Masz rację.Wcześniej Wołowski popełnił również jakiś tekst porównujący składy, ale nie warto czytać
o szybkości, waleczności i charyzmy Puyola, Pique dodaje porządek i ogładę. Razem tworzą lepszą parę niż Vidić i Ferdinand w Manchesterze Utd,
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 lis 2009, 13:56
Masz rację.Wcześniej Wołowski popełnił również jakiś tekst porównujący składy, ale nie warto czytać
o szybkości, waleczności i charyzmy Puyola, Pique dodaje porządek i ogładę. Razem tworzą lepszą parę niż Vidić i Ferdinand w Manchesterze Utd,
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lis 2009, 14:22
Piekna sprawa. Wszyscy zdrowieja z jakim efektem zobaczymy przed meczem. Mam nadzieje ze beda na tyle zdrowi zeby razem zagrali w sumie 90 min.Barça rozpoczęła dziś na dobre przygotowania do niedzielnego pojedynku z Realem Madryt na Camp Nou. Wygląda na to, że sytuacja kadrowa się stabilizuje. Touré, który już wczoraj ćwiczył z całą grupą, w najbliższych godzinach ma otrzymać pozwolenie na grę od lekarzy i wszystko wskazuje na to, że będzie do dyspozycji Guardioli w Gran Derbi.
Leo Messi oraz Zlatan Ibrahimović, którzy wczoraj ćwiczyli w odosobnieniu, dziś od pierwszych minut trenowali z całą drużyną. Po wykonaniu ćwiczeń z grupą powrócili jednak do treningu indywidualnego. Co prawda nie jest to jeszcze pewne, ale wydaje się, że obaj będą mogli wystąpić w niedzielnym "klasyku".
Niespodziewane odwiedziny
Były zawodnik FC Barcelony, Henrik Larsson, postanowił wykorzystać czas wolny i odwiedził dziś dawnych kolegów z drużyny. Przypominamy, że były napastnik m. in. Celtiku i reprezentacji Szwecji kilka tygodni temu zdecydował się zawiesić buty na kołku.
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 lis 2009, 14:38
Ale czego od Luisa oczekujesz?Bienias pisze:Henka zawsze byl pilkarzem z klasa. Mily gest w przeciwienstwie do figo.
wianuch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 lis 2009, 14:48
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 27 lis 2009, 15:35
Premo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 lis 2009, 16:17
Ja również Ciebie nie rozumiem.Mentor pisze:Im więcej piszesz tym mniej Ciebie rozumiem szczerze mówiąc.
Nie musisz tworzyć ''aury'', że przemawiasz do kretyna, słabe to jest.Mentor pisze:Zawsze gramy z defensywnym pomocnikiem. Akceptujesz to?
Defensywni pomocnicy w Barcelonie to Toure albo Busquets. Akceptujesz to?
W pomocy pozostają dwa miejsca. Akceptujesz to?
Teraz to się zdecyduj - najpierw piszesz, że zapraszasz do dyskusji, a teraz nazywasz to Bóg wie czemu cyrkami.Trochę więcej odpowiedzialności za słowa.Więcej się nie wypowiadam bo dyskusja raz mile widziana, a raz nie.Mentor pisze:Normalnie idzie się zdenerwować bo miała być normalna dyskusja a tu jakieś cyrki nie wiadomo skąd i dlaczego.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 lis 2009, 18:24
Równie dobrze można powiedzieć, że Valdes jest lepszy od Ikera. Chociaż nawet to by nie było takim nadużyciem jak zacytowany fragment Wołowskiego, bo Valdes rzeczywiście w przekroju całego sezonu był lepszy od Ikera, natomiast para Puyol- Pique zagrała na podobnym poziomie jak Vidić i Rio, przez pół? a może nawet mniej sezonu(wszak pamiętam jak koło Grudnia tutaj co poniektórzy pisali, że to para Marquez- Puyol jest lepszaKamil232 nie bede polemizowal ale kazdy moze miec wlasne zdanie. Ja akurat podzielam poglad redaktora Wolowskiego.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lis 2009, 19:51
Ale ja cały czas pytam skąd pomysł, że Keita zagra w miejsce Busquetsa/Toure. To jest właśnie nic innego jak wizja gry bez DM-a.EnJoy's pisze:Mentor posłuchaj.Cały czas odnoszę się do Twojej pierwszej wypowiedzi, w której mocno przypuszczasz, że Keita zagra - więc ja dywagowałem kto wtedy nie zagra - doszedłem do wniosku, że wtedy nie będzie miejsca dla Sergio [ zakładając atak Henry - Ibra - Messi ].To tylko tyle.Wyciągnąłeś pochopne wnioski, że przekreśliłem Sergio i zarzucałeś mi, że ciągle wyrzucam tego DM'a.Dyskusja dotyczyła tylko tego za kogo ewentualnie ma grać Keita.

Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lis 2009, 20:08
Jeśli as się nie pomyli, to naprawdę nie wiem co o tym myśleć, ale nie podoba mi się opcja z Higuainem na ławce. Lepszy sam Benzema niż sam Raul, bo to by było jak gra bez wysuniętego napastnika, ale nie rozumiem dlaczego to Karim, a nie dużo lepiej prezentujący się Pipita miałby zagrać w el Clasico od pierwszej minutyBenzema w pierwszym składzie na Camp Nou
Jak informuje dziennik As, Karim Benzema na Camp Nou wybiegnie w podstawowym składzie. Manuel Pellegrini zdecydował, że Francuz, który, pomimo intensywnej rozgrzewki przez większość drugiej połowy w meczu z FC Zürich, nie wszedł w środę na boisko, będzie najdalej wysuniętym piłkarzem Królewskich w niedzielnym meczu, a Higuaín i Raúl zaczną spotkanie na ławce. Za plecami Francuza trochę cofnięci zagrają Cristiano Ronaldo i Kaká.
Chilijczyk stawia na takie rozwiązanie pomimo statystyk Pipity i kapitana Los Blancos, którzy są wyraźnie lepsi od Benzemy. Francuz strzelił na razie cztery gole w trzynastu meczach (trzy w Lidze, jedna w Champions League). Higuaín rozegrał tyle samo spotkań, ale strzelił siedem bramek, a Raúl pięć razy pokonywał bramkarza rywali, chociaż potrzebował do tego aż pięciu spotkań więcej.
Statystyki pokazujące ile minut potrzebuje każdy napastnik na strzelenie jednej bramki są jeszcze bardziej niekorzystne dla Benzemy. Francuz rozegrał jak dotąd 978 minut, więc trafia do bramki rywali co 244 minuty. Tymczasem Argentyńczyk potrzebuje na to zaledwie 112 minut, a Hiszpan przy rozegranych 1021 minutach 204 minut.
Na pewno wszystkich zadziwia nieobecność w pierwszym składzie Higuaína, który ostatnio wyraźnie się rozstrzelał, strzelając bramki w ostatnich meczach z Getafe, Atlético i Racingiem w Lidze oraz dokładając zwycięskie trafienie w środowym meczu z FC Zürich.
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 lis 2009, 22:58
No widzę, że zaczynamy się rozumieć.Właśnie pomysł wziął się stąd, że jeżeli ma zagrać Keita to cały czas wydaje mi się, że nie będzie to kosztem Xaviego, Iniesty cze Henrego więc teraz trudno gdzieś wsadzić Malijczyka do podstawowej składu.Mentor pisze:Nie strzelaj focha tylko zakończmy to co zaczęliśmy.
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lis 2009, 23:03
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 lis 2009, 23:18
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lis 2009, 12:15
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lis 2009, 13:08
A z Katalońskiej strony nigdy nie ma ciekawych wypowiedzi?Jarzinho pisze:Troche jestem takze zawiedziony jednym faktem- nie znalazłem wypowiedzi Marcelo, one zawsze przed GD nadawaly ogromnego kolorytu i wprowadzały bardzo pozytywna atmosfere.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 lis 2009, 13:54
Na Barcelonie nie ma? A co bedzie jak jednak przegracie z tym Realem bez stylu, kaleczacym gre, ktory jest podobno tysiac razy gorszy od Barcy? GD to GD. Presja jest taka sama dla wszystkich.Jarzinho pisze: Presja jest ogromna na Realu.
Makis
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio