Hokej - Strona 14

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Hokej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 maja 2009, 14:52

Yukasz pisze:Wydaje mi się że po raz pierwszy w tym turnieju Kanadyjczycy nie strzelili gola w PP,
Pierwszy. Co ciekawe Kanada miała ponad 41% skuteczności w przewagach, co na tym poziomie musi budzić respekt. Drudzy w tej klasyfikacji Rosjanie mogli pochwalić się "jedynie" 28% :o

Na koniec jeszcze drużyna gwiazd turnieju. W bramce Mezin i chyba dobry wybór. Bronił cały czas, nie popełniał większych błędów (przynajmniej w tych meczach, które widziałem). Bryzgalov miał dobry praktycznie tylko finał, a Roloson bronił na zmianę z Masonem, więc też raczej nie. W obronie Weber i Jonsson, a w napadzie oczywiście Kovalchuk plus St. Louis i Stamkos. Troszkę mi tu brakuje Huseliusa i Radulova, ale ostatecznie nie ma to większego znaczenia.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 wrz 2009, 17:55

No właśnie wróciłem z inauguracyjnego meczu nowego sezonu :) Żeby było lepiej, to zwycięskiego spotkania TKH ze Stoczniowcem - po zażartym boju gospodarze wygrali 3:2 :wink: Oby to był dobry prognostyk, bo przecież ostatni sezonTKH był delikatnie mówiąc kiepski.

Mam pytanie - bo szczerze mówiąc nie śledziłem tego ostatnio zbytnio - co to za zmiany na II rundę zasadniczą jeśli chodzi o podział na grupy :?:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 wrz 2009, 18:13

W silniejszej grupie znajdzie się sześć najlepszych drużyn z I rundy. W słabszej grupie pozostałe zespoły + dwa najlepsze z pierwszej ligi. Potem zespoły z grupy silniejszej i dwa najlepsze z grupy słabszej zagrają w fazie play-off. Teoretycznie więc mistrzostwo może zdobyć pierwszoligowiec. :lol:

Tak to chyba wygląda.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 13 wrz 2009, 18:34

emdżej pisze:W silniejszej grupie znajdzie się sześć najlepszych drużyn z I rundy. W słabszej grupie pozostałe zespoły + dwa najlepsze z pierwszej ligi. Potem zespoły z grupy silniejszej i dwa najlepsze z grupy słabszej zagrają w fazie play-off. Teoretycznie więc mistrzostwo może zdobyć pierwszoligowiec. :lol:
Dzięki :beer: Ale jak wygląda w takim razie kwestia spadku :?:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 wrz 2009, 23:27

Nie mam pojęcia jak to jest ze spadkiem. W artykule, w którym wyczytałem o wspomnianych przeze mnie wyżej zasadach, nie było nic o spadku. A szczerze mówiąc nie interesowało mnie to za bardzo, bo nie dotyczy to raczej mojego klubu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 gru 2009, 14:50

http://www.sport.pl/hokej/1,64952,73937 ... na_na.html

:shock:

I jak w tym hokeju ma być lepiej, skoro w głowach odpowiedzialnych za jego stan lęgną się takie pomysły. Już widzę jak Czesi chcą przyjąć do swojej ligi słabiutkich sąsiadów :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 gru 2009, 23:49

A w ogóle szkoda, że nie zauważyłem wcześniej tego tematu. Mogę już teraz tylko wspomnieć o MŚ U-20 w naszym wykonaniu. Odbywały się w Gdańsku więc na Hali Olivii byłem na pierwszym meczu z Norwegią (2:5) i na ostatnim o utrzymanie z Chorwacją (5:6). Pierwszy mecz był spodziewaną porażką, ale ostatni? Chorwaci dostali od drużyny ze Skandynawii 18:2, a od Białorusi chyba 16:3 więc wynik mógł być tylko jeden. Oczywiście musieliśmy wszystko spartaczyć i spadliśmy do dywizji drugiej (3 liga światowa).

Poziom szkolenia polskich hokeistów jest adekwatny do tego o czym mówi Duch, słaba liga, a my pchamy się do Czech :lol: jeśli tak grają najlepsi młodzi hokeiści (czyt. nasza przyszłość) to lepiej bawmy się w swojej lidze i nie pokazujmy reszcie tego poziomu...

Awatar użytkownika
Zdybu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zdybu » 27 gru 2009, 13:34

cieszy mnie to, ze szczegolnie polska liga hokeja rosnie w sile i zaczyna coraz bardziej liczyc sie na swiecie

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 31 gru 2009, 11:26

GKS Tychy zdobył czwarty z rzędu Puchar Polski :jupi:

Co prawda spodziewałem się, że tak właśnie będzie, ale Janów w finale zaprezentował się bardzo dobrze i momentami walczył jak równy z równym. Zresztą jak się wychodzi ze stanu 0:2 na 2:2 to coś oznacza. Hokeistów poza zwycięstwem cieszy pewnie okazały czek jaki dostali za puchar. 50 tysięcy na zespół to niby nie tak dużo, ale w tym naszym biednym hokeju to i tak znaczący pieniądz.

Frekwencja na trybunach mnie zastanawia. Po przebudowie hali jakoś coraz mniej kibiców chodzi na hokej. Widać poziom jaki prezentuje się na polskich taflach nie bardzo ich porywa. Eh, gdzie te wielkie bitwy z Unią, Katowicami czy Sosnowcem ...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2010, 9:24

Igrzyska za pasem, więc pewnie kilka nocy trzeba będzie zarwać. Już na Mistrzostwach Świata było od groma emocji, ale turniej w Vancouver zapowiada się szczególnie interesująco.

http://www.iihf.com/channels10/olympics ... sters.html

Pod tym linkiem znajdziecie kadry wszystkich zespołów. Jak się zobaczy skład Kanady, Rosji, Szwecji czy Finlandii to głowa mała. Tak myślę, że pomiędzy tymi czterema ekipa powinna się rozstrzygnąć walka o olimpijskie złoto, a że gospodarze rzadko wygrywają takie imprezy, na własnych taflach to liczę, że Sborna da radę :twisted:

Nieco słabiej wyglądają Czesi i Amerykanie ... no i bym zapomniał, w końcu Słowacy zebrali wielką pakę. Co prawda kilku zawodników to już dość wiekowi panowie, ale w hokeju to akurat nie ma aż tak wielkiego znaczenia. Przy odrobinie szczęścia Gaborik, Satan i spółka mogą namieszać.

I jeszcze news z końcówki zasadniczego w NHL. Kowalczuk przechodzi do New Jersey :jupi:
Z takim graczem już można śmiało walczyć o Puchar Stanleya.

Obrazek

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 lut 2010, 9:33

Nie tylko nocy, ale i poranków. W pierwszym tygodniu przynajmniej te ciekawsze mecze są o szóstej rano. Ale wieczorne nie są wcale tak późno, bo o 21:00 i 23:30, więc nie jest to jeszcze zarywanie dla nocy. A o świcie będą np. Czechy - Słowacja, czy Słowacja - Rosja. Na szczęście Kanada - Szwecja będzie późnym wieczorem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2010, 9:49

No niby tak, ale pewnie jeszcze na jakieś inne dyscypliny trzeba będzie popatrzeć, więc zakładam, że noc zleci. Świt to dla mnie też noc :lol:

W każdym razie będzie warto.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 10 lut 2010, 9:56

Nocne transmisje z łyżwiarstwa figurowego będą doskonałym lekiem na moje problemy z zaśnięciem :lol:

Ciekawe kto zdobędzie mistrzostwa w hokeju. Oczywiście męskim, bo kobiecy jakoś mnie nie interesuje. Teoretycznie głównym faworytem powinna być Kanada, która na pewno będzie bardzo zdeterminowana, by zwyciężyć przed własną publiką.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6758

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 lut 2010, 10:52

Świt to jeszcze środek nocy przecie :P
Nie wiem jak pociągne te igrzyska, w nocy nie spać, w dzień nie spać, a gdzie czas na relaks? Co do hokeja to chciałbym żeby wygrali Czesi ale raczej mają małe szanse. No to niech tytuł obronią Szwedzi.
emdżej pisze:kobiecy jakoś mnie nie interesuje
Kto wymyślił żeński hokej? Największe nieporozumienie w historii igrzysk. Tego przecież nikt nie ogląda...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 lut 2010, 13:18

emdżej pisze:Teoretycznie głównym faworytem powinna być Kanada, która na pewno będzie bardzo zdeterminowana, by zwyciężyć przed własną publiką.
No jeśli uda im się przełamać niemoc gospodarzy to będę pod wrażeniem. Tak czy inaczej ja tam zamierzam postawić jakąś kasę na Rosję. Malkin, Ovechkin, Kovalchuk i Morozow powinni jednak dać radę. Pojedynek bramkarzy Brodeur - Nabokov też zapowiada się świetnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”