FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1024

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 gru 2009, 23:59

Mecz jak to stwierdził Leszek monotonny ze strony Barcy. Ponownie masa klepania i proby wejcia w pole karne czy dalej do bramki. Dobre akcje Barca stwarzała bo szybszych rozegraniach czy to przez środek czy po podaniu na skrzydło. Gra nie była najlepsza, jednak, wreszcie jest efektywna na wyjazdach i to sie liczy. Messi i Zlatan dokładaja bramki, widać, ze mozna na nich liczyc, nawet jesli zasypiaja czasami. Henry także miał wysmienita sytuacjew pierwszej połowie, podobnie jak i Zlatan. Depor miało świtna kontre jeszcze przy wyniku 1-1, ale na szczescie Barcy nie wykorzystali jej. Bardzo podoba mi sie w tym sezonie Abidal i nadal jestem zdania, ze to on jest najlepszym dzisiaj obronca Blaugrany, mimo wystepów Tarzana i Pique w GD. Włacza sie tak czesto do akcji ofensywnych, ze chyba zawodnicy sie dziwia, dzisiaj nie moglem patrzeć jak Iniesta nie odgrywala ktorys raz z rzedu gdy Francuz był sam na skrzydle. Słabo wyglada współpraca na skrzydle gdy jest tam Andresito.

Teraz czekać na dopelnienie formalności w Kijowie, potem Derby i czas na kolejny puchar do gabloty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2009, 1:08

Jestem bardzo zadowolony. Świetny wynik po moim zdaniem naprawdę niezłej grze. Pierwsza połowa powinna ustawić mecz bo mieliśmy zdecydowaną przewagę i dochodziliśmy do dobrych okazji, ale zabrakło skuteczności a potem Busquets do spółki z Valdesem wbili bramkę na 1:1 ['] Niestety wciąż sami sobie strzelamy gole :/

Druga połowa gorsza choć śmiem twierdzić, że to Depor po prostu poprawiło swoją grę w tyłach. Tak czy inaczej było nerwowo, ale w pełni zasłużenie udało się wyrwać komplet punktów z bardzo ciężkiego terenu.

Najbardziej podobał mi się dzisiaj odbiór piłki w naszym wykonaniu. Piękna sprawa. Poza tym brawo Messi za naprawdę dobre zawody. Zawiódł mnie trochę Iniesta i oczywiście Henry. Abidal również zasługuje na wyróżnienie.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 06 gru 2009, 9:34

Cieszy wygrana jak nic ,bo ostatnio z depor zle nam sie ukladalo na wyjazdach :) wiec pewny bilans poprawilismy :D,cieszy bramka ibry ale mysle ze dzis i tak villa go wyprzedzi obym sie mylił.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 gru 2009, 11:39

RealFan pisze:Nie będzie powtórki z Xerez, bo tym razem nie wygracie. :P
RealFan pisze:Barca ma dość wyraźną przewagę, po Depor oczekiwałem dużo więcej. Jakimś cudem mają ten remis do przerwy po bramce z dupy, bo VV przypomniał niektórym (może niekoniecznie na tym forum), że jednak nie jest taki doskonały - bramka na jego konto. Depor żeby coś ugrać musi poprawić swoją grę i na pewno są w stanie.
RealFan pisze:Barca znowu nie grając nic szczególnego wygrywa i to akurat wtedy, gdy liczyłem, że mogą stracić punkty.

Mecz dosyć nudny, Depor słabiutkie jak nigdy, można było sobie to widowisko darować.
Ciekawe. Przed meczem - Wielkie Depor ktore złoi Barcelonę, która jest słaba. W przerwie - Wielkie Depor juz nie jest Wielkie, ale moze byc Wielkie jesli poprawi gre i jest w stanie to zrobic. Po meczu - slabe Depor :haha:

Co do bramki to Valdes mogl obronic ten strzal, ale Busquets musial ta pilke wybic a nie wystawic. Martwi fakt, ze zarowno on jak i Yaya nie sa w dobrej formie. Teraz z Dynamem pewnie zagra ten drugi. Abidal w tym sezonie zaskakuje, nie wiem czy to konkurencja w osobie Maxwella tak podzialala. Tydzien temu byl bliski strzelenia gola Realowi, dzis asysta. Tak trzymać. Pedro pokazał po raz kolejny, że jest świetnym rezerwowym.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6644

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 gru 2009, 11:43

Mam pytanie: ten Czyhryński to gra coś u was?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 gru 2009, 11:48

Ostatnio grał z Xerez i wypadł lepiej od Marqueza.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6644

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 gru 2009, 11:56

Aha, czyli zagrał jeden mecz, ostatnio z Xerez tak? Można coś więcej? Daliście za niego 25 mln i pytam, czy były to pieniądze dobrze wydane.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2009, 12:02

To się okaże. Guardiola do samego początku zaznaczał, że nie kupują go na jeden rok tylko na przynajmniej 5 sezonów. Póki mnie nie przekonuje, ale aklimatyzacja wciąż w toku. Musi ciężko pracować i zobaczymy co z tego będzie.

W lidze rozegrał póki co 681 minut. W europejskich pucharach grać nie może.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2009, 12:05

stary rupieć pisze:Ciekawe. Przed meczem - Wielkie Depor ktore złoi Barcelonę, która jest słaba. W przerwie - Wielkie Depor juz nie jest Wielkie, ale moze byc Wielkie jesli poprawi gre i jest w stanie to zrobic. Po meczu - slabe Depor :haha:
Po pachy.
Po pierwsze - nigdzie nie napisałem, że Depor złoi Barcelonę i nigdzie nie użyłem w stosunku do nich określenia "wielkie". Liczyłem na przynajmniej remis, który patrząc na to, co zespół Lotiny potrafi grać powinien być w ich zasięgu - zwłaszcza na El Riazor. Krótko mówiąc Visca el nadinterpretacja, tudzież największa bolączka niejednego forumowicza pilka.pl.
Po drugie - Depor grało dużo poniżej możliwości w pierwszej połowie, więc miałem powody by sądzić, iż mogą się poprawić.
Po trzecie - jednak zmiękły im fujary i pozwolili Barcelonie bez większego wysiłku wygrać na teoretycznie bardzo trudnym terenie. Depor zagrało jeden z najgorszych meczy w tym sezonie. Gdyby to była Serie A to aż zacząłbym podejrzewać ile dostali za tą grę na stojąco :smile2:

mazibazi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mazibazi » 06 gru 2009, 12:09

RealFan pisze:
stary rupieć pisze:Ciekawe. Przed meczem - Wielkie Depor ktore złoi Barcelonę, która jest słaba. W przerwie - Wielkie Depor juz nie jest Wielkie, ale moze byc Wielkie jesli poprawi gre i jest w stanie to zrobic. Po meczu - slabe Depor :haha:
Depor zagrało jeden z najgorszych meczy w tym sezonie. Gdyby to była Serie A to aż zacząłbym podejrzewać ile dostali za tą grę na stojąco :smile2:
Ale bardzo często w meczu z Barceloną zespoły grają swoje najgorsze mecze w sezonie. Nie ma w tym nic dziwnego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2009, 12:11

Tylko wczoraj nie było to zasługą Barcelony, która prezentowała się przeciętnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2009, 12:17

Po pachy. Jak Barca zdominuje mecz świetnym odbiorem i utrzymywaniem się przy piłce to znaczy, że rywal słaby. Typowe i to jeszcze po pachy.

Były słabsze fragmenty, ale jak dla mnie w naszym wykonaniu ogólnie dobry.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 gru 2009, 12:19

To nie Barcelona gra dobrze tylko rywale słabo. Kolejno Inter, Real, Xerez a teraz Depor. Manchester w finale tez zagral slabo. A za tydzien jeśli wygramy derby Barcelony okaże się ze Espanyol jest słaby.

Gracias dla Depor ze pozwolili nam wygrac :beer:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2009, 12:23

Pressing Barcelony był dużo mniejszy niż choćby w meczu z Interem lub Realem. Mimo to Deportivo nie było w stanie kilka razy podać piłki. W ataku też nie graliście tak jak potraficie - dużo wolniej. Rywal w drugiej linii nie zaprezentował ani odrobiny biegania. Naprawdę zagrali bardzo słaby mecz i to akurat jest faktem. Nie ma się co oburzać.
A za tydzien jeśli wygramy derby Barcelony okaże się ze Espanyol jest słaby.
Będę bardzo zdziwiony, jeśli Espanyol nie przegra tego meczu przynajmniej 2:0. Dostają po dupie od wszystkich jak leci ostatnio.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 gru 2009, 13:40

RealFan pisze:Tylko wczoraj nie było to zasługą Barcelony, która prezentowała się przeciętnie.

:jupi: :jupi: :jupi: :haha: :rotfl:

barca ktora wczoraj zagrala lepiej niz real w meczu z barcelona zagrala przecietnie?

byc moze. ale przynaj w koncu ze w meczu realem barcelona zagrala przecietnie tak jak i real

wczoraj mieliscie wielka pomoc sedziego. beda jakies newsy o pomocy sedziow?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”