Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 225

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 gru 2009, 14:58

Mogliśmy trafić lepiej ale uważam że teoretycznie gorzej też mogło być. Nie łudziłem się że dobrze trafimy bo przez 2 miejsce w grupie sami sobie trudne losowanie załatwiliśmy.
Manchester na pewno faworytem tego dwumeczu. Nie ma co wspominać pojedynku poprzedniego bo Milan stracił bardzo wiele od tego czasu, Kaka już nam 2 bramek na wyjeździe nie strzeli ośmieszając przy tym obrońców. Zobaczymy co to będzie, liczę że powalczymy. Nasza stara gwardia na takie mecze się mobilizuje i na to liczę. Do tego dobre zawody Pato z R10 i stać nas na walkę ale daje 40 do 60 dla MU.

Inter też trafił, Jose będzie miał nad czym myśleć bo on jak i Ancelotti świetnie znają rywala :P Zresztą Fiorentina nie lepiej.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2009, 15:00 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 gru 2009, 14:59

10.3 - tutaj pewnie uje z Polsatu pokaza Lyon - real
Chyba jednak Manchester United- Milan

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 gru 2009, 15:00

arek_ahig pisze:17.3 - nie wiem ktory
Jeżeli Barcelona rozstrzygnie sprawę awansu już w pierwszym meczu a Olympiakos nie straci szans na awans po meczu u siebie to pewnie pokażą Żewłakowa.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 18 gru 2009, 15:01

arek_ahig pisze:17.2 - Bayern - Fiora
Ja bym prędzej postawił na to, że pokażą Arsenal - Porto :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 gru 2009, 15:05

czeher pisze:fieldy.... widac nawet fachurze zdarzaja sie wpadki... z tego co wiem to, w premiership sa takie rpzepisy, iz jezeli ktos jest wypozyczony to nie moze zagrac przeciwko swojemu klubowi... inczej jest w innych ligach ale premiership jest z gory narzucone wiec chelsea nic do tego
za fachurę się nigdy nie uważałem :P i o tym przepisie też nie słyszałem, masz może jakiegoś linka w miarę wiarygodnego ?

nie wiedziałem, ze te mecze w tak różnych terminach :think: może bedzie szansa zobaczyć Arsenal.

Jak to jest z Polsatem, chodzi mi o cyfrowy, też pokazują tylko jeden mecz na żywo w środy, a N-ka może wszystkie, czy Polsat Sport, czy tam Ekstra [czy też Futbol :D] pokazuje więcej na żywo ?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 gru 2009, 15:08

Kamil232 pisze:
10.3 - tutaj pewnie uje z Polsatu pokaza Lyon - real
Chyba jednak Manchester United- Milan
Chcialbym, zeby pokazali ten mecz, ale w Polsacie jest silne prorealowskie lobby z panem Borkiem na czele, wiec roznie to mozne byc.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 gru 2009, 15:09

Polsat Sport ani Polsat Sport Extra na pewno żadnego meczu na żywo nie pokażą. Co innego Polsat Futbol choć nie ogarniam tego kanału w sumie. Otwarty Polsat pewnie tak jak do tej pory, czyli jeden mecz w tygodniu i to koniecznie środowy.

Na N-ce pewnie wszystko.

Myślę, że w obliczu szlagieru Manchester - Milan nawet Borek nie przeforsuje Realu.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 18 gru 2009, 15:09

Bardzo fajnie ktos pomyslal (Platini?) z tym podzieleniem LM na wiecej dni dzieki czemu bedzie mozna obejrzec na zywo az 8 z 16 spotkan w 1/8

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 gru 2009, 15:11

fieldy pisze: Jak to jest z Polsatem, chodzi mi o cyfrowy, też pokazują tylko jeden mecz na żywo w środy, a N-ka może wszystkie, czy Polsat Sport, czy tam Ekstra [czy też Futbol :D] pokazuje więcej na żywo ?
Tylko ten jeden na Polsacie otwartym pokazują na żywo. W pozostałych kanałach lecą jedynie potem powtórki w następnych dniach.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 18 gru 2009, 15:13

Na N-ce pokaza na pewno wsio, w polsacie otwartym tylko mecze srodowe. W Polsat futbol beda najprawdopodobniej wszystkie mecze LE.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 gru 2009, 15:15

za fachurę się nigdy nie uważałem :P i o tym przepisie też nie słyszałem, masz może jakiegoś linka w miarę wiarygodnego ?
Tak jest taki przepis bodaj w regulaminie Premiership, że wypożyczony zawodnik nie może grać przeciwko swojemu zespołowi, jest to ustalone odgórnie i nawet jakby jakiś klub nie miał nic przeciwko by jego grajek zagrał przeciwko nim to i tak nic nie może zrobić.
Na N-ce pokaza na pewno wsio, w polsacie otwartym tylko mecze srodowe. W Polsat futbol beda najprawdopodobniej wszystkie mecze LE.
Tak na N-ce jest wsio, Polsat ma prawa tylko do jednego meczu środowego i skrótów, więc na sporcie, sporcie extra czy futbol też nic nie będzie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 gru 2009, 15:40

Niezle losowanie.

Tym razem szczescie sie do nas usmiechnelo i trafilismy chyba na najlatwiejszego rywala. Ciekawe co sobie teraz mysli Hleb, w koncu ciagle jest naszym zawodnikiem :lol:

Odnosnie najciekawszych par. Milanowi nie daje wiekszych szans w meczu z Man U. Bardziej wyrownany bedzie moim zdaniem mecz Chelsea z Interem, jednak mimo wszystko faworytem beda dla mnie pilkarze z Anglii.

Do meczow jeszcze 2 miesiace, wiele sie moze wiec przez ten czas zmienic.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 gru 2009, 15:49

To lipa z tą LM w Polsacie, bo ostatnio wpadł mi ich dekoder w łapy :lol:

Co do tych transferów w Premier League, to rzeczywiście tak jest [sprawdziłem] że piłkarz nie może grać przeciwko swojemu klubowi i jest to odgórnie narzucone. No cóż, jak mawiała polonistka, całe życie się człowiek uczy, a i tak głupi umiera.
Co ciekawe [o tym też nie wiedziałem] jak wypożyczony gracz podpisze z nowym klubem kontrakt na pełnych warunkach, to może się zdarzy [jeśli kluby tak uzgodnią], że nie będzie mogł grać przeciwko byłemu klubowi w tym sezonie.

Ale to mały off topic, więc kończe już :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 gru 2009, 15:57

fieldy pisze:całe życie się człowiek uczy, a i tak głupi umiera.
To ucz sie jak najszybciej bo wiecznie zyc nie bede :P a i Tobie szybko latka leca :lol:
a tak na marginesie, zdechlo wam dzisiaj auto? Field jak tam Wartburg? bo moj Golf 89' .... pffff
Luis Van Gaal: "Fiorentina to typowo włoska drużyna, dobrze zorganizowana, ze świetnym trenerem i z międzynarodową gwiazdą jaką jest Adrian Mutu. Losowanie mogło być trudniejsze, ale wyniki rozegranych spotkań już się nie liczą . Pokonaliśmy Juventus i uważam, iż zawodnicy nabrali większej pewności".
Chyle czola przed Holendrem za znajomosc, co by nie bylo czolowki druzyn europejskiej pilki... Mutu... On w tym sezonie nic nie znaczy a napewno nie tyle ile niegdys, gdy gra byla uzalenziona od 1persony, teraz jest to dobrze rozdysponowane... a asem jest Vargas, ktory smiga na skrzdelku az milo :!: dobrze by bylo gdyby udalo sie w tym oknie na Mutu troche zarobic, przez transfer do Zenitu

Wartburg jest niezniszczalny :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 18 gru 2009, 16:22

@czeher: Ego :lol:. Swoją drogą to mega śmieszna jest Twoja postawa. Najpierw dość prymitywna napinka nt. szans Bayernu na udział w kolejnej fazie, a teraz... usprawiedliwianie na zaś swojego klubiku. Cóż, łatwo nie będzie, ale z Frankiem w pełni gotowym do gry, to my będziemy faworytami i mam nadzieję, że chu.jograjce z Allianz pokażą Violi miejsce w szeregu. Tak w ogóle to nasze (kolejne!) wielkie szczęście w losowaniu. Fiorentina to jedyny zespół, z którym możemy nawiązać walkę (no może jeszcze Arsenal bez napastników) i oczywiście nań trafiliśmy. Jak to było, podgrzewane piłkeczki :lol:?

A, fantastyczna sprawa z tym rozbiciem meczów na 4 dwupaki. Więcej będzie można zobaczyć, no.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”