Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 327

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Grand
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grand » 29 lis 2009, 20:10

no nie jest za dobrze... ja wytrzymałem do 70 min :P
O tym ze nam brakuje napastnika pisac chyba nie musze, bo Amauri to cien piłkarza z tamtego sezonu, ale mnie dziwi jedno: Dlaczego na siłe probujemy wejsc z piłka w bramke? Dlaczego nie próbujemy czesciej strzelic z dystansu?
Nasza gra konczy sie na 35-30 metrze boiska bo dalej to oni juz sami nei wiedza co maja robic. Nasza gra poki co wyglada tak: "długie piłki na Amauriego, on zagra do Diego i jakos to bedzie."
Poza tym tylko 3-4 piłkarzom na mecz widac ze chce cos zrobic a reszta sie opieprza.
Zdziwie sie jesli Molinaro nie zgarnał dzisiaj nagrody za piłkarza meczu za te jego sztuczki. :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 gru 2009, 18:09

(L)oczkerson skrobnij jakis przydlugi post tutaj, bo trza zaczac czas napinki. :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2009, 18:02

wszystko wskazuje na to, ze z Bayernem będziemy musieli poradzić sobie bez Chielliniego i Buffona :angry2: . Czyli nasza defensywa legła w gruzach :zgon: . Manninger i Legrottaglie to dobrzy zmiennicy i w zeszłym sezonie prawie zawsze grali na naprawdę wysokim poziomie (a grali bardzo często), ale jak wiele tracimy tłumaczyć nie muszę.
Tym bardziej mnie to złości, że w meczu z Bawarczykami wystarczyłaby nam sama defensywa na wysokim poziomie, bo czyste konto oznacza awans. Tymczasem Legro i Manni wracają do 11 po dłuższej przerwie i ich pierwszy mecz to spotkanie o wszystko. Gorzej to się ułożyć nie mogło...
Ostatkiem nadziei wierze, że to jakaś zasłona dymna, ale znając nasze szczęście, to jak będzie każdy się domyśla.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6605

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 gru 2009, 18:34

A Buffon to tej operacji nie miał po meczu z Bayernem mieć? Już mógłby sobie poczekać zwłaszcza że mu to wcale nie przeszkadza jak jeszcze awantury mu się chce wszczynać :P Co do Kielona to nieciekawie ale wierzę, że Legro da radę. Z drugiej strony to liczyłem na środek Legro - Kielon bo Cannavaro ostatnio mizernie...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2009, 18:48

Buffon dziś poczuł ból w kolanie i może mu się pogorszyło, wtedy występ nie wchodzi w gre a operacja staje się konieczna (tyle, że ona miała być zaraz po meczu z Bayernem nie przed). Czy Gigi da radę okaże się jutro, ostatecznie Buffon gra z kontuzją już ponad miesiąc i można się było spodziewać pogłębienia urazu :roll:
liczyłem na środek Legro - Kielon
Ja też. W szczególności na mecz z fizycznym Interem. Ogólnie o umiejętności Legro się nie boje, ale wiemy, że Nicola był 2x lepszym graczem gdy kierował nim Chiellini. Czy tak ułoży się współpraca z Canną, nie wiadomo. Co prawda przypominam sobie ich dobry występ w meczu z Bordeaux, gdzie Giorigio pauzował, ale to był tylko jeden mecz, tak zawsze o naszej obronie decydował Kielon

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 gru 2009, 19:54

Myślę, że Buffon zagra. Dzisiaj jeszcze trenował więc wątpię żeby sobie odpuścił. W sumie to w tym meczu z Bordeaux Legro lepiej się zaprezentował od Fabio. O środek jednak nie ma co się martwić, trza będzie przypilnować skrzydła Bayernu gdzie grają Robben i Olic a to są dobrzy zawodnicy. Boję się, czy Grosso podoła zadaniu. Caceres raczej sobie poradzi, podobno już ustalono spotkanie z Barceloną w kwestii jego odkupienia. Powiem szczerze że ja bym się z tym jeszcze wstrzymał, tak naprawdę zagrał tylko jeden bardzo dobry mecz a to chyba za mało jak na 10 mln które ma w klauzuli. Skład w zasadzie bez zmian w porównaniu do tego z soboty, no może Treze za Amauriego i Camor za Marchisio ale oni akurat obaj zagrali dobrze.

Ciekawa jest sprawa z Dominguezem. Podobno oficjalnie wygłosiliśmy zainteresowanie nim. Taki mały trik przed meczem Inter - Rubin?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2009, 20:04

Marchisio musi zagrać! Claudio do końca roku spokojnie może stać się wielkim liderem JUVE w pomocy. Claudio wszystkie swoje najlepsze mecze zagrał z bardzo mocnymi rywalami (Milan, Fiorentina, Inter, Genoa). On jest stworzony do pojedynków z wielką stawką.
Wspomniałeś o lewej obronie i mi się przypomniało, że Ferrara gdy chciał bronić wynik potrafił przenieść Chielliniego na lewą obronę. Na Robbena to by była wspaniała opcja. Tak będzie trzeba liczyć na wsparcie Marchisio dla Grosso.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 gru 2009, 21:27

Claudio jak na razie wraca po kontuzji więc nie wiem czy jest w stanie zagrać 90 min na takim poziomie jak z Interem. Tu też trzeba będzie zapierniczać w defensywie i ofensywie, nie będzie wyjątków. Też chciałbym żeby grał regularnie ale Camor od niego gorszy nie jest więc w sumie mi to obojętnie który z nich zagra. Co do lewej strony, to Molinaro by się przydał. Za Ranieriego grał w obronie bardzo dobrze, dużo lepiej niż Grosso. Może to jest jakis pomysł na Robbena :think:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2009, 21:50

Wejście Molinaro jest poprostu nieprawdopodobne.
1- wtedy wymieniamy połowę obrony (Chiellini), a to już szaleństwo
2- Ciro na niego nigdy nie stawiał
3- Jak ostatnio Molinaro zagrał zaliczył wielbłąda, więc nieomylny tez nie jest i nigdy nie był.
Choć owszem Molinaro jest szybszy.
Co do wydolności Claudio to o ile sam przyznał, że 90 minut jeszcze nie potrafi wybiegać, to trzeba zauważyć, że Marchisio zawsze zasuwa n 150% swoich możliwości, jeśli sił mu nie starcza łapią go skurcze i jest zmieniany, ale wcześniej zasuwa tak, że aż miło. Jak go nogi przestaną nosić, to się wprowadzi Mauro, albo Poulsena w zależności od sytuacji.

Ja natomiast zastanawiam się czy Del Piero powinien zagrać. Alex jeszcze nie jest w formie...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 07 gru 2009, 21:50

Boromir pisze:Za Ranieriego grał w obronie bardzo dobrze, dużo lepiej niż Grosso. Może to jest jakis pomysł na Robbena :think:
Ale u Ferrary gra bardzo źle. A poza tym - mogę się mylić - ale to raczej Caceres będzie pilnował Robbena. Bo Ribery wypadł, a na prawym skrzydle gra Mueller.

Edit: Michał M w odpowiednim temacie mnie poprawił. Jednak Robben gra z prawej strony.
Ostatnio zmieniony 08 gru 2009, 9:35 przez 10, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2009, 22:14

Tylko się nie zdziwię jeżeli się będą zmieniac pozycjami w razie potrzeby. Zresztą Robben na prawym ataku/skrzydle robi większe zagrożenie - zejście do środka i strzał lewą nogą, więc tutaj naprawdę może miec ciężko Grosso.

Mam paskudne przeczucie przed tym spotkaniem. Obawiam się, że jest zbyt duża sielanka po zwycięstwie z Interem i naprawdę nie zdziwię się jeżeli przegramy z Niemcami, szczególnie biorąc pod uwagę nieobecnośc Chielliniego i niepewny występ Buffona.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2009, 23:34

Z innej beczki. Tak mi się zauważyło, że agentem Alejandro Domingueza, którym oficjalnie się interesujemy jest...
Nestor Siviori :whistle:
Czyli syn wielkiej legendy JUVE, pierwszego laureata złotej piłki dla JUVE (swoją drogą trochę się uśmiałem, gdy gdzieś w mediach powiedziano, że Messi to pierwszy Argentyńczyk z tą nagrodą , bo Siviori o ile grał później dla Włochów to Argentyńczykiem był i w reprezentacji Argentyny zresztą też występował). Nestora zresztą w JUVE się widuje, miał Davidovi wręczyć nagrodę za wyrównanie rekordu ojca. O ile wcześniej o Dominguezie jako o potencjalnym wzmocnieniu nie myślałem to teraz zaczynam myśleć :think:

PS: i jeszcze cytat ze strony Bayernu, przy okazji kontuzji Chielliniego:
a ten Giorgio Chielliniego to podstawowy gracz defensywy Juve ????
:rotfl:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 gru 2009, 0:50

tam rozne kwiatki mozna wyczytac, takze na forum wsrod osob, ktore maja ponad 1000 postow, dla przykladu:
ja szansy upatrywalbym w defensywie Juve, ogladalem ich ostatnie spotkania i jakos mnie nie zachwycaja. doswiadczony Canna rzadzi ta obrona, ale lata swietnosci juz za nim. Chiellini to rzeznik i jesli juz ma polamac Robbenowi nogi to oby to zrobil w polu karnym
straszny pech, ze wypadl nam Giorgio, mam nadzieje, ze Buffon bedzie jutro w pelni sil, bo co tu duzo pisac, jesli tak sie nie stanie zagramy bez naszych dwoch najlepszych zawodnikow w tym sezonie. :?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 gru 2009, 12:51

Do składu wraca Salihamidzic, zastanawiam się czy jak wróci do normalnej dyspozycji to gdzie dostanie szanse. W sparingach i w pierwszym meczu z Chievo wychodził na lewej obronie, ale teraz tam jest Grosso. Bardzo lubię Bośniaka i naprawdę chciałbym go od czasu do czasu obejrzeć. Ferrara mówi, że ten mecz to jak finał. Czyli 38 finałów z ligi + ten finał - sporo ich...

Ja też myśle że mimo wszystko Bufon zagra. Ich rezerwowy nie jest zbyt dobry i by wypluwał w pole nasze strzały. Przy dosrodkowaniach pewnie tez by nie wylapywal piłek. Ale nie mam nic przeciwko żeby jutro pobronił, podobnie jak każdy z tej strony
Zastanawiam się skąd oni biorą takich kibiców, ostatni wielki sukces odnotowali w 2001 roku to dużo czasu żeby wydorośleć...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 gru 2009, 14:55

Do kolekcji Buffon, Chiellini dołączył 3 filar naszej defensywy Sissoko
Dobrze, że mecz nie jest jutro bo by nam się zawodnicy pokończyli :lol:
A Hasan pewnie będzie zapchajdziurą no i moze pojawiać się gdy Grosso bedzie w gorszej formie, gdzie indziej go nie widzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”