Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 gru 2009, 19:35
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2009, 19:40
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 01 gru 2009, 19:45
rati
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 gru 2009, 21:56
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 gru 2009, 22:54
Miał 12 lat.Kamil232 pisze:W jakim wieku Iniesta trafił do Barcy?
W pełni ukształtowany na pewno nie był, ale zważywszy na to, że najlepsi/najbardziej utalentowani piłkarze zaczynają grać (mam na myśli oczywiście mniej lub bardziej regularne występy na szczeblu seniorskim swojego zespołu) nie mając ukończonych nawet 18 lat, to można chyba napisać, że największa robota została już odwalona. Na tym etapie kariery najważniejsza dla Cesca była gra. W Arsenalu na pewno byłoby o nią łatwiej, ale wcale nie jest powiedziane, że w Barcelonie nie mógłby się przebić.Kamil232 pisze:Taki Fabregas mając 16 lat trafiając do Arsenalu nie był z pewnością jeszcze ukształtowanym piłkarzem to jak go traktować jako wychowanka Barcy czy Arsenalu?
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 gru 2009, 22:59
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 gru 2009, 23:10
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 gru 2009, 23:18
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 gru 2009, 23:19
to jakimś cyrkiem pisanie jest, że to nie wychowanek BarcyMiał 12 lat.
Tak w poprzednim poście pisałem o fifty-fifty, ale jednak gdybym był zmuszony określić, to bez wątpienia Cesc jest bardziej wychowankiem Barcy niże Arsenalu, niemniej jednak patrząc na to jak nie do końca był doceniany Xavi nie wiem czy zostając w Barcie już w takim wieku w jakim jest teraz byłby zawodnikiem światowego topu, ale to tylko gdybanie, raczej bez większego sensu, bo oboje zgadzamy się, że Arsenal wywarł na niego również spory wpływ.Bez dwóch zdań Arsenal odegrał znaczącą rolę w rozwoju Fabregasa, ale nie widzę najmniejszego powodu, aby wzbraniać się przed pisaniem, że to wychowanek Barcelony.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 gru 2009, 23:21

Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 01 gru 2009, 23:27
rati
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 gru 2009, 0:09
To jednak nie wszystko. Nie będę mówił już o naszych grajkach co zdobywali te ME i jak poźniej kończyli. Weźmy przykład choćby Quaresmy i Ronaldo. Wg. niektórych to jeszcze nie tak dawno ten pierwszy nie odstawał od RonaTymczasem Cesc zagrał fenomenalne ME u-16 i każdy wiedział, że przyszłość należeć będzie do niego.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2009, 0:50
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 gru 2009, 1:02
Po co sprowadzono Deco skoro był Xavi? Czy to nie Deco pełnił bardziej rolę mózga zespołu? Zdaje się, że u Ryja często pomoc wyglądała Deco-Van Bommel- Edmilson?(ale wtedy może Xavi miał uraz, stąd tak mi zapadło w pamięci) Nie pamiętam jak to było jeszcze we wcześniejszych latach, ale coś mi prześwituje że było mówione, że Xaviego gdzieś ustawiają na DM, nie chcąc mu do końca zaufać i powierzyć rolę mózga zespołu. (wówczas nie było takiego dostępu do spotkań więc nie oglądałem Barcy). Pisząc, że niedocenanio chodziło mi, ze tak do końca na niego nie postawiono.Niedocenianie Xaviego?Rozwiń proszę bo nie rozumiem co masz na myśli. Kibice od lat mówią, że Puyol to serce a Xavi mózg drużyny. Kolejni trenerzy również zaczynają od niego ustalanie składu. Kto go zatem w Barcelonie nie docenia?
To normalne, że młodzi gracze mają wahania formy. Sęk w tym, żeby ich odpowiednio prowadzić. Ronaldo też miał słabe okresy, gdzie 3/4 trybun krzyczało do niego "pass this fucking ball", ale Fergiemu by na myśl nie przyszło by go odstawić od zespołuQuaresma może i talent miał, ale w głowie trochę za mało. A pisanie, że losy Ricardo to kamyczek do ogródka Barcy to strasznie naciągana teoria. Grał słabo, byli lepsi od niego a jemu rola rezerwowego nie odpowiadała więc się bez żalu pożegnano.
Kto jak kto, ale wychowankowie mają u nas naprawdę dobrze. Obdarzani są zaufaniem i dostają dużo szans. Oczywiście tylko najlepsi.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 gru 2009, 1:19
Mentor
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio