Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 343

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 sty 2010, 16:30

Wilmore pisze:
Zresztą marna prowokacja.
Tak, wciąż boli to 0:3 widzę.
Widzisz, taka rzeczywistość Waszego klubu, że pytanie na temat sytuacji jednego z Waszych byłych pracowników od razu jest odbierane jako prowokacja.
Pytam się o Moggiego, bo pomijając sukcesy w kupowaniu sędziów jako dyrektor Juventusu był naprawdę sprawny i jego powrót razem ze ściągnięciem Hiddinka mógłby być wspaniałą inwestycją dla Waszego klubu, co mnie z oczywistych względów interesuje. A pytam się o jego zakaz, bo kiedyś podobno taki dostał, nie wiem sam, czy obowiązuje, bo jeśli nie, to na miejscu Waszego zarządu ściągnąłbym go w obecnej sytuacji do zarządu i powierzył mu część, uszczuploną o kontakty z sędziami, dawnych obowiązków, żeby ratować, co się da.
Jakoś wątpię, że o to ci chodziło.

Moggi do Juve nie wróci na pewno, zresztą chyba nadal jest zawieszony w sprawach sportowych. Powinni brać z niego przykład i KUPOWAĆ ZAWODNIKÓW z głową.

Zresztą przez 'jego kupowanie za które dostał zakaz' Milan też odpowiedział czyż nie? Wróć do swoich bo dla mnie to koniec dyskusji

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 13 sty 2010, 12:39

no i wyglada na to ze z Hiddinkiem nie wypali :( chociaz jego agent lubi szybko zmieniac zdanie... a co do nastepcy, a mianowicie Van Bastena, to nawet nie chce widziec co bedzie sie dzialo na ulicach Turynu jak zostanie on trenerem :boje się: nie chce widziec w Turynie kolejnego sredniego trenera :evil:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 13 sty 2010, 12:46

BadBoy pisze:nie chce widziec w Turynie kolejnego sredniego trenera
Może lepszy Van Basten w garści niż Hiddink na dachu :?: W sumie nie ma teraz żadnego dobrego coacha do wyciągnięcia na dzień dzisiejszy, choć ciekawymi opcjami byłby powiedzmy Conte czy Jol ( choć ten jest chyba nie do ruszenia ). Nie wiem jak Rijkard , myślę że też chyba chętnie zamienił by Galatę na Juventus - wrócił by w końcu do wielkiego futbolu :D

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 13 sty 2010, 12:56

ale co nam z takiego Van Bastena, ktory sobie w Ajaxie nie mogl poradzic :shock: to juz lepszy by byl wspomniany wyzej Antonio Conte, chociaz to tez nie wiadoma :? hmm... Ryjek? tez o nim myslalem i byla by to zdecydowanie lepsza opcja niz VB. pokazal z Barcelona ze potrafi poukladac zespol.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 13 sty 2010, 16:54

Jakbyscie Ryjka sciagneli z Galatasy to i Ten Cate by musial przyjsc, bez niego Ryjek w Barcy bylby dwa razy gorszy. Zreszta niewiadomo, bo w Turcji on tam ladna paczke buduje. Mi sie zdaje ze Conte zostanie waszym trenerem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sty 2010, 18:12

Rosjanie właśnie Hiddinka zwalniają a wy tu z jakimś Conte czy Rijkaardem wyskakujecie. Albo będzie Ferrara do końca sezonu, albo Hiddink. Ja tam wyczytałem, że Hiddink jest w Turynie, a Ferrara zostanie na stanowisku.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 sty 2010, 9:42

no po wczorajszym zwyciestwie i wypowiedziach Ferrary to napewno nie zmienimy trenera :boruta:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2010, 11:25

Powrót Lanzafame do JUVE już pewny. W zamian pozbywamy się połówki karty Mirante
I ciężko jest mi wyrobić sobie zdanie o tym transferze. Dawide ostatecznie swego czasu prezentował się naprawdę bardzo obecująco, głównie w naszej Primaverze i Bari, gdzie zaczynał seniorską karierę. potem miał stracony sezon, gdy wylądował w Palermo i się nie przebił, a w tym zaczął występować w Parmie. Co prawda stricte podstawowym graczem nie był (takie miano ma Amoroso, a uzupełniają go w ataku w bardzo równym stopniu 4 młodzi Paloschi, Lanzafame, Biabany i Bojinor), ale trochę dobrej piłki pokazał (2 gole, 5 asyst). Osobiście najbardziej bym się cieszył jakby Lanzafame w Parmie poprostu został i dalej się ogrywał.No, ale jest i tego dobra strona, Lanzafame to skrzydłowy napastnik, dobry głównie na prawej flancje, szybki, niezły technicznie. Może dobrze się przydać, do 4:2:3:1 czy tam 4:3:3 i jego transfer może oznaczać, że taki układ taktyczny brany jest pod uwagę. Ostatecznie koszty ściągnięcia go z współwłasności minimalne, a pole manewru w ofensywie mamy wyjątkowo mizerne więc Lanzafame się przyda.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 14 sty 2010, 11:35

tak, tylko teraz pozostaje taka kwestia czy on wogole przy Ciro bedzie mial szanse gry. patrzac na to ze Giovinco (ktory jest lepszym zawodnikiem) grzeje lawe, to Lanzafame zagra moze z 2 mecze az reszta sie wyleczy i bedzie siedzial :? a druga sprawa jest taka jak sobie poradzi z "taktyka" ( :shock: ) Ciro, skoro tacy zawodnicy jak Melo czy Diego maja ciezko sie do niej przystosowac.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2010, 11:58

Minut to on wiele nie załapanie na 100%, ale ktoś na ławie siedzieć musi. Przecież w meczu z Napoli na ławie z graczy ofensywnych był Immobile (swoją drogą idzie do empoli) i Rossi. Lepszy Lanzafame niż Primavera. Lepiej by to on był alternatywą dla Camoranesiego czy Giovinco niż jak to było na jesieni Tiago. W takiej sytuacji Lanzafame to niezłe rozwiązanie. Nie kosztuje nas w zasadzie nic, a zawsze może się przydać. A za pół roku możemy go znowu gdzieś wypożyczyć.
No i prędzej zagramy 4:2:3:1 mając 3 graczy nadających się na skrzydła niż 2.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sty 2010, 14:31

http://www.calciomercato.com/index.php?c=7&a=161998

:>

No i żeby nie było zbyt pięknie, to Caceres wypada na 20 dni. Uraz uda.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 sty 2010, 16:09

Widziałem, że Bettege też można o kant dupy rozbić, taki sam pajac jak ta resza padalców. Ciro zostaje, argumentem jest oczywiście wczorajsza wygrana z Napoli. Ja pierd.lę....

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sty 2010, 17:23

To cudownie :hardkor: . W meczu z Chievo w ataku mamy do dyspozycji tylko Del Piero. Partnerem pewnie będzie Immobile, bo Amauri pauzuje za kartki.
Przynajmniej wracają Marchisio i Buffon.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sty 2010, 18:57

Do tego czas nieobecności Iaquinty ulegnie przedłużeniu. Z tego co wyczytałem to okazało się, że sztab medyczny źle zdiagnozował poprzedni uraz :) . Istnieje ryzyko kolejnej operacji.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 sty 2010, 19:01

(L)oczkerson pisze:
To cudownie :hardkor: . W meczu z Chievo w ataku mamy do dyspozycji tylko Del Piero. Partnerem pewnie będzie Immobile, bo Amauri pauzuje za kartki.
Przynajmniej wracają Marchisio i Buffon.
Raczej wyjdziemy z jednym napastnikiem. Bo na ławce też kogoś trzeba mieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”