FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1035

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 sty 2010, 10:44

Messi nie zagra, bo jeszcze nie wrocil z wakacji. Iniesta tez pewnie zacznie mecz na lwace, wiec jestem ciekawy kto wystapi w pomocy obok Xaviego i Busi`ego.

Trzeba dobrze wejsc w Nowy Rok, ale czuje, ze bedzie ciezko.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 02 sty 2010, 19:32

No to dzisiaj zaczynamy nowy piłkarski rok z Barceloną. Pierwszym przeciwnikiem będzie Villarreal.
Skład na dzisiejszy mecz : Víctor Valdés; Alves, Puyol, Piqué, Abidal; Busquets, Xavi, Jonathan; Pedro, Ibrahimovic y Henry.
Villarreal Diego López Javi Venta Marcano Godín Capdevila Senna Bruno Cazorla Cani Nilmar Fuster

No ciekawe co podopieczni Pepa pokażą po przerwie świąteczno-noworocznej. Wypadałoby zacząć ten rok od mocnego uderzenia.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 02 sty 2010, 20:39

Henry dzis gra jak za dawnych lat :!: to uderzenie pilki w poprzeczke przypomina gola zdobytego zdaje sie przeciwko MU... miesza ladnie, chyba w gazie jest :P

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 02 sty 2010, 22:09

Beznadziejny mecz... Ibra przeszedł sam siebie w końcówce. Za faul powinien dostać czerwona kartke :roll: samolubne strzały w sytuacji gdzie mógł podawać na lewo i prawo. Zmiany nic nie wniosły do gry. Iniesta nieco szarpnął do przodu, ale efektu w postaci bramek to nie przyniosło. Oklaski dla Puyola za uratowanie przed golem na 1-2. Świetnie sie odnalazł pod bramka. Bardzo dziwnie przy strzale Rossiego zachował sie Valdes, wyskok w góre i zero pomysłu.
Nowy rok zespół zaczyna od zera, teraz moze byc juz tylko lepiej :P
Z tego co sie orientuje to chyba był pierwszy mecz bez zwycięstwa na Camp Nou w lidze w sezonie 09/10

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 sty 2010, 22:17

Mecz mocno sredni w naszym wykonaniu. Trzeba jednak tez docenic dobra gre Villareal, zreszta z nimi gra sie nam ostatnimi czasy naprawde ciezko.

Moglismy ten mecz zarowno wygrac, jak i przegrac. Henry zagral dzisiaj najlepsze 45 minut w tym sezonie, strzal w poprzeczke swietny, szkoda ze po przerwie gral juz zdecydowanie slabiej.

Toure i Keita nie zagraja w styczniu i naprawde oby sie na nas nie zemscilo to, ze nie bedzie zadnego transferu.

Zlatan dzisiaj slabo, czesto dokonywal zlych wyborow i chyba przelecial kiedys żonę sędziego :lol:

Szkoda, ze nie bylo dzisiaj Messiego. Zreszta nie podoba mi sie to, ze wrocil tak pozno.

Lechu O. gadal dzisiaj cos o tym, ze jutro mozemy stracic lidera, ale nie wiem ile prawdy w tej jego teorii, skoro proponowal dzisiaj wpuszczenie Jeffrena, ktory jest przeciez kontuzjowany do konca stycznia :boruta:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 sty 2010, 22:59

mistyk pisze:Zlatan dzisiaj slabo, czesto dokonywal zlych wyborow i chyba przelecial kiedys żonę sędziego :lol:
Nie wiem, czy zrozumiałem żart, ale jeśli sugerujesz, że sędzia traktował go jakoś surowiej, to żona arbitra miała chyba orgię z większością piłkarzy, którzy dzisiaj byli na boisku. Przecież on gwizdał jako faul dosłownie każdy kontakt między zawodnikami. Miałem wrażenie, że oglądam koszykówkę, a nie mecz piłkarski. Najlepszy przykład, to kartka dla Fustera. Przesadził z tą brutalnością w chwytaniu za koszulkę...

Ogólnie mecz był nawet ciekawy, może dlatego mam takie wrażenie, że bałem się znowu oglądać tylko Barcelonę, a dzisiaj miałem okazję zobaczyć także grającego w piłkę jej przeciwnika. A to już coś.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 02 sty 2010, 23:22

Zagraliśmy słabo i tego nie da się ukryć. Skład nie był najmocniejszy - brakowało czterech zawodników, no ale byłem dobrej myśli, tym bardziej, że Pedro już w siódmej minucie wsadził gola. Duża w tym zasługa Henry'ego, który jako jedyny dzisiaj, z tych którzy grali od początku zaskoczył pozytywnie. Villarreal po stracie bramki nie załamał się, ba, zaczął jeszcze śmielej atakować, a nasza defensywa, w większości akcji rywala wyglądała na bardzo zagubioną. Sam Puyol nic nie zrobi, niestety. Gol dla Żółtej Łodzi Podwodnej wisiał w powietrzu właściwie od samego początku drugiej połowy, Nilmar zakręcił naszą obroną któryś raz z kolei, zablokowaliśmy strzał, ale później zabrakło doskoczenia do rywali no i było jak było. Dobrze, że nie przegraliśmy tego meczu i wciąż jesteśmy niepokonani, ale do fatalnego rozpoczęcia roku dużo nie brakło...

Zachowanie Ibry przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Sędzia gwizdał ze Zlatanem w roli głównej takie faule, że głowa boli, ale nie usprawiedliwia to Szweda i tego co zrobił. Kary zapewne nie dostanie żadnej, z Tenerife i tak nie zagra za pięć kartek, no ale zjebę i to ostrą od Pepa dostanie na pewno.

Jutro jest szansa, że Real straci punkty - Osasuna jakaś najgorsza nie jest - FCB w Pampelunie miało remis. Cóż, trzeba być nastawionym pozytywnie. VeB!

PS: Witam na forum ;)

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 03 sty 2010, 7:19

jeżeli Real dziś wygra wraca na pozycję lidera. Mecz Barcy nudnawy, ciekawe tylko czy przyczyną jest przerwa świąteczna czy rzeczywisty spadek formy.

co do Osasuny , gorący teren ale drużyna przeciętna , zobaczymy co komu przyniesie początek roku, ważne , że LL wraca.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 sty 2010, 13:25

Nawet nie chce sie pisac o meczu. Ja rozumiem ze druzyny ktora wygrywa sie nie krytykuje, ale ostatnio widac ze gramy wolno. Brakuje nam swierzosci oraz lawki. Przyklad mielismy wczoraj i w poprzednich meczach. Messi daje nam swierzosc ale do kiedy? Nie oczekuje cudow od tej druzyny i tak jak mowilem przed sezonem sama obrona mistrza kraju albo LM bedzie wielkim sukcesem.
Szkoda ze zrezygnowalismy z transferow w zimie, ale nowy prezydent bedzie mial wiecej na lato. Wtedy Barca sie pewnie uzbroi.
Wczoraj Busi zagral w srodku bardzo slabo. Mozna rzecz ze stylu gralismy na radar bez porzadnego przecinaka. Poza tym slabo wyprowadzalismy pilke przez co nasi napastnicy nie mogli szarzowac. Inna sprawa ze powinnismy dobic ZLP i spokojnie klepac w drugiej polowie. Na koniec deser. Te 2 stracone punkty w ostatecznym rozrachunku moga decydowac o tytule a wtedy przypomnimy sobie kto dal Messiemu wakacje :wink: Szkoda ze Pep az tak bardzo zaufal druzynie.

a bym zapomnial. Ibra to kretyn i niech sobie odpocznie.

Henry szkoda ze nie strzelil. Dobre zawody na tle slabych kolegow.

Awatar użytkownika
sudden
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sudden » 03 sty 2010, 21:12

Wczoraj niestety bardzo widoczny brak Messiego i Iniesty od pierwszej minuty w wyjściowej jedenastce. Barcelona grała słabo, bo i pomoc była słaba. Xavi troszkę bezbarwnie, a to on miał właściwie poprowadzić grę w środku pola, właściwie można powiedzieć że przespał mecz ;) Ostatnio Hiszpan jakby jest w cieniu miejmy nadzieję że to przejściowy problem. Sergio też nie wywiązywał się dobrze ze swojej roli, nie czyścił tego co powinien. Częściej chyba był widoczny na miejscu właśnie Xaviego i Dos Santosa co było widać z resztą przy kontrach. Natomiast na wyróżnienie w końcu zasłużył Henry. Świetne akcje, dryblingi, ustawianie się. Był też blisko zdobycia bramki, czy to właśnie poprzeczka ze świetnego woleja co z resztą dobił Pedro na 1-0 bądź później główka. Fajnie oglądać go w formie. Co do akcji pod koniec meczu z faulem Zlatana - wg. mnie Szwed powinien dostać czerwony kartonik od razu. Zdecydowanie zbyt agresywny atak dwoma nogami. Z resztą i tak jest zdyskwalifikowany już na mecz z Teneryfą. A dziś trzymamy kciuki za Osasune :)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 03 sty 2010, 21:47

A ja w przeciwieństwie do wszystkich uważam, że Barcelona zagrała wczoraj co najmniej przyzwoicie, na pewno nie słabo. Henry wreszcie bardzo dobry mecz, co w wywiadach podkreślał Guardiola. Sergio B. może rzeczywiście nie za dobrze wywiązywał się zbyt dobrze z zadań defensywnych, ale za to pokazał się bardzo fajnie w ofensywie. Nawet Pedro spróbował paru dryblingów i wcale ładnie mu to wychodziło. Gorsza postawa Ibry i Xaviego, na których wszyscy bardzo w tym meczu liczyli.
Villareal potrafił postawić opór i sam skutecznie atakował. Tak jak podkreślił Pep drużyna ta nie przyjechała się tylko bronić, ale grała dość ofensywnie, stąd spora liczba kontrataków Barcy (zdecydowanie należało, któryś z nich wykorzystać)...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 sty 2010, 23:54

Bienias pisze:Nawet nie chce sie pisac o meczu. Ja rozumiem ze druzyny ktora wygrywa sie nie krytykuje, ale ostatnio widac ze gramy wolno. Brakuje nam swierzosci oraz lawki. Przyklad mielismy wczoraj i w poprzednich meczach. Messi daje nam swierzosc ale do kiedy? Nie oczekuje cudow od tej druzyny i tak jak mowilem przed sezonem sama obrona mistrza kraju albo LM bedzie wielkim sukcesem. Szkoda ze zrezygnowalismy z transferow w zimie, ale nowy prezydent bedzie mial wiecej na lato. Wtedy Barca sie pewnie uzbroi.
Spokojnie, przerwa swoje napewno zrobila, brak Messiego i Iniesty także. Mam nadzieje, że wystep Henryego był poczatkiem tylko tego co bedzie prezentował w tym roku. Jesli wszystko bedzie dobrze to reszte się dorobi. :lol:
Mecz mogl zawieść szczegolnie w drugiej połowie, gdzie brakowalo sytuacji, pomysłu, kogos kto pociagnie kilka akcji, ale nie było tragedi. Minus taki, że trzeb abylo wykorzystac to co Barca stowrzyła i wynik mogł być po pierwszej połowie juz sprawa zamknieta.
Spora niedokladność, brak koncentracji, szczegolnie jesli chodzi o środke obrony - Pique. Takie sytuacje raczej juz miejsca nie powinny mieć.
Osobny akapit nalezy sie arbitrowi, który robił wszystko zeby nie dąło sie ogladac tego spotkania, albo gwizdał faule ktorych nie było, albo puszczał czy kartkował zle takie faule jak Zlatana czy Senny na Sergio. Nie wiem czy Senna sobie zaczyna usmysławiać, ze moze nie pojechac na Mundial i stad taki faul.
Co do faulu zlatana to mozna było sie tego spodziewać, patrzac na kolejne minuty, podobne odczucie mialem do Xaviego, tylko zastanawiałem sie, który wybuchnie pierwszy. Faule gwizdane Xaviemu i Zlatanowi w ofensywie poprostu niszcza sens gry i pozniej kibic innej ligi dziwi sie, ze zawodnicy na siłe wymuszaja mase fauli, skoro ktoś gwizdze kazdy wygrany pojedynek bark w bark Zlatana, czy głowkowy.

Teraz CdR i patrzac na to jak wygladała wczoraj Sevilla i ze grać musieli w napadzie z Negredo i Kone i coraz wiekszej liczbie urazow w tej ekipie, mozna ze sporym optymizmem podchodzić zarówno do spotkan w pucharze jak i lidze.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 05 sty 2010, 21:53

FC Barcelona: Pinto; Alves, Czyhryński, Milito, Maxwell; Iniesta, Márquez, Thiago; Messi, Bojan, Pedro

Milito od 1 minuty :D

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 sty 2010, 21:55

FC Barcelona: Pinto; Alves, Czyhryński, Milito, Maxwell; Iniesta, Márquez, Thiago; Messi, Bojan, Pedro

rezerwowi: Valdés, Puyol, Piqué, Henry, Xavi, Busquets, Ibrahimović.

Sevilla: Palop; Konko, Dragutinovic, Escudé, Fernando Navarro; Lolo, Romaric, Perotti, Navas, Capel; Koné.

Milito od pierwszych minut :jupi: Fajne ustawienie. Iniesta wreszcie bedzie rozgrywac, a Rafa odbierac pilki. Sam jestem ciekaw jak to bedzie wygladac.

Mecz chyba na sportklubie?

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 05 sty 2010, 22:01

Na Sport Klubie retransmisja od 00.00.
Channel - 82341 na sopcascie ładnie chodzi jeśli chce ktoś transmisję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”