Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 33

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: Widzew Łódź (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 lip 2009, 19:40

[k****] gdzieś ty się chował
W rodzinie o tradycjach prawniczych,więc kulą w płot synku...i wiem jak to wygląda od kuchni - zarówno egzamin na aplikację jak i zawodowy...jakoś tak się składa,że prokurator/sędzia to albo kretyn albo człowiek pozbawiony ambicji...bo ten zawód to tylko $$$...i w ch#j nauki i poświęceń.
Na Radce i Adwokata jest taki sam egzam
Zawodowy też? :roll:
Poza tym z tego co się orientuję mamy wdrażaną jakąś nowelę prawa o adwokaturze (np.tylko pisemny egzamin zawodowy :haha: ),więc nie martw się - może jeszcze się załapiesz :)
i komornik .
Większość komorników to relikty komunizmu,którzy nie mają ŻADNEGO wykształcenia w tym kierunku (relatywnie niedawno zmieniły się przepisy,które naprawiają to 'przeoczenie',ale mogę się mylić),z czego również zdajesz sobie sprawę...
Adwokaci sa angażowani w sprawy karne maści różnej a radcy nie . Cała różnica
DUŻA RÓŻNICA,specjalizacja w prawie gospodarczym (naturalne dla RP) etc...podążasz za moim tokiem rozumowania?Oczywiście teoretycznie nikt nie broni adwokatowi obrać tej drogi,ale praktyka jest zupełnie inna (znasz jakiegoś biednego radcę prawnego?a adwokata?No właśnie...).

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 23 lip 2009, 22:16

MazurXIII pisze:prokurator/sędzia to albo kretyn albo człowiek pozbawiony ambicji
Jak na człowieka z rodziny o prawniczych tradycjach , strasznie lubisz uogólniać . Ja poznałem pewnie ze 20 sędziów i znakomitej większości ambicji odmówić nie mogę . Kretynami też nie są .
MazurXIII pisze:bo ten zawód to tylko $$$...i w ch#j nauki i poświęceń.
No to jesteś niekonsekwentny skoro mówisz , że są bez ambicji skoro to w ch#j nauki i poświęceń .
MazurXIII pisze:W rodzinie o tradycjach prawniczych,więc kulą w płot synku
Synkiem twoim nie jestem i nie mam zamiaru być . W rodzinie o tradycjach prawniczych hmm...
Z twojego sformułowania , że wybitni są radcami , wnioskuję że takowych masz w rodzinie . Intryguje mnie tylko pejoratywne nastawienie wobec pracowników wymiaru sprawiedliwości . Ja mam zamiar iść na aplikacje ogólną a za kretyna pozbawionego ambicji się nie uważam . Intryguje mnie jeszcze jedna rzecz mówisz że znasz wszystko od kuchni ale sam nie napisałeś że jesteś prawnikiem .
MazurXIII pisze: Na Radce i Adwokata jest taki sam egzam

Zawodowy też? :roll:
Nie radcowski nie ma zadania z pisania apelacji w sprawie karnej . Ale materiałowo to samo
MazurXIII pisze:Poza tym z tego co się orientuję mamy wdrażaną jakąś nowelę prawa o adwokaturze (np.tylko pisemny egzamin zawodowy :haha: ),więc nie martw się - może jeszcze się załapiesz :)
Już jest tylko pisemny

MazurXIII pisze: i komornik .

Większość komorników to relikty komunizmu,którzy nie mają ŻADNEGO wykształcenia w tym kierunku (relatywnie niedawno zmieniły się przepisy,które naprawiają to 'przeoczenie',ale mogę się mylić),z czego również zdajesz sobie sprawę...
Polecam stronę Krajowej Rady Komorniczej , zobacz sobie skład . Śmiem twierdzić że ok. 60-70 % w komunie mogło co najwyżej kończyć studia . Wiadomo że w każdej klice będą osoby tkwiące w poprzednim systemie ale nie generalizowałbym. Czy większość nie ma żadnego wykształcenia nie wiem . Ale naprawdę mega generalizujesz :)
Przecież wiadomo że problem taki prosty nie jest , jakby było to tak oczywiste to by ich dawno wyjebali .
MazurXIII pisze: Adwokaci sa angażowani w sprawy karne maści różnej a radcy nie . Cała różnica

DUŻA RÓŻNICA,specjalizacja w prawie gospodarczym (naturalne dla RP)
Ja znam też świetnych adwokatów , których konikiem jest gospodarcze . Znam tez RP , który lubuje sie wył. w rozwodach a za gospodarcze się nie tyka .
MazurXIII pisze:podążasz za moim tokiem rozumowania?
Podążam ale nie do końca się z nim zgadzam :)
MazurXIII pisze:(znasz jakiegoś biednego radcę prawnego?a adwokata?No właśnie...).
No weź nie wylatuj z takim tekstem . Oczywiście , że znam i takich i takich . Nie ma zasady że RP jest dziany . Jak jest dobry w tym co robi to niech sie rozbija Ferrari i posuwa modelki . Wiesz dobrze , że jakby samo zostanie RP gwarantowało sukces życiowy to nikt by nie szedł nigdzie indziej .

Pozdro . To jest w sumie topic Widzewa , więc możemy się przenieść na priv z rozmowa . Peace .

Awatar użytkownika
EmiRTS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EmiRTS » 03 sie 2009, 8:27

I znowu wygrana i marsz w górę tabeli!!Na przeciw pzpn i wszystkim co NAS nienawidzą -będziemy w elicie,bo tam jest nasze miejsce!!!

Extraklasa bez Widzewa to nie liga!!!

Awatar użytkownika
Loker
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loker » 03 sie 2009, 14:59

:rotfl:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 sie 2009, 15:13

jest taki kabaret Elita. Ale nie wiem czy was przyjma :lol:

A powaznie to jestem w szoku ze Liga ruszyla bez lodzkich klubow

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1554
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 sie 2009, 17:15

Już tylko -3 punkty, jeszcze jeden mecz i wychodzimy na czysto.

Wczoraj dobry mecz w wykonaniu grajków, widać, że wzięli sobie do serca list wystosowany do nich przez SK.

Plus naszego ponownego pobytu w I lidze jest taki, że mamy szanse jako jedyni w historii obronić mistrzostwo I ligi. 8)

Nie ważne w której lidze, ważne, że to Widzew.

erazm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: erazm » 29 sie 2009, 16:17

SPRZEDAM PROPORCZYKI:
WIDZEW - DINAMO MIŃSK Puchar UEFA 1984
RTS WIDZEW ŁÓDŹ
Start Łodź (b.stary)
i nnne (np Ruch)

http://www.allegro.pl/item722319041_wid ... _1984.html
http://www.allegro.pl/item722325399_wid ... rczyk.html
http://www.allegro.pl/item722541561_sta ... rczyk.html

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 19 lis 2009, 16:00

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 gru 2009, 21:52

Władze Widzewa Łódź zdecydowały, z którymi zawodnikami rozstaną się w trakcie zimowej przerwy. Klub nie przedłuży kontraktów z Arkadiuszem Piechem i Michałem Żółtowskim, którzy byli na wypożyczeniach. Poza tym, na listę transferową trafili: pomocnik Dejan Miloseski, napastnik Robert Kowalczyk, obrońcy Daniel Bożkow i Jakub Kisiel.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 13 gru 2009, 14:00

Ostatnio głośno jest o sprowadzeniu Ebiego Smolarka do Widzewa. Taki transfer dałby kopa Widzewowi i myślę że klub nie stracił by zatrudniając Ebiego. Abstrahując od Smolarka, z punktu widzenia marketingowego zatrudnienie (za darmo) zawodnika ze znanym w światku piłkarskim nazwiskiem i nawet płacenie mu dużo wyższej pensji niż pozostałym piłkarzom, choćby tylko na pół roku ma chyba sens... Jednak szczerze mówiąc jego wymagania są wręcz ogromne. Nie chciał grac dla Anarthosisu, Hamburgera to tym bardziej nie będzie chciał dla Widzewa. Według mnie transfer jednak nierealny. Skończyliśmy rundę jesienna na 1 miejscu wiec nie spodziewajmy się spektakularnych transferów. Mam nadzieje ze Cacek i Zub się z tym nie przeliczą. Ważna kwestia teraz to kontrakt z Ugo Ukahem. Włoch zastanawia się nad nową, dużo lepszą propozycją kontraktu od obecnego klubu. Jego alternatywą jest Leviadakos, który jest zainteresowany sprowadzeniem obrońcy Widzewa. W greckiej drużynie gra już jeden ex-widzewiak - Stefano Napoleoni.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 gru 2009, 14:25

Transfer zdecydowanie nierealny. Raz, że za duże wymagania finansowe, a dwa wątpię czy Ebiemu chciałoby się biegać po boiskach I ligowych. Przedłużenie kontraktu z Ugo to powinien być zdecydowanie priorytet dla włodarzy kluby, solidny obrońca od którego Madera może się uczyć, a do tego może być przesunięty w razie kontuzji Brozia na prawą obronę, gdzie też radzi sobie całkiem nieźle. Jedynym minusem tego zawodnika jest to, że lubi nocne wypady do dyskotek co odbijało się na jego formie.
Zub z Janasem powinni rozglądać się też za jakimś napastnikiem, bo na ekstraklasę mamy tylko 2 napastników: Robaka i Sernasa. Dalej Juszkiewiczowi nie podoba się nowy kontrakt, coś tam przebąkuje o odejściu, a jest to nasz jedyny defensywny pomocnik, Panka raczej nie odnajduję się na tej pozycji, woli grać bliżej napastników.
No i kolejną ważną rzeczą jest zatrzymać Lisowskiego, bo Cracovia bardzo chcę go ściągnąć. Na jego pozycji świetnie prezentuję się Dudu, ale przy obecności Lisowskiego, Dudu można przesunąć na lewą pomoc, Ostrowski na prawą pomoc i Budka vel pijaczyna nie będzie się męczył na boisku.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 13 gru 2009, 14:35

Tylko, że Sernas to nie jest przecież klasyczny napastnik jakiego potrzebujemy. Litwin czuje się zarówno dobrze jako ofensywny pomocnik schodzący do środka, no i wiadomo ma ten zryw na bramkę. Robak nie ma już tej formy i skuteczności co w poprzednim sezonie tak więc potrzebna jest dla niego dobra alternatywa. Piotrek Grzelczak mimo wszystko raczej go nie zastąpi. Co do Juszkiewicza - wg. mnie zawodnik zbędny, miał sporo czasu pokazać na co go stać.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 gru 2009, 14:43

Robak w tym sezonie gra cały czas dobrze, strzela mniej, bo częściej ma wsparcie od Sernasa czy właśnie Grzelczaka, ale wypracowuje ogólnie dużo sytuacji. No tylko szkoda tych 2 czy 3 ? karnych nie strzelonych przez niego. Grzelczakowi brakuje jeszcze czasem pewności siebie i gdy ma szanse oddać strzał zbyt często podaje do innych.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 13 gru 2009, 14:52

Dobrze zauważyłeś - poprzedni sezon to były tylko akcje "przejąć piłkę i do przodu do Robaka". Jeżeli on nie trafił to było już ciężko. Był wtedy czas, że bodajże pauzował stosunkowo krótko z powodu kontuzji, czy też kartek - nie pamiętam. Było wielkie sranie, że nie ma Robaka to przegramy bo nie ma kto strzelić... Teraz zespół gra dojrzalej i mądrzej a co najważniejsze zespołowo. Każdy teraz potrafi wypracować bramkę po fajnej i składnej akcji i do bramki nie trafia już tylko Marcin.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 gru 2009, 20:02

Masz rację zespół dojrzał i w sumie ten kolejny rok w I lidze wyszedł nam na dobre, straciliśmy finansowo to fakt, ale chłopaki dobrze się zgrali. Zaczęli grać efektownie i efektywnie (7:0 ze Zniczem) :D czy w Szczecinie, który dla mnie jest najlepszym meczem Widzewa w ostatnich latach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”