Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 227

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
11%
Real 2016/2017/2018
3
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
33%
Bayern 2020
1
6%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
2
11%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
6%
Inny
3
17%
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 gru 2009, 19:24

Metal pisze:Na półmetku lepsze jest Serie A o 0,5, a że nie będą mieli żadnego zespołu w 1/4 LM to trochę stracą.
Możesz mi przysłać na priva numery totka (interesuje mnie 6-ka)?Oczywiście przed losowaniem.Najlepiej z 3 miesięcznym wyprzedzeniem - tak jak w tym przypadku.
Metal pisze:Chciałbym przypomnieć iż to będzie 3 sezon Milanu bez niczego, czyli de facto też nie jest to klub liczący się, a średniak.
Jeśli Milan jest średniakiem,gdyż w ostatnich 3 sezonach nie zdobył niczego to jak określić Bayern?Druga liga europejska?Ten klub od DEKADY nic nie znaczy w Europie.Poza tym twierdzenie,że ACM nie zdobędzie w tym sezonie nic mając 5 pts starty do lidera jest...patrz wypowiedź po pierwszym cytacie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 19 gru 2009, 19:33

lol koleszko nie ucz ojca jak dzieci robic. Wszystko co napisalem jest prawda. W kolejnym sezonie beda uwzglednione jeszcze wyniki z sezonu 2005/2006. Dopiero w sezonie 2011/2012 przestana one miec racje bytu i wowczas jezeli w obecnym i przyszlym sezonie Wlosi nie odrobia tych wirtualnych 2 punktow straty, ktore obecnie maja po odjeciu wynikow z sezonu 2005/2006, moga wowczas w sezonie 2011/2012 miec tylko 3 miejsca w lm.
Takze doksztalc sie, przepros, a dopiero pozniej tutaj wroc.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 19 gru 2009, 19:58

Żeby w takiej słabej lidze jak Serie A tracić pięć punktów, wstyd! Oczywiście zaznaczę iż ironizuje, bo pewno jakiś fan robiący z siebie owocowe indywiduum weźmie to na serio. Jednakże fani Serie A nazywają BL słabą ligą, no ale rok temu Werder (10 miejsce) rozprawił się z Milanem, a teraz Bayern z Juve (rok temu z Fiorą). Walka na tle tych lig będzie zawsze, jednak obecnie trochę do przodu jest BL. Nie cofajmy się aż o całą dekadę, popatrzy co Milan i Bayern znaczą w ostatnich latach, nie wiele - więc oba są europejskimi średniakami, co ja potrafię przyznać, ale fan ACM będzie się bronił, bo jak to 'wielki' Milan!

Co do 1/8 i włoskich zespołów, Inter oraz Viola nie mają szans ze swoimi rywalami, patrząc na tegoroczne MU, zespół z Mediolanu może czegoś szukać. Nigdy nie powiedziałem, że Bayern to potęga, jednak poziom Interu, Aresenalu czy Realu (tak, tak wynosicie go na piedestał, ale mi jeszcze nie zaimponował - 250 mln to nie wszystko, jak coś wygra wyniosę ich wyżej, na razie nie mam podstaw).

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 gru 2009, 20:59

popatrzy co Milan i Bayern znaczą w ostatnich latach, nie wiele - więc oba są europejskimi średniakami
Co innego stawiać Milan jako europejskiego średniaka - realistycznie zresztą, a co innego obrażać go stawianiem na równi z Bayernem.
Żadnym wyznacznikiem umiejętności jest pokonanie przez fantastycznie się w UEFA prezentujący Werder odpuszczającego ten puchar na całego Milanu. Może i Juventus został zmieciony przez Bayern, ale patrzmy też realistycznie - ostatnie dwa lata pokazują, że raczej to Juventus zmiótłby w tym okresie Bayern, a nie na odwrót, dopiero ostatnie tygodnie przyniosły radykalną odmianę w dyspozycji Bawarczyków. Jak widać - na tyle radykalną, żeby co poniektórzy fani niemieckiej ekipy zachłysnęli się tym i widzieli więcej, niż widzieć powinni - na razie Bundesliga zrobiła parę kroków do przodu w stosunku do Serie A, ale na razie ciągle jest z tyłu - świadczy o tym nie tylko ranking UEFA, ale i spojrzenie na kluby z tych krajów - Bayern, Leverkusen i Werder/Herthę/Stuttgart nijak porównać do Milanu/Juventusu/Interu/Fiorentiny. Szczęściem fanów Bayernu jest to, że wylosowali najsłabszą ekipę z czołówki włoskiej ligi, przez co po jej ewentualnym wyeliminowaniu będą bajdurzyć znów o tym, jak to niemiecka liga jest silniejsza od włoskiej, bo w razie wylosowania Interu czy Milanu takie stwierdzenia błyskawicznie zostałyby obalone.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 gru 2009, 22:08

Głowy tifosich patrzę wrą. Cóż, musicie się pogodzić, że już niedługo kupa gówna, jaką jest niemiecka liga, będzie miała zamiast wielkiej Serie A 4 miejsca w CL. Życie. I niestety, odpadnie wasz koronny argument wyższości ligi włoskiej nad BL. Szkoda, że nie potraficie przyjąć tego wiadra pomyj jak prawdziwi faceci tylko płacz i obrzucanie kibiców niemieckich.

Warto jeszcze nadmienić, że wszyscy (oprócz Babela) prezentujecie tak samo żenujący poziom ignorancji wobec Bayernu. Cóż, żadna z nas europejska potęga, ale nie można przeginać w drugą stronę. Serio.

@czeher: Nie wierzyłem. Ale co z tego? Próbujesz odwracać kota ogonem. Swoją niechęć do Bayernu(której podkreślanie na każdym kroku w postach 2x-latka naprawdę prezentuje się dość żenująco) chcesz teraz przedstawić jako 'realne oko bukmachera.' Piszesz o szpitalu we Violce. Ok, a pamiętasz jak było 1-2 miesiące temu w Bayernie? Ribery, Robben, Olic w szpitalu, Gomez na ławce. Czyli też niewesoło, szczególnie, że ostatnia trójka to ojcowie naszych ostatnich zwycięstw. A konkretnie Olic, od którego powrotu w meczu z Maccabi zaczęła się forma.

Wilmore pisze:Bayern, Leverkusen i Werder/Herthę/Stuttgart nijak porównać do Milanu/Juventusu/Interu/Fiorentiny.
Właśnie, nijak. Szczególnie, że Werder, Stuttgart i Hertha zajmują w BL odpowiednio 11., 13., i 18. miejsce. Czyli co, BL jest taka zajebista, że mimo gry w 1/16 LE te drużyny są w dole tabeli :lol:?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 gru 2009, 22:40

Nie cofajmy się aż o całą dekadę, popatrzy co Milan i Bayern znaczą w ostatnich latach,
co znaczy Milan :?: 2003, 2007 zwycięstwo w LM w 2005 pamiętny finał w stambule :roll: .Pokaż mi drugą ekipe która w ostanich 6 latach miała takie osiągnięcie bo za przeproszeniem... pierdolisz.

arek_ahig
ma rację.Po 4 miejsce w LM najszybciej możecie się zgłosić w 2012 roku.Gdyby tylko Włoskie drużyny od czasu do czasu miały trochę więcej szczęścia w losowaniu moglibyście zapomnieć o 4 miejscu w LM.Jeżeli spojrzymy na ostatnie lata kogo to dostawały Włoskie a kogo Niemieckie drużyny w 1/8 zrozumiemy dlaczego Włoskie Calcio ma problem ze zdobywaniem punktów do rankingu.Bo chyba to jest kolejny sezon gdzie gorzej trafić(oceniając obiektywnie szanse na wyjście zwycięsko z pojedynku) nie można było.W tamtym sezonie był Manu, Arsenal, Chelsea a w tym jako że Viola wygrała grupę to z 2 koszyka dostała Bayern.Pamiętajmy również że można dużo dostać punktów w Lidze Europejskiej i to robi różnice pomiędzy Serie A a Bundesligą.Włoskie drużyny olewają stary Puchar UEFA a niemieckie drużyny walczą na noże.

Bo kiedy ostatnio drużyna niemiecka doszła daleko w LM :?: Bayern w 1/4 :?: no tak dostając mega mocny Sporting w 1/8 była to patrząc po wyniku bardzo ciężka przeprawa.Na szczęście później zawsze zostawali bawarczycy sprowadzani na ziemię czy to przez Barce czy wcześniej przez Milan :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 gru 2009, 0:59

Ja tam zawsze z Bayernem grę w LM lubiłem, lekka przeprawa z delikatną napinką w tle z nutką frustracji.
Jeżeli Fiorentina będzie w formie z pełnym składem to nawiąże równą walkę z wielkim Bayernem :roll:
Swoją drogą klub z Turynu zagrał chyba najsłabszy mecz w tym sezonie ale uklęknijmy jeszcze raz przed potężnym Bayernem z ładnym nowoczesnym stadionem \o/

Tak nawiasem pisząc, dla mnie Polak który lubi Niemców i faworyzuje z nimi to margines społeczny a nie Polak.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 20 gru 2009, 1:28

Łukasz_ pisze:Tak nawiasem pisząc, dla mnie Polak który lubi Niemców i faworyzuje z nimi to margines społeczny a nie Polak.
:haha:
Bayern zaczyna się rozpędzać. Olić jest w fenomenalnej formie, ale nawet gdy jest w słabej to wybiega mecz i nie ma za co go krytykować. Wraca Robben, Ribery wiecznie kontuzjowany też nie będzie. Jeśli Bayern przepracuje solidnie zime to powinien sie uporać z Fiorentiną , być możę z problemami ale jednak powinien.
Jedyna słaba formacja Bawarczyków to obrona. W ostatnich meczach z Hertą czy Bochum było to wyraźnie widoczne. Przy nielicznych kontrach rywali obrońcy Bayernu stali jak tyczki.
Swoją drogą nijak ma sie rozpamiętywanie meczu z Juventusem. Faktem jest ze Juve zagrało najgorzej w tym roku, ale nie będę kłamać jeśli powiem że po tym meczu Bayern gra już tylko lepiej i lepiej.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 gru 2009, 2:09

Dziwi mnie, że oceniacie szanse Fiorentiny z Bayernem pod kątem aktualnej formy Bayernu. Teraz mamy grudzień, a rozstrzygnięcia nastąpią w Marcu. Tym dziwniejsze to, że Bayern równą formą w tym sezonie nie grzeszy. Wcześniejszy mecz Fiorentiny z Bayernem też dla mnie nie jest za bardzo wyznacznikiem. Tamten sezon był dla Fiorentiny debiutem w CL, od tego czasu Viola dużo się nauczyła i w tym sezonie już nie wygląda jak przestraszony nowicjusz. Zresztą od tego czasu gigantyczną różnicę zaczęli robić Jojo Jovetic czy Vargas. Fiorentina to już nie jest Mutu, Frey i 9 koszulek i dobrze o tym świadczy choćby pojedynek z Liverpoolem, gdzie Fiorentina walczyła o pierwsze miejsce i mimo braku Jovetica, Vargasa, Gamberiniego, Zanettiego, Dainelliego, czy Mutu (wszystko kluczowe postacie zespołu) potrafiła dopiąć swego i wygrać
Gdyby tylko Włoskie drużyny od czasu do czasu miały trochę więcej szczęścia w losowaniu moglibyście zapomnieć o 4 miejscu w LM
Dobrym przykładem jest JUVE z zeszłego sezonu. Wygrana mocna grupa, a mimo tego z 2 koszyka trafiła się Chelsea. JUVE przegrał 2:3. W kontekście tego ile potrafiła pokazać Barca z Chelsea to nie jest zły wynik.
Zresztą każdy wie, że w tym momencie dla każdego zespołu z wyjątkiem Barcy (nie tylko dla włoskich) wylosowanie Angielskiego zespołu to pocałunek śmierci. Włosi na Angielskie drużyny w ostatnich latach trafiają regularnie i musi się to przełożyć na to jak daleko zachodzą.
Swoją drogą gdzie zachodzą w Lidze Mistrzów zespoły niemieckie, że nagle się okazują takie lepsze?
Faktem jest ze Juve zagrało najgorzej w tym roku
Precyzując. To był najsłabszy mecz, od powrotu do Serie A. To pierwszy mecz od nawet nie pamiętam kiedy gdy JUVE przegrywa 3 golami (od degradacji w 2006 roku, JUVE 3 razy przegrał różnicą 2 goli licząc do spotkania z Bayernem). Wcześniejszej gry JUVE sprawdzać nie muszę bo każdy wie, że to był zespół innej klasy niż aktualny.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 gru 2009, 3:06

Co znaczy zwrot 'faworyzować z kimś,' wielki mówco z Mediolanu?

@MeToYou: Problem z obroną niewątpliwie jest. Demichelis przechodzi samego siebie, zresztą Breno musi być mocno żałosny, skoro nie gra. Bo lepiej niż Micho, to chyba ja bym zagrał na środku. Van Buyten też miewa problemy z właściwym ustawieniem się, czasem rywale wkręcają go w ziemię. Ale on przynajmniej pomaga w ataku. No i przy Demichelisie gra jak profesor. Boki obrony na plus. Co prawda Lahm sporo traci na prawej stronie, ale i tak jest ok. Bastuber jak na swoje gabaryty też daje radę na boku. Ale fakt, w lecie (albo już w zimie) trzeba ściągnąć prawego obrońcę (Rafinha!), Lahma przesunąć na lewą stronę, a Badstubera na środek. I też raczej będzie to tymczasowe rozwiązanie, bo na takiej dwójce stoperów też zbyt mocno polegać nie można. Zresztą, dobrze, że w kwestii lewego obrońcy van Gaal chociaż połowicznie poszedł po rozum do głowy. Bo Braafheid i Pranjic na tej pozycji to dopiero był kabaret.

@Loczkerson: Bayern gra w tym sezonie wyjątkowo równo :P. Przez lwią część rundy był permanentny i aoglądalny kał (z baardzo niewieloma wyjątkami jak np. druga połówka z Wolfsburgiem), a ostatnie trzy mecze to koncerty.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 gru 2009, 9:36

czeher pisze:pochylmy czola przed wielkim bayernem :rotfl:
Sugeruję 1 WP dla tegoż użytkownika za celowe posłużenie się małą literą przy nazwie klubu.
Łukasz_ pisze:Tak nawiasem pisząc, dla mnie Polak który lubi Niemców i faworyzuje z nimi to margines społeczny a nie Polak.
Chyba Ci ostatnia dobra forma Milanu kompletnie odwaliła w głowie :badziewie:
Wilmore pisze:do Milanu/Juventusu/Interu/Fiorentiny.
Z tychże wymienionych Bayern w ostatnich 4 sezonach miał problemy jedynie z Milanem. Violę i Juve wyrzuciliśmy z LM, a Inter przegrał z nami rywalizację w grupie. Coś dodać :?:
MazurXIII pisze:J jak określić Bayern?Druga liga europejska?Ten klub od DEKADY nic nie znaczy w Europie.
Dekada - okres 10 lat. Okres ostatnich 10 lat to 1999-2009. Rzeczywiście.w latach 1999-2001 byliśmy nic nie znaczącym klubikiem europejskim :rotfl: Dokształć się z pojęć, a potem je stosuj.
(L)oczkerson pisze:Tym dziwniejsze to, że Bayern równą formą w tym sezonie nie grzeszy.
Zgadza się. Do meczu z Hajfą zachowywaliśmy się jak drugoligowiec, a od tego momentu forma idzie w górę. Sądzisz, że to przypadek? Zresztą, akurat Juve mogliśmy też odpalić w 1 meczu, gdyby nasi napastnicy byli skuteczni. Bo z gry nasza przewaga była ewidentna.

Van Gaal powiedział na początku sezonu, że pierwsze pół roku będzie trudne, a potem będzie znacznie lepiej. Po ostatnich 3-4 tygodniach, zaczynam mu wierzyć 8)

Ogólnie nie zamierzam włączać się do teoretycznej dyskusji, która liga lepsza - BL czy Serie A. Poczekajmy na rozstrzygnięcia 1/8 fin., zobaczymy kto będzie miał więcej przedstawicieli w 1/4 fin (również Ligi Europejskiej, o której nie wiem czy niektórzy nie zapomnieli, że też się wlicza do klasyfikacji P/ UEFA).

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 20 gru 2009, 10:33

Kolejny człowiek okazujący antypatię, tylko czy umiesz to sensownie wytumaczyć, a moźe jesteś kolejnym żałosnym produktem, który krzyknie - II wojna światowa i będzie płakał z powodu weltschmerzów? Padły ostre słowa, czekam na ich sensowne wytumaczenie, jeżeli takowego nie znajdziesz, to się zamknij.

Widzę, że fanów Serie A bardzo boli, iż w 2011 spadną za BL, co jest raczej nieuniknione, bo już są ligą gorszą, co pokazują pojedynki między klubami z ostatnich dwóch lat, no ale tak - 3 miejsce w BL to wstyd, a w Serie A to coś wielkiego. Zaraz odpada wasz koronny argument. Jak już zaznaczyłem - Viola wygrala z cienkim L'poolem, wielki sukces. Bayern ogral Juve 4-1, nic szczególnego. Zazdrość? Mówiąc iż Juve nie mialo w tamtym okresie formu, sami pogrążacie Serie A, bo 3 dni wcześniej (chyba) rozprawili się z liderem, więc idąc waszym tokiem rozumowania to musi coś znaczyć o pozycji Interu.

Nazwać Bayern średniakiem przychodzi wam łatwo, ale spojrzenie na to, iż Milan takim się stał już boli, a stał się skoro taki Zurych śmiej im się w twarz.

Więc towarzyszu Łukasz czekam na dobre wyjaśnienie, jak unkniesz tematu to się ośmieszysz i lepiej się zamknij na wieki, bo takie hasla można było sobie do Hitlerowców wygłaszać. No ale Anglia i Francja, nasi wielcy sojusznicy są już ok.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 20 gru 2009, 10:53

Wiedziałem że to zdanie niektórych poruszy, alkohol tylko ułatwił pisanie :P

No więc nie powiesz mi chyba że moim obowiązkiem jest sympatia z Niemcami ? II wojny światowej nie mam prawa pamiętać ale czytając o wojnie i o tym jak było mam prawo rysować sobie model tego społeczeństwa. Widziałem młodych Niemców na promach jak się zachowują, u mnie w mieście jak brat w szkole miał wymianę, nie lubię ich piwa bo jest paskudne, mają brzydkie kobiety a w niektórych rejonach po ulicach chodzi więcej tureckich C.Ronaldo niż rodowitych Niemców. Mam najbliższą rodzinę w Niemczech od dobrych 20 lat i przy spotkaniach też swoje słyszałem. Także trzymajcie z nimi sztamę.

Wracając do tematu, mnie nie boli to że macie okazje zając wyższe miejsce od ligi włoskiej. To raczej my to miejsce oddamy aniżeli wy je wywalczycie. Bayern był zawsze dobrym statystom dla Milanu w LM.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 gru 2009, 11:01

Przez lwią część rundy był permanentny i aoglądalny kał (z baardzo niewieloma wyjątkami jak np. druga połówka z Wolfsburgiem), a ostatnie trzy mecze to koncerty.
Całe trzy mecze :shock: Nie nieziemska seria :twisted: Rozumiem, że zwycięstwa wysokie, wiec się cieszycie, ale to były mecze z znajdującą się na samym dnie Hertą (plus statystycznie to najgorsza obrona w lidze) oraz będącym na 15 miejscu Bochum. Sorry, ale jak JUVE ogra 20 Catanię i 17 Livorno w dobrym stylu, to nikt nie krzyczy że teraz możemy ograć każdego w europie :wink: No, ale to wy się znacie na Bundeslidze, więc wiecie lepiej, jak groźnym i mocnym zespołem jest Herta :>
Nazwać Bayern średniakiem przychodzi wam łatwo, ale spojrzenie na to, iż Milan takim się stał już boli, a stał się skoro taki Zurych śmiej im się w twarz.
Ja Milan nie raz nazwałem słabym :P Inna sprawa, że Milan teraz niesamowicie zaskakuje (czyli od meczu z Realem) i nikt obiektywnie oceniający szanse Milanu się tego nie spodziewał, nawet Arrigo Sacchi w wywiadzie ze Stecem to przyznał :P Swoją drogą sam jestem ciekawy gdzie ten wózek zajedzie, bo na chwilę obecną nie mam pojęcia.
Mówiąc iż Juve nie mialo w tamtym okresie formu, sami pogrążacie Serie A, bo 3 dni wcześniej (chyba) rozprawili się z liderem, więc idąc waszym tokiem rozumowania to musi coś znaczyć o pozycji Interu.
Inter zagrał beznadziejnie, to przegrał, nie ma w tym większej ideologii, i wybacz, ale nie ty będziesz mi pisał kiedy JUVE ma formę a kiedy jej nie ma

PS: zaraz się dowiem, że w Bundeslidzę są lepsi zawodnicy od Buffona, Julio Cesara, Chielliniego, Nesty, Maicona, Cambiasso, Pirlo, Sissoko, De Rossiego, Pato, Eto'o, Milito czy Treze, czy że są większe talenty, od Pato, Balotelliego, Jovetica, Hamsika, Marchisio, Giovinco, Criscito, Santona, Kjaera. Zarate itp.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 gru 2009, 11:13

Łukasz_ pisze: II wojny światowej nie mam prawa pamiętać ale czytając o wojnie i o tym jak było mam prawo rysować sobie model tego społeczeństwa.
O tym, że iluś Polaków zginęło od włoskich kul, min czy innego uzbrojenia, to już się pewnie nie wie :?: :roll: Ale nie przeszkadza Ci to jakoś kibicować makaronom? A a propos zachowań społeczeczeństw, to rozumiem, że odpowiada Ci za to zachowanie Włochów, którzy nie potrafią nawet na ulicach tak wielkich i pięknych miast jak Rzym utrzymać porządku, tylko wszędzie śmiecą i brudzą :?:

Na zakończenie stwierdzę tylko, że utożsamianie kibicowania drużynom obcych krajów przez ich rolę w historii to nic innego jak brednie ksenofoba :roll: Ale w sumie czego mam się spodziewać po kolesiu, który nawet dobrze po polsku pisać nie umie? :roll: (por.
Łukasz_ pisze:Bayern był zawsze dobrym statystom
).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”