Puchar Polski (zbiorczy) - Strona 16

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Puchar Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 lis 2009, 19:44

Pary ćwierćfinałowe:
Ruch Chorzów - Legia Warszawa
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Zagłębie Sosnowiec - Pogoń Szczecin

Z jednej strony rywal jak najbardziej do przejścia. Z drugiej jednak - wycieczka przez cały kraj.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2246
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 lis 2009, 19:51

emdżej pisze:Z jednej strony rywal jak najbardziej do przejścia. Z drugiej jednak - wycieczka przez cały kraj.
Kibicowsko na pewno najciekawsza para.Pogoń już zapowiada się u Was.

Mam nadzieję, że pokarzą ten mecz w TV.

Awatar użytkownika
Angelo18
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo18 » 01 gru 2009, 13:36

Znowu będzie zadyma :) Na tym etapie nie ma już łatwych rywali, a i tak dopisało szczęście. Chociaż wcale nie uważam Pogoń za słabą drużynę. Może passa z Pucharu Polski zostanie podtrzymana i po raz kolejny po Flocie, Górniku i Stalówce wyeliminujemy pierwszoligową drużynę.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 gru 2009, 13:51

Angelo18 pisze:Znowu będzie zadyma
Mam nadzieję, że nie będzie.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1508
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 sty 2010, 13:24

Firma Remes nie będzie już sponsorować rozgrywek o Puchar Polski. Trzyletnia umowa między PZPN a wielkopolskim przedsiębiorstwem kończy się w czerwcu i nie zostanie przedłużona - poinformował "Przegląd Sportowy". "Swoje zrobiliśmy i odchodzimy. Nie jesteśmy w tym momencie zainteresowani dalszą współpracą" - wyjaśnia Bartosz Remplewicz, właściciel firmy Remes.

Potwierdza to również Tomasz Cieślik, dyrektor marketingu SportFive, który w imieniu Polskiego Związku Piłki Nożnej negocjuje z potencjalnymi sponsorami. "To była nasza wspólna decyzja. Spotkaliśmy się z szefem Remesa i doszliśmy do wniosku, że tym rozgrywkom potrzebny jest nowy impuls, one muszą się bowiem systematycznie rozwijać" - tłumaczy Cieślik.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 24 mar 2010, 0:25

Po dzisiejszych meczach - brawo RUCH CHORZÓW! :D

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 mar 2010, 12:13

Lechia Gdańsk, Ruch Chorzów i prawdopodobnie Korona Kielce z Pogonią Szczecin w półfinale. Według mnie Ruch Chorzów w tym sezonie sięgnie po 4 puchar Polski ale chciałbym, żeby Korona Kielce lub Pogoń Szczecin zdobyli swój pierwszy historyczny puchar :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 24 mar 2010, 20:51

Korona nie wykorzystała przewagi z pierwszego meczu i jak najbardziej zasłużenie to Jagiellonia zagra w półfinale. Dziś wygrała pewnie 3:0 przeważając przez niemal cały mecz. "Scyzory" może przez 10 minut w pierwszej połowie przeważali. Potem zyskali trochę więcej inicjatywy w końcówce, ale to było za mało nawet na to, żeby doprowadzić do dogrywki. Choć mieli też groźne sytuacje, w których dobrze bronił Gikiewicz.

A my pogłębiamy klęskę z Pogonią. :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 kwie 2010, 1:11

Czy tylko ja mam wrażenie że gol dla Rucha w półfinale był spalony? :roll:

Szkoda troche, jednak dobrze ze Pogon ma ten gol wyjazdowy, tam przytomna decyzja sędziego liniowego (sędzia z PNA mógłby gwizdnac ze gola nie bylo :lol: )

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 10 kwie 2010, 2:05

Magnum pisze:Czy tylko ja mam wrażenie że gol dla Rucha w półfinale był spalony?
BYł minimalny spalony, cały Szczecin o tym huczy :P Wątpie jednak by po rewanżu ktoś o tym pamiętał... w drugim meczu Ruch już tak słabo grać nie bedzie i wybije "Portowcom" finał z głowy... a i Janukiewicz pewnie zaliczy słabszy występ. Kolejny dzień konia mało prawdopodobny. Prawda jest taka, że Pogoń od początku rundy wiosennej każdą akcje rozgrywa w podobny sposób czyli wybić na pałe do przodu piłkę i liczyć na to, że dziadek Moskalewicz coś z tego zrobi.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 maja 2010, 0:27

Rok temu finał Remes Pucharu Polski miał sędziować Howard Webb, ale nic z tego nie wyszło. Teraz jednak wszystko jest dogadane - jak poinformował PZPN, tegoroczny finał poprowadzi Rawszan Irmatow uważany za najlepszego arbitra Azji. To efekt podróży prezesa Grzegorza Laty na wschód.

Przyniesie to korzyści obu stronom. Rozważamy również rozegranie dwóch spotkań towarzyskich, jednego w Taszkiencie, drugiego w Warszawie. Na pewno znajdą się terminy - powiedział w piątek prezes uzbeckiej federacji Mirabror Usmanow.

Sędzia Rawszan Irmatow ma 32 lata. Eksperci uważają go za najlepszego arbitra na kontynencie azjatyckim. W czerwcu Uzbek jedzie do RPA, gdzie będzie sędziował spotkania mistrzostw świata. Oprócz pracy w miejscowej lidze, Irmatow gwizdał już na młodzieżowych mistrzostwach świata w 2007 roku oraz na młodzieżowych w tym samym roku i dwa lata później. W 2008 roku prowadził finał klubowych mistrzostw świata, w którym Manchester United pokonał ekwadorskie Quito 1:0.

Jeżeli Irmatow przyjedzie do Polski (finał PP zaplanowano na 22 maja w Bydgoszczy, w półfinałach zmierzą się Ruch Chorzów i Pogoń Szczecin oraz Jagiellonia Białystok i gdańska Lechia), nie będzie wcale pierwszym azjatyckim sędzią w historii polskiej piłki.

Co jeszcze wymyśli PZPN? Po powrocie z Uzbekistanu jedzie na kilkudniową wizytę do Białorusi.
co o tym panowie sadzicie? Webb nie przyjechal rok temu chyba wszyscy nie maja watpliwosci dlaczego :lol: Czy nie ma w Polsce dobrych sędziów na final PP i trzeba sciagac arbitrow z Uzbekistanu? :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 maja 2010, 10:26

Czy nie ma w Polsce dobrych sędziów? Odpowiedź jest prosta: NIE MA! A już na pewno nie tak dobrych Irmatow, bo na mundial lub finał KMŚ byle kogo nie biorą. Bardzo dobrze, że finał poprowadzi solidny arbiter, którego o stronniczość posądzić na pewno nie będzie można.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 01 maja 2010, 10:29

Bez przesady emdżej. Z moich obserwacji wynika, że pan Siejewicz to całkiem przyzwoity arbiter. Nowocześnie sędziuje, daje pograć piłkarzom, nie jest nadgorliwy. Już wcześniej zauważyłem, że to człowiek znający się na tym co robi, a po wczorajszym meczu Korony tylko się w tym utwierdziłem. Nie zmienia mojej oceny nawet to, że nie podyktował wczoraj karnego po ręce jednego Wiślaka.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 maja 2010, 10:34

Co nie świadczy o tym, że Siejewicz jest lepszy od arbitra, który od lat zdobywa uznanie i uważany jest za najlepszego sędziego w Azji. A przecież nie jest on tylko sprowadzany do Polski specjalnie na finał. Wtedy rzeczywiście mogłoby to wzbudzać kontrowersje. Ale Irmatow przyjedzie do Polski w ramach podpisanej nie dawno współpracy PZPN z Uzbekistanem.

Soks
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Soks » 04 maja 2010, 15:57

Dzisiaj meczyk, nie wiem jak będą grali, ale wiem jedno: oprawa i doping Portowców będzie znakomita. :D

Pogoń - Ruch na żywo - http://www.orangesport.pl/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”