Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 386

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 03 sty 2010, 19:26

red85 pisze:No to się tutaj chyba nigdy nie zgodzimy, bo dla mnie Ando był ponownie gorszy niż wyklinany Gibson. Irlandczyk zagrał przynajmniej jedną genialną piłkę i miał kilka udanych akcji. NIe zagrał dobrze, ale jak już wcześniej wspomniałem - poprawnie, bez większych baboli. Brazylijczyk zaś był w mojej opinii jednym z najgorszych na boisku.
Podejrzewam, że chodzi o piłkę do Rooneya z ok. 15 minuty. Fakt. Ale pozatym Gibson wiele nie pokazał. Anderson zagrał dobrze w obronie, kilka odbiorów. Zresztą nie będę się kłócił, bo odkąd jestem na forum to zawsze znajedzie się ktoś kto skrytykuje piłkarza którego ja pochwale :mać: :D
MazurXIII pisze:A nie przypadkiem około 17 £?Nie przychodził przypadkiem w pakiecie z Nanim (obaj kosztowali około 35 mln£)
Obyś miał rację. Suma faktycznie nigdy nie została oficjalnie podana.

Co do Berbatova, ciężko zrobić więcej niż on w tym meczu majac za sobą tak kreatywną pomoc. Przecież nie będzie zaperdalał jak Rooney, bo to nie taki typ zawodnika.
Ferguson could also not resist a dig at match official Chris Foy, believing there should have been more than the five minutes of added time at the end.
He said: "The referee gave five minutes (injury time).
"That is an insult to the game and the players out there."
Żałosne :cry:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 sty 2010, 20:36

Co do Berbatova, ciężko zrobić więcej niż on w tym meczu majac za sobą tak kreatywną pomoc. Przecież nie będzie zaperdalał jak Rooney, bo to nie taki typ zawodnika.
Ej panowie to jak to jest?U was Bułgar jest od kreowania czy strzelania?Bo wasza młodzieżówka jest praktycznie gotowa umrzeć za to,że Berbatow to praktycznie ofensywny pomocnik :haha: (kamilkom i innym giggsom proponuję przenieść swoje żale z topicu o ACM tutaj).

Edit - kamilku drogie dziecko,wklej sobie to do sygnaturki jeśli masz odrobinę honoru (pojęcie zapewne ci obce - bo idziesz w zaparte jak osioł),ok?
"Also, he's 6ft 2in. We needed someone of that height alongside (Carlos) Tevez and (Wayne) Rooney. You cannot rest on your laurels."
Jeśli nie rozumiesz to zastanów się (wiem,że proces samodzielnego myślenia jest ci obcy,ale proszę - spróbuj) jaki to wysoki napastnik opuścił w tamtym okresie MU.Dziękuje za uwagę.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 sty 2010, 21:07

Gdzie tu jest napisane, że ma on być typowym następcą Nistelrooya, ma być rasowym snajperem? Wskaż mi paluszkiem?

Fergie wielokrotnnie mówił, że Berbatov mu przypomina Cantonę i jeśli do kogoś go porównywał to do Francuza, nigdy nie mówił, że sprowadza Berbatova jako następce RVN i w tym cytacie nic takiego również nie odnalazłem. I co najważniejsze nigdy go tak na boisku nie ustawiał, tak więc za słowami poszły czyny :)

Krótko: Bredzisz :)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 21:11 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 03 sty 2010, 21:11

MazurXIII pisze:Ej panowie to jak to jest?U was Bułgar jest od kreowania czy strzelania?
Od obu. To, że jest napastnikiem nie ulega wątpliwości. Ale często cofa się, aby zrobić miejsce lub odegrać piłkę wbiegającym skrzydłowym. A to drugie potrafi świetnie. Dziś tego nie robił bo skrzydłowi hm... nie wbiegali :?:
To oczywiste, że Bułgar nie będzie brał na siebie ciężaru rozgrywania w meczu z taką drużyną jak Leeds w dodatku przy takim wyniku.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 sty 2010, 22:13

Przed transferem wszystkie opinie były w tym tonie. (DOMYŚLNIE - następca RvN) - w tym WASZEGO TRENERA - nie chce mi się teraz szukać cytatów
Słowo klucz - domyślnie - masz w sygnaturce - i nie potrafisz nawet zrozumieć tego co wklejasz.I jeszcze raz - NIE IDŹ W ZAPARTE - MIEJ HONOR I WKLEJ TEN CYTAT (odnośnie wzrostu) DO SYGNATURKI.Albo przyznaj się do błędu.Jeśli nie - od dziś będę cię nazywał świnią,bo jak świnią udajesz,że pada deszcz kiedy plują ci w twarz.Plus zmień 'czekamy' na 'czekam' albo zgłoś się do specjalisty...
Co do wystawiania Bułgara na szpicy (tego,że NIGDY Ferguson go tam nie wystawiał) - nie chce mi się szukać,wystarczy,że odkopywałem jakieś 2-3 letnie cytaty z The Independent,NIE MASZ RACJI,co najmniej raz (szczególnie w LM) Ferguson 'popełnił' ten 'haniebny' (t.j. niezgodny z wizją składu młodszego specjalisty piłkarskiego Kamila232) czyn :)
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 22:18 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2010, 22:17

Kiedyś był tu taki jeden Kanonier, który "wyzywał" innych od dzieci i kompromitował się wieloma innymi wypowiedziami. Widzę, że obecnie bryluje w tym mazur. Nie rozumiem Was ludzie, jakieś kompleksy? Byliście bici w dzieciństwie, czy co ? :oops:

Berbatov jest cofniętym napastnikiem, częstokroć gra jako łącznik między pomocą a napadem. Być może będzie to da Ciebie arcytrudne zadanie, ale sam sobie odpowiedz na pytanie drogi mazurze, czego się wymaga od zawodników grających na tej pozycji.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 sty 2010, 22:21

Ależ nie przeczę,że Berbatov jest cofniętym napastnikiem obecnie (tym tokiem rozumowania u was obecnie nie ma...wysuniętych napastników strickte - gracie podobnie jak Roma swego czasu za Spalettiego),tylko jakbyś zadał sobie odrobinę trudu i prześledził całe to zamieszanie to może byś spostrzegł,że przedmiotem dyskusji nie jest jakim typem zawodnika jest obecnie Bułgar,tylko do jakiej roli został sprowadzany w MU (czyli takiej jaką pełni podobny typ piłkarza - Zlatan - w Barcelonie obecnie).
Jestem człowiekiem SŁOWNYM,swoje racje udowodniłem,natomiast kiedy mój oponent prezentuje argumenty per 'bo tak' albo serwuje cytaty Fergusona z zupełnie innego okresu niż dotyczy dyskusja.Ergo albo jest dzieckiem albo osłem.A przeważnie zakładam,że ludzie z natury to inteligentne stworzenia,więc...
Edit - jakby ktoś miał wątpliwości czy Bułgar w innych klubach pełnił 'trochę' inną rolę niż MU to:
Bayer Leverkusen
2003/2004 16
2004/2005 20
2005/2006 21
Tottenham
2006/2007 12
2007/2008 15
MU
2008/2009 9

I nagle ktoś tu nie sprawdził się jako snajper,szczególnie za 35 baniek...
Ostatnio zmieniony 03 sty 2010, 22:32 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2010, 22:26

Ale nie rozumiem jakie to ma znaczenie? CO chcesz udowodnić ? Że Fergie na treningach zobaczył, że Berba jest niezdolny grać wysunietego i zmienił koncepcję? O co ci człowieku chodzi, bo nie ogarniam.

To, że potrzebowaliśmy w przodzie wysokiego zawodnika jest rzeczą oczywistą, ale czy to musi oznaczać, że został on sprowadzany, aby grać wysuniętego? Od początku gra cofniętego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 sty 2010, 22:38

Ale nie rozumiem jakie to ma znaczenie? CO chcesz udowodnić ? Że Fergie na treningach zobaczył, że Berba jest niezdolny grać wysunietego i zmienił koncepcję?
BRAWO!Jako pokazują statystyki,które przytoczyłem w innych klubach pełnił rolę głównego napastnika.Z resztą wystarczy prześledzić angielskie portale,że nie wszyscy kibice MU uważają Berbatowa za zawodnika wartego 35 baniek!Veron też jest wielki (drugi raz z rzędu najlepszy gracz Ameryki Płd.,świetne sezony we Włoszech),ale u was jakoś się nie sprawdził.Za to Berbatow jest cudowny i w ogóle debeściak...Twierdzenia,że za tą kasę można było kupić albo dużo lepszego rozgrywającego,który ciągnął by grę i zaliczał więcej asyst albo środkowego z prawdziwego zdarzenia (np. Adebayor!) nie zmienię.Zlatan jest tylko jeden,Bułgar może być co najwyżej jego marną kopią.Co nie znaczy,że Berbatow jest cienki.Jest po prostu ZA SŁABY,by odgrywać kluczową rolę w takim klubie jak MU (uprzedzając - w Milanie miałby pewnie obecnie pierwszy skład ;) ).

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 03 sty 2010, 23:19

MazurXIII pisze:BRAWO!Jako pokazują statystyki,które przytoczyłem w innych klubach pełnił rolę głównego napastnika.
Co nie znaczy, że u nas też miał pełnić taką rolę. Anderson w Porto grał jako skrzydłowy (mogę się mylić, ale tak był przynajmniej opisywany kiedy przychodził) a gra jako środkowy pomocnik. Sam piłkarz zgłaszał nawet chęci gry na lewej obronie.
MazurXIII pisze:Jest po prostu ZA SŁABY,by odgrywać kluczową rolę w takim klubie jak MU
Nie wiem jak często oglądasz mecze United, ale mogę Cię zapewnić, że Bułgar odgrywa kluczową rolę. Jego nieobecność jest dostrzegalna aż nadto w większości meczów. Zespół jest mniej kreatywny, stwarza mniej sytuacji bramkowych, często ma problemy z dłuższym przytrzymaniem piłki w środku pola.
MazurXIII pisze:nie wszyscy kibice MU uważają Berbatowa za zawodnika wartego 35 baniek!
Ta kwota nie wzięła się z niczego. Berba grał w Tottenhamie znakomicie. Inna sprawa, że mam wrażenie, że u nas ciągle nie pokazał pełni swoich umiejętności, jedynie jej przepłyski.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 sty 2010, 23:19

BRAWO!Jako pokazują statystyki,które przytoczyłem w innych klubach pełnił rolę głównego napastnika.
Ale u nas od początku gra inaczej. Jakie z tego wnioski ?
Z resztą wystarczy prześledzić angielskie portale,że nie wszyscy kibice MU uważają Berbatowa za zawodnika wartego 35 baniek!
Ja myślę, że mało kto od początku twierdził, że jest tyle wart, ale taka jest rzeczywistość w PL. Za gwiazdy tej ligi tyle się płaci.

Fergie zapewne widział w Bułgarze zawodnika, który zachwycił swoimi umiejętnościami niejednego kibica i fachowca. Bo Bułgar potrafi wszystko. Tyle tylko, że umiejętności czysto piłkarskie niekiedy nie wystarczają, żeby radzić sobie z wielką presją jaka wiąże się z grą dla tak dużego klubu. Wiele sobie obiecywaliśmy po Bułgarze w tym sezonie i nie odgrywa on tak waznej roli jak zakładaliśmy, ale też nie zawodzi na całej linii. Gra na taką "7" w dziesięciostopniowej skali, jeśli miałbym w ten sposób ocenić jego postawę na tym etapie sezonu.

A gdybanie czy za tą kasę kupilibyśmy kogoś lepszego można włożyć między bajki. Nikt nie wie jak dany zawodnik poradzi sobie z presją gdy dla takiego klubu, a wzmocnienia zza granicy niosą za sobą dodatkowe ryzyko. Adebayor? Gdyby był innym człowiekiem to może, może...

Zresztą żałosne jest to, że wystarczy słabiutki występ Vidica, czy Berby i jest ciebie w tym temacie pełno. Jak im się wiedzie to siedzisz cichuteńko. A to był ledwie jeden mecz, w poprzednim strzelił gola, a jeszcze wcześniej miał problemy z urazami.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 04 sty 2010, 0:02

Co do wystawiania Bułgara na szpicy (tego,że NIGDY Ferguson go tam nie wystawiał) - nie chce mi się szukać,wystarczy,że odkopywałem jakieś 2-3 letnie cytaty z The Independent,NIE MASZ RACJI,co najmniej raz (szczególnie w LM) Ferguson 'popełnił' ten 'haniebny' (t.j. niezgodny z wizją składu młodszego specjalisty piłkarskiego Kamila232) czyn :)
Biję się w pierś przyznaje się do błędu, zdarzyło się Berbatovi zagrać na szpicy, także moje stwierdzenie, że tam nigdy nie grał było błędem.
Słowo klucz - domyślnie - masz w sygnaturce - i nie potrafisz nawet zrozumieć tego co wklejasz.I jeszcze raz - NIE IDŹ W ZAPARTE - MIEJ HONOR I WKLEJ TEN CYTAT (odnośnie wzrostu) DO SYGNATURKI.Albo przyznaj się do błędu.Jeśli nie - od dziś będę cię nazywał świnią,bo jak świnią udajesz,że pada deszcz kiedy plują ci w twarz.Plus zmień 'czekamy' na 'czekam' albo zgłoś się do specjalisty...
Myślę, że raczej świń powinieneś szukać w domu. Co mam niby wklejac do sygnaturki, to, że Fergie powiedział, że wśród wielu walorów które posiada Bułgar jest wzrost, to ma niby oznaczać, że go sprowadzał jako następcę RVN? ty kpisz?
Gdyby Fergie sprowadzał go jako następcę RVN jak ty twierdzisz to by go tam wystawiał? Czyż nie? twoja Teoria jest taka, że go sprowadzał na szpicę tam się nie sprawdził więc go cofnął tak więc jedziemy... Pierwszych 10 spotkań Bułgara w barwach MU. To ten z numerem 9

Z Liverpoolem na Anfield

Obrazek

Z Chelsea na Stamford

Obrazek

Poźniej było Boro, z tego spotkania nie mam takiego obrazka, dalej

Bolton u siebie
Obrazek

Wyjazd Aalborg

Obrazek

Wyjazd Blackburn
Obrazek

WBA u siebie
Obrazek

Celtic u ciebie to to kółeczko pod 10.

Obrazek

Everton na Goodison

Obrazek

West Ham u siebie

Obrazek

Wszystko można sprawdzić tutaj http://soccernet.espn.go.com screen stamtąd pobrane.

Miałem chwilę czasu to postanowiłem udowodnić matołowi że jest matołem, albo świni :lol: 1 raz na Stamford Berba był wysunięty, tak to zawsze grał głebiej. Ferguson sprowadzał w zamyślę zastępcę RVN a od samego początku ustawiał go jako cofniętego napastnika, takie coś może wymyślić tylko Mazur :lol: Tak więc Miej honor i opuść w końcu to forum piłkarski impotencie.

Ależ nie przeczę,że Berbatov jest cofniętym napastnikiem obecnie (tym tokiem rozumowania u was obecnie nie ma...wysuniętych napastników strickte - gracie podobnie jak Roma swego czasu za Spalettiego)
Od dwóch sezonów wysuniętego napastnika gra Roo. Na tej samej pozycji widzi go Capello http://mufc.pl/aktualnosci/13724/capell ... rooneyowi/
że przedmiotem dyskusji nie jest jakim typem zawodnika jest obecnie Bułgar,tylko do jakiej roli został sprowadzany w MU (czyli takiej jaką pełni podobny typ piłkarza - Zlatan - w Barcelonie obecnie).
Jestem człowiekiem SŁOWNYM,swoje racje udowodniłem,natomiast kiedy mój oponent prezentuje argumenty per 'bo tak' albo serwuje cytaty Fergusona z zupełnie innego okresu niż dotyczy dyskusja.Ergo albo jest dzieckiem albo osłem
Tak tak ty coś udowodniłeś i zaraz pewnie napiszesz, że ja znowu żadnego argumentu nie przedstawiłem :)

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 04 sty 2010, 8:53

Kamil- te screeny to jest średnia pozycja zawodnika w meczu, pozycja na której był wystawiany czy co? Tak z czystej ciekawości pytam.

Aha a nie mogło być tak, że gdy odszedł od Was RvN to Berba został kupiony właśnie jako jego zastępca (wcześniej tak grał, grał tak w Anglii, jest ogólnie typem wysuniętego napastnika), ale po prostu Fergi dość szybko przekonał się o jego innych walorach i odpowiednio zmodyfikował jego rolę na boisku, tak by maksymalnie wykorzystywać jego potencjał. Bo tak szczerze to nie przypominam sobie by Berba wcześniej grał cofniętego napastnika- zawsze raczej był wysuniętym. Zresztą gdy odchodzi taki napastnika jak RvN i przychodzi za niego ktoś o dość podobnej charakterystyce to siłą rzeczy będą pojawiały się opinie, że przychodzi jako jego następca. Nie widzę w tym nic dziwnego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 04 sty 2010, 10:37

Proszę - świnka nadal mówi że pada deszcz,kiedy plują jej w twarz...'Wiesz,to że Ferguson mówił,że kupuje wysokiego napastnika i AKURAT przypadkiem takiego brakowało w MU po odejściu RvN to zbieg okoliczności". :haha:

Miej honor i wklej ten cytat dotyczący wzrostu albo zamilknij na wieki.Bo manipulujesz faktami (np. natychmiast usuń ten wykres z meczu Chelsea,jakoś nie pasuje do twojej teorii).

Swoją drogą jeśli te screeny udowadniają,że Berbatow to wysunięty rozgrywający (czy coś w ten deseń) to także jednocześnie pokazują,że jednak C.Ronaldo to NAPASTNIK :roll:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 sty 2010, 11:12

Mazurze, wątpię aby ktokolwiek nadążył za twoim pokręconym tokiem myślenia, więc odpuść i nie trolluj w tym temacie. Nikt nie zaprzeczał kiedykolwiek, że zanim przyszedł Berbatov to brakowało nam wysokiego napastnika w przodzie. Tyle tylko, że u nas ten wysoki napastnik to cofnięty napastnik i o czym tu więcej gadać?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”