Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 68

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 sty 2010, 12:03

Nie wiem jak to odczytac.... bo nie wiem.. moze piszesz to z przymruzeniem oka, chociaz pewnie jest tak, ze jednak uwazasz ze tylko ty masz jakeis informacje :lol: Kontakt z Wisla byl juz dawno zaraz bo zawieszeniu, sam o tym Onszko wspominal, ze bylo zainteresowanie ale ze wgzledu na jego kontrowersyjnosc ...
A w Polsce? Jakiś czas temu ktoś wspomniał o jego grze w Wiśle. Sam Onyszko skomentował: - Nie jestem pierwszym lepszym „ogórkiem”, w duńskiej lidze zagrałem ponad 350 meczów, mam za sobą występy w europejskich pucharach. Myślę, że moje doświadczenie na pewno by się Wiśle przydało, a czuję się przy tym na tyle młody, że spokojnie mogę jeszcze pograć kilka lat na dobrym poziomie. Jeśli jednak słyszę, że Wisła zrezygnowała ze mnie ze względu na moją kiepską reputację, to chce mi się śmiać. Pół polskiej ligi jest podejrzane o korupcję, część już złapano, a część dopiero złapią, więc o jakiej reputacji my tu mówimy? Olbrzymia część polskich piłkarzy na pewno jej nie ma. A ja miałbym być skreślony za jeden incydent? Coś tu chyba nie tak.
Z listopada....

O Odrze wodziasla pojawily sie informacje wgrudniu zreszta... na 90minut bylo.... nawet dalej jest w transferach ekstraklasy i wcale nie ma przy tym ikonki "new"

ale o tym tylko wie Wilmore

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 12:06

O wcześniejszym zainteresowaniu Wisły nic nie wiem, zresztą jak mógłbym o tym wiedzieć, skoro podobno zainteresowano się Onyszką dopiero po ostatecznym upadku tematu Moretto. ;)
Natomiast wejście Odry do negocjacji to rzecz nowa i pojawiła się dopiero po zastrzyku finansowym w ten klub.
Przynajmniej rzecz nowa w temacie poważnych informacji, bo newsy na temat wzmocnienia Onyszką dowolnego klubu w Polsce można wymyślić na poczekaniu i tak też wiele osób robiło, o ile jednak jest mi wiadome, to tylko dwa zespoły podeszły do tematu bardzo na poważnie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 sty 2010, 12:15

To napiszesz z laski swojej jakie? :> czy bedziesz piperzyl tak w te,macie..... jak to ujales w swoim zdaniu
Wilmore pisze:newsy na temat wzmocnienia Onyszką dowolnego klubu w Polsce można wymyślić na poczekaniu
A co dopiero wymyslic i mowic o hipotetycznych klubach .... bo ma sie swoje zrodla...
Niby jaki jeszcze klub szuka od lat bramkarza poza Wisla ??

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 12:21

To napiszesz z laski swojej jakie?
Tylko Wisła i Odra, pisząc o wcześniejszym zainteresowaniu Wisły miałem na myśli wypowiedź Onyszki, którą zamieściłeś.
Pisałem zresztą o tym już jakiś czas temu.
W tak zwanym międzyczasie zdążyłem już usłyszeć na temat zainteresowania Onyszką przez Legię czy Lecha, bo ktoś bardzo chciał mu podbić wartość na polskim rynku, tylko mu nie za bardzo wyszło, sygnały zainteresowania były tylko ze strony Wisły, gdzie kandydaturę odrzucił ostatecznie Skorża, i ze strony Odry na przestrzeni paru ostatnich dni ze względu na zastrzyk gotówki pozwalający sprowadzać takich piłkarzy, co wcześniej było niemożliwe.
Choć może jakiś miesiąc czy dwa temu chętnych faktycznie było więcej, nie mam pojęcia.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8687
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 sty 2010, 12:26

Wilmore pisze:Tylko Wisła i Odra
Zatem o tym wszyscy, którzy interesują się polskim rynkiem widzieli już w grudniu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 sty 2010, 12:32

Wy nic nie rozumiecie, wy tylko spekulowaliście, Wilmore miał info z pierwszej ręki.
Wy jesteście zwykłymi szarymi kibicami, a Wilmore ma kontakty. Jak śmiecie z nim w ogóle rozmawiać ? :lol:

A jak już piszę, to Fulham ponoć uzgodniło warunki wypożyczenia Okaki z Romy. Co znaczy, że Lewandowski, czy Brożek raczej tam nie trafią.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 sty 2010, 12:54

Tak obserwuję, to na razie Korona i Odra są największymi graczami w okienku transferowym. W Koronie rewolucja na całego, ciekawe co z tego wyjdzie. Odra zaś desperacko pozyskuje wszystkich zawodników, którzy pomogą im się utrzymać. W końcu 5.000.000 zł rocznie za prawa z transmisji powinny im wystarczyć na kolejną egzystencję w ekstraklasie.

Co do Piasta, to podobno Kamil Glik również jest obserwowany przez FC Fulham.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 sty 2010, 13:05

Fishbone pisze:Odra zaś desperacko pozyskuje wszystkich zawodników
Jedno slowko bym zastapil.... nie pozyskuje a POSZUKUJE :!: Do tej pory zakontraktowali zdaje sie tylko jednego slowaka i Grzegorzewskiego ale owszem tabor z slowakami, czechami i innymi pilkarzami innej nacji dotarl do Wodzislawia :!: W koronie spore zmiany, ale chyba najkonkretniej dziala wlasnie Piast Zganiacz, Paluchowski, najpewniej Iwan juz w tym oknie, oraz moze mlody Kostarykanczyk, ktory co by nie bylo pokazal sie z dobrej strony na MS20 :!: Do tego mozna jeszcze podpiac Nalepe, ktore zawital juz dawno ale wzmocnieniem pewnie okaze sie dopeiro teraz
cloner pisze:Zatem o tym wszyscy, którzy interesują się polskim rynkiem widzieli już w grudniu.
otoz to

Poza tym Wilmore jakos sobie nie przypominal abys Ty z nazwy wymienil te 2kluby jako pierwszy...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 13:13

Jedno slowko bym zastapil.... nie pozyskuje a POSZUKUJE
Delikatnie mówiąc podkłada się Kozielski i tylko ze względu na to jeszcze umowy nie podpisał Cantoro z nimi.
Miał być też już, już podpisany kontrakt z Chmiestem i jakimś Gruzinem, a tu temat też znacznie przycichł, może się Kozielski nauczył, że jego sposób prowadzenia polityki transferowej to cyrk, nie profesjonalizm. I to głównie przez niego jeszcze ten zespół się nie wzmocnił, ale to tylko kwestia czasu, o ile Kozielski znów nie da ciała tak, jak z Basto.
Poza tym Wilmore jakos sobie nie przypominal abys Ty z nazwy wymienil te 2kluby jako pierwszy...
Oczywiście, ja mam informacje z trzeciej ręki, jakbym miał lepsze, to nie pisałbym tu, tylko dorabiał plotkami w PS czy innym szmatławcu.
Natomiast na przykładzie zamieszczonego przez Ciebie fragmentu wypowiedzi Onyszki dobrze widać, jak dziennikarze chcą zarabiać na wymyślaniu plotek, bo pomysł sprowadzenia Onyszki wyszedł od Klejdinsta jakieś dwa tygodnie temu, po upadku transferu Moretto, ale chwilę później do gry weszła Odra, a Skorża ze względu na charakter piłkarza zrezygnował z jego zatrudnienia, trudno się zresztą dziwić. Teraz temat bramkarza to znów ścisła tajemnica, od kiedy Skorża został managerem pełną gębą, to o Wiśle nie sposób dowiedzieć się czegoś konkretnego parę dni przed oficjalną informacją, kompletny zwrot sytuacji w stosunku do Bednarza.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sty 2010, 13:27

czeher pisze:tabor z slowakami, czechami i innymi pilkarzami innej nacji dotarl do Wodzislawia
Wystarczy spojrzeć na składy z ich ostatniego wewnętrznego sparingu:
Odra Wodzisław Śląski: Marek Gála (46 Labinot Shabani) - Željko Kljajević, Burim Shabani, Đuro Jandrić, Branislav Atanacković, Avdyl Haliti, Łukasz Nadolski, Tim Lo Duca, Shiqeri Alili, Lucian Pârvu, Vladimir Milenković.

Odra Wodzisław Śląski (ME): Caleb Patterson-Sewell - Paweł Polak, Daniel Tanżyna, Szymon Jary, Marcin Lukoszek, Dawid Hanzel, Obi, Bartłomiej Sikorski, Mensa, Cheikh Tall, Preis.

Jeden Polak w pierwszym zespole, a i w zespole ME mnóstwo obcokrajowców z całego świata. Nie wiem czy w niższych ligach nie znajdą się utalentowani piłkarze?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 13:30

Nie wiem czy w niższych ligach nie znajdą się utalentowani piłkarze?
Tak tani?
Przykład Bośniaków w Zagłębiu chyba powinien Cię czegoś nauczyć. ;)
A to jest banda piłkarzy z managerskiej łapanki, reprezentanci Kosowa (!) z zaproszeniem na testy do niemieckich pierwszoligowców podobno przyjechali do Odry. :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sty 2010, 13:36

Wiem, że są tani, ale naprawdę szokuje mnie, że tańsi od piłkarzy z niższych lig. Chociaż wiem, że nasz zarząd np. za Adriana Marka życzył sobie kiedyś milion złotych, podobnie jak teraz za Rafała Pietrzaka. A co do Bośniaków w Zagłębiu, to było z nimi trochę inaczej, gdyż dwaj z nich nie byli sprowadzani bezpośrednio z Bośni, lecz grali wcześniej w Polsce. Jedynie Zubanović przyszedł prosto ze swojej ojczyzny. A teraz jest menedżerem Nurkovicia, którego podobno znów chce Wisła. Aczkolwiek zgodzę się, że także do nas docierają gracze zza granicy. Obecnie mamy trzech - Dżenan Hosić, Vladimir Bednar i Lilo.
I jeszcze jedno odnośnie napastnika testowanego przez Odrę. Senegalczyk Cheikh Tall, był sprawdzany przed rokiem w Sosnowcu, ale okazał się za słaby. Czyżby się poprawił? :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2010, 13:43

Czyżby się poprawił? :lol:
Marzenia. Na Polskę działa około 30-50 managerów z zagranicy z licencjami, pewnie dwa, trzy razy tyle podszeptywaczy. Siłą rzeczy kręcą się wokół klubów z najwyższej półki z tymi samymi piłkarzami w kółko - łącznie około 100-150 sztuk takiego szrotu jest w ich "stajniach" i później idą na takie testy w zależności od potrzeb danego zespołu, do naszej ligi trafia ich tylko jakaś tam część, bo przecież trzeba też obsłużyć testy na Litwie, Słowacji, Łotwie, Estonii, itp.
To jest największe zło polskiego futbolu. :evil:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 sty 2010, 14:10

czeher pisze:
Fishbone pisze:Odra zaś desperacko pozyskuje wszystkich zawodników
Jedno slowko bym zastapil.... nie pozyskuje a POSZUKUJE :!: Do tej pory zakontraktowali zdaje sie tylko jednego slowaka i Grzegorzewskiego ale owszem tabor z slowakami, czechami i innymi pilkarzami innej nacji dotarl do Wodzislawia :!: W koronie spore zmiany, ale chyba najkonkretniej dziala wlasnie Piast Zganiacz, Paluchowski, najpewniej Iwan juz w tym oknie, oraz moze mlody Kostarykanczyk, ktory co by nie bylo pokazal sie z dobrej strony na MS20 :!: Do tego mozna jeszcze podpiac Nalepe, ktore zawital juz dawno ale wzmocnieniem pewnie okaze sie dopeiro teraz
no zaciekawiło mnie co napisałeś o tym Kostarykaninie i sprawdziłem, że nazywa się Roy Smith Lewis. Oglądałem MŚ U-20 i raczej był przeciętnym graczem na tle kolegów, dużo lepiej wyglądał niejaki Mena, czy ich bramkarz. Ale zobaczymy :) .
Iwan z GKSu jest już zakontraktowany, pytanie tylko czy przyjdzie teraz czy w lecie. Piastunki walczą by przyszedł już w styczniu. Do tego prawdopodobnie Glik zostaje, Paluchowski i Zganiacz już są, Podgórski na wylocie. Ciekawie to wygląda, wzmacniane zostają formację, które tych wzmocnień potrzebowały. Przydałby się jeszcze jeden obrońca.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 11 sty 2010, 22:22

Dziś przeczytałem informacje , że do Wisły Kraków na testy przyjechał Issa Ba były zawodnik między innymi AJ Auxerre . Jestem ciekaw jak zaprezentuje się ten zawodnik i czy Wisła podpisze z nim kontrakt .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”