FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1034

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 gru 2009, 21:59

Masz rację Mazur i sam Guardiola już o tym mówił. Niemniej to nie czas o tym mówić. Szczerze mam to w dupie.

Obrazek

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 19 gru 2009, 22:01

Puchar KMŚ może i mało ważny ale żeby o niego zagrać trzeba wygrać LM a Barca w tym sezonie wygrała wszystko co się dało. Pogratulować :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 gru 2009, 22:08

Klubowe Mistrzostwo Świata było o tyle ważne, że bez niego sezon nie mógłby być określony mianem perfekcyjnego a ponad to było to ostatnie trofeum, którego brakowała w klubowej gablocie.

Obrazek

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 20 gru 2009, 0:04

GUARDIOLA :beer:

Co tu dużo mówić, dzisiaj udowodniliśmy że FC Barcelona to zdecydowanie najlepszy klub 2009 roku. I chyba nikt nie ma już prawa tego podważyć :) Oby następny rok był również udany. Jutro postaram się więcej napisać :)

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 20 gru 2009, 1:37

Chłopaki, nie pijcie. Kto zdjęcia będzie wrzucał?

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 20 gru 2009, 18:02

TO BYŁ ROK BARCY.
gratulacje! w sumie nie myslalem ze dozyje kiedys do takiej chwili zeby jeden klub az tak bardzo zdominowal rozgrywki w Europie.
jak napisala marca: Es el mejor equipo de la historia

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 gru 2009, 23:33

Obrazek

Ładnie to wszystko razem wygląda.

Jutro ostatnie spotkanie w tym roku, oczywiście bez kilku kluczowych zawodników - Alves, Iniesta, Messi, Xavi jada na gale, a Seydou jest kontuzjowany.
Zapewne umowa zawiera zapisy, ktore zmuszają Pepa do wystawienie kilka najwazniejszych pozostalych ogniw, ale mam nadzieje, że jutro swoja szanse w wiekszym wymiarze dostanie Jeffren, we wczorajszym spotkaniu zagrał naprawde dobre zawody i chcialby zobaczyć czy to jakis wyskok, czy moze warto go zostawić, a nie wypozyczać tak jak sie sporo o tym mówi. Może Milito dostanie kilka minut na pokazanie sie.
Szczegolnie ciekawi mnie zestawienie drugiej lini, to juz bedzie jakies przetarcie przed styczniem. Sergio jest, Xavi jest, Andresito sie łamie i co dalej. Nie żdziwie sie jesli Pep bedzie dawał zestawienie jak wczoraj po zejsciu w przerwie Keity, czyli Leo na "pozycji" jesli tak to mozna powiedzieć Iniesty, ale to dopiero w styczniu.
Zawodnicy z Afryki juz w nastepnym tygodniu powinni dołaczyć do swoich ekip? Coś dzisiaj o tym mowili w spotkaniu Chelsea, ja miałem nadzieje, że na samym poczatku stycznia i Toure i Keita beda jeszcze z druzyna. Tak to sytuacja wyglada jeszcze gorzej niz zakladałem.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 21 gru 2009, 0:14

Jarzinho pisze:[/img]

Ładnie to wszystko razem wygląda.
Pewnie, tylko co tam robi Ibra. Wkład w wywalczenie tych 6 trofeów miał że tak powiem nikły.

Laporta najebany jak nic :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 gru 2009, 8:26

Trza kupic sobie taka koszulke na pamiatke.

Jutro gramy sparing ale bardziej interesuje mnie ten miedzypanstwowy. Barca dla mnie zakonczyla rok i teraz zagra dla promocji i dla kasy. Taka zabawa dla arabusow.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 23 gru 2009, 0:05

Bojan rozegrał dziś kapitalne zawody. Nie widziałem go w lepszym meczu. Pozostali piłkarze Barcelony równie dobrze. Genialne dryblingi i zagrania Xaviego, Sergio B. i Pique! Niesamowite zaangażowanie Katalończyków i dzięki temu piękny mecz.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 24 gru 2009, 15:20

Gdy po 8 latach mojego kibicowania Barcelonie w 2006 roku Barca zdobyła LM, myślałem że nic mnie lepszego nie spotka. Magiczne dotknięcia piłki Henki, bramka i niesamowita radość Julio po bramce na 1-2. A tu po kolejnych trzech latach doczekałem się kolejnego zwycięstwa Barcelony w LM w pięknym stylu. Mało tego zespół dokonał czegoś co do tej pory nie udało się nikomu innemu w roku 2009 wygrał wszystkie trofea jakie można było wygrać. A zawodnicy Barcelony zdominowali wszelkie plebiscyty piłkarskie. Ten rok był wyjątkowy nie tylko ze względu na puchary, ale także na grę, która zachwyciła prawie cały świat, prawie bo są osoby które Barcy po prostu nie lubią i nie tolerują. Ale dla mnie najważniejszym wydarzeniem roku 2009 było pokonanie Realu na ich własnym stadionie 2-6. Uczucia towarzyszące temu są nie do opisania.
Chciałbym życzyć wszystkim kibicom Barcy by następny rok był równie udany jak ten, chociaż będzie to niezwykle trudno powtórzyć. Albo chociaż w połowie tak udany :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2009, 0:22

Jakiś czas temu któryś z kibiców Barcy pisał, że chciałby Robinho w Barcelonie.
Polecam dzisiejszy skrót meczu City ze Stoke w MOTD a w szczególności analizę Shearera.
Dziś co prawda grali u siebie, ale coś w tym jest, że Robinho na wyjazdach jest cieniem samego siebie.
W tym sezonie w ogóle nie zdobył bramki, w poprzednim miał 15 z czego tylko 3 na wyjazdach. ktoś pamięta, czy w Realu też zawodził poza Madrytem ?

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 27 gru 2009, 0:25

Chyba ten ktoś w rzeczywistości nie był kibicem Barcelony. Jedyną osobą, która chciała Robinho w barwach blaugrana był chyba tylko on sam.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 gru 2009, 1:19

to bylem i jestem miedzy innymi ja-chcialem go zima na polroczne wypozyczenie by sprawdzic jak spisze sie przez ten krotki okres czasu w katalonii-jak zaadoptuje sie w szatni,jakie beda jego relacje z kolegami,trenerem,czy zrozumie system gry barcy
jego obecna slaba forme tlumacze sobie powrotem po kontuzji i na 90 % niechecia dalszej gry w anglii (chociaz im gorsza jego gra tym mniej chetnych na jego uslugi),gdzie nie podoba mu sie pogoda,miasto,jedzenie
moze sa to dla niektorych banaly ale zapewniam,ze nie dla poludniowca i nigdzie nie bedzie mu lepiej niz w slonecznej (no moze nie teraz) hiszpanii

fieldy-w swoim ostatnim sezonie w realu (2007-08) w lidze strzelil 11 bramek ,z czego 5 na wyjezdzie (w lm 1 na 4 )
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... n.html#ES1
sezon 06-07 - 3 gole na 5 strzelal gospodarzom,w lm 1 gol na wyjezdzie
2005-06- 5 na 8 na wyjezdzie,

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 sty 2010, 2:27

Ja takze byłaem za Robinhow Barcelonie, tym bardziej, ze mowa była o wypożyczeniu z opcja pierwokupu. Takie coś nie niosło ze soba wielkich niewiadomych. O transferze raczej mało dykutowano, bo Brazylijczyk stracił pol sezonu, a teraz wraca w kiepskim narazie stylu. Pewnie dlatego temat tego zawodnika kompletnie upadł.
Co nie zmienia faktu, że dziury w kadrze są i oby styczeń ich nie pokazał. Nie dość, ze Henry od spotkania z Realem gdzie strzelił 2 bramki gra słabo, leczy ciagle jakieś urazy, to teraz Jeffren, ktory w Finale KMŚ i meczu towarzyskim wypadł bardzo pozytywnie złapał kontuzje, która moze mu zabrać okazje do pokazania się w tym sezonie. Gdy bedzie zdrowy, Keita i Toure beda raczej juz w Barcelonie, więc opcja dla Titiego bedzie już Iniesta.

Mam nadzieje, ze kontujze omina zawodników, szczególnie Andresito. Pep ma niezłe zadanie na kilka kolejnych spotkań, szczególnie jeśli chodzi o CdR, mowy raczej nie ma, żeby odpuszczono te rogrywki, więc moze to się odbić. Sevilla także ma swoje problemy kadrowe i jesli chodzi o PNA czy urazy, więc to oni moga się bardziej skupić na La Liga i dać pograć mocnym rezerwa w pucharze Króla. Sam jestem ciekaw co Pep wymysli z druga linia na te rozgrywki. Ale tym bede sie przejmował dopiero w środku tygodnia.

Dzisiaj spotkanie z Villarrealem, ktore wypadaloby wygrac, dobrze rozpoczynając rok. ŻŁP ma swoje problemy kadrowe, ale to druzyna, ktora lubi z Barca grać i szczegolnie strzelać jej bramki. Powoli zaczynają grać chyba jak nowy trener chce i wyniki, takze nie sa juz tragiczne. Pep kombinować nie powinien, więc wyjdzie najmocniejszy z możliwych obecnie zespoł:
z Iniesta i Messim od początku. Oby Pep natchnal Henryego, bo jego gra musi sie poprawić o jakieś 80% i wreszcie musi zacząć strzelać, podobnie Bojan, wiecznie nie można liczyć tylko na Zlatana i Leo. Wreszcie wraca Barca do gry i to jakis pozytyw tego roku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”