawy co do tego ze francuzi pomoga nam miec jeszcze nadzieje na 1/8 LM ;/

a tak generalnie to bida z nedza.

dzięki // fieldy

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 lis 2009, 19:18

fieldy pisze:Interesują mnie głównie napastnicy, których w Bayernie jest sporo i nigdy nie wiadomo
Jest ich sporo, ale każdy be formy.Gomez biega po spalonych, a jak już ma piłkę to traci, albo odbija się od niego jak od drewna.Od wczorajszego meczu doszedłem do wniosku, że Gomez to niemieckie wydanie Rasiaka tyle, że z 30 baniek.

Ivica po kontuzji, zawodnik to nie typowy snajper, a walczak, który wywalczy wszędzie piłkę.Toni odsunięty, a Mueller po tym co pokazał z Bayerem to twierdzę, ze nawet do pustej nie trafi.Grał na skrzydle, a tam nic mu nie wychodziło.

Defensywa tragiczna, brak play makera, nic w tej drużynie nie funkcjonuje.Zastanawiałem się z Akarinem kiedy Holendra wyrzucą.

Chcesz grać overa ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lis 2009, 19:24

EnJoy's pisze:Chcesz grać overa ?
nie, chciałem poznać sytuację zanim zmiany w champions league fantasy football przeprowadze, bo wydaje mi się, że Bayern z nożem na gardle powinien kilka goli strzelić :]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 lis 2009, 8:07

fieldy pisze: szkoda że na żadnym serwisie nie mogę znaleźć informacji o ewentualnym składzie.
Skład pewnie taki jak z Leverkusen, bo w obecnej sytuacji kadrowej van Gaal nic lepszego nie wymyśli. A zatem:
Butt - Lahm, van Buyten, Demichelis, Badstuber - Mueller, Tymoszczuk, van Bommel, Schweinsteiger - Gomez, Klose
Jedynie nowinki, które ewentualnie może zapodać, to Baumjohann (za Muellera??) i Olic (za Klose, jeśli już). Ale - Baumjohanna zaczął powoływać do kadry dopiero po wypożyczeniu Sosy, a Olic jeszcze nie jest w pełni sił. Więc w to wątpię. Robbena pewnie w ogóle nie będzie w "18" :(
EnJoy's pisze:Od wczorajszego meczu doszedłem do wniosku, że Gomez to niemieckie wydanie Rasiaka tyle, że z 30 baniek.
Nie przesadzaj. Bramkę strzelił wyśmienicie, a i niewiele brakowało, żeby w świetnym stylu zdobył drugą. Gdyby van Gaal po strzelonych golach na początku sezonu nie posadził go ni stąd ni zowąd na ławie, to już byłby zaaklimatyzowany i miałby z 8 ( a nie 4) bramki na koncie w BL. Te jego regularnie strzelanie ok. 20 goli w BL to niby z powietrza się wzięło czy jak :?:
EnJoy's pisze: brak play makera
To raczej nie od dziś. Ale dopóki w tej drużynie w środku pola najważniejszymi graczami będą van Bommel i Schweinsteiger, to nie liczyłbym na poprawę w tej dziedzinie. Pierwszy powinien odejść, a drugi mocno walczyć o miejsce w wyjściowej "11", a nie mieć podane je na tacy.
Gomez pisze:Toni wypadl po ostatnich jego fochach
Ponoć ma kontuzję :> Czas Toniego w Bayernie dobiega końca...czy z van Gaalem czy bez niego...
EnJoy's pisze: Mueller po tym co pokazał z Bayerem to twierdzę, ze nawet do pustej nie trafi.Grał na skrzydle, a tam nic mu nie wychodziło.
Nie oczekujmy po 20-latku, że w każdym meczu pociągnie drużynę będącą w kryzysie. Skoro tacy "mistrzowie' jak Schweinsteiger tego nie potrafią. Owszem, Mueller zagrał najgorszy po Bordeaux mecz w sezonie, ale instynktu strzeleckiego bym mu nie odmawiał. Może właśnie skrzydło to nie jest najszczęśliwsza pozycja dla niego, może powinien grać w ataku obok Gomeza (jako grający napastnik) :think:
EnJoy's pisze:Zastanawiałem się z Akarinem kiedy Holendra wyrzucą.
Do przerwy zimowej dociągnie. Kto by niby miał go teraz z marszu zastąpić? Mancini? Schuster? Matthaeus? Na Hiddinka chyba za wcześnie, choć może dałoby radę dogadać się z federacją rosyjską. Jeśli oczywiście Holender by chciał...
fieldy pisze:wydaje mi się, że Bayern z nożem na gardle powinien kilka goli strzelić :]
Ja bym na więcej niż 2 nie stawiał. Ostatnio zresztą nie strzelamy więcej niż jeden...

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sitrus » 24 lis 2009, 11:05

Bayern jest w kryzysie, ale te narzekanie na parę ostatnich meczy to i gadanie jaki to Bayern jest słaby jest nieco przesadzone. Główny problem Bayernu to oczywiście brak naraz Robbena i Riberyego. Mecz z Wolfsburgiem i Borussia no i Juve pokazał, że jak ci 2 są naraz w składzie to nie ma mocnych na Bayern. 3-0 z Wilkami, 5-1 z Borussią i jakimś cudem 0-0 z Juve, gdzie mecz powinien się skończyć co namniej takim wynikiem jak z Wilkami. Kiedyś Robben i Ribery wrócą, jestem tego pewny i Bayern szybko wróci na szczyt Bundesligi. Czołówka mimo słabej naszej gry, nie potrafi nam uciec, a teraz mamy 4 mecze z słabszymi rywalami, akurat na powrót do formy. Drugi wielki problem to jednak już same błędy van Gaala, który rozpieprzył parę naprawde dobrze działających rzeczy. Lahm na prawą strone ? Po co najlepszego lewego obrońce (no może obok Evry) stawiać na prawą stronę ? Sezon temu mieliśmy świetną lewą stronę i bardzo przeciętną prawą. W tym sezonie mamy obie strony boiska poniżej przeciętnej. Rozumiem van Gaala, że Mullerem próbuje łatać dziury w naszym składzie. Chłopak grał już jako ofensywny środkowy pomocnik, napastnik i skrzydłowy, ale nie można oczekiwać, że 20 latek, który gra pierwszy profesjonalny sezon, będzie grał w każdym meczu jak z Maccabi, czy z Borussią. Także niezrozumiałe decyzje van Gaala co do Tymoszczuka, który grał nawet skrzydłowego ! Za te wszystkie głupie błędy van Gaal powinien porządnie beknąć, ale faktycznie zwalniać go nie ma sensu. Po pierwsze byśmy musieli zapłacić gigantyczne odszkodowanie, a już widze jak Uli Hoeness płaci drugiemu trenerowi odszkodowanie za zerwanie kontraktu. Po drugie kto za niego ?? Skąd będziemy mieć pewność, że ktoś inny sobie lepiej poradzi (bo osobiście w przyjście Hiddinka nie wierze za bardzo). Trzeba więc mieć nadzieje, że kryzys minie, a Bayern znów wróci na szczyt, przynajmniej w Bundeslidze. 6 ptk straty do lidera to nie dużo. Klinsmann miał sporo więcej w pewnym momencie, a udało się uratować jako tako sezon. W Pucharze Niemiec na razie jest bardzo dobrze i raczej z drugoligowcem nie odpadniemy. A w lidze mistrzów jest jeszcze matematyczna szansa na awans. No w końcu Juve jakieś supermocne nie jest i dla mnie faworytem w walce z Bordeaux na wyjeździe są raczej Francuzi. A Bordeaux powinno mieć dodatkową motywacje, by zapewnić sobie pierwsze miejsce w grupie, które robi kolosalną różnice przy dalszych rozgrywkach.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 lis 2009, 11:07

Michał M pisze:Ja bym na więcej niż 2 nie stawiał. Ostatnio zresztą nie strzelamy więcej niż jeden...
Otóż to. Kiedy to Bayern strzelił ostatnio więcej bramek? Zdaje się, że w wygranym 4:0 meczu we Frankfurcie z miejscowym Eintrachtem. A to jakby nie patrzeć było prawie miesiąc temu. Zresztą średnia 1,46 gola na mecz w lidze także o czym świadczy (dla porównania lider Bayer ma 2 gole na mecz, a wicelider Werder 2,23). Nawet FSV Mainz zdobyło tyle samo goli. Zadziwiające jest jak bardzo Bayern uzależnił się wręcz od Robbena. Kiedy Holender jest na boisku to mam wrażenie, że Bawarczycy grają zupełnie inną piłkę: szybką i z polotem. Ale kiedy Arjen nie gra to robi się momentami bezładna kopanina.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 lis 2009, 11:53

sitrus pisze:Główny problem Bayernu to oczywiście brak naraz Robbena i Riberyego.
Jasne, że tak. I że z tą dwójką byśmy grali inny futbol. Ale większość graczy gra póki co poniżej swoich możliwości, bo nawet bez tej dwójki takie mecze jak ze Stuttgartem należaloby wygrywać.
sitrus pisze:Drugi wielki problem to jednak już same błędy van Gaala, który rozpieprzył parę naprawde dobrze działających rzeczy.
Do tego co piszesz, dorzuciłbym uporczywe stawianie na 4-3-3, w momencie, kiedy nasza kadra predestynowana jest do 4-4-2. Dopiero z Leverkusen to się zmieniło.
sitrus pisze:W Pucharze Niemiec na razie jest bardzo dobrze i raczej z drugoligowcem nie odpadniemy.
Nie chcę być złym prorokiem, ale wiele wskazuje na to, że tylko Puchar Niemiec będziemy w tym sezonie w stanie zdobyć. W lidze liczyłbym na 2-3 miejsce. Na mistrza przy aktualnej grze po prostu nie zasługujemy.
emdżej pisze:Zadziwiające jest jak bardzo Bayern uzależnił się wręcz od Robbena.
Jak wcześniej od Ribery'ego. A właściwie jesteśmy uzależnieni od nich obydwu. No cóż, widocznie reszta pomocników to siermiężni gracze...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 lis 2009, 11:55

A dlaczego Robben ma nie zagrać ? W fantasy football nie ma żadnej kontuzji zaznaczonej, brakuje mu spotkań ?
Bayern może dziś odpaść, czy jest wiec szansa, że Holender wystawi Holendra ryzykując jego zdrowie ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 lis 2009, 12:12

fieldy pisze:A dlaczego Robben ma nie zagrać ? W fantasy football nie ma żadnej kontuzji zaznaczonej, brakuje mu spotkań ?
Bayern może dziś odpaść, czy jest wiec szansa, że Holender wystawi Holendra ryzykując jego zdrowie ?
Po pierwsze nie dziś, tylko jutro :wink: Po drugie, owszem niby jest zdrowy, ale jeszcze nie w pełni sił i wciąż odczuwa bóle w kolanie, a wczoraj nie trenował i na stronie Bayernu pojawiła sie informacja, że jego występ stoi pod znakiem zapytania. Więc obstawiam, że jeśli w ogóle zagra, to 20-30 min w końcówce, o ile będzie to mogło zaważyć na wyniku. Van Gaal raczej nie jest typem trenera, który usilnie będzie wystawiał zawodnika nie będącego w pełni sił po to żeby ratować swój trenerski tyłek. Inaczej Robben grałby przeciwko Leverkusen.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 24 lis 2009, 13:06

Michał M pisze:Nie przesadzaj. Bramkę strzelił wyśmienicie, a i niewiele brakowało, żeby w świetnym stylu zdobył drugą.
No może i bramkę strzelił, ale tyle ile razy biega po spalonych to dogania Pippo.Na prawdę w całym sezonie tak gra, nie tylko w niedzielę.Forma nie jest najwyższa, ale żeby mieć problemy z przyjęciem piłki, albo odegraniem.Nie chciałbym oceniać, ale jeżeli będzie to nie wypał transferowy to 30 baniek pójdzie w błoto.Oby nie.
Michał M pisze:Ale dopóki w tej drużynie w środku pola najważniejszymi graczami będą van Bommel i Schweinsteiger,
Zgadzam się.Bastian chyba gra automatycznie, a to co pokazuje to się w głowie nie mieści.Dawno tak słabego poziomu nie widziałem.Chyba trzeba nim mocno potrząsnąć, a w najgorszym wypadku pożegnać się.Co do Van Bommela to szlag mnie trafia jak Van Gall wystawia go z Tymo.Do jasnej cholery czy Bayern to Odra Wodzisław, że musi grać dwoma DM ?Ewidentnie brak rozgrywającego i wymuszenie grania tymi dwoma hamuje akcje grane do przodu, a jak już jest atak pozycyjny to wszystko na stojąco, albo Klose z Gomezem muszą brać ciężar gry na siebie.
Ja cieszył bym się jakby przyszedł Valbuena z OM.Didier na początku sezonu go nie chciał, ale teraz gra w kratkę [ za Cherouy bądź Abriela, choć ten drugi jest nie do ruszenia ], jak by się postarać to fajny zawodnik trafiłby do Niemiec.
Michał M pisze:Nie oczekujmy po 20-latku, że w każdym meczu pociągnie drużynę będącą w kryzysie.
Zagrał słabo, to robi się od razu zmianę.Oczywiście Muellera nie skreślam bo to jest przyszłość Bayernu i może potrzebny jest odpoczynek ? Jeżeli ma mu pomóc to niech trochę posiedzi na ławce, a później jak wróci z formą z I części sezonu to z pożytkiem dla drużyny.

Co do trenera to na prawdę nie wiem, ale na pewno nie z Van Gallem.Facet nie ma pomysłu na zespół i te jego wynalazki typu - Braafheid to szkoda na ten temat w ogóle pisać.

Na gwałt potrzebny bramkarz [ musi być już światowej klasy, marzy mi się Maunel, a Felix nie puści, swoją drogą kapitalny zespół szykuje ], boczny obrońca i rozgrywający.To na teraz, żeby była jakakolwiek szansa na laury w Niemczech i oby w Europie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 lis 2009, 15:01

EnJoy's pisze:Nie chciałbym oceniać, ale jeżeli będzie to nie wypał transferowy to 30 baniek pójdzie w błoto.Oby nie.
Ufam, że nie będzie. W tych elementach, w których napisałeś, nie jest wcale gorszy od Toniego, ktory był naszym napastnikiem nr 1 ostatnich lat. Poza tym, napastnik ma strzelać gole i z tego być rozliczany. Nie interesuje mnie np. czy Gomez bierze udział w rozgrywaniu piłki czy nie. On ma być egzekutorem, a o dobre rozegranie mają zadbać pomocnicy.
EnJoy's pisze:Co do Van Bommela to szlag mnie trafia jak Van Gall wystawia go z Tymo.
Van Gaal sam się tu wpakował na minę. Po kiego było robić Bommela kapitanem i do tego z tekstem, że mój kapitan zawsze musi grać. Do tego stwierdzanie, że Schweinsteiger jest również niezastąpiony. Każdy widzi, że Ukrainiec gra najlepiej w def. pomocy z całej tej trójki i tak naprawdę trzeba byłoby posadzić na ławce albo Holendra albo nasz symbol marketingowy. No i van Gaal w tym momencie sam by sobie zaprzeczył. Nie ma jaj do tego (tyle, że jak nie bedzie go stać na taką decyzję,to moze się jednak zimą pożegnać z posadą trenera, bo Ulli będzie miał w dupie te 3 czy 5 mln odszkodowania do zapłaty, jeśli stanie przed wizją Ligi Europejskiej albo co gorsza braku pucharów w przyszłym sezonie).
EnJoy's pisze:Na gwałt potrzebny bramkarz [ musi być już światowej klasy, marzy mi się Maunel, a Felix nie puści, swoją drogą kapitalny zespół szykuje ], boczny obrońca i rozgrywający.To na teraz, żeby była jakakolwiek szansa na laury w Niemczech i oby w Europie.
To nie musi być Neuer. Może być Adler :P Nie, tak poważnie to zgodzę się z każdym dobrym i młodym bramkarzem. Jak taki nie będzie dostępny, przeżyję Butta (jeśli będzie miał formę, nie taką jak z rewanżu z Bordeaux). Boczny obrońca...ile jeszcze można to wypisywać...(najlepszy był Ulli, jak ujawnił ostatnio, że Chelsea oprócz 65 mln euro oferowała nam w rozliczeniu za Francka również Bosingwę - jeśli to prawda, to...). Jeżeli miałby odejść Franck (raczej b. prawdopodobne), to chciałbym obok świetnego rozgrywającego (Hamsik???, C. Eduardo???) Oezila z Bremy. Przyszedłby Kroos (powrót już raczej przesądzony) i nasza siła w pomocy byłaby naprawdę niezła (Robben, nowy rozgrywający, Kroos i Oezil, do tego Tymo i Bastian wreszcie mający konkurencję). Ale to marzenia na przyszły sezon, a trzeba się skupić na realiach tego.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 25 lis 2009, 0:07

Nie bądźmy tacy pazerni, zamiast wkładać kasiwo w tego "nowego rozgrywającego" lepiej dołożyć na naprawdę klasowego bramkarza i obrońcę lewego/prawego. Kroos wróci (miejmy nadzieję) i myślę że, jak będzie prezentował taki poziom jak obecnie do momentu powrotu to spokojnie ogarnie problem środka pola u Nas :) MvB obowiązkowo do odstrzału po tym sezonie i część destrukcyjna spadnie w 100% na barki Tymo bo w przebłysk Ottla wątpię tak samo jak i w sprzedaż Tymo po jednym przeciętnym jak narazie sezonie lub kupno Gennaro - ponad 30 letniego rezerwowego Milanu :roll: Bramkarz na lata to w chwili obecnej priorytet, zobaczymy co będzie z Riberym, osobiście wierzę w nowy kontrakt ale to dopiero po zwolnieniu Lvg raczej ;p

sitrus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sitrus » 25 lis 2009, 12:26

Ja bym tak nie panikował również w kwestii rozgrywającego, ani bramkarza. Oczywiście wiem, że po sezonie trzeba będzie kupić nowego goalkeepera, ale czy to będzie Neuer, Adler, Akinfeev, Mandanda to nie ma znaczenia, bo każdy z nich będzie dla nas niesamowitym wzmocnieniem. Butt broni naprawdę przyzwoicie, ale to już raczej jego ostatni sezon u nas. Najbardziej mnie denerwuje jak słyszę Uliego, który mówi że w zimę nie będzie żadnych transferów. Prawego obrońce musimy kupić po prostu na gwałt. Ciekawe czy van Gaal tak samo widzi to jak Uli, że bez prawego obrońcy sobie poradzimy. No i Lahm nareszcie mógłby wrócić na lewą, bo obecnie gra tam...Badstuber !!! Nic do chłopaka nie mam, nawet powiem, że dobrze że się ogrywa, ale na miłość boską to jest środkowy obrońca !! On nie ma żadnych predyspozycji do grania na lewej stronie, oprócz tego że jest lewonożny. Co do rozgrywającego to trzeba w końcu dać prawdziwą szanse Baumjohannowi. Kto widział jego kilkanaście minut w meczu z Leverkusen ten na pewno zgodzi się ze mną, że zagrał na prawdę bardzo dobrze. Zwłaszcza świetne podanie w uliczkę do Lahma i gdyby nie geniusz Adlera to byłaby to zwycięska akcja Bayernu. Mam nadzieje, że dzisiaj nie zobaczę naraz van Bommela i Tymoszczuka na boisku. Szanuje ich obu, ale nie dość, że grają sporo poniżej oczekiwań (zwłaszcza Tymo), to granie 2 defensywnymi pomocnikami miało sens wtedy gdy mieliśmy Ze Roberto, który był niesamowicie kreatywny i uniwersalny, z Tymo i van Bommelem to bez sensu. Chętnie więc zobaczyłbym dziś pomoc w ustawieniu DM - van Bommel, skrzydła - Muller, Schweini, i jako 10 ustawiony Baumjohann. Ciekawi mnie też czy Olic jest gotowy na 90 minut. Oby tak, bo gracz z takim charakterem jest nam cholernie potrzebny.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 25 lis 2009, 12:54

sitrus pisze:No i Lahm nareszcie mógłby wrócić na lewą, bo obecnie gra tam...Badstuber !!!
A co z Braafheidem? Kontuzjowany jest czy aż tak zawodzi? Widziałem go parę razy na początku sezonu i grał kiepsko. Nie rozkręcił się?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”