Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 385

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 gru 2009, 12:52

red85 pisze:Gdyby byli tak marni to by nie wygrali z CFC i AV. Porównanie ich wczorajszego występu w defensywie do tego, co prezentują co niektóre drużyny z La Liga wyborne 8)
Nie pogadasz sobie fani La Ligi i tak w zaparte będą twierdzić ( może wierzyć byłoby odpowiedniejszym słowem ) że La Liga dorównuje Premiership :roll:

Co do meczu - Valencia :brawo:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 31 gru 2009, 17:02

Gijon w tym sezonie już lepiej pyka. Stracili chyba 15 bramek dopiero ale w ubieglym byli właśnie takim Wigan z tego sezonu, z tego co pamietam nie tylko Barca zasadziła im 7 bramek. Jednak takich drużyn średnio znających się na taktyce jest więcej w Hiszpani. Każdy obiektywny kibic powinien się z tym zgodzić.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 gru 2009, 19:34

Kamil232 pisze:Wigan spadnie jak dalej będzie w tym sposób grać a przede wszystkim bronić. Pasują do La liga o to taki typowy Sporting Gijon czy inna Saragossa w przodzie coś potrafią zrobić, w obronie są żenujący. Jakby było więcej takich zespołów w PL to też byśmy jak Barca sobie co tydzień po piątke strzelali jak im 8)
Gdybyscie mieli takich zawodnikow jak my, to moze i byscie strzelali :wink:

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 01 sty 2010, 12:08

majer13 pisze:
Nie pogadasz sobie fani La Ligi i tak w zaparte będą twierdzić ( może wierzyć byłoby odpowiedniejszym słowem ) że La Liga dorównuje Premiership :roll:
Najlepsza druzyna swiata pochodzi z Hiszpanii, wiec nie masz sie co bulwersować. A United, juz nie mowiac o Arsenalu, niemal co 2 kolejke laduje po 4 gole. To pokazuje siłe sredniakow w Anglii. Mnie, i mysle ze wielu innych, nikt nie przekona ze Wigan, West Ham czy inny Portsmouth mialby jakiekolwiek szanse zagrac w najwyzszej klasie rozgrywkowej w Hiszpanii, a mysle ze i we Wloszech nie mieliby czego szukać. Dryzyny ktorych gra opiera sie na kopnij i biegniej moze sa dobre ale tylko na specyficzne klimaty Wysp.

United jest podobno bardzo zainteresowany pilkarzem rezerw Villareal, Matillą, nazywanym w Hiszpanii "nowym Xavim".

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 sty 2010, 12:28

miguel indurain pisze:nikt nie przekona ze Wigan, West Ham czy inny Portsmouth mialby jakiekolwiek szanse zagrac w najwyzszej klasie rozgrywkowej w Hiszpanii, a mysle ze i we Wloszech
Mam oczywiście nadzieję że żartujesz ... Manchester z Arsenalem strzelają co drugą kolejkę pięć bramek :?: Trochę dziwnie w szczególności że właśnie w tym sezonie tracą bardzo dużo punktów ze względu na to że poziom jeszcze bardziej wzrósł ... W Hiszpanii poza Barcą nie ma obecnie klubu który jest pewniakiem w walce na wszystkich frontach, Real po prostu jeszcze chyba nie jest gotowy. Więc nazywać La Ligę najlepszą ligą Świata , choć grają tam obecnie tylko dwie lasowe drużyny to trochę przesada. W Anglii są obecnie trzy takie drużyny ,a sądzę że Liverpool po gorszym sezonie wróci na właściwe tory ;) Zresztą spójrz na poprzedni sezon ,piszesz że Barca wygrała ale w półfinałach były aż trzy angielskie zespoły zresztą tak samo było rok wcześniej więc nie wiem dlaczego uważasz że Hiszpanie mają najlepszą ligę Świata :roll:

Do ligi włoskiej nawet się odnosić nie będę bo nie chce mi się marnować czasu na pisanie rzeczy oczywistych...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 sty 2010, 13:12

To pokazuje siłe sredniakow w Anglii. Mnie, i mysle ze wielu innych, nikt nie przekona ze Wigan, West Ham czy inny Portsmouth mialby jakiekolwiek szanse zagrac w najwyzszej klasie rozgrywkowej w Hiszpanii, a mysle ze i we Wloszech nie mieliby czego szukać. Dryzyny ktorych gra opiera sie na kopnij i biegniej moze sa dobre ale tylko na specyficzne klimaty Wysp.
A drużyny które bronią bardziej żenująco niż Legia Warszawa w stylu Xerezów, Saraggos, Santanderów, Malag dostawałby co kolejkę w Anglii piątkę, a od najlepszych może nawet więcej niż Wigan ze Spursami i myślę, że jakiś rekrodzik w ilości straconych bramek by został pobity :)

a tak btw. od kiedy ostatnie dwa zespoły w lidze są średniakami? a druga sprawa, że w pompey Anglików jest jak na lekarstwo, to ciekawa teoria że grają w stylu Ang :mrgreen:
A ja ci powiem co pokazuje siłę średniaków w Anglii. To, że wyjęci ze średniaka Muntari i Lass stają się ważnymi graczami najlepszych drużyn we Włoszech i w Hiszpanii,a takich piłkarzy średniacy w Anglii mają jeszcze paru :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 sty 2010, 15:30

Jesli Hiszpanska jest taka mocna to co robią tam ekipy o klasie Xerez i Saragosy? w 2 lidze angielskiej są druzyny lepiej grajace w pilke np Newclastle.

To nie jest temat o hiszpańskich drużynach, chcecie o tym pogadać, znajdźcie temat jaka liga najlepsza, liga angielska kontra hiszpańska itp. lub taki załóżcie. Tutaj będę takie posty ciął.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 sty 2010, 18:56

:)

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 03 sty 2010, 17:06

:rotfl4:
No to Puchar Anglii nie dla nas. Znalazłem też trzeciego skrzydłowego na odstrzał - Obertana. Środek pola kreatywny jak za najlepszych czasów, kiedy grali tam O'Shea i Fletcher. Obrona żałośnie. Momentami Neville, Gibson, Fabio i Brown wyglądali jak drwale, którzy chcą tylko skaleczyć przeciwników.

Zabawnie jest oglądać jak Gibson po każdym strzale przeprasza kolegów, że im nie podał :D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2010, 17:38

On przynajmniej się jeszcze uczy i dzisiaj zagrał całkiem poprawnie.

Wstyd, ale to nie czas na rozliczenia. Jest to natomiast sygnał, że tacy piłkarze jak Obertan, czy Anderson (na których tak co niektórzy liczyli) jeśli kiedykolwiek będą gotowi do gry na najwyższym poziomie, to na pewno niezbyt szybko. Potrzebny jest nam PRZYNAJMNIEJ jeden klasowy skrzydłowy, bo Valencia to zdecydowanie za mało. Zobaczymy co pokażemy z City, oby było lepiej.

Dzisiaj zawiedli wszyscy, żałośnie zagrał Brown, Neville, czy Berbatov. TRzeba o tym szybko zapomnieć.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 sty 2010, 17:49

Dzisiaj zawiedli wszyscy, żałośnie zagrał Brown, Neville, czy Berbatov.
Berbatow zagrał żałośnie?NIEMOŻLIWE :think:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 03 sty 2010, 17:53

red85 pisze:TRzeba o tym szybko zapomnieć.
A według mnie trzeba wyciągnąć pewne wnioski i dać sobie spokój ze stawianiem na niektórych zawodników. Na przykład z Nevillem -z całym szacunkiem dla tego zawodnika ale jego czas chyba minął i trzeba na tej pozycji dawać szansę innym. Gibson :roll: przyznajmy szczerze czy ten zawodnik poza "dobrym" uderzeniem z dystansu posiada jakąś umiejętność na wysokim poziomie :?: Chyba nie a szkoda bo miałem nadzieję że będą z niego ludzie ale to typowy rzemieślnik na drużynę ze środka tabeli bo w United nie widzę dla niego przyszłości, a nie ma co go na siłę trzymać żyjąc nadzieją że będzie z nim podobnie jak z Darrenem ... Skrzydło - tu potrzebny jest ktoś od zaraz gdzieś dziś o Hulku słyszałem ale nie jestem pewny czy wolał bym o od Angela...

pan ban pisze:Berbatow zagrał żałośnie?NIEMOŻLIWE :think:
Oglądałeś mecz :?: Chyba nie zresztą chyba rzadko oglądasz United więc tutaj Twój komentarz zbędny ...

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 03 sty 2010, 18:26

red85 pisze:On przynajmniej się jeszcze uczy i dzisiaj zagrał całkiem poprawnie.
Poprawnie na tle innych. Z zespołem trzecioligowym...
Wątpię, aby nawet za kilka lat był piłkarzem godnym reprezentowania takiego klubu jak MU. Kiedy do nas przychodził mówiło się, że jego największym atutem jest szybkość. Ciężko mi póki co się tego doszukać, nawet jak chłopakowi uda się oszukać przeciwnika jakąś sztuczką to nie potrafi go minąć. Z dośrodkowaniem też kiepsko.
red85 pisze:Jest to natomiast sygnał, że tacy piłkarze jak Obertan, czy Anderson (na których tak co niektórzy liczyli) jeśli kiedykolwiek będą gotowi do gry na najwyższym poziomie, to na pewno niezbyt szybko.
Anderson to chyba obok Rooneya piłkarz, który coś tam pograł. Ja zwolennikiem jego talentu na pewno nie jestem. Jeśli ma zostać w klubie to tylko jako defensywny pomocnik, który nawet nie wychodzi z własnej połowy. A obok niego typowy rozgrywający. To jakieś nieporozumienie, że Fergie zapłacił za niego 30mln. Połowa jego podań na pare metrów mijają cel o metr i lecą na wysokości kolan. Aż dziw bierze, że czasami uda mu się zrobić jakiś ładny cross i jest wyznaczony do wykonywania wolnych i rożnych :boje się:
majer13 pisze:Na przykład z Nevillem -z całym szacunkiem dla tego zawodnika ale jego czas chyba minął i trzeba na tej pozycji dawać szansę innym.
Stokrotne TAK!
red85 pisze:Potrzebny jest nam PRZYNAJMNIEJ jeden klasowy skrzydłowy, bo Valencia to zdecydowanie za mało.
Tu także się zgodzę. Aż strach pomyśleć, że Giggs niedługo skończy karierę i zostaniemy z Valencią i Parkiem na skrzydłach. Koreańczyk jest piłkarzem bardzo pożytecznym w meczach z trudnymi rywalami, kiedy trzeba wspomóc obronę, ale ze średniakami czasami nie da się oglądać jego nieporadności.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 sty 2010, 18:46

Oglądałeś mecz :?: Chyba nie zresztą chyba rzadko oglądasz United więc tutaj Twój komentarz zbędny ...
Nie zrozumiałeś,ale to już nie mój problem...Mecz na Sportkulbie oglądałem (BTW) do bramki Leeds (dobrze,że Beckford przechodzi do the Toons :twisted: ) i błędu Kuszczaka (tak,tak - gra na przedpolu Tomka pozostawia wiele do życzenia).Nudny był (dla postronnego widza).
To jakieś nieporozumienie, że Fergie zapłacił za niego 30mln.
A nie przypadkiem około 17 £?Nie przychodził przypadkiem w pakiecie z Nanim (obaj kosztowali około 35 mln£)?Kwota transferu nie została przypadkiem nigdy oficjalnie ujawniona?Ale tak czy siak mocno przepłacony biorąc pod uwagę,że podobną/mniejszą sumę kosztował np. Pato.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2010, 19:03

Anderson to chyba obok Rooneya piłkarz, który coś tam pograł.
No to się tutaj chyba nigdy nie zgodzimy, bo dla mnie Ando był ponownie gorszy niż wyklinany Gibson. Irlandczyk zagrał przynajmniej jedną genialną piłkę i miał kilka udanych akcji. NIe zagrał dobrze, ale jak już wcześniej wspomniałem - poprawnie, bez większych baboli. Brazylijczyk zaś był w mojej opinii jednym z najgorszych na boisku.

No i oczywiście, że Kuszczak winny przy bramce. Fosterowi by pewnie co niektórzy szybciej wypomnieli tą sytuację :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”