Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 626

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 05 gru 2009, 13:16

Arsenal ma faktycznie braki w tym ataku. Arshavin sam dużo nie zdziała, Eduardo cały czas dochodzi do siebie, a Veli po prostu brak doświadczenia. Te kontuzje Bendtnera i van Persiego strasznie pokomplikowały świetny dotychczas sezon The Gunners. Sam jestem ciekaw jak się potoczą losy Arsenalu, bo van Persie sezon ma już z głowy, może Wenger wyjmie ze skarpety pieniądze i kupi jakiegoś dobrego napastnika.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 gru 2009, 14:20

Effi pisze:może Wenger wyjmie ze skarpety pieniądze i kupi jakiegoś dobrego napastnika.
Jeśli będzie mu odpowiadał i w dodatku mógł zagrać w Lidze Mistrzów, co w praktyce znacznie zawęża pole poszukiwania. Ilu bowiem mamy klasowych napastników, którzy nie występują w klubie grającym w LM i takich, którzy by chcieli przeprowadzić się do Londynu. Gignac? Chociaż w sumie i on nie prezentuje się tak dobrze, że w sezonie ubiegłym.

Naprawdę wielka szkoda, że Theo ciągle ma jakieś problemy, bo przy takich problemach jakie mamy jego obecność na boisku bardzo by się przydała. W systemie z dwoma napastnikami dałby radę, ale i jako ten wysunięty powinien podołać. Byle był zdrowy.

Nicklas wróć.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2009, 15:35

Coraz weselej.
Effi pisze:Te kontuzje Bendtnera i van Persiego strasznie pokomplikowały świetny dotychczas sezon The Gunners
I Eduardo, bo Chorwat wczoraj na treningu uszkodził mięsień i dziś nie zagra.

Wenger gra oczywiście 4-3-3 z Arshavinem na środku ataku :o Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2009, 15:46

Eboue w ataku? No to będzie wesoło :lol: Co ciekawe, Senderos na ławce.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2009, 16:56

I co? Mówiłem, że Eboue w ataku to katastrofa, to zaczął grać jako obrońca Stoke :lol:
Moim zdaniem wynik jest fatalny, powinno być już przynajmniej 3-0, a może i więcej. Niestety, jest tylko 1-0, strzały jest 9-1 dla nas na bramkę 1-1.. I znowu moze być tak, że znowu debilnie stracimy punkty, gdy powinniśmy wygrać spokojnie kilkoma bramkami..
Almunia trochę nerwowo z tymi długimi wrzutkami z autu..

Nie wiem, jak to bedzie, bedzie nerwowo. Wydaje mi się, że zobaczymy Vele za Eboue, może coś strzeli. Jednak jedno jest pewne, to trzeba wygrać, i po pierwszej połowie powinniśmy prowadzić, a tak nie jest.

Edyta:
w drugiej polowie dalej dominowalismy, ale nie potrafilismy znalezc tej bramki. IMO zasłuzone zwyciestwo jak najbardziej. Dobrze, że Ramsey strzelił ładną bramkę to trochę uspokoiło pod koniec. Mam nadzieję, że z Traore i Gallasem wszystko ok. Teraz wysyłamy Carling Cup Squad na mecz z Olympiacosem :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2009, 19:37

pięknie :?
We had Eboue with a muscular problem, Rosicky with a groin problem, Traore a hamstring problem and Gallas a hamstring problem

:shock:
Ponoć z Tomasem najgorzej. Kiepsko to wygląda, tym bardziej że Traore jest naszym 3 i ostatnim lewym obrońcą. Wydawało by się, że 3 piłkarzy na 1 pozycję powinno starczyć, a u nas już w grudniu całą trójka jest połamana. Sylwek zostaje i od biedy Thomas, ale jak Gallas też na dłużej wypadnie, to Thomas musi grać na środku ...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2009, 21:59

Wenger się nie mylił. Chelsea traci punkty z City co oznacza, że mamy 8 pkt różnicy i zaległy mecz. Jesteśmy dalej w "title race" :D :jupi:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2009, 23:11

Magnum pisze:Jesteśmy dalej w "title race"
ale będzie szalenie ciężko, zwłaszcza teraz. Nie wiadomo kiedy Traore wróci, jak nie zdąży na kolejną kolejkę to jesteśmy w dupie. Pierwszych 3 lewych obrońców nam wypadło. Jest niby Sylwek, ale .. przemilczę to może. Do tego Gallas się uszkodził. Od początku się obawialismy co się stanie jak wypadnie ktoś z dwójki Gallas - Vermaelen no i teraz się przekonany.
A przed nami bardzo trudne spotkania - Liverpool na Anfied, później zaraz Burnley też wyjazd, wiadomo jak grają u siebie. A dziś oglądałem ich mecz wyjazdowy z Porstmouth, który przegrali co prawda, ale mieli kilka kapitalnych okazji, np. Fletcher sam przed Begovicem z 4 metrów nie trafił w piłkę, to nie była setka, to była dwusetka :D A na ich terenie są jeszcze groźniejsi. Potem lżej z Hull u siebie i znów Aston Villa ...

Bardzo ciężkie spotkania, a Chelsea ma Everton i Portsmouth u siebie oraz WHU (bez Cole'a) i Birmingham na wyjeździe, potem Fulham u siebie i Hull na wyjeździe. Następnie Sunderland u siebie i Birmingham u siebie. Także raczej widzę tu uciekającą Chelsea niż goniący ją Arsenal :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 06 gru 2009, 7:06

Dopoki pilka w grze, wszystko jest możliwe ;)
Chciałem jednak wrócić do transferu. Wygląda na to, że Wenger zagrał bardzo przemyślanie i bezpiecznie...przed świętami będziemy wiedzieć jak wygląda nasza walka o mistrza.. jeżeli odpadniemy, to transferu nie zrobi, bo po co, skoro mistrza nie wygramy a bo mieliśmy ciezkie mecze gdy inni mieli latwiej wiec gralismy dobrze.. jak bedziemy dalej w walce, to mamy odpowiedni sklad, wiec transferu tez nie bedzie. majstersztyk :lol:

btw. Chcialem sie pochwalic - Amerykanie prowadzacy strone usa.arsenal.com dodali moja jedenastke ktora wyslalem na maila- sukces :lol:

http://www.arsenal.com/usa/news/feature ... tarting-xi

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 gru 2009, 19:52

Sklad ktory jedzie do Grecji:

Carlos Vela
Theo Walcott
Aaron Ramsey
Alex Song
Mikael Silvestre
Jack Wilshere
Lukasz Fabianski (GK)
Vito Mannone (GK)
Fran Merida
Kyle Bartley
Francis Coquelin
Thomas Cruise
Craig Eastmond
Jay Emmanuel-Thomas
Kerrea Gilbert
Luke Ayling
Mark Randall
Gilles Sunu

Nie wiem, czy to dobrze, ze zabiera Alexa, bedzie bardzo potrzebny z Liverpoolem... z drugiej strony nie gral przez zawieszenie ze Stoke wiec nie jest zmeczony.. poza tym to widzi ktos jakiekolwiek zmiany od skladu z Man City? Szczerze mowiac to.. przyznam bez bicia, ze nie kojarze nazwiska Luke Ayling :lol: Milo ze zobaczymy w zasadzie to juz pozegnalne spotkanie naszych mlodzikow w tym sezonie, a szkoda, no ale dobrze ze daje szanse mlodzikom. Ciesze sie, ze Fabianski bedzie gral, niech sie ogra. No i dla mlodziezy doswiadczenie w Lidze Mistrzow bedzie bardzo potrzebne, a pierwsza druzyna odpocznie przed trudnym wyjazdem do Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 09 gru 2009, 15:01

Magnum pisze:Nie wiem, czy to dobrze, ze zabiera Alexa, bedzie bardzo potrzebny z Liverpoolem... z drugiej strony nie gral przez zawieszenie ze Stoke wiec nie jest zmeczony..
Zbyt długa przerwa przed ważnym meczem na Anfield też mogłaby nie wpłynąć na niego za dobrze. Zresztą ktoś musi trzymać w ryzach ten zespół, bo Grecy na własnym boisku są niezwykle groźni.

Najważniejsze jednak, że z zespołem jedzie Tom Cruise. Teraz nie będzie dla nas już żadnej mission impossible :]

Liczę na dobry występ Fabiana.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2009, 20:45

Fabian - Gilbert, Bartley, Silvestre, Cruise - Ramsey, Song, Merida - Walcott, Vela, Wilshere
młody skład, zwłaszcza obrona nie powala na kolana. Do tego na ławce tylko Sunu z ofensywnych.
Song w 1 składzie, ciekawe dlaczego, jak za kilka dni na Anfield gramy :|

Gdyby ktoś chciał obejrzeć, z ang. komentarzem :jupi:
sop://broker.sopcast.com:3912/81774

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 gru 2009, 21:45

Jestem zadowolony z naszych grajkow. O dziwo gramy lepiej. ;o Najgorsza jest lewa strona. grecy smigaja jak po A2. :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 gru 2009, 22:47

Zagraliśmy lepiej niż się spodziewałem. Myślałem, że Olympiakos bardziej opanuje sytuację na boisku. Świetna 1 połowa - oczywiście biorac pod uwagę nasz skład. W drugiej trochę gorzej, ale też momenty dobre były. Na pewno na pochwalę nie zasłużył Vela, który 2 setki zmarnował, no powiedzmy ze ta druga sytuacja było 90% -owa :P Theo też w drugiej połowie słabiej, ale pierwszy mecz gra po kontuzji, więc jest rozgrzeszony. Bardzo dobrze Fabian [poza drobnymi wpadkami, jak np. wybicie piłki po ziemi w 1 połowie] kilka razy nas uratował, Song też bardzo dobrze, no i Fran Merdia oraz Ramsey. Kilka znakomitych piłek posłał. Brawo.

Wenger o losowaniu fazy pucharowej: If you ask me there are still some teams I would prefer to others - but if you ask me which teams, I will not answer. :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 gru 2009, 1:52

fieldy pisze:Song też bardzo dobrze, no i Fran Merdia oraz Ramsey.
:boje się:

Merida zagral przecietnie. Na pewno niczym sie nie wyroznil. IMO najlepiej zagrali Ramsey i Song. Denerwowalo mnie jak do rzutow wolnych podchodzil Walcott, a nie Ramsey. :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”