Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 384

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 gru 2009, 16:14

SexyBitch pisze:No dla mnie zarobic to sprzedac z zyskiem i uwierz mi nie jestem osamotniony w tym twierdzeniu
Napisałem to w sensie otrzymania pieniędzy za niego a nie robieniu rozrachunku ogólnego , ale do Ciebie to wyraźnie nie dociera.
smudge_90 pisze:Ciężko mi się z tym zgodzić. Uważam, że Nani ma spory potencjał
A wiesz ilu jest zawodników którzy mieli "dobry" pierwszy sezon w zespole i spory potencjał :?: Jak będziesz chciał to wymienie Ci kilkunastu z samej Premier League ;)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 29 gru 2009, 17:09

majer13 pisze:A wiesz ilu jest zawodników którzy mieli "dobry" pierwszy sezon w zespole i spory potencjał Jak będziesz chciał to wymienie Ci kilkunastu z samej Premier League
Wymieniać nie musisz bo zdaje sobie z tego sprawę. Nani nie potrafi wykorzystać swojego potencjału co nie oznacza, że go nie posiada. Nie wykorzystuje szans jakich dostaje, dlatego ja również uważam, że powinien zostać sprzedany. Podobnie sytuacja ma się z Babelem z Liverpoolu.

Redox
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Redox » 29 gru 2009, 17:21

Nani to typowy jeździec bez głowy. W pierwszym sezonie na OT prezentował się nieźle, ale od tego czasu nic ciekawego nie oferuje drużynie. Sprzedać, jak najbardziej. Jeśli ktokolwiek wyłoży za niego przynajmniej 10 mln funtów, to w moim odczuciu będzie fantastycznie. Adios.

Ewentualne transfery:
Kilka postów wcześniej pisałem o Gourcuffie, ale to oczywiście "zakazana melodia". W zimowym okienku nic z tego, w letnim też wątpię. A szkoda, wielka szkoda.
Di Maria - ciekawy zawodnik, ale Benfica nie odda go w zimie. W lecie też będzie ciężko, choć na pewno jest to bardziej prawdopodobne, niż sprowadzenie w/w pana.
Ben Arfa - ostatnio było o nim głośno, teraz cisza. Ktoś wie jak wygląda sprawa?
Ribery, Alexis Sanchez - można zapomnieć. Jak na razie nie do wyjęcia.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 29 gru 2009, 19:14

Każdy z tych graczy których wymieniłeś jest do wyjęcia w lecie. Tyle, że każdy z nich tani nie będzie, zresztą podobnie jak Nani. Wydalismy na niego kilkanaście mln funtów a teraz prawdopodobnie zostanie sprzedany za mniejszą sume. Moje zdanie odnośnie wzmocnien jest takie, żeby ataku nie zmieniać, obrona również o ile wszyscy bedą zdolni do gry. Pozostaje bramka bo przez sytuacje rodzinną VDS lada moment może zakonczyć karierę. No i oczywiście pomoc bo tutaj najbardziej potrzeba wzmocnien, trzeba także paru graczom podziękować. Fletcher, Obertan, Giggs, Anderson, Zdrowy OH, Carrick na ławie oraz Valencia oni napewno pozostają. Nad przydatnością reszty pomocników trzeba się mocno zastanowić. Tosicia i Naniego raczej nic już nie uratuje, Scholes ostatnio więcej szkodzi niż pomaga no ale ma zasłużony status świętej krowy dlatego czekamy aż sam zechce udać się na emeryturę, Park nawet jako żelazny rezerwowy mi nie pasuje. Pozostaje jeszcze Gibson? Może i warto dać mu szanse ale na lato rozgrywający i skrzydłowy to priorytet.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 gru 2009, 19:17

Di Maria - ciekawy zawodnik, ale Benfica nie odda go w zimie. W lecie też będzie ciężko, choć na pewno jest to bardziej prawdopodobne, niż sprowadzenie w/w pana.
A kysz - on ma kiedyś wylądować w Milanie ;) - w tym momencie jeden z najbardziej perspektywicznych lewych skrzydłowych na świecie - w sam raz by zluzować Giggsa :?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 19:20 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 29 gru 2009, 19:20

No a Beckham? 8)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 30 gru 2009, 23:49

Łatwo, miło i przyjemnie. Znakomicie funkcjonowała prawa strona, jeśli się nie mylę to wszystkie bramki strzelone właśnie po akcjach z tej strony.
Doskonały Valencia (gol + dwie asysty), Rafael (1+1) i Rooney (1+1). Ja stawiam również plusik przy nazwisku Browna, głównie za pierwszą połowę. To jego interwencja zapoczątkowała akcje po której Rooney umieścił piłkę w siatce, a później fantastyczna interwencja pod polem karnym gdzie wygarnął piłkę Rodalledze.
Najsłabszy bez wątpienia Park, odstawał od kolegów. Koreańczyk gra mizernie od powrotu po kontuzji.

Był to 99 mecz United z rzędu w którym Ferguson zmienił wyjściową jedenastkę w porównaniu z poprzednim spotkaniem :shock:

I jeszcze jedno: Szkot zdementował dziś, że Berbatov będzie potrzebował w najbliższym czasie operacji

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 31 gru 2009, 0:01

Przydałoby sie jeszcze zdementować plotki odnośnie transferu Vidica do Realu. Wszystko moge sobie wyobrazić ale nie to, że on przechodzi na Bernabeu.
Odnośnie meczu to dokładnie tak było jak miało być, czyli łatwo miło i przyjemnie. Wigan lubi tracić bramki w tym sezonie :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 gru 2009, 0:05

Wigan spadnie jak dalej będzie w tym sposób grać a przede wszystkim bronić. Pasują do La liga o to taki typowy Sporting Gijon czy inna Saragossa w przodzie coś potrafią zrobić, w obronie są żenujący. Jakby było więcej takich zespołów w PL to też byśmy jak Barca sobie co tydzień po piątke strzelali jak im 8)

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 31 gru 2009, 1:40

Najsłabszy bez wątpienia Park, odstawał od kolegów. Koreańczyk gra mizernie od powrotu po kontuzji.
Bez watpienia najslabszy Anderson , wszedl na 20 min i prawie kazdy kros niecelny ,zaangazowania brak ,totalne wyjebanie na mecz.

Ja pierdole naprawde nie potrafie pojac co sie dzieje z tym chlopakiem . Zarowno Nani jak i on , wielka 2ka ktora miala stanowic w przyszlosci o sile United , od czasu 1 sezonu ktory co jak co byl obiecujacy , stacza sie po rowni pochylej. Andy potrafi grac jak mu sie chce . Koles naprawde ma potencjal . Potrafi walczyc co nie raz pokazal , ma dobry drybling, dobre krosowe podania , dobry przeglad , walory defensywne tez nie najgorsze ale za huja nie potrafi ustabilizowac formy i za kazdym razem pokazac stu procentowego zaangazowania w gre. Czuje ze problemem jest aspekt psychologiczny . Brak mu sportowej zlosci i ambicji taka ktora wyniosla na sam szczyt CR7 . Czasami mam wrazenie jakby totalnie nie myslal na boisku , nie zastanawial sie nad popelnionymi bledami , jakby pozycja ktora osiagnal w klubie - rezerwowy byla szczytem jego aspiracji.

Nie chce byc zlym prorokiem ale wyglada na to ze wyjebalismy 30 mln w bloto . Mimo wszystko wierze ze jeszcze chlopak sie ogarnie.Na Nanim juz stawiam krzyzyk , naprawde nie pamietam kiedy ostatnio zagral bdb mecz ...

Tak wracajac do spotkania , trudno ocenic w jakiej formie jestesmy bo poki co gralismy z druzynami ktore maja najwiecej straconych goli . Nie oszukujmy sie - Wigan jest zerem jezeli chodzi o defensywe . Martinez musial chyba dac sporo na tace w niedziele bo wynik mogl przybrac podobne rozmiary jak ten ze Spursami.

PS. Wytlumaczy mi ktos jak obroncy moga sie nabierac ciagle na jeden i ten sam zwod Valencii :lol: ?

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 31 gru 2009, 1:56

Panowie, co przykrego spotkało van der Sara? Coś mi się obiło o uszy o jakiejś rodzinnej tragedii...dziś w barze sympatyk United wspominał coś o jego żonie i udarze mózgu. Mam nadzieję, że to nieprawda. :(

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 gru 2009, 2:34

rati pisze:Mam nadzieję, że to nieprawda.
Prawda.Jego żona miała udar mózgu dlatego Van Der Sar został w Holandii.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2009, 8:18

Ja pierdole naprawde nie potrafie pojac co sie dzieje z tym chlopakiem . Zarowno Nani jak i on , wielka 2ka ktora miala stanowic w przyszlosci o sile United , od czasu 1 sezonu ktory co jak co byl obiecujacy , stacza sie po rowni pochylej. Andy potrafi grac jak mu sie chce .
Jemu się zawsze chce, zaangażowania nie można mu odmówić. On po prostu nie jest wystarczająco dobry. Szybkość, technika i waleczność to trochę za mało jak na środkowego pomocnika.
PS. Wytlumaczy mi ktos jak obroncy moga sie nabierac ciagle na jeden i ten sam zwod Valencii :lol: ?
Co z tego, że każdy wie jak mało kto potrafi go dogonić 8)

Mecz lajtowy. Mogło być wyżej, ale nie ma co psioczyć. W mojej opinii najlepszy Valencia, a najsłabsi Park oraz Fletcher, który od kilku spotkań nie przypomina tego zawodnika, którym jeszcze niedawno się tutaj zachwycałem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 gru 2009, 10:03

Kamil232 pisze:Wigan spadnie jak dalej będzie w tym sposób grać a przede wszystkim bronić. Pasują do La liga o to taki typowy Sporting Gijon czy inna Saragossa w przodzie coś potrafią zrobić, w obronie są żenujący. Jakby było więcej takich zespołów w PL to też byśmy jak Barca sobie co tydzień po piątke strzelali jak im 8)
Do Sporting Gijon to Wigan sporo brakuje.

Pilkarze Wigan byli wczoraj zenujacy. Zero pojecia, a umiejetnosci pilkarskie mierne. Nie dziwie sie, ze dostali z Tottenhamem 9 bramek.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 gru 2009, 10:53

Gdyby byli tak marni to by nie wygrali z CFC i AV. Porównanie ich wczorajszego występu w defensywie do tego, co prezentują co niektóre drużyny z La Liga wyborne 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”