Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 180

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8673
Kontakt:

Re: Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 paź 2009, 13:29

piwus pisze:Ciekawe czy tak to wygląda we wszystkich klubach
Chyba tak :lol:
Nasi niektórzy gracze też ostro balują, a już na pewno balowali w minionych rozgrywkach. Nie wiem niestety jak to wygląda w obecnym sezonie.

Co do Legii, to jak zwykle transfery okazały się niewypałem. Działacze ze stolicy to jacyś antyfani futbolu, co transfer to klapa :lol: A już o lekarzach, którzy co chwile źle diagnozują kontuzje, lub je źle leczą nie ma co gadać.

Bo nie wydaje mi się, żeby tylko Legia miała pecha do takich piłkarzy, Jarzębowski, Grzelak, Szałachowski - to 3 przykłady z brzegu :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 paź 2009, 13:50

piwus pisze:Ciekawe czy tak to wygląda we wszystkich klubach
W większości zapewne tak. Przynajmniej jeśli chodzi o samo imprezowanie. Ale może nie zawsze prosto z autokaru, a już rzucanie ananasami raczej nie jest na porządku dziennym. Choć w tym brylował akurat Maciej Gostomski, a on to ogólnie niewiele gra i niewiele potrafi, może więc skupić się na zabawach.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 paź 2009, 13:54

Chlopaki czesto wychodzą w sob po meczach do klubow i to nic nowego. Podobno nawet Roger czasem wychodzil i faktycznie nie pil :lol: Jak zauwazyl Kamil sobota to najlepszy moment, nd wolna i mozna sie pobawic. Niesmak pozostawia ich forma ale to temat na inna rozmowe.
Działacze ze stolicy to jacyś antyfani futbolu
Zli dzialacze ze dali kase albo nie dali? Przeciez Legia wprowadza profesjonalny skauting z Beretem na czele. Za transfery odpowiadaja ci ktorzy juz niedlugo wyleca czyli Urban i Trzeciak. Dodatkowo moze poleci Szul.
już o lekarzach, którzy co chwile źle diagnozują kontuzje, lub je źle leczą nie ma co gadać.
Nie wiem czy Machowski dalej jest glownym doktorem Legii ale pamietam jak kumpla leczyl. Zamiast 3 msc odpoczywal prawie rok. Juz wtedy sie smialismy ze w Legii beda miec szpital

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 paź 2009, 14:00

Bienias pisze:Nie wiem czy Machowski dalej jest glownym doktorem Legii
Jest cały czas.

A tak przy okazji to nie orientuje się ktoś dlaczego Gostomski nigdzie nie został w tym roku wypożyczony? Nikt go już nie chce czy wolą go ogrywać w Młodej Ekstraklasie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 paź 2009, 14:54

emdżej pisze:A tak przy okazji to nie orientuje się ktoś dlaczego Gostomski nigdzie nie został w tym roku wypożyczony? Nikt go już nie chce czy wolą go ogrywać w Młodej Ekstraklasie?
W Bytomiu był na testach, ale ... wybraliśmy Skabę :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lis 2009, 11:47

jako ze jestem chory i zostalem zmuszony zostac w domu na piatkowy wieczor mialem wreszcie okazje popatrzec sobie na gre Legii. Przyznam ze w tym miesiacu jeszcze chlopakow z Legii a tym bardziej z Polonii nie ogladalem. To co zobaczylem az mnie przerazilo. Tak beznadziejnie grajacej Legii dawno nie widzialem. W ataku jedynym zawodnikiem ktory cos mieszal byl Radovic. Ogolnie prawa strona tylko grala. Szalachowski to po tych kontuzjach to cien samego siebie. Iwanski jak Giza. Szkoda bo znowu w Legii nie ma pomocy i czlowieka ktory by cos rzegral. Remis zasluzony. Zadna z druzyn nie miala setki albo sytuacji sam na sam. Mecz nudny jak flaki z olejem. Sedzia sie troche pogubil bo Radovic powinien dostac czerwo i Choto raczej tez albo przynajmniej zoltko. Cos mi sie zdaje ze Legie na nowy stadion bedzie budowac inny trener.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2009, 11:55

Bienias pisze:Cos mi sie zdaje ze Legie na nowy stadion bedzie budowac inny trener.
A mnie się wydaje, że z taką grą ITI będzie zapraszać na nowy stadion tych "troglodytów od Starucha", bo nikt inny tej padliny nie będzie chciał oglądać. Wczoraj na wielkich derbach w stolicy kraju aż 3500 osób :rotfl:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 21 lis 2009, 13:29

Jeszcze jeden! Jeszcze jeden!

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 lis 2009, 13:00

Legia gra strasznie nudny futbol ostatnio. Mecze z Wisłą i Polonią nie były przypadkiem.

Pamiętacie Legię 95' z zielonymi koszulkami Daewoo ? To była ekipa ... nieporównywalna do dzisiejszej ITI'owskiej sielanki

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 lis 2009, 0:52

Jan Urban (trener Legii):

Powiedzmy sobie szczerze - wielu ludzi w naszym kraju, jeśli chodzi o piłkę nożną, żyje historią. Patrzymy na osiągnięcia polskich drużyn, ale kiedy to było? Spójrzmy realnie na nasze możliwości. To, co widzimy, to jest rzeczywistość i to są umiejętności naszych zawodników. Nie ma co się oszukiwać i oczekiwać od nich nie wiadomo czego. Nie przeskoczymy problemu wyszkolenia. Ja czasem też jestem zdesperowany, ale muszę trzymać fason. Kiedyś poziom tej ligi był dużo wyższy. Oszukiwaliśmy się cały czas i nie pracowaliśmy w Polsce z młodzieżą. A teraz czego nagle chcemy?

Jestem tu trzeci sezon i nie ma dużego progresu w Legii. Uważam, że do tej pory osłabialiśmy się, a nie wzmacnialiśmy, z różnych względów. W ostatnim oknie transferowym pozyskiwaliśmy graczy za darmo. Były momenty, że przyjemnie patrzyło się na grę Legii, ale było więcej zawodników do gry kombinacyjnej. Teraz są Iwański i Giza, reszta ma inklinacje do zupełnie innej gry. Z mentalnością piłkarzy, wobec wymagań jakie tu w Warszawie są, też mamy problemy.
Przed Bełchatowem mamy jeszcze jeden problem - na rozgrzewce kontuzji doznał Grzelak. Uraz przywodziciela.
Urban chyba sie wkurzyl skoro wypowiedzial sie ostro o swojej pracy.

Odnosnie Grzelaka to zal mi chlopa. To juz nawet nie jest smieszne

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1531
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 26 lis 2009, 19:18

"Klątwa Widzewa, hej Grzelak klątwa Widzewa" :D
Co do gry Legii to tak jak powiedział Urban nie ma ludzi do gry kombinacyjnej. Meczy Legii praktycznie nie da się oglądać, nie dość, że grają wolno to jeszcze mało widowiskowo, no i ten plac budowy i cisza na trybunach robi swoje.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 lis 2009, 13:18

Co do Grzelaka, to Urban kiedyś powiedział oficjalnie, że np. nie wie czy jutro zagra Grzelak, bo możliwe, że w domu jakąś kontuzję złapał. Ściema ten gość, nic więcej.

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 29 lis 2009, 18:32

Oglądałem mecz, to byla żenada w wykonaniu Legii, zwycięstwo Legii się nie należało... Warszawiacy nie stworzyli żadnej sytuacji, byli bardzo wolni, zmęczeni meczem z Cracovią, jednak wygrali, przypadkiem... Jestem kibicem Legii i ciesze sie z wygranej ale styl, wogóle jego brak, cala gra Legii w tym sezonie jest prawdę mówiąc beznadziejna!!

Mam lek na cale zło, na gre Legii... a tym lekiem są zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany! Nie tylko wśród zawodników.
1) niech Urban dokończy sezon, niech odejdzie zostawiając Legie tam gdzie w tym sezonie jest jej miejsce... myśle że z taką grą 2 czy 3 miejce będzie dużym osiągnięciem
2) od sezonu 2010/11 dać szanse Probierzowi
3) zmienić sztab medyczny, Magiere zrobić trenerem Młodej Ekstraklasy, Dowhania zostawić, zwolnić Trzeciaka i zmienić prezesa.
4) nawiązać kontakt z dobrymi menedżerami z Europy, lub grupami menedżerskimi typu Sportagentur Marquardt czy Extratime GmbH
5) dać też szanse mlodym polskim menedżerom, chociażby Kucharskiemu
6) i wreszcie - zmienić kadre zespołu, przede wszystkim sprzedać zawodników na których jeszcze da sie zarobić (mysle tu o Musze, Radoviciu, Rzeźniczaku, Gizie, Cumbevie, Ekwueme {wraca z wypożyczenia}), nie przedlużać kontraktów z Kielbowiczem i Szalą (zrobic im fajne pożegnanie), Grzelakiem, Paluchowskim i Jarzębowskim (bez zbędnych sentymentów), i wreszcie wypożyczyć do 1 ligi zawodników mlodych (Zbozień, Gostomski, Koziara).
7) z wypożyczen wracają Skaba, Korzym, Majkowski - wszystkich ich zostawić w kadrze, przychodzi też Kucharczyk; na stałe do skladu włączyć Tomczyka, Żyro, Koseckiego i Skrzyńskiego
8) rozwiązać sprawę z Wawrzyniakiem, jak dostanie dyskwalifikacje na rok/dwa to olac go, jego problem... jednak mam nadzieje że bedzie już mógl w przyszlym roku grać, jeśli nie to kupić Derbicha.
9) kupić:
Broź (Widzew) - młody a juz doświadczony, silny i szybki - już dawno go wypatrzylem (jak przychodzil z wisly), będzie z niego reprezentant
Bruno (Jagiellonia) - wreszcie rozgrywający z prawdziwego zdarzenia
Jarecki (Jagiellonia) - Rybus musi mieć rywala bo osiada na laurach, w Polsce brakuje lewych pomocników, Jarecki poszedlby za swoim trenerem
Gol (Bełchatów) - to samo co z Rybusem, orysiuk musi mieć godnego konkurenta
Traore (Lubin) - brać go puki strzela gole
Sadlok (Chorzów) - Choto i Astiz są nie do ruszenia, Sadlok by się dużo nauczył

Kadra po tych ruchach wyglądałaby następująco:
Bramkarze:
Machnowskyj, Skaba, Skrzyński
Obrońcy:
Broź, Tomczyk, Jędrzejczyk, Choto, Sadlok, Inaki Astiz, Komorowski, Wawrzyniak
Pomocnicy:
Szałachowski, Żyro, Borysiuk, Gol, Iwański, Bruno, Smoliński, Rybus, Majkowski, Jarecki
Napastnicy:
Chinyama, Mięciel, Traore, Kucharczyk, Korzym, Kosecki

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 29 lis 2009, 18:36

Za mocne jak dla mnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 gru 2009, 9:01

http://www.allegro.pl/item845878188_leg ... _1966.html - może ktoś chce kupić :?:
Akcja pod tytułem: "Stadion dla Polonii" rozpoczęła się 19 listopada a organizatorem jest Stowarzyszenie Kibiców Klubu Polonia Bytom. Postanowiliśmy wziąć sprawę w swoje ręce po obcięciu budżetu na rok 2010 przez Pana Prezydenta Piotra Koja i radnych miasta Bytomia. Zamiast planowanych 10 milinów złotych na budowę trybuny od strony znicza, przekazane będzie zaledwie 1,5 miliona złotych co pozwoli jedynie przygotować grunt pod budowę nowych miejsc. Akcja jest całkowicie legalna, posiada pisemną zgodę Prezydenta Miasta, potrwa do 31 grudnia a wszystkie pieniądze zebrane w tym terminie zostaną przekazane na ręce urzędników.
8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”