Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 356

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 17 sty 2010, 11:10

Iwański to jest w tym momencie wrak piłkarza. Między obecną formą, a tym co prezentował w barwach Zagłębia jest niestety przepaść. Ogólnie akcje naszej drużyny mogą się podobać. Nie można natomiast popadać w przesadny optymizm, bo gramy z "głębokimi rezerwami duńskimi", jak to któryś z forumowiczów wyżej napisał. Zresztą bardzo słusznie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8676
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sty 2010, 11:14

Marco_Van_Basten pisze:Nie można natomiast popadać w przesadny optymizm, bo gramy z "głębokimi rezerwami duńskimi", jak to któryś z forumowiczów wyżej napisał. Zresztą bardzo słusznie.
Ja tylko przypomnę, że i my gramy "głębokimi rezerwami".

Kolejny gol dla Danii, Pawełek + obrona [']

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2010, 11:21

Tez nie rozumie cloner tego wywodu, ze Dania gra rezerwami rezerw... zarowno my i oni teoretycznie graja najlepszymi graczami ligowymi .... a to, ze ich podstawowi gracze wiecej znacza w europie czy tez ogolnie jest ich wiecej w kadrze niz naszych "zagraniczniakow" to maly szczegiol

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sty 2010, 11:44

Franek Smuda czyni cuda kurde bele - włączam z rana TV,słucham Engela w przerwie jak to gramy kombinacyjnie,pięknie i w ogóle cudownie,siadam na druga połowę a tu taka kaszana...I nie ma co zwalać winy za słaby wynik na brak stranieri (Duńczycy też grają ligowcami) - nasi za granicą (może poza Błaszczykowskim, Jeleniem i bramkarzami) nie odbiegają jakoś poziomem od gwiazdeczek Ekstraklasy...
Biorąc pod uwagę dotychczasowe mecze kadry - Smuda nie staje na wysokości zadania (sam obiecywał przed nominacją poprawę jakościową OD ZARAZ,z czego po meczu z Kanadą zaczął się wycofywać...).

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 17 sty 2010, 12:14

Mazur bo w pierwszej połowie nasi grali naprawdę nieźle i prowadziliby gdyby piłkę dobijał każdy inny zawodnik tylko nie Iwański. A jak dołożysz do tego Pawełka to mogło by być nawet 2:0. Ale to niestety tylko gdybania. Pawełek udowodnił kolejny raz że w Polsce nie zasługuje nawet n miano bramkarza numer sześc. Ofensywa w pierwszej połowie wyglądała bardzo dobrze i nie wiem czy Franz chciał zagrać inaczej w drugiej połowie żeby sprawdzić jak nasi grają dwoma różnymi taktykami czy nasi po prostu w pół godziny pokazali wszystko i potem już więcej nie mogli. Widać że jest potencjał i jak zgrupowanie będzie dłuższe to może być z tego pożytek. Najlepiej chyba Lewandowski (!) z Rybusem reszta dość dobrze ale raczej w pierwszej połowie.

EDIT: W pierwszej połowie można było zauważyć naprawdę mocny pressing które od tak dawna tej reprezentacji brakowało ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2010, 13:20

Przyznam sie, ze spotkania nie ogladałem, pewnie bede na nie spogladał wieczorem, jednak z tego co piszecie nic nowego dla mnie nie wynika. Maciusa to kiedyś do kadry mozna było wziasc bo mial forme, za Janasa czy na poczatku pracy Leo, pzoniej to gosciu sie nie nadaja na polskie boiska, bo z jego profesjonalnym pdejciem jest tak jak z Boruca.
Za bardzo nie krytykowałem wyboru bramkarza, bo dla mnie iwekszosc to sama patałachy, a skoro Smuda bierze ich to juz jego sprawa, niech przez moment maja chwile uniesienia. Mnie nie dziwi postawa Pawełka, bo przeciez trenerem jest Kazmierczak, a skoro Pawelek nie zrobił posteow w Wisle przez tyle lat to dlaczego ma cos mu dac repra.
Dobrym wyjsciem było wziasc kogos mlodego jakiegoś Sandomierskiego czy Gikiewicza, z nich cos mozna jeszcze wyciagnac, cos moga poprawić Seba i Mariusz moga sobie podbijac tylko ilosc zgrupowan.
Co do pressingu, to jest jedyna rzecz o jaka nie trzeba sie martwic jesli chodzi o druzyny Smudy.

Jesli chodzi o jakies usprawiedliwienia typu, liga nie gra, jakis smieszny okres przygotowawczy. To o czym my tu mowimy, jestem pewny, ze budzac Xaviego w środku jego urlopu o 1.00 i mowiac mu, ze za 5 minut gra spotkanie, on jest napewno na nie przygotowany. Tak wyglada profesjonalista, on sam ma byc przygotowany, a nie pracowac co poł roku nad przygotowaniem do rundy.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 17 sty 2010, 15:08

Jarzinho pisze:bo przeciez trenerem jest Kazmierczak, a skoro Pawelek nie zrobił posteow w Wisle przez tyle lat to dlaczego ma cos mu dac repra.
Przy Kazimierczaku nawet Buffon czy Casillas byłby patałachem.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 sty 2010, 16:09

Ogólnie czasami dało się patrzeć, jak klepią i konstruują akcje, ale ulubiony bramkarz Wilmora from polish premiershit pokazał po raz kolejny, że jego powołanie to przypadek. Z drugiej strony nie ryzykowałbym wpuszczać Przyrowskiego, bo nie wiele by się zmieniło. Ofensywa nawet podobała mi się, jedynie Kiełb nie wiedział z kim gra w drużynie, ale wiadomo debiut, trema itd. Na pewno jest postęp, coś widać ale duńska liga pokazała ile jeszcze nam do nich brakuje. Według mnie nasza kadra z każdym meczem będzie grała coraz lepiej a Smuda wie, że jedynie pojedyncze korekty trzeba wprowadzić. Przede wszystkim wprowadził Franz zasadę nie stania na boisku i to mnie cieszy. Wracając do bramkarzy, to na dzień dzisiejszy powinien być Kuszczak i Kowalewski non stop. Z Polskiej ligi, to chyba Onyszko teraz będzie głównym faworytem, bo innego nie widzę.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 17 sty 2010, 18:04

A ja wam powiem ze jak reprezentacja grala zalosnie tak gra dalej. Tu juz nie chodzi o trenera - bo Smuda nie umywa sie do klasy Beenhakkera - tylko o pilkarzy. Nie mamy mlodych zdolnych pilkarzy i przez najblizsze lata nic nie osiagniemy.

Moze by tak w koncu sprobowac Olisadebe? A nie jakies Lewandowskie co mu slawa do lba strzelila juz, czy Rybusy ktoremu to jeden strzal kiedys tam wyszedl w meczu i od razu nazywany jest mlodym talentem. Jest takim samym marnym pilkarzem jak cala nasza liga. Jak tak dalej bedzie to zrzekam sie zenujacego polskiego obywatelstwa. Wole byc Hitlerowcem niz polaczkiem.

EDIT

Enjoy ale na ten twoj wulgaryzm tez oczekujesz reakcji? Bo dolaczysz do Diamena na jeżyka :)

Ban.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2010, 18:11 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 sty 2010, 18:08

Martinho pisze:polaczkiem.

To spierdalaj stąd.

Panowie oczekuję reakcji na takie wyrażenie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 sty 2010, 18:18

Jak tak dalej bedzie to zrzekam sie zenujacego polskiego obywatelstwa.
A ktoś cie zmusza do bycia Polakiem?Tylko dziwi minie przefarbowany per 'polaczek' na per 'Hitlerowca' (ale to już z dużej litery mądrala napisał) udzielający się na forum polskojęzycznym.Masz poważny kompleks względem Niemiec koleś...Bo rodowici Polacy są przyzwyczajeni do takiego a nie innego poziomu reprezentacji od dekad...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 sty 2010, 18:18

Panowie oczekuję reakcji na takie wyrażenie.
Off topic: Akurat w tamtym zwrocie nie zostało głupio użyte, w końcu jak my na Niemców mówimy obraźliwie "hitlerowcy", tak i Niemcy nas pewnie nazywają jakimś odpowiednikiem "polaczka", więc o ile to określenie razi mnie w innych zwrotach tego użytkownika, tak tu zostało użyte z uzasadnionych dla mnie względów.
Tu juz nie chodzi o trenera - bo Smuda nie umywa sie do klasy Beenhakkera
Dokładnie tak. Smutne, że na całym forum tak niewiele osób to rozumie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 sty 2010, 18:20

Martinho pisze: Wole byc Hitlerowcem niz polaczkiem.
)
nie mozesz byc Hitlerowcem. Co najwyzesz mozesz zostac bekartem Stalina jak Niemcy

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 sty 2010, 18:32

Jak tak dalej bedzie to zrzekam sie zenujacego polskiego obywatelstwa. Wole byc Hitlerowcem niz polaczkiem.
Gratuluję Ci i twoim rodzicom, a jeszcze bardziej dziadkom że porządnie wychowali takiego zacnego obywatela.

Co do meczu to nudny w cholerę, ale nie było aż tak tragicznie. Gdyby nie Mariusz "chcę zagościć w kadrze na dłużej" Pawełek to kto wie jak by się ta pierwsza połowa skończyła. Bo w drugiej to już nas pojechali. A Kiełb to tragicznie już zagrał...

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 17 sty 2010, 18:45

Zrzekaj się , nikogo to nie obchodzi czy to zrobisz czy nie . Kiełb z tego co widziałem to miał jedną dobrą okazję , ale w piłkę nie trafił ...
Wie ktoś może o których godzinach będą pozostałe dwa mecze naszych na tym turnieju ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”