Premier League 2009/2010 - Strona 11

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Premier League 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 gru 2009, 19:32

Tymczasem L'pool póki co fatalnie się prezentuje, dobrze zaczeli z akcją Torresa, czy Gerrarda, ale to było w pierwszych 6 minutach, później stanęli i bez pomysłu, z masą niedokładnych podań, bez wychodzenia na pozycję. Torres jak mu coś nie wyjdzie, od razu się frustruje i traci ochotę na grę. Mają problem z głową, w meczu z Arsenalem grali bardzo dobrze do momentu straty gola, później stanęli. Teraz nie wykorzystali 2, 3 okazji i znów tak się sfrustrowali, że nic im nie wychodzi. Absolutnie nie widać, że chcą wygrać to spotkanie.

Aquilani póki co nic wielkiego nie pokazuje. Zobaczymy po przerwie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 gru 2009, 20:48

fieldy pisze:Aquilani póki co nic wielkiego nie pokazuje. Zobaczymy po przerwie.
Po przerwie było już tylko gorzej. Póki co jestem załamany faktem, że to właśnie Włoch ma zastąpić Alonso.

Co do meczu - graliśmy naprawdę bardzo słabo, jednak 3 punkty bardzo cieszą, podobnie jak fakt, że Gerrard powoli wraca do formy. Dzisiaj oprócz bramki sporo walczył i zagrał kilka naprawdę bardzo dobrych piłek (np. podanie do Lucasa, po którym Brazylijczyk został powalony na ziemię przez Warda). Warto również odnotować ligowy debiut Pacheco. Dani pokazał się naprawdę z bardzo dobrej strony i gdyby nie nieporadność Torresa, mógłby zanotować asystę.

We wtorek Villa i może być naprawdę bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 gru 2009, 21:00

Podejrzewam, że gdyby nie czerwo dla Warda, to Liverpool by dziś nie wygrał. Słabe spotkanie The Reds. Mi się akurat Gerrard nie podobał, stać go na znacznie więcej. Bramkę zdobył i chwała mu za to, ale to jednak nie ten sam piłkarz co w poprzednim sezonie.

Na chwilę obecną w meczu z Villą faworytem są piłkarze O'Neilla, którzy grają znacznie lepiej od L'poolu, choć jutro mecz z Arsenalem i Gabby Agbonlahor, Ashley Young i Stephen Warnock nie zagrają z Liverpoolem, jak jutro dostaną kartkę. Także z szansami Villi z Liverpoolem trzeba poczekać.

Jeszcze odnośnie dzisiejszego meczu, fatalne spotkanie Torresa. Bodaj najgorszy na boisku.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 gru 2009, 20:01

Za nami połowa sezonu. Postanowiłem wybrać jedenastkę tej połowy sezonu. Taktyka 4-3-3 w środku jeden defensywny pomocnik, i dwóch rozgrywaczy, no Lampard trochę bliżej napastnika :wink:

Bramka:Brad Friedel- pewny punkt Aston Villi i wielokrotnnie jej ratował tyłek, druga defensywa ligi to mówi samo za siebie.
Prawa obrona :Bransilav Ivanovic- Wygrał rywalizacje o miejsce w składzie z Bosingwa i prezentuje się naprawdę bardzo solidnie. Trudny do przejścia w obronie, w ofensywie z pewnością gorszy od Portugalczyka, ale również daje radę. Bardzo dobre spotkanie z nami czy na Emirates to mówi samo przez sie.
Środek obrony:John Terry- klasa sama w sobie, lider obrony która straciła najmniej goli w lidze
Richard Dunne- nie wiedziałem czy postawić na niego czy na Cullera, bo obaj stworzyli świetny środek defensywy w Villi. Zadecydowały ważne gole strzelone przez Dunne, można by tu dać Carvalho ale chciałem wyróżnić kogoś z obrony zespołu z Birmingham.
Lewa obrona: Patrice Evra- facet jest po prostu niesamowity, równa wysoka forma niemal w każdym spotkaniu.

Defensywny pomocnik: Darren Fletcher- ostatnich kilka spotkań z konieczności występował na prawej obronie i czuć było jego brak w środku. Wcześniej prezentował się kapitalnie, stając się numerem 1 jeśli chodzi o środek pola w United.

Rozgrywający: Cesc Fabregas- 9 goli 12 asyst to wystarczyłoby za komentarz. Kapitalne ostatnie pół roku, niekwestionowany lider Arsenalu, ile znaczy dla tego zespołu widać było dzisiaj.

Ofensywny pomocnik:
Frank Lampard- jak od lat stała równa wysoka forma 9 asyst 6 goli.

Napad:
Jermaine Defoe- Co prawda nabił sobie tych goli trochę w spotkaniu z Wigan, ale z drugiej strony też pauzował za kartki bodaj w 3 spotkaniach. Wspóllider klasyfikacji strzelców, walnie przyczynia się do dobrych wyników Spursów, którzy po kilku latach znowu będę walczyć do końca o pierwszą czwórkę.

Dider Drogba- 13 goli 8 asyst. Fenomenalna gra. Motor napędowy Chelsea, już od pierwszego spotkania z Hull gdzie w 90 minucie zapewnił zwycięstwo. Napastnik kompletny, do tego świetnie egzekwuje rzuty wolne. Co tu się więcej rozwodzić Kapitalny gracz.

Wayne Rooney- 13 goli kilka świetny występów, zawiódł nieco w spotkaniach wagi ciężkiej na Stamford na Anfield, ale i tak nasz Crack :wink: Brakuje mu "malutkiego" kroczku by bić się o najważniejsze indywidualne trofea w Europie, tym czymś co musi zrobić to pociągnąć United do jakiegoś trofeum, najlepiej golami w spotkaniach wagi ciężkiej :wink:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 gru 2009, 20:14

Prawa obrona :Bransilav Ivanovic- Wygrał rywalizacje o miejsce w składzie z Bosingwa i prezentuje się naprawdę bardzo dobre
Nie uważam się za znawcę Premier League, ale nawet ja wiem, że Ivanovic miejsce w składzie zawdzięcza kontuzji Bosingwy. Zresztą to mało ważne. Ja tu tylko sprzątam.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 gru 2009, 20:49

Dokładnie , kontuzja Bosingwy pomogła mu zaistnieć :) jak Jose wróci do zdrowia stoczy ciężki bój o miejsce na prawym boku. Kto według was jest jak na razie najbardziej udanym transferem ?? Wdł mnie jest nim Thomas Vermaelen 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2009, 15:23

Ciekawy meczy dzisiaj. Liverpool na Villa Park będzie walczył o zmniejszenie dystansu do czołówki.

Villa nie strzeliła bramki w meczu z Arsenalem. Ostatnio zdarzyło jej się nie trafić w 1 kolejce, a w kolejnym meczu grali z Liverpoolem i strzelili 3 :lol: moze dziś powtórzą ten wyczyn.
KajoFC pisze:Kto według was jest jak na razie najbardziej udanym transferem ?? Wdł mnie jest nim Thomas Vermaelen 8)
Transfer ? Zależy czy patrzymy na tych co się pojawili spoza ligi, czy wszystkie. Bo Tevez gra świetnie w City. 8 goli w ostatnich 7 meczach. Vermaelen na pewno najlepszy jeśli brać pod uwagę niską cenę i fakt, że z miejsca się przystosował, gra tez świetnie w obronie i w ataku, choć na jego niekorzyść działają bramki, których Arsenal sporo traci.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 gru 2009, 15:27

Dunne to też dobry transfer. City opchnęło go za psie pieniądze a w Villi gra naprawdę bardzo dobrze.

true // fieldy

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 gru 2009, 19:16

Ja jeszcze dołożyłbym do tego Darrena Benta :P Chłopak strzela biega i naprawdę sporo wniósł do tej drużyny :D

Awatar użytkownika
Zdybu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zdybu » 01 sty 2010, 19:35

3 pierwsze miejsca jeszcze moga sie zmienic, moze umocnienia w kadrze odmienia kolejna runde

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 02 sty 2010, 20:47

Niko Kranjcar :)

Czasami po prostu nie mogę uwierzyć że Portsmouth sprzedało tak dobrego zawodnika za 2,5 mln funtów :shock:

Na początku jakoś specjalnie nie błyszczał ale po paru kolejkach nabrał chłopak rytmu i od jakiegoś czasu jest motorem napędowym ofensywy Spurs :wink:

Ciekawe jak Redknapp rozstawi go i Modrica na boisku bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić żeby w dłuższej perspektywie któryś z tak dwóch dobrych zawodników miał zaczynać mecz na ławce.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 02 sty 2010, 22:38

Bo kończył mu się kontrakt i gdyby go nie sprzedali teraz to w następnym okienku odszedłby za darmo. Porstmouth dodatkowo miało i chyba wciąż ma spore problemy finansowe, więc chyba nie mieli też większego wyjścia. Poza tym oprócz niego odeszło kilku innych ważnych dla tej drużyny graczy, czego efekty widać po pierwszym rzucie oka na tabelę.

Mnie jedynie dziwi fakt, że tak mało klubów powalczyło o zatrudnienie Chorwata, bo mówiło się bardzo mało o jego transferze do jakiegokolwiek innego klubu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2010, 23:13

Sporo się mówiło o Arsenalu, ale latem zeszłego roku. Trzeba przyznać, że po tym jak grał w Portsmouth mnie nie przekonywał, ale w Spurs gra kapitalnie momentami.
Też mnie zastanawia jak Harry chce ich ustawiać w pomocy, bo jeszcze Lennon, Palacios, Huddlestone, czy Jenas. Pewnie spora rotacja będzie.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 02 sty 2010, 23:52

Teoretycznie najprościej zostawić Kranjcara na lewej flance i Modrica wpuścic na środek obok Palaciosa ale to chyba nie takie proste. Modric jest podobnym typem zawodnika do Kranjcara i najlepiej gra gdy nie ma sztywno przypisanej pozycji tylko lata po całej rozciągłości boiska i pojawia się jak królik tam gdzie przeciwnik się tego nie spodziewa :wink:

A wiadomo że gra w środku niesie ze sobą sporą dawkę obowiązków w defensywie. Szkoda też by było wywalać z pierwszego składu Huddlestone'a który gra w tym sezonie zaskakująco dobrze.

Obecnie na dwa tygodnie ze składu wypadł Lennon więc w sumie możliwe jest że Modric powędruje na prawą stronę pomocy :) Z tego co widziałem to w dzisiejszym spotkaniu rozgrywanym z Peterborough w ramach FA Cup Chorwaci grali razem w pomocy ale niestety nie było żadnej transmisji widowiska i nic nie mogłem zobaczyć :?

PS Fieldy jak tam Arshavin się sprawuje :) ? Dalej gra taki kosmos jak na początku? :D

Oj ale był żal że Spursi go nie kupili, a byli tak blisko... :cry:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2010, 0:06

Nie jestem fieldym, ale o Arshavinie się wypowiem. Potrafi on z pewnością sporo, ale jak dla mnie zbyt często przechodzi obok meczu. Gra w kilku meczach przeciętnie, później wystrzeli genialnym zagraniem i większość mówi jakim to on jest kosmicznym zawodnikiem. Osobiście póki co nawet nie rozpatrywałbym jego kandydatury do 11-stki roku PL.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”