Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 341

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Murek
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Murek » 29 gru 2009, 22:19

Boromir pisze:W sumie skoro ten Gago tak lubi rozgrywać to można go sprawdzić. A nóż widelec. Gorzej już być nie może.
Jeżeli chodzi o Gago, to wątpię, że Juve da radę go ściągnąć do siebie bo teraz, gdy na Puchar Narodów Afryki wyjechał Diarra, to Gago jest pierwszym zmiennikiem dla Alonso i Lassa, aczkolwiek równie dobrze na ich pozycji może występować Granero, jednak on jest bardziej ofensywnie nastawiony. Myślę, że jednak wiele może się zdarzyć podczas zimowego okienka transferowego, bo Gago gra mało, a zbliżające się Mistrzostwa w RPA mogą mu pomóc w decyzji, ale jak już wspominałem przeszkodą w tej sytuacji może być sam Real.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 sty 2010, 22:26

Tak odnośnie pozycji Marchisio sam zainteresowany:
W meczu z Catanią dostałeś rolę swego rodzaju reżysera gry. Jak ci poszło?
Myślę, że dobrze. W tej roli w sumie zaczynałem przygodę z piłką. W drużynie Primavery, gdzie graliśmy rombem, również byłem ustawiany na tej pozycji. Pozwala na to, by pójść bardziej do przodu i pokazać swoją technikę.
I fajnie :D

Coraz więcej też konkretów o przyjściu Hiddinka, jeśli reakcją na kryzys będzie Bettega+Hiddink to zarząd ma u mnie w skali od 1 do 10 z 15 :spoko:
Oby oby oby...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 sty 2010, 23:07

A z Arabami zagraliśmy 4-4-2 z De Ceglie (ten to ma "klej" w nodze...) i Giovinco (ciekawe jak ciężki jest uraz) na skrzydłach. Ciekawe co się będzie działo z Parmą, bo w tej chwili nie można powiedziec, jaką taktyką zaskoczy nas (i piłkarzy) Ciro.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sty 2010, 12:46

To jest tylko wypowiedź agenta :P Typowa sytuacja. media swoje, agent swoje. Media wczoraj podały, że Hiddink był widziany w Mediolanie (JUVE prawie zawsze spotyka się tam na negocjacje), więc agent zareagował i powiedział to co już kiedyś mówił. jak będzie z Hiddinkiem przekonamy się najprawdopodobniej po meczu z Milanem, wcześniej Hiddinka nie będzie na 100% i nie jest to żadna nowość. Czeka nas więc co najmniej tydzień dywagacji.

Z innych informacji pozbywamy się Tiago i Molinaro, którzy mają zostać wypożyczeni do Atletico Madryt. Dla mnie może fajnie. Molinaro jest w zasadzie 3 lewym obrońcą, bo przecież w okresie przygotowawczym gdy nie bylo Grosso grał nie on a wracający po kontuzji Salichamidzic. Ewentualnie może grać też na lewej De Ceglie (jego bym oddał gdzieś na wypożyczenie cz współwłasnośc, bo czas tylko traci.) lub też Grygera czy Caceres. Problemu więc nie będzie, a w czerwcu by było miejsce dla Criscito. Tiago w pomocy to jeszcze głębsza rezerwa, a i potencjalny transfer jest możliwy, więc miejsca dla Portugalczyka tak czy inaczej nie będzie.
Obaj patrząc się na problemy Atletico mogą, a może nawet powinni wywalczyć miejsce w podstawowym składzie. W dodatku jak teraz się ich wypchnie z turyńskiego przytułki wrócić już nie powinni :D
I tylko jedno mnie zastanawiało... Jaki biznes mamy w tym by obu wypożyczać akurat do Atletico? I tak jak można się było spodziewać dziś pojawiło się info, że Bettega w zamian chce ściągnąć Maxiego Rodrigueza, któremu za 6 miesięcy kończy się umowa. Dla mnie zajebista opcja, wiec jeśli Molinaro i Tiago mogą przyczynić się do znalezienia dobrej alternatywy dla kontuzjogennego Camo to nie mam nawet pytań. Tym bardziej, że jego przyjście zwiększało by szanse na 4:2:3:1.

No i wypożyczyliśmy Ariaudo do Cagliari. Od tej strony się cieszę, bo Lorenzo jest zdolny i musi się ogrywać, szkoda, że nie zdążyli go wypożyczyć już latem. Inna sprawa, że Cagliari dostało prawo do wykupu go po sezonie co mi się już mniej podoba. Mam nadzieje, ze suma odstępnego jest odpowiednio wysoka, bo ostatecznie gadamy o podstawowym zawodniku italii u21.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6693

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 sty 2010, 18:37

http://www.solojuve.com/index.php?optio ... ze-prasowe

Nadzieja umiera ostatnia :twisted: Ja tam spokojnie czekam do 11 stycznia. Jak nie wtedy to już chyba nigdy.
(L)oczkerson pisze:Z innych informacji pozbywamy się Tiago i Molinaro, którzy mają zostać wypożyczeni do Atletico Madryt. Dla mnie może fajnie. Molinaro jest w zasadzie 3 lewym obrońcą, bo przecież w okresie przygotowawczym gdy nie bylo Grosso grał nie on a wracający po kontuzji Salichamidzic. Ewentualnie może grać też na lewej De Ceglie (jego bym oddał gdzieś na wypożyczenie cz współwłasnośc, bo czas tylko traci.) lub też Grygera czy Caceres. Problemu więc nie będzie, a w czerwcu by było miejsce dla Criscito. Tiago w pomocy to jeszcze głębsza rezerwa, a i potencjalny transfer jest możliwy, więc miejsca dla Portugalczyka tak czy inaczej nie będzie.
Podobno Molinaro obraził się na Atletico i teraz będzie grał w Stuttgarcie. Z drugiej strony aż zaskakująca jest ta liczba ofert dla Cristiana: Atletico, Stuttgart, Zenit, Napoli... Może tylko nam się wydaje że on jest drewniany :think: . Zawsze gościa lubiłem bo się starał, no i jednak zrobił ogromne postępy jeśli chodzi o grę w defensywie. Tylko te wrzutki... Niemniej uważam, że Grosso wcale od niego lepiej się nie prezentuje. Co do następców to mówi się o Dossenie i Drenthe. Jak dla mnie to w grę wchodzi tylko i wyłącznie Criscito. Co do Tiago to niech idzie byle gdzie. Guti podobno zażądał 5 mln za pół sezonu :shock: Jaja chyba sobie robi. To ja już wolę dopłacić 5 mln i D'Agostino kupić... Albo Guarante :roll:
(L)oczkerson pisze:No i wypożyczyliśmy Ariaudo do Cagliari. Od tej strony się cieszę, bo Lorenzo jest zdolny i musi się ogrywać, szkoda, że nie zdążyli go wypożyczyć już latem. Inna sprawa, że Cagliari dostało prawo do wykupu go po sezonie co mi się już mniej podoba. Mam nadzieje, ze suma odstępnego jest odpowiednio wysoka, bo ostatecznie gadamy o podstawowym zawodniku italii u21.
Widać niczego się nauczyli po wypożyczeniu Criscito...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 04 sty 2010, 18:44

Boromir pisze:Guti podobno zażądał 5 mln za pół sezonu :shock: Jaja chyba sobie robi.
Nie, po prostu nie zamierza ruszać tyłka z Hiszpanii. I postawił cenę zaporową.
Zresztą jest nam kompletnie niepotrzebny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sty 2010, 17:14

Wygraliśmy z Parmą 8)
ale zagraliśmy jak w grudniu, jedynie różnicę robił Chiellini, który wrócił po kontuzji. Nie byliśmy dziś lepsi od rywala a statystycznie to pewnie nawet i słabsi. Na plus z całą pewnością świetny dziś Diego, był aktywny, waleczny, kilka razy dobrze ruszał do przodu i oba gole padły po jego dośrodkowaniach z rożnych. Co jak co, ale w tym Diego od początku jest świetny. Szkoda tylko, że ten strzał z wolnego, wylądował na górnej siatce, bo by było śliczne okno (swoją drogą sędzia lepszy pacjent ustawił mur może 5 metrów od piłki). Dobrze też Chiellini, który walnie przyczynił się do pierwszego gola i Manninger. Reszta tak jak ostatnio, a Caceres nawet gorzej. Ile razy można spóźnić się ze wślizgiem? Dziś obie kartki za to dostał i w konsekwencji trzeba było zdjąć Diego. Do tego udało mu się stanąć na piłce :lol:
Nie wydaje mi się by tym meczem Ferrara przekonał do siebie zarząd. Mimo zwycięstwa. A ustawienia z 4:4:1:1 i skrzydeł Marchisio Salichamidzic nawet nie komentuje.

PS: A Bettega na trybunie jak Don Corleone :twisted:

E: zapomniałem. Treze zszedł z kontuzją łydki, z Milanem znając, życie nie zagra. Jak nie wróci Vicek, to zostajemy z Amaurim

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 sty 2010, 17:29

Jak wyglądają u Was zawieszenia i kontuzje ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sty 2010, 17:35

zawieszony będzie Caceres, bo dziś dostał czerwoną. Wróci natomiast dziś nieobecny Cannavaro
Po kontuzji wrócił Chiellini i zagrał dobrze. Wracili do treningów Buffon, Iaquinta i Sissoko ale raczej nie zdążą, bo dziś nie było ich nawet na ławce, na 100% nie będzie Camo i się zobaczy co z Treze
A no i Tiago pewnie będzie już piłkarzem Atletico.

E: A i właśnie się zorientowałem, że jest jakiś wałek z Grosso. Z tego co ja widziałem to dostał kartkę za protesty w końcówce, gdy piłkarz Parmy nie dostał czerwonej mimo faulu na będącym już na czystej pozycji Amaurim (minął chwilę wcześniej 3 rywali). Tyle, że wcześniej Grosso dostał kartkę za faul na Biabanym przy lini bocznej :!: Czyli co sędzia się zapomniał i nie dał mu czerwonej, czy Grosso nie dostał tej drugiej żółtej w końcówce?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 837

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 sty 2010, 17:46

dżonkisz, a Ty sie tak juz nie wypytuj bo i tak dostaniecie baciory :P a co do naszej gry dzisiaj to zal wogole patrzec :? Melo na swoim poziomie :boruta: Caceres mu dorownal, nie mowiac o Legro i dunczyku. na plus jedynie Kielon ktory jakos trzymal ta defensywe, Manniger i Diego nawet przyzwoicie, a Hasan poprawnie :) znowu przez praktycznie cale spotkanie nie bylo pomyslu na gre. z wyjatkiem pierwszych parenastu minut. Ferrara raczej tym meczem nie przekonal zarzadu, a raczej samego Bettegi i cos mi sie wydaje ze dni Ciro sa juz policzone...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 sty 2010, 21:06

Ech, gramy jak zawsze a wygrywamy jaki nigdy. Znaczy się nareszcie wygrywamy. Mecz bardzo wyrównany [Parma (beniaminek) rozgrywa wyrównany mecz z Juve :roll: ] - to dobrze o nas świadczy. Co to w ogóle za ustawienie było? Marchisio i Hasan na skrzydle? Oni mają nam napędzać grę? O ile jeszcze takiego Marchisio zrozumiem ze względu na to że Grosso jest fatalny (i pewnie dlatego długo jeszcze nie zobaczymy Giovinco grającego regularnie) to Sali, z całym szacunkiem dla jego umiejętności, zawodnikiem na pierwszy skład nie jest. Na rezerwę idealny, ale nie na pierwszy skład. O dziwo Ciro chce takim ustawieniem zagrać z Milanem. Z drugiej strony, kogo my tam możemy na to skrzydło dać? Dobrze, że to będzie jego ostatni mecz, miny Bettegi i Secco mówią wszystko. Wystarczy telefon do Guusa :pray:

Co do poszczególnych zawodników - Caceres może i dużo biega ale pożytku z niego żadnego. Grosso jest chyba najczęściej pokazywanym zawodnikiem Juve w TV, ale pożytku z niego żadnego. Legro przy Chiellinim to zupełnie inny zawodnik. Trzeba dokoptować Kielonowi (swoją drogą chyba nasz kapitan na Milan 8) ) solidnego partnera, wtedy będzie rządził i dzielił, bo przy obecnych kolegach to czyści za całą czwórkę w obronie... W sumie to nawet podobał mi się Amauri, dobrze się zastawiał w końcówce i nie dawał sobie odbierać piłek, raz nawet wychodził sam na sam ale obrońca Parmy wsadził mu głowę między nogi i dostał za to żółtą kartkę :roll:
A i właśnie się zorientowałem, że jest jakiś wałek z Grosso. Z tego co ja widziałem to dostał kartkę za protesty w końcówce
Chyba nie dostał jednak bo Agnieszka jeszcze o tym nie napisała :P . Ale sędzia trzymał przy nim żółtko, ale pewnie nie zdążył schować.

P.S. Jak czytam wypowiedzi, że niektórzy chcą porażki z Milanem byle tylko Ciro odszedł to mam ochotę zmienić klub...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sty 2010, 21:20

Z drugiej strony, kogo my tam możemy na to skrzydło dać? Dobrze, że to będzie jego ostatni mecz, miny Bettegi i Secco mówią wszystko
Co do tych min i małego zamieszania po meczu, to Bettega się wkurzył na prezesa Parmy, be ten nazwał naszych piłkarzy trampkarzami :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 sty 2010, 20:46

(L)oczkerson pisze:
Z drugiej strony, kogo my tam możemy na to skrzydło dać? Dobrze, że to będzie jego ostatni mecz, miny Bettegi i Secco mówią wszystko
Co do tych min i małego zamieszania po meczu, to Bettega się wkurzył na prezesa Parmy, be ten nazwał naszych piłkarzy trampkarzami :lol:

"Po zakończeniu meczu podszedłem do Bettegi, by uścisnąć mu dłoń, tak jak zrobiłem to na początku spotkania. Roberto podał mi dłoń i rzucił tylko, że chyba nie są takimi trampkarzami, skoro wygrali ten mecz. To wszystko"
Aha. :haha:

Ten Fecci to był ten gruby koleś co go ciągle kamera pokazywała, co w pierwszej połowie chyba coś na lapku robił?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 sty 2010, 0:14

Czyszczenie ze śmieci idzie pełną parą. Wg sportitalia i SKY Tiago na wylocie. Jutro mają byc testy medyczne i transakcja w poniedziałek.

Atletico wypożycza Portugalczyka i po sezonie może go wykupic za 8 mln. Ballerina postaraj się i już nie wracaj.

Przy okazji:

Cristian miał iśc do Atletico, ale myślę, że wpływ na jego decyzję mogła miec Marca :lol:
Obrazek

Parę cytatów: (tłumaczenie z juventuz.com)
:arrow: "Co to? Pociąg? Samolot? Nie, to dośrodkowanie Molinaro"
:arrow: "Jeżeli Molinaro może grac w Juventusie, to ja też mogę"
:arrow: "Dośrodkowania Molinaro są dowodem, że UFO istnieje"
:arrow: "Ludzie boją się Boga, ale Bóg boi się piłek Molinaro"

:)

Obrazek
Liga niemiecka zyskała nową jakośc -

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”