AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 754

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2010, 22:16

moglby ktos napisac jak Borriello strzelil druga bramke?

Hunter idzie na krola...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 sty 2010, 22:21

Ze spalonego nożycami

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 sty 2010, 22:22

nozycami, ladna bramka. W sumie podobnaa do tej pierwszej ktora strzelil juz w tym sezonie nozycami.
Pilka po uderzeniu jeszcze skozlowala i powiedzmy lobem Amelia pokonany
Kto dosradkowywal? Pirlo?

Spalony minimalny

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1509
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 06 sty 2010, 22:24

Genoa dostaje poraz 2 w sezonie fpierdol od Mediolanskich ekip , nie wiem jak bedzie wygladal mecz Milanu z Juve ale to raczej rossoneri sa faworytem .

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 sty 2010, 22:27

coco pisze:Genoa dostaje poraz 2 w sezonie fpierdol od Mediolanskich ekip , nie wiem jak bedzie wygladal mecz Milanu z Juve ale to raczej rossoneri sa faworytem .
Powiedziałbym nawet że zdecydowanym ... Juve gra ostatnio po prostu totalnie wielkie nic i naprawdę nie widzę dla nich większej szansy w meczu z ACM. Poza tym Ci grają z meczu na mecz coraz lepiej :P

PS. A co z Pato do Madrytu kontrakt poleciał podpisać :?: :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2010, 22:28

PS. A co z Pato do Madrytu kontrakt poleciał podpisać :?: :lol:
nie bo Galliani jest na meczu a nie nad morzem

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 sty 2010, 22:31

Wilmore pisze: Co tu dużo mówić - Ambrosini gra jak w swoim czasie piłkarze Juventusu, to znaczy jakby był na mocnym dopingu,
Ale jesteś prosty, tym zdaniem podkreśliłeś swój niebywały debilizm.

Co do meczu to wynik mówi sam za siebie, Juventus gra słabo dlatego póki co patrząc obiektywnie nie można dać Bianconerim praktycznie żadnych szans, ale jak powszechnie wiadomo do takich spotkań dochodzi motywacja więc wynik może być każdy. Liczę w niedzielę na świetne widowisko i na brak Pato w składzie :roll: oraz Wilmora po meczu.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 06 sty 2010, 22:32

Dzięki za opis. Czytając go i później oglądając bramki z 1 połowy jeszcze bardziej żałowałem, że nie mogłem tej pierwszej połowy obejrzeć :P

Ogólnie nasuwa mi się jedno określenie by opisać grę niektórych zawodników dzisiaj. Chapeau ba dla Ambro za dzisiejszy występ- fenomenalnie. Chapeau ba dla Marco za 2 bramkę- piękna, a przecież to już 2 jego taka bramka w tym sezonie, więc może powoli stają się one jego specjalnością :P :P :P
Zresztą wyróżnienie należy się jeszcze paru naszym grajkom: Ronaldinho (podanie do Antoniniego przy 3-1 kapitalne;p), Pirlo, Antonini, wszyscy oni zagrali bardzo dobrze. Zastrzeżnie można miec głównie do gry obronnej, bo Genoi często pozwalaliśmy na zbyt wiele, zresztą bramka na 5-2 to jakieś kuriozum. Gra obronna jest do poprawy i mam nadzieję, że uporamy się z tym problemem.
Niech reszta roku 2010 w wykonaniu Milanu będzie tak okazała jak jego inauguracja to będzie to piękny rok :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2010, 22:38

mieliscie wrazenie ze nasza gra w ofensywie jest szybsza bez Seedorfa??

co do meczu.Ambrosini zawodnik meczu.nie wiem jak strzela karne ale szkoda ze nie podszedl bo mu sie ta bramka nalezala(no chyba ze Huntelaar ma sie rozstrzelac i dzieki temu Zenit sypnie cos grosza za niego...)bardzo mi sie podobala gra Borriello do 50 minuty(pozniej mialem chwile przerwy).naprawde jest naszym waznym punktem i chyba teraz bardziej odczulibysmy jego brak niz Pato(co nie oznacza ze trzeba go odeslac do Madrytu :)).

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1377
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 06 sty 2010, 22:42

Myślę,że gdyby sędzia nie był fanem Milanu to ten mecz mógłby się potoczyć inaczej...kiedy ostatnio dostaliśmy 3 karne - wszystkie 'miękkie''?
Co do samego meczu - Massimo Ambrosini show - nie mam pytań...widać,że jak w środku pomocy gra ktoś komu chce się biegać to nie ma aż takiej dziury w tym rejonie jak za Seedorfa...No i Huntelaar wisi dobrego JD Beckhamowi ;)

Co mnie niepokoi to 'rozkład jazdy' w styczniu - może się okazać,że już na początku lutego możemy być poza walką o scudetto...
Ostatnio zmieniony 06 sty 2010, 22:46 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 sty 2010, 22:43

Łącznie: 374,238
Rekord: 78,467
Średnia: 41,582

Chyba bez wliczanego meczu z Genoa

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2010, 22:46

Co mnie niepokoi to 'rozkład jazdy' w styczniu - może się okazać,że już na początku lutego możemy być poza walką o scudetto...
z Juventusem, Viola i Siena jestesmy w stanie wygrac.z Interem szanse oceniam na mniejsze ale moze sie nam udac.mysle ze po styczniu bedziemy jeszcze w grze.bardziej martwie sie o koncowke sezonu.tam na 3 kolejki przed koncem mamy na rozkladzie Juve, Viole i Genoa.przy tak waskiej kadrze bedzie wtedy bardzo ciezko

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 sty 2010, 22:47

mieliscie wrazenie ze nasza gra w ofensywie jest szybsza bez Seedorfa??
Dokładnie :wink: .Ale z drugiej strony jak widzę że zabiera się do rozgrywania Gattuso to chyba jedna wole troche wolniejszego ale lepiej rozgrywającego seedorfa.

Mimo braku Pato zagraliśmy dzisiaj bardzo dobrze a momentami koncertowo.Bardzo dobrze dzisiaj zagrała cała drużyna :!: Taktycznie byliśmy blisko siebie, dobra asekuracja i mimo wielkiej szybkości Suzao mógł gówno zrobić.Jeżeli miałbym kogoś wyróżnić to Ambro.Chyba po za meczem z Realem to jego najlepszy występ od roku :!: .Kapitalnie w obronie ale również świetnie się podłączał do ataku.Beckham zadebiutował na boku ataku i dał sobie rade, bardzo dobrze wygląda fizycznie a o jego umiejętności piłkarskie nie ma co się martwić.
Boriello kolejne bramki i teraz pytanie czy Dzeko jest na prawdę warty grzechu :?: :roll:

Ja już czekam na niedziele i na Juventus na tym forum pewnie dużo osób ostrzy już sobie na ten mecz zęby :twisted:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 sty 2010, 22:51

Ambrosiniemu w przerwie odstawili turyńskie wzmacniacze ( ;) ), przez co w drugiej połowie grał już zdecydowanie słabiej.
Pokrótce o sędzim: dwa ewidentne karne dla Milanu w pierwszej połowie, trzeciego w drugiej bym już nie podyktował, choć to sytuacja stykowa. Parę sytuacji mógł puścić, parę mógł odgwizdać, ale większych błędów nie popełnił - poza drugą bramką Borriello, która padła po spalonym, minimalnym jednak (jak spojrzeć na ustawienie bocznego, to trudno się dziwić, że na tak minimalnej odległości się pomylił).
kiedy ostatnio dostaliśmy 3 karne - wszystkie 'miękkie''?
Właściwie tylko co do ostatniego można mieć wątpliwości - kontakt w pierwszym był ewidentny, trudno się dziwić Ambrosiniemu, że wykorzystał, drugiego nawet nie ma co tłumaczyć.
Milan dziś w bardzo kombinowanym ustawieniu, nie zagrał wspaniale, ale na Genoę to wystarczyło - to jest najważniejsze. Za Carlo z taką Genoą może i byśmy wygrali, może przegrali, na pewno jednak po ciężkim i wyrównanym boju. Teraz nie ma Cafu, Maldiniego, Kaki, Rui Costy czy Shevy, a wynik jest znakomity. Milan staje się drużyną, a nie zbieraniną indywidualności, wszyscy walczą, starają się, o to mi właśnie chodzi - łatwiej mi znosić porażki za Leo, niż remisy za Carlo właśnie ze względu na tę ambicję i wolę walki piłkarzy.

Nie przekonał mnie dziś Huntelaar, ale jak mógł przekonać, skoro wszedł w momencie, gdy mecz był przesądzony. Taka jego rola niestety, skoro Borriello gra tak, jak gra - widać gołym okiem, że Włoch jest lepszy i naprawdę bardzo wiele daje zespołowi.
Pomimo podobno jakiegoś drobnego urazu Pirlo, braku Pato i Seedorfa nasza gra wyglądała naprawdę nieźle, nawet po zejściu Andrei. Piłkarze wypełniali zadania boiskowe, musiałbym upaść na głowę, żeby przy wyniku 4:1 oczekiwać od zespołu ofensywnej gry i starań na parę dni przed szlagierem z Juventusem. Znakomicie zaprezentował się Ambrosini, Gattuso co najwyżej przyzwoicie, ale czego oczekiwać po piłkarzu o takiej charakterystyce, gdy nie ma z kim powalczyć? Nie oczekuję od niego tego, co dziś prezentował Ambrosini, prawdziwy probierz możliwości czeka na Gattuso w niedzielę. O ile zagra, bo raczej przed nim w kolejce będą Pirlo, Seedorf, Ambrosini i chyba również Beckham.
Naprawdę fajnie prezentował się Antonini, Abate ze względu na ofensywne ustawienie Anglika nie grał za bardzo do przodu, znakomite momenty Ronaldinho i Borriello wystarczyły do rozbicia Genoi. Niby super, ale należy pamiętać o tym, jak wyglądało pierwsze kilkanaście minut po bramce dla Genoi i frajersko niewykorzystany rzut karny. Nadal wiele jest do poprawienia, najważniejsze jest jednak to, że pomimo takiej sytuacji personalnej, jaka jest, że w zespole brak gwiazd i nie zanosi się na transfer - Milan jest w stanie gromić rywala i grać naprawdę nieźle nawet z takimi piłkarzami, jak Antonini czy Abate.

I na koniec najpiękniejsza rzecz dziś - gest Beckhama. Nigdy go nie lubiłem, nigdy go nadto nie ceniłem, zawsze uważałem za przeciętnego skrzydłowego i przecenianego ze względu na wartości marketingowe, ale pokazał dziś, że człowiekiem jest wielkim.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 sty 2010, 22:51

Boriello kolejne bramki i teraz pytanie czy Dzeko jest na prawdę warty grzechu :?: :roll:
jezeli wzmocnimy boki obrony i ataku kosztem Dzeko to tak Edin nie jest warty grzechu.jednak miec w przyszlym sezonie Edina, Borriello i Paloszka na srodek ataku byloby swietnie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”