Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 220

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
shat
Grafomański impertynent
Reputacja: 0

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: shat » 25 lis 2009, 22:04

b-boy1995 pisze:2:0....boże nielubi Barcy ani Interu ale pragnąłbym żeby ktoś pokonał Barce....:)
Barca ma ostatnio słabe wyniki w lidze ale w Champions League będzie już do końca rozgrywek niepokonana!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 lis 2009, 22:06

shat

Jeżeli nie przestaniesz nabijać licznika atakując wszystkie tematy przy pomocy krótkich i niewiele wnoszących do tematu postów to zostaniesz uhonorowany rangą co oznacza równocześnie nominację do bana. Polecam regulamin.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lis 2009, 20:39

Trener, który czyni "cuda"

W Rumunii trwa euforia po ostatnim zwycięstwie ekipy Dana Petrescu, Unirei Urziceni nad FC Sevillą w Lidze Mistrzów. Klub z 25-tysięcznego miasteczka, bez gwiazd i spektakularnych transferów, ma szanse wyjść z grupy w Lidze Mistrzów. - Dokonaliśmy cudu, choć na razie tylko w połowie, bo awansu jeszcze nie mamy - wyznaje były trener Wisły Kraków.

Na jedną kolejkę przed końcem obecnej fazy LM, Unirea znajduje się na drugim miejscu w tabeli, wyprzedzając takie firmy jak Glasgow Rangers i VfB Stuttgart. - To zwycięstwo z Sevillą stawiam na razie na pierwszym miejscu w mojej dotychczasowej trenerskiej karierze - powiedział Petrescu rumuńskim mediom. - Dokonaliśmy cudu, choć na razie tylko w połowie, bo awansu jeszcze nie mamy. Ale i tak zdobyliśmy więcej punktów, niż przypuszczali eksperci.

Peterscu trenerską karierę zaczął stosunkowo niedawno. Jednym z pierwszych klubów, jakie prowadził, była Wisła Kraków. Po tym, jak zwolniono Rumuna z krakowskiego klubu, wielu piłkarzy Wisły narzekało, że treningi za Petrescu były zbyt wyczerpujące, a taktyka ofensywna mało wyrafinowana. Unirea również nie gra zbyt widowiskowej piłki w ofensywie - w meczu z Sevillą proporcje posiadania piłki wynosiły momentami 30 procent do 70, na korzyść hiszpańskiej ekipy. Jednak futbol Petrescu w Urziceni broni się przede wszystkim wynikami.

Rumuński trener często jest pytany, jaka jest jego recepta na takie wyniki z Unireą, oprócz ciężkiej pracy i dyscypliny. Były szkoleniowiec Wisły upiera się, że te dwie rzeczy w zupełności wystarczą. - Organizacja gry i ciężka praca, tyle! Te dwie rzeczy, jeśli je połączyć, pozwalają pokonać każdego rywala. Moi piłkarze są moimi bohaterami.

Według rumuńskiej prasy, najzagorzalszym kibicem zespołu Unirei jest mama Dana Petrescu, Florica. Ogląda każdy mecz ekipy prowadzonej przez syna, choć ze względu na stan zdrowia - nie na stadionie, a przed telewizorem. Dan Petrescu na boisku to prawdziwy wulkan. Powiedzieć, że żyje meczem, to nie powiedzieć nic. Już w czasach, gdy trenował Wisłę Kraków, zwykł wykłócać się z sędziami, kiedyś nawet uszkodził ławkę rezerwowych, gdy ze złością uderzył w nią pięścią. Od tego czasu niewiele się zmieniło. Pani Florica martwi się, że syn jest taki wybuchowy. - Ale on zawsze mi tylko powtarza: - Mamo, wiesz, że taki już jestem. Nie zmienię się. Nie cierpię przegrywać!"

- W domu jest zupełnie inny, niż na boisku. Troszczy się o mnie. Wie, że choruję, dzwoni do mnie codziennie - zwierza się Florica Petrescu. - On jest takim człowiekiem, który zawsze robi więcej niż inni, jeśli to tylko możliwe - dodaje.
http://sport.onet.pl/0,1248711,2085454, ... omosc.html

Pamięta ktoś może, którzy piłkarze w wywiadach narzekali na treningi Petrescu?
Ja niestety nie mam tak dobrej pamięci, nie bardzo wiem gdzie mógłbym poszukać takich starych newsów, ale ... typuje, że był to Brożek i Dudka :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 lis 2009, 21:55

Coś Błaszczykowski chyba wspominał.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 lis 2009, 21:56

cloner swego czasu Kuba Blaszczykowski nazwal Dana najgorszym trenerem z jakim pracowal :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8756
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 lis 2009, 22:00

To jednak się myliłem, dzięki.
Tak w ogóle, napisałem o tym ponad godzinę temu, kompletna cisza, nagle w ciągu minuty dwie odpowiedzi, umówiliście się czy jak? :P

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 lis 2009, 22:58

wywiad z Danem z lutego tego roku, także pewnie większość widziała:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... u-bylym-t/

najciekawsze cytaty:

"Pana zwolnili jednak za brak stylu i wyników.
- Tak? To przypomnę, że kiedy odchodziłem mieliśmy drugie miejsce i zero porażek. Mieliśmy rewanżowy mecz w Pucharze UEFA, który bym wygrał. Przegraliśmy pierwsze spotkanie przez jakiegoś farfocla i wszyscy zaczęli panikować. Odszedłem. Na koniec Wisła zajęła ósme miejsce, co było kompletną porażką. Ja więc nie miałem wyników? "

"Był już Puchar UEFA, za rok może więc pan trenować zespół grający w Lidze Mistrzów.
- Chyba pan żartuje? Nie mamy na to żadnych szans. Nie mamy pieniędzy, tradycji, transferów. Nie ma szans na żadną Ligę Mistrzów."

"Chce pan trenować zespoły w najlepszej lidze świata, a mimo wszystko będę twierdził, że nie do końca poradził pan sobie w dużo słabszej lidze polskiej.
- To pana zdanie. Miałem zespół gwiazd, dużo lepszy niż mam tu. Ale wymagania i atmosfera były inne. Tu mam czas na pracę a tam? Gdyby dano mi wtedy zbudować drużynę, gdyby dano mi pieniądze na pięć transferów… Zdominowalibyśmy polską ligę. Chciałem pięciu zawodników za niewielkie pieniądze. Nie dano mi możliwości ich sprowadzenia…
Kogo więc pan chciał?
- Golański i Wasilewski. Od razu wiedziałem, że to będą dobrzy zawodnicy. I gdzie teraz są? Obaj grają w pierwszych składach Steauy i Anderlechtu. Wiedziałem, że będą z nich ludzie bo grają na mojej pozycji, dostrzegłem ich walory. Dalej, Łobodziński, który jest teraz w Wiśle i Matusiak. I na koniec oczywiście Jeleń. Był znakomity. Mogliśmy każdego mieć za kilkaset tysięcy a sprzedać za grube miliony. Wisła zbiłaby na nich majątek. Nie było jednak kasy. Sprowadzałem piłkarzy za darmo. Dolha i Cleber wypalili, Thwaite miał problemy przez reprezentacje i te wyjazdy. Szkoda, miał talent."

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 gru 2009, 1:07

Kiedy Losowanie nastepnej rundy?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 gru 2009, 1:38

18 grudnia

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 gru 2009, 23:59

Dawać Milan :]

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 18 gru 2009, 0:21

nie mam nic przeciwko i z wylosowania united bede zadowolony, podobnie sprawa wyglada z sevilla i bordeaux. nie lekcewaze tych zespołow, niemniej jednak mysle ze sa w naszym zasiegu. za wczesnie na barce czy chelsea. mam nadzieje ze inter trafi na real i mourinho wszystkim udowodni, od czego jest on - wielki kołcz :haha:
losowanie jutro na eurosporcie ?! o ktorej ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 gru 2009, 0:27

ManU zmasakruje Milan, nie ma co do tego wątpliwości. Patrząc realistycznie, to jeśli gra się nie poprawi, szanse mamy tylko z Sevillą i Bordeaux. Reszta ekip Milan rozniesie, od Milanu na razie dzieli je bardzo wiele, bo taktycznie ciągle prezentuje się bardzo kiepsko. Sobota udzieli odpowiedzi na sporo pytań.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 gru 2009, 0:52

Ależ ja uwielbiam te losowania po fazie grupowej :P

Nie mam specjalnych preferencji. Chciałem Juventus bo pozostały rachunki do wyrównania a poza tym dawno nie było takiego meczu, ale Stara Dama dała się wyr...olować. Generalnie kogo byśmy nie wylosowali to i tak będziemy faworytami, ale sam nie wiem czy lepiej wpaść na jakiś Milan czy Bayern (wiadomo mniej więcej na co stać obecnie te zespoły) czy też na Porto albo Olympiakos :think: Lyon wydaje się być łakomym kąskiem albo ich nie doceniam, ale raczej to pierwsze :P

Mam nadzieję, że jakoś potem uda się zagrać z Arsenalem o ile obie ekipy przejdą dalej. Chelsea mogliby w końcu odpuścić albo zostawić na finał :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 gru 2009, 1:07

FeRo pisze:losowanie jutro na eurosporcie ?! o ktorej ?
Tradycyjnie w samo południe.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 gru 2009, 1:12

Chelsea mogliby w końcu odpuścić albo zostawić na finał :wink:
W finale szykuj się na rewanż za Rzym 8) :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”