Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 632

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 735

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 gru 2009, 16:53

Cesc w przechodzeniu do Milanu? :lol:
a chocby to ze sam mowil ze chcialby kiedys zagrac we wloszech w Milanie.bylo nawet glosno o tym w lecie.Milan teraz jest slaby ale magia nadal jest.tak samo zadaj sobie pytanie: jaki cel mial Ronaldo przechodzac do Realu??

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 gru 2009, 16:55

Juz nie chodzi o same zagrania, czy bramki. Po prostu przy nim inni zawodnicy zaczynają grac lepiej. Nie rozumiem tego.
To charakteryzuje wybitnych graczy środka pola.Jak grają to może ich nie być widać,za to jak nie grają to od razu to widać ;)
EDIT - Kamilku - są święta - idź ponapinać się gdzie indziej,bo ci grozi taki mały wykrzyknik w trójkącie z mojej strony...

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 27 gru 2009, 17:04

Tak jest w pilce ze grajac z lepszymi pilkarzami jestes w stanie pokazac wiecej niz grajac ze slabszymi. Niejeden z zawodnikow AV z dzisiejszego spotkania rownie dobrze moglby zagrac u nas i zagralby duzo lepiej. Ronaldo nie nastrzelalby tyle bramek w PL grajac w Hull City. Vermaelen nie gralby tak pewnie w obronie grajac z obroncami np Blackburn

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 gru 2009, 17:06

fieldy pisze:Uraz miejmy nadzieję, że nie czeka go dłuższa przerwa niż 10 dni.
Może po prostu miał nakaz z góry, że jeśli poczuje jakikolwiek ból to ma dać sygnał o zmianę. W jak schodził z boiska to poruszał się dosyć żywo.

Kolejny dobry mecz Abou po powrocie. Ma moc chłopak, nawet Dunn nie zdołał go przepchnąć :D Brameczka taka w stylu Henry'ego i Adebayora, mierzone uderzenia z zasłony obrońcy. Friedel bez szans. Oby mu zdrowie dopisało, bo w styczniu ktoś musi robić przewagę w środku pola.

Villa dzisiaj słabiutko. W porównaniu z tym co grali w ostatnich meczach to niebo a ziemia.
mete pisze:Milan teraz jest slaby ale magia nadal jest
Chyba z magią świąt Ci się pomyliło. Cesc w koszulce Milanu, to jedna z tych rzeczy, których jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Arsenal do końca kariery albo Camp Nou - innych opcji nie widzę.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 gru 2009, 17:07

mete pisze:cel mial Ronaldo przechodzac do Realu??
Ronaldo od zawsze marzył o grze w Realu + to, że jest Portugalczykiem i ciągnie go na Półwysep Iberyjski= transfer do Realu.

Jest tylko jeden klub, dla którego Cesc zostawi Arsenal i jest nim Barcelona. W Arsenalu mu dobrze, co prawda brak sukcesów ale ciężko sobie wyobrazić lepszy klub w tej chwili dla Fabregasa, gdzie jego gwiazda świeci pełnym blaskiem. No ale wiadomo, jest wychowankiem Barcy i wiadomo, że to będzie w nim siedziało. Wydaje się być naturalnym następcą Xaviego a że w lecie wybory w Katalonii to Fabregas będzie wtedy najpopularniejszym towarem więc kto wie czy niestety nie oglądamy jego ostatniego sezonu na Wyspach.

Cesc w Milanie to jak dla mnie science-fiction totalne. Może kiedyś na stare lata albo jak nie odejdzie w najbliższych sezonach do Barcy i potem Duma nie będzie go chciała a będzie chciał zmienić otoczenie ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić.

Arsenal nam wyrasta na poważnego konkurenta do tytułu na tę chwilę. Tak jak wcześniej pisałem, w tym roku walka o mistrza wygląda jak walka głupiego i głupszego. Wszyscy tracą głupio punkty i przez to City, Villa i Tottenham wciąż są w czołówce. Zobaczymy kto najlepiej zniesie trudy sezonu ale na ten moment zapowiada się niezwykle zażarta walka.

A 3:0 z Villą pogratulował.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 735

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 gru 2009, 17:11

Chyba z magią świąt Ci się pomyliło. Cesc w koszulce Milanu, to jedna z tych rzeczy, których jakoś nie mogę sobie wyobrazić. Arsenal do końca kariery albo Camp Nou - innych opcji nie widzę.
nie pomylilo mi sie.wielu mlodych pilkarzy marzy o grze w Milanie.bo wielkie kluby maja moc przyciagania i Milan nadal ja ma.to ze sukcesy teraz mniejsze to nic nie znaczy.a Cesc u nas nigdy nie zagra i to prawie pewne.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 gru 2009, 17:22

mete pisze:nie pomylilo mi sie.wielu mlodych pilkarzy marzy o grze w Milanie.bo wielkie kluby maja moc przyciagania i Milan nadal ja ma.to ze sukcesy teraz mniejsze to nic nie znaczy.a Cesc u nas nigdy nie zagra i to prawie pewne.
Nikt nie neguje, że magia Milanu może przyciągać wiele talentów np. Dzeko. Tutaj chodzi, że to nie działa na Cesca bo go ciągnie zupełnie gdzie indziej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 gru 2009, 23:26

1st half http://www.multiupload.com/SLMYRTA3PF
2nd half http://www.multiupload.com/1HNG9CNM7W

skrót meczu, dość obszerny bo 18 minut, ale było co oglądać :]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 gru 2009, 6:53

Wiadome ze Cesc jednego dnia odejdzie z Arsenalu.
Tak, odejdzie na emeryturę ;)

Pierwsza połowa to jakby zupełnie inny mecz.. Diaby zagral b. dobrą pierwszą połowę. Obrona dobrze, natomiast Eduardo pod formą kompletnie.. Theo chyba wraca do formy.

Teraz gramy Portsmouth i ich się bardziej obawiam, niż się obawiałem AV :lol: po pierwsze, gramy na wyjeździe a wiadomo, jak to w tym roku z wyjazdami. Po drugie, brak Cesca na 100%.. oby nie na długo, Wenger mówił, że kilka dni do 3 tygodni.. wszystkie się dowiemy jutro albo skoro mieszkacie w Europie to dla was dzisiaj ;)

Tak jeszcze chcę wrócić do Cesca i Barcelony - niektorzy naprawde duzo lubią o tym gadać.. mi się wydaję, że pociągnie u nas jeszcze dość sporo, może nawet do końca kariery, kto wie? Zależy jak się będzie rozwijał i jak klub się rozwinie.. może się dużo zmienić, jak Wenger odejdzie, ale do tego też jeszcze trochę zostało ;)

Swoją drogą, jak myślicie, jaki skład wyjdzie na FA Cup - pełny żeby na Wembley po puchar czy może trochę bardziej rezerwowy?

Awatar użytkownika
FeRo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FeRo » 28 gru 2009, 23:14

chciałem zapytac jakiejs kompetentnej osoby. jak wyglada sytuacja kadrowa przed srodowym meczem, wiem ze macie spore problemy zdrowotne. jak bedzie wygladała najprawdopodobniej pierwsza jedenastka ? chce postawic pieniadze na arsenal, chociaz waham sie jeszcze nad liczba bramek tj. powyzej 2.5. dzieki za info.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 28 gru 2009, 23:44

Cóż.. to mecz wyjazdowy więc tutaj od razu zapala się lampka.. bo wszyscy widzieliśmy jak gramy na wyjazdach.. FATALNIE. Poza tym nawet z Villą nie było tak dobrze dopóki Cesc nie wszedł.. a teraz Fabregasa nie ma... w dodatku wypadl Denilson.. więc nie wiem kto zagra w środku. oczywiście kolejna rzecz to to, że Alex już wyjechał z tego co się orientuję (przynajmniej tak komentatorzy mówili) więc może być naprawdę ciężko. Niech sie jeszcze inny fachowiec Arsenalu wypowie bo ja nie jestem jakimś ekspertem. I nie mam 100% pewności co do Alexa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2009, 23:56

Alex ma wyjechać dopiero 4 stycznia po meczu pucharowym z WHU, Kamerun poszedł nam ponoć na rękę. Choć sam nie słyszałem tej wypowiedzi Wengera, to wiem od znajomego, który raczej nie kłamie. Eboue za to wyjedzie wcześniej.

Kontuzjowani się: Clichy, Gibbs, Djourou, Fabregas, Rosicky, Denilson, van Persie, Bendtner,
wyboldowałem tych co grają regularnie jak są zdrowi :|

Skład ?
W defensywie pewnie zagrają
Almunia - Sagna - Gallas Vermaelen - Traore

W ataku: Nasri, Arshavin, Eduardo / Theo / Vela

W pomocy: Diaby, Song, Ramsey :think:

Być może zamiast Ramsey'a Nasri zagra w pomocy, a w ataku Theo od pierwszych minut zagra. Z Villą pokazał sie z dobrej strony [w końcu], to może dostanie szanse na Portsmouth.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 gru 2009, 0:24

- Alex Song dołączy do swojej reprezentacji 4 stycznia. Zasady są dla wszystkich takie same - musimy udostępnić piłkarzy już na dwa tygodnie przed rozpoczęciem turnieju (10 stycznia), lecz Kamerun rozpoczyna zgrupowanie nieco później. To była ich decyzja, a nie nasza prośba - powiedział Arsene Wenger.
:jupi: :jupi: :jupi:

IMO Theo powinien zacząć, Eduardo wczoraj prezentował się jak nie powiem co.. formy chłopak nie ma. Theo prezentowal sie lepiej. Ewentualnie Carlos. Ale nie jestem Wenger :p

I jeszcze jedno.. dzisiaj miało być oświadczenie ws. kontuzji Cesca.. nadal go nie ma.. coś czuję, że to nie jest dobry znak :|

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2009, 0:35

Nie miało dziś być oświadczenie, tylko klub miał dziś wiedzieć, z tego co pamiętam. Jutro będzie konferencja przed środowym meczem, więc Wenger na pewno powie co i jak.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 gru 2009, 19:27

Tomas Rosicky could return for the trip to Portsmouth on Wednesday night but Nicklas Bendtner is still three weeks away from a comeback.
(...)
Wenger is also waiting for news of Cesc Fabregas' fitness after he hobbled off with a hamstring problem against Aston Villa on Sunday.
No to nieciekawie dalej nie ma wieści o Cescu... no i Bendtner.. dobrze ze chociaż Rosa moze wróci..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”